9/2/16

Το τίμημα του να αγαπάς και να προσπαθείς να βοηθήσεις την Πατρίδα σου, είναι βαρύ - Μεταξύ άλλων, σε λοιδωρούν οι άχρηστοι και οι επιβουλείς της Πατρίδας

Γενικός Διευθυντής εφ. Γενί Σαφάκ: "Η Τουρκία πρέπει να επέμβει στη Συρία, αλλιώς κινδυνεύει με διαμελισμό!"
Σάββας Καλεντερίδης
Προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο που συνιστά για ζωτικά συμφέροντα της πατρίδας μας η διακυβέρνηση της χώρας από τους ανίδρωτους, ανεύθυνους καταληψίες και τους ιδεοληπτικούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Μας λοιδώρησαν.
Προειδοποιήσαμε από τις 17 Φεβρουαρίου του 2015 ότι ο Βαρουφάκης είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα της πατρίδας μας και προτείναμε να αναλάβει τη διαπραγμάτευση ο κ. Δραγασάκης.
Μας λοιδώρησαν.
Προειδοποιήσαμε από τα μέσα Μαΐου ότι ανίδρωτοι ανεύθυνοι τέως καταληψίες ρίχουν τη χώρα στα βράχια.
Μας λοιδώρησαν.
Προειδοποιήσαμε έγκαιρα ότι η πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό-μεταναστευτικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθιστά τη χώρα ελκυστική στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ότι θα οδηγήσει σε εθνική καταστροφή.
Μας λοιδώρησαν.
Προειδοποιήσαμε έγκαιρα ότι θα έλθει παράνομα ο Οτζαλάν στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να έχουμε έτοιμο εκ των προτέρων ένα κύριο και ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης.
Δεν μας έλαβαν καν υπ' όψιν.
Προειδοποιήσαμε ότι η παράδοση Οτζαλάν στους Τούρκους, με εμπλοκή της Ελλάδας, θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα.
Δεν μας έλαβαν καν υπ' όψιν.
Αντισταθήκαμε στην παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους, για να υπερασπιστούμε πέραν των δικαιωμάτων του Άπο και του λαού του, την τιμή και τα συμφέροντα της Ελλάδας..
Όχι μόνο λοιδωρηθήκαμε, όχι μόνο κινδυνέψαμε να εξοντωθούμε ηθικά, αλλά κινδύνεψε και η ίδια η ζωή μας από εκείνους που έγραψαν τα συμφέροντα της Πατρίδας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Προειδόποιήσαμε έγκαιρα, εδώ και δεκαετίες, με επίσημες εκθέσεις και με άρθρα, για την πορεία του Κουρδικού.
Λοιδωρηθήκαμε από παράγοντες του ελληνικού κράτους και από διάφορους αναλυτές της πλημμύρας και των μυστικών κονδυλίων για "κουρδολαγνεία"...
Τώρα, οι εξελίξεις μας δικαιώνουν σε όλα.
Όχι, δεν υπάρχει καμία ικανοποίηση που οι εξελίξεις και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά ζητήματα μας δικαιώνουν.
Η γεύση αυτής της "επιτυχίας" είναι πικρή, γιατί οι κύκλοι που καταστρέφουν την πατρίδα συνεχ.ίζουν να είναι κυρίαρχοι και γιατί αποδεικνύεται αυτό που έχει επικρατήσει από της ίδρυσης του ελλαδικού κράτους, ότι δηλαδή "κανείς από όσους προσπάθησαν να υπηρετήσουν και βοηθήσουν την Πατρίδα, δεν έμεινε ατιμώρητος".
Τελικά, είναι μια τεράστια πρόκληση να αλλάξουμε ακριβώς αυτό.
Δηλαδή, να επιβραβεύονται αντί να τιμωρούνται όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν την Πατρίδα.
Αν το πετύχουμε αυτό, θα επελευθερώσουμε τεράστιες εθνικές δυνάμεις και οδηγήσουμε την Πατρίδα στο δρόμο της δικαίωσης και της επιτυχίας.
Σάββας Καλεντερίδης


Γενικός Διευθυντής φιλοκυβερνητικής "Γενί Σαφάκ": "Η Τουρκία πρέπει να επέμβει στη Συρία"
Ιμπραχίμ Καραγκιούλ*
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Η Τουρκία θα επέμβει απ' ευθείας στη Συρία; Θα μπει ανοικτά σε έναν πόλεμο; Η Τουρκία θα προβεί σε ριζοσπαστικές κινήσεις στη Συρία, από τη στιγμή που εκτιμά ότι η κατάσταση ως έχει σήμερα συνιστά απειλή για την Τουρκία;
Η Σαουδική Αραβία ως επικεφαλής των χωρών του Κόλπου, με την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, θα αρχίσει έναν νέο πόλεμο στη Συρία;

Σε μια Συρία που έχει καταληφθεί από τη Ρωσία και το Ιράν, θα τελειώσει ο πόλεμος που γινόταν δι' αντιπροσώπων, μέσω των διαφόρων οργανώσεων, και θα αρχίσει ο πόλεμος μεταξύ των κρατών; 
Οι φήμες που λένε ότι η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει στρατό να επέμβει στη Συρία και οι δηλώσεις για υποστήριξη μιας τέτοιας ενέργειας από χώρες της περιοχής, από τη μια πλευρά και οι σκληρές ανακοινώσεις και εκβιασμοί του Ιράν από την άλλη, είναι δυνατόν να ερμηνευτούν ως προάγγελοι της σκλήρυνσης που θα προκύψει στη Συρία τις επόμενες εβδομάδες;
σε 

Η σφαγή στο Χαλέπι, μας ωθεί σε δύσκολες αποφάσεις
Η φυγή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από το Χαλέπι προς την Τουρκία και οι ανθρώπινες τραγωδίες που θα ακολουθήσουν, μετά την κατάληψη της πόλης από τη Ρωσία και το Ιράν, θα ξεσηκώσει τον κόσμο;
Όταν συναξιολογηθεί η ανθρωπιστική κρίση και η εκτίμηση απειλής που συνιστούν οι εξελίξεις στη Συρία για την Τουρκία και για άλλες χώρες της περιοχής, τι αντίδραση μπορεί να προκύψει;
Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας ερωτηματικά και οι απαντήσεις που θα δοθούν καθώς και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στην περιοχή, θα αφήσουν τα ίχνη τους και θα καθορίσουν την ιστορική πορεία των κρατών της περιοχής. Η κατάσταση έφθασε στο εξής σημείο: Το θέμα πλέον δεν είναι η Συρία. Ειδικά όσον αφορά την Τουρκία, η κατάσταση στη Συρία την έχει φέρει αντιμέτωπη με μια τραγική ιστορική πραγματικότητα. Και οι εξελίξεις στη Συρία και οι απόπειρες κατάληψης της χώρας μας που γίνονται εκ των έσω, μας υποχρεώνουν να λάβουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις.
Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις που θα πάρουμε, αυτές θα καθορίσουν το μέλλον της Τουρκίας. 
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση σήμερα, θα υποχρεωθούν αύριο να δικαστούν από την Ιστορία. Εκείνοι που θα λάβουν σήμερα θαρραλέες αποφάσεις, αύριο θα λάβουν θέση ανάμεσα στους ιδρυτές της Τουρκίας. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση και από έξω και από τα μέσα. Και η απειλή που δέχεται η χώρα, δεν έχει καμία σχέση με όσες απειλές έχει αντιμετωπίσει ως τώρα.

Θα μας επιτεθούν από τη Συρία
Υπογραμμίζω την εξής προϋπόθεση: Η Τουρκία αυτήν την κατάσταση δεν θα την αποδεχτεί, δεν πρέπει να την αποδεχτεί. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει και δεν θα το επιτρέψει να υλοποιηθούν σχέδια της Μόσχας και της Τεχεράνης, τα οποία θα δημιουργήσουν μια Συρία που θα απειλεί την Τουρκία και θα μετατρέψουν τη γειτονική χώρα σε ένα κράτος-στρατόπεδο, από το οποίο θα γίνονται επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας τις επόμενες δεκαετίες.
Η Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσει και να γνωρίζει -και το γνωρίζει-, ότι το σχέδιο δημιουργίας από τις δυο προαναφερθείσες χώρες μιας Συρίας που θα ελέγχεται από το καθεστώς, δια του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητάς (PYD) και του Ι.Κ., ερήμην των σουνιτών Αράβων και αφού έχουν εξουδετερωθεί οι μετριοπαθείς ισλαμιστές και έχουν οδηγηθεί στην έξοδο από τη χώρα εκατομμύρια Άραβες σουνίτες, αποτελεί μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της Τουρκίας. Θα πρέπει να γνωρίζει και το γνωρίζει ότι αυτές οι προετοιμασίες, αυτό το σχέδιο, είναι τα πρώτα βήματα της επίθεσης διαρκείας που πρόκειται να ακολουθήσει εναντίον της Τουρκίας.
Αν συνεχιστεί η πορεία των εξελίξεων σ' αυτήν την κατεύθυνση και δεν παρέμβουμε δυναμικά για να την αλλάξουμε, αν κάποιοι πετύχουν να αποτρέψουν την εμπλοκή μας στην υπόθεση αυτή, αύριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο τραγικές καταστάσεις από αυτές που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Τζίζρε. Οι επιθέσεις (του ΡΚΚ) που έχουν ξεπεράσει το χαρακτήρα των τρομοκρατικών επιθέσεων και έχουν αποκτήσει χαρακτήρα επιχειρήσεων κατάληψης και ελέγχου περιοχών, αύριο θα λάβουν χαρακτήρα ανοικτών επιθέσεων για έλεγχο εκτεταμένων περιοχών και επιθέσεων από την άλλη πλευρά των συνόρων εναντίον της χώρας μας. Σε μια τέτοια περίπτωση στο μέλλον, δεν θα μιλάμε για τον έλεγχο μιας κωμόπολης, όπως γίνεται τώρα, αλλά για τον έλεγχο ολόκληρων νομών και ολόκληρων περιφερειών (από το ΡΚΚ).

Θα μας κάνουν ισότιμους και συνεταίρους με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD)
Θα δεχόμαστε επιθέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα από την άλλη πλευρά των συνόρων μας με τη Συρία. Θα σχεδιαστούν και θα προκύψουν νέες οργανώσεις, που θα εμφανιστούν στο πεδίο της δράσης. Ενώ σήμερα μιλάμε για το ΡΚΚ, εκείνη τη μέρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δεκάδες οργανώσεις. Κάθε οργάνωση θα ελέγχεται και από ένα κράτος και ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων τη φορά αυτή θα γίνει στο εσωτερικό της Τουρκίας. 
Το σχέδιο που εφαρμόστηκε επί χρόνια, με βάση το οποίο η τουρκική βουλή ανανέωνε κάθε έξι μήνες την "Δύναμη Σφυρί" που δρούσε και προστάτευε τους Κούρδους στο Β. Ιράκ, μια διαδικασία την οποία δεν μπόρεσε να παρεμποδίσει κανένα κόμμα, ένα παρόμοιο και πιο εκτεταμένο σχέδιο θα εφαρμοστεί στη Β. Συρία. Τότε θα υποχρεωθούμε να γίνουμε συνέταιροι με το PYD και με ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί μέσων των Κούρδων του PYD θα μας αιχμαλωτίσουν. Αν η πορεία των εξελίξεων συνεχιστεί σ' αυτήν την κατεύθυνση, θα γίνουμε μάρτυρες μιας πολυεθνικής επέμβασης και όλες οι περιοχές της νότιας Τουρκίας στα σύνορά μας με τη Συρία, θα αποτελέσουν τον Βόρειο (Κουρδικό) Διάδρομο της εξόδου των Κούρων στη θάλασσα.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία πολεμά ήδη με τη Ρωσία και το Ιράν
Η τύχη της Τουρκίας έχει ταυτιστεί με την τύχη της Συρίας. Εκατομμύρια άνθρωποι πολίτες της Συρίας φιλοξενούνται στη χώρα μας. Η βασική ραχοκοκαλιά της Συρίας είναι πλέον στην Τουρκία, είναι η ίδια η Τουρκία. Το Ιράν δεν έχει κανέναν δεσμό με τη Συρία. Από τον πόλεμο στη Συρία το Ιράν δεν έχει υποστεί καμία ζημιά, το ίδιο και η Ρωσία. Όμως αυτές οι δυο χώρες που δεν συνορεύουν με τη Συρία, έχουν εγκατασταθεί σ' αυτήν και την έχουν καταλάβει. Τώρα της δίνουν τη μορφή που θέλουν, την ανασχεδιάζουν, κάνουν δημογραφικές αλλοιώσεις και δημιουργούν ένα κράτος από το οποίο θα απειλείται και θα δέχεται επιθέσεις η Τουρκία.
Οι δυο αυτές χώρες έχουν ανοίξει πόλεμο και εναντίον του λαού της Συρίας και εναντίον της Τουρκίας. Ο πόλεμος που διεξάγουν Μόσχα και Τεχεράνη στη Συρία, είναι ένας πόλεμος εναντίον της Τουρκίας. Αυτές οι δυο χώρες στην ουσία πολεμούν απ' ευθείας εναντίον της Τουρκίας. Αυτό είναι κάτι που πλέον δεν μπορεί να αποκρυβεί. 
Φυσικά εμείς δεν θα πολεμήσουμε με αυτές τις δυο χώρες. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να χτυπηθεί η Τουρκία μέσω της Συρίας, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Συρία σε ένα κράτος-στρατόπεδο, από το οποίο θα γίνονται επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας. Κανένα κράτος δεν θα παρέμενε σιωπηλό μπροστά σε ένα τέτοιο κίνδυνο, δεν θα επέτρεπε να έλθει τόσο κοντά του μια τέτοια απειλή και στη συνέχεια να αρχίσουν οι εναντίον της επιθέσεις.
Κανείς δεν πρέπει να περιμένει μια τέτοια στάση από την Τουρκία και κανείς δεν πρέπει να παρουσιάζει μια τέτοια συμπεριφορά ως πράξη ωριμότητας. Αν η Τουρκία θέλει να σταματήσει και να εξουδετερώσει μια τέτοια απειλή, τότε πρέπει να μπει ανοικτά στον πόλεμο και θα υποχρεωθεί να το κάνει. Κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει ο κίνδυνος για την πατρίδα και μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα χαθεί η ευκαιρία να εξουδετερώσουμε την απειλή.

Την αυτοάμυνά του κανείς δεν την εναποθέτει και δεν την εμπιστεύεται σε "συμμαχίες"
Κανένα κράτος δεν εμπιστεύεται και δεν παραδίδει την εθνική του κυριαρχία, την εσωτερική του ασφάλεια και την εδαφική του ακεραιότητα, σε περιφερειακές και διεθνείς συμμαχίες. Κανένα κράτος δεν υποστηρίζει τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες των συμμάχων του, αν αυτό απειλεί τα συμφέροντά του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που σε κάνει να είσαι ανεξάρτητος, να είσαι έθνος, να είσαι κράτος. Αν δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο, τότε δεν είσαι κράτος.
Αυτό είναι μια στρατηγική τύφλα. Αυτό σημαίνει ότι παραδίδεσαι στην βούληση ενός άλλου. Αυτό που λέμε αυτοάμυνα, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τις δυναμικές και τις δυνατότητες που διαθέτει το ίδιο το κράτος και δεν το παραδίδουμε σε κανέναν. Και η τύχη της Τουρκίας δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στα χέρια και την καλοσύνη του οποιουδήποτε.
Από τη στιγμή που οι κύκλοι των συμμάχων μας έχουν συμμαχήσει ανοικτά με τους τρομοκράτες και κινούνται εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας, από τη στιγμή που χτυπάνε την Τουρκία από τα μέσα, που δίνουν όπλα στις οργανώσεις αυτές, που μεταφέρουν τον πόλεμο δια της Συρίας στην Τουρκία, από τη στιγμή που καθιστούν αδύνατη τη λύση στη Συρία και μας σέρνουν σε ένα τραγικό τέλος, το να στηρίζουμε εμείς τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες τους, το να περιμένουμε υποστήριξη από αυτούς, είναι σαν να οδηγούμε τη χώρα μας σε ένα σκοτεινό μέλλον.

Αυτή η πίεση, θα μας υποχρεώσει να αποδεχτούμε νέο χάρτη και νέα σύνορα
Καμία χώρα δεν θα αποδεχόταν αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν, καμία χώρα δεν θα εγκατέλειπε την τύχη και το μέλλον της σε μια τέτοια συμμαχία. Αν δε κινηθούμε με βάση τους δικούς τους σχεδιασμούς, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες έχουν εξαλείψει μια τέτοια δυνατότητα.
Αυτή η πίεση που ασκείται στην Τουρκία χρόνια τώρα, από τους κύκλους της συμμαχίας, έχει δρομολογήσει επικίνδυνες εξελίξεις που μπορεί να μας υποχρεώσουν να αποδεχτούμε έναν νέο χάρτη και νέα σύνορα.

Εάν η Τουρκία δεν επέμβει, θα υποχρεωθεί να συζητήσει το θέμα του διαμελισμού της
Η Τουρκία πρέπει να επέμβει απ' ευθείας και να γίνει παράγοντας που θα καθορίσει την επίλυση του ζητήματος που λέγεται Συρία. Στις κινήσεις που θα κάνει συμπεριλαμβάνεται και η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Από τη στιγμή που Ρωσία και Ιράν μπορούν να έχουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία, επικαλούμενες τόσο αδύναμα επιχειρήματα, βομβαρδίζοντας μάλιστα περιοχές κοντά στα σύνορά μας, από τη στιγμή που ο λαός της Συρίας εκδιώκεται στη χώρα μας, από τη στιγμή που η Τουρκία δέχεται επιθέσεις από το έδαφος της Συρίας, τότε η Τουρκία έχει πολύ πιο ισχυρά επιχειρήματα για να εισβάλει στη Συρία.
Κανείς δεν θέλει ανοικτά τον πόλεμο. Κανείς δεν θέλει στα καλά καθούμενα η Τουρκία να μπει σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία και το Ιράν. Ούτε καν θέλει να το σκέφτεται. Όμως τώρα η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Αν δεν κάνουμε σήμερα το βήμα αυτό, θα υποχρεωθούμε να το κάνουμε αύριο κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν έχει μένει τίποτα από αυτό που λέγεται καθεστώς της Δαμασκού και της Συρίας. Εκεί τα πάντα ανασχεδιάζονται και η κατάσταση που θα προκύψει, αποτελεί ευθεία απειλή για μας, ο πόλεμος πλέον στρέφεται εναντίον της Τουρκίας και εμείς θα μείνουμε σιωπηλοί και θα τον δεχτούμε! Ποια χώρα παραδίδεται σε μια τέτοια κατάσταση; Υπάρχουν όλα τα επιχειρήματα για μια στρατιωτική επέμβαση, και η απειλή και η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα νομικά επιχειρήματα.
Το ξέρω ότι όλα τα παραπάνω θα τα χαρακτηρίσουν ως πολεμοκαπηλεία. Όμως αν δεν επέμβουμε σήμερα στρατιωτικά στη Συρία, μετά από κάποια χρόνια θα βρεθούμε σε μια κατάσταση, που θα συζητούμε για το διαμελισμό της πατρίδας μας. Αυτό σημειώστε το και κρατήστε το  σε ένα συρτάρι.

*Γενικός Διευθυντής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ", η οποία είναι η ναυαρχίδα του Ερντογάν στα ΜΜΕ που προωθούν τις θέσεις και την προπαγάνδα του.

45 σχόλια:

  1. Ο Κύβος εριφθεί ο αντικειμενικός σκοπός της Ρωσίας επετεύχθητε ο αντικειμενικός σκοπός τον Κούρδων επιτέθηκε de facto και η πλάκα είναι ότι ο αντικειμενικός σκοπός όχι μόνο επετεύχθητε de facto αλλά και de jure.

    The game is over.

    *Aν θέλει η Τουρκία να προκαλέσει 3 Παγκόσμιο Πόλεμο ας το κάνει ιδου η Ρόδος ιδου και το πήδημα. Πίστεψε με Σάββα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως. Αν θέλει η Τουρκία μαζί με άλλους ας τις ανοίξει. Ωμα ψύχρα και ρεαλιστικά.

    ΥΓ: Να πας στον Αγ. Σάββα τον Αγιασμένο στα Ιεροσόλυμα να τον ευχαριστήσεις.

    Vive la zion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τουρκία θα επέμβει στην Συρία και δεν θα διαμελισθεί απλώς, αλλά θα διαλυθεί.
    Όσο για τον Δραγασάκη, είναι ένας ανερμάτιστος που δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω περισσότερο. Αρκεί κανείς να διαβάσει την συνέντευξη που είχε δώσει στο ΒΗΜΑ στις 4/8/2013 με τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=525025
    Ένας κυκκεώνας ασυναρτησιών είναι ολόκληρη αυτή η συνέντευξη-διαφήμιση, στην οποία να φανταστείτε, στην ερώτηση "τι νέο φέρνει προγραμματικά ο σύριζα" δεν απαντάει. Μία ολόκληρη παράγραφος είναι μια αλληλουχία υποθετικών προτάσεων (από γραμματικής πλευράς το λέω τώρα) στις οποίες λέει Αν υπάρξει αυτό κι αν δεχθούμε ότι θέλουμε εκείνο κι αν... κι αν... κι αν ... οι αμυγδαλιές την άνοιξη θα δέσουν κουραμπιέδες. Τέτοιου είδους απάντηση δίνει.

    Και μέσα σ' αυτήν την ασυναρτησιολογία και το φεστιβάλ της ηθελημένης ασάφειας υπάρχουν 3 εκφράσεις που κάνουν εντύπωση.

    Η πρώτη είναι στον τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ. Για όποιον δεν καταλάβαινε το μνημόνιο 3 θα πρέπει να τον βοηθήσει.
    Η δεύτερη είναι "ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΙΚΟΙ" Ήταν όσο τα ποσοστά ήταν μονοψήφια. Μόλις έγιναν διψήφια κι άρχισαν να ανεβαίνουν προς την εξουσία "οι στόχοι" άρχισαν να γίνονται αντιστρόφως ανάλογοι.
    Η τρίτη είναι "Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΟΥΤΕ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ" Για όποιον το διάβαζε και δεν αναρωτιόταν τι εννοούσε ο ποιητής με τον όρο κρατικό καπιταλισμό ας κοιτάξει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ξεπουλήθηκαν στην Φραπόρτ. Βέβαια η Φραπόρτ είναι εταιρεία του γερμανικού δημοσίου! Ο ελληνικός κρατικός καπιταλισμός ενοχλεί την αριστερά. Ο γερμανικός δεν την πειράζει καθόλου.

    ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

    Αναρωτιέμαι τι αξιόλογο βλέπατε σ' αυτό το άτομο και το προτείνατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία
      πρότεινα το μη χείρον από τα υπάρχοντα πρόσωπα.
      Είχα καταλάβει από την πρώτη στιγμή πόσο επικίνδυνος ήταν ο Βαρουφάκης.
      Μπροστά του ο Δραγασάκης είναι πολιτικός Αϊνστάιν.

      Διαγραφή
    2. Τον Δραγασάκη στα ιδιαίτερα της ΝΔ, από το 89, τον είχαμε για δεξιό που για δικούς του λόγους, έβγαζε μεροκάματο στην Αριστερά.

      Από δε προσόντα, ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. Σάββα, ἀντιθέτως, ἐγώ ἀπό τήν πρώτη στιγμή εἶχα καταλάβει πόσο ἐπικίνδυνος εἶναι ὁ Δραγασάκης. Ἤλεγξε τίς διαπραγματεύσεις κατά τρόπο ὥστε νά ἀποτύχουν γιά τήν Ἑλλάδα στό τέλος, στό output.
      Ἄφισαν τόν Βαρουφάκη γιά τό σόου καί γιά νά ἀπογοητεύσουν στό τέλος τούς Ἕλληνες.
      Στήν ἴδια τήν Γερμανία, ὅλες οἱ ΣΔΙΤ, συμπράξεις δημοσίου καί ἰδωτικοῦ τομέως, ἔχουν καταλήξει σέ ἐπιβάρυνση τῶν φορολογουμένων (δημοσίου τομέα) καί σέ ἀποδοχή ἀπό τό Δημόσιο τῶν ζημιῶν, ένῶ ὅλο τό τυχόν κέρδος εἶναι σέ ὄφελος τῶν ἐπιχειρηματιῶν. Καί ἐνῶ εἶναι γνωστό αὐτό, τό πρῶτο πού πρότεινε ὁ Δραγασάκης γιά τίς ἐπενδύσεις, δέν ἦταν τό κλασσικό τοῦ Κεϋνσιανισμοῦ, ἐνίσχυση τοῦ ἰδιωτικοῦ τομέως (μέ χαμηλότοκα δάνεια κλπ) ἀπό ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ἀλλά ΣΔΙΤ!
      Ὄσο γιά τόν Βαρουφάκη, εἶναι ἐπιμένω καλός γιά σύμβουλος. Ἔχει κοσμοπολιτισμό καί ἀκαδημαϊσμό πού τόν καθιστοῦν ἀδιαπέραστο στό βλέμμα ὅποιων δέν ἔχουν ζήσει ἐπί καιρό ἐκτός Ἐλλάδος. Ὁ δέ ναρκισσισμός του, εἶναι αὐτό πού τόν καθιστᾶ εὐάλωτο ἔτσι, ὥστε νά μήν πρέπει νά ἀναλαμβάνῃ ΤΙΣ ἀποφασιστικές ἁρμοδιότητες.
      Μέ τόν Τσίπρα ὅμως ὡς ἀποφασίζοντα, καί τόν Δραγασάκη ὡς ἐλέγχοντα τί λέει ἐν τέλει ὁ Τσίπρας, κάθε ἔμπνευση ἤ διαπραγματευτική θέση ἤ κίνηση τοῦ Βαρουφάκη εἶχε ἐξασφαλισμένη τήν ἀποτυχία.
      Ἄλλωστε, μετά τήν ἐξαπάτηση τῆς 7ης Ιουλίου, ἄν μοῦ ἔλεγαν ὅτι ἡ ἄλλη πλευρά γνώριζε ἐκ τῶν προτέρων, τί θά ἔλεγε ἤ θά ἔκανε ὁ Βαρουφάκης στά βασικά σημεῖα, δέν θά μέ παραξένευε. Ἀλλά μᾶλλον δέν χρειαζόταν κάν τέτοια ἐπικοινωνία.
      Γνώριζαν γιά τό ἀνάποδο output Τσίπρα-Δραγασάκη, καί αὐτό τούς ἔφθανε γιά νά συζητᾶνε στόν ἀέρα μέ τόν Βαρουφάκη -νά διασκεδάζουν σε΄βάρος του καί νά ψάχνουν τί μπορεῖ νά ἔχῃ σκεφθῆ ἤ ἐμπνευσθῆ ὥστε νά ἀποκτήσουν τεχνογνωσία διαπραγματεύσεων ἀπό πρῶτο χέρι.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη και Σωκράτη,
      ο Καλεντερίδης με την περικοπή "Προειδοποιήσαμε από τις 17 Φεβρουαρίου του 2015 ότι ο Βαρουφάκης είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα της πατρίδας μας και προτείναμε να αναλάβει τη διαπραγμάτευση ο κ. Δραγασάκης.
      Μας λοιδώρησαν." κρίνει τον Βαρουφάκη.
      Όχι τον Δραγασάκη.
      Μην μετατοπίζετε το θέμα.

      Διαγραφή
    5. Simaioforidis,

      Προσωπικά και μετά λόγου γνώσεως, έχω χείριστη άποψη για το πολιτικό ποιόν του "αντιπροέδρου" και ακόμη χειρότερη για τα προσόντα του.

      Και είπα απλώς να πώ την γνώμη μου για αυτόν και μόνον, επειδή εκείνο το περί Αινστάιν βγάζει μάτι.

      Ουδεμία μετατόπιση.

      Το τι ακριβώς συνέβη στην διαπραγμάτευση του Ιουλίου, μου είναι κατά πολύ άγνωστο.

      Διαγραφή
  3. Ἀφοῦ ὁ Γενικός Διευθυντής τῆς τουρκικῆς φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Γενί Σαφάκ", ἀγαπᾶ τήν πατρίδα του τήν Τουρκία τόσο, ὥστε νά λέῃ αὐτά πού λέει ἀνωτέρω, καί ἀπό τήν ἀγάπη του αὐτή μαζί μέ τά ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ψέμματα πού λέει (περί τοῦ λαοῦ τῆς Συρίας πού τάχα προστατεύεται ἀπό τήν Τουρκία ἐνῶ βομβαρδίζεται ἀπό τούς Ρώσους καί πολεμεῖται ἀπό τό Ἰράν!), νά πηγάζουν καί πράγματα πού ἀνταποκρίνονται στήν φύση τῶν πραγμάτων ....(γιά Κασσάνδρα, κάνει)...., ἄν λοιπόν αὐτός ὑπερασπίζεται μιά τόσο ἄθλια πατρίδα, ὅπως τήν Τουρκία, πού α) ἔχει κάνει γενοκτονίες, πού β) ἐξακολουθεῖ νά ἐγληματεῖ σέ βάρος Κούρδων καί τώρα γ) ἐκγληματεῖ σέ βάρος μεταναστῶν τούς ὁποίους προωθεῖ στό Αἰγαῖο γιά νά καταλάβει τήν Εὐρώπη ὁ μουσουλμανισμός καί τήν Ἑλλάδα ἡ Τουρκία, πού δ) φέρεται ἀπίστευτα βάρβαρα πρός πρός ὅλες τίς κατευθύνσεις τῆς διεθνοῦς της ὑπάρξεως, μιά Τουρκία πού ε) κατέχει τό 40% τῆς Κύπρου χωρίς κανένα δικαίωμα ἐπί 42 χρόνια, πού στ) ἅρπαξε τίς περιουσίες τῶν Ρωμηῶν στήν Τουρκία μέ τό διάταγμα τοῦ 1942, πού...., πού...., ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ πού ἔχουμε βάλει τόν πατριωτισμό στό περιθώριο τῆς ζωῆς τοῦ ἔθνους μας, καί πού ἔχουμε ἐπιτρέψει 1ον ) νά τόν βάλουνε στό στόχαστρο τά συστημικά ΜΜΕ, καί 2ον ) νά τόν πετροβολᾶνε οἱ ἀναρχικοί καί οἱ φιλομοφιλόφυλοι φιλοναζιστές, αὐτοί τῆς ἀνοικτῆς τάχα μου κοινωνίας καί τῶν ἀνοιχτῶν συνόρων.
    Σέ ἐκπομπή τῆς ΕΡΤ, αὐτήν ὅπου σχολιάζονται τά πάντα λίγο ἕως πολύ νεοεποχήτικα τά πρωϊνά καί τά μεσημέρια, ἄκουσα κατάπληκτος τόν παροσυιαστή, νά ἐπαινῆ κάτι κοπέλλες μας πού βραβεύθηκαν ἀπό κάποιον διεθνῆ φορέα διότι ἔδειξαν ἀγάπη γιά τούς πρόσφυγες, καί νά διευκρινίζῃ ὁ παρουσιαστής γιατί τίς ἐπαίνεσε:
    "Τό εἶπα (τόν ἔπαινο), ὄχι γιατί εἶναι Ἑλληνίδες (πού διέπρεψαν), ἀλλά γιατί ἔδειξαν εὐαισθησία γιά τούς πρόσφυγες".
    Μάλιστα. Τέτοια 'ἀκρίβεια" τοῦ παρουσιαστῆ τῆς ΕΡΤ, μήπως καί ἐπαινεθῆ κάποιος ὡς Ἕλληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωκράτη,
      οι Έλληνες σε αυτήν τη χώρα διώκονται, δεν επαινούνται.
      Ιδίως από αυτούς τους Αριστερούς, αλλά και τους "άλλους" Αριστερούς...

      Διαγραφή
    2. Ὅντως κε Σημαιοφορίδη. Οἱ Ἕλληνες, καθ' ὅ,τι καί μόνον Ἕλληνες, διωκόμεθα οὐσιαστικῶς. Καί ἀπό ὁρισμένα κόμματα, καί ἀπό τά ΜΜΕ πού ὑποβαθμιζουν ἤ παραποιοῦν τήν πολιτισμική καί ἱστορική μας ταυτότητα συστηματικῶς.
      Οὔτε δημοτικά τραγούδια ἄλλων περιοχῶν τῆς Ἑλλάδος ἤ τῆς Κύπρου δέν ἀκούγονται στά ραδιόφωνα καί στίς τηλεοράσεις, πλήν μίας πολύ μικρῆς γκάμας τους. Τώρα γίνανε προσβάσιμα στό διαδίκυτο πολλά παραδοσιακά τραγούδια, ὡραιότατα, ἀλλά στίς τηλεοράσεις.....
      Ἡ συστηματική καταστροφή τῶν ἡρωϊκῶν προτύπων καί τῆς πολιτισμικῆς καί ἱστορικῆς μας συνειδήσεως, εἶναι ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΣΟΜΕΝΗΣ ἤδη ΝΕΑΣ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ ΜΑΣ,
      ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗΣ, ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΗΣ, ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΗΣ, ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΑΥΤΟΥΛΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ.

      Διαγραφή
    3. Σημαιοφορίδη,

      διακρίνω διαρκώς μία μονομέρεια κατά τής αριστεράς. Οι Έλληνες πατριώτες διώκονται από ιδρύσεως τού Νεοελληνικού Κράτους. Αρκεί να διαβάσει κανείς Ιστορία.

      Διαγραφή
    4. Nativist,
      "Οι Έλληνες πατριώτες διώκονται από ιδρύσεως τού Νεοελληνικού Κράτους."
      Έτσι είναι, γι' αυτό έγραψα "ιδίως".

      Μπερδεύεσαι και τη βούληση να φύγουν αυτοί που οδήγησαν την πατρίδα στην καταστροφή σε χρόνο ρεκόρ την χαρακτηρίζεις μονομέρεια κατά της Αριστεράς.
      Ξανασκέψου το.

      Διαγραφή
    5. Σχολίασα την φράση σου "Ιδίως από αυτούς τους Αριστερούς, αλλά και τους "άλλους" Αριστερούς...". Η Αριστερά και η Δεξιά δεν νόημα, όταν λέμε "από ιδρύσεως τού Νεοελληνικού Κράτους". Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε, ο Κολοκοτρώνης ρίχτηκε στην φυλακή και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

      Διαγραφή
    6. Βλέπω καθημερινά δελτία ειδήσεων,διαβάζω τα γεγονότα σε εφημερίδες και διαδίκτυο και μου ήρθε στο νου,ότι με εγκάλεσες για μονομέρεια κατά της Αριστεράς!
      Διαλύουν οσημέραι την Ελλάδα,καταστρέφουν ό,τι είχε μείνει όρθιο και γκρεμίζουν τα τελευταία υγιή κομμάτια της κοινωνίας.
      Το να τους καταγγέλει κάποιος είναι μονομέρεια;
      Θα αστειεύεσαι.

      Διαγραφή
    7. Δεν είπα κάτι τέτοιο, ούτε σ' εγκάλεσα γι αυτό. Διάβασε ξανά το απο πάνω σχόλιό μου. Σαφές είναι, νομίζω.

      Διαγραφή
    8. Μα και από το σχόλιό σου, φαίνεται η μονομέρειά σου:

      "Διαλύουν οσημέραι την Ελλάδα"

      Την υγιή και ισχυρή Ελλάδα, που παρέλαβαν από τούς άλλους; Πόση μονομέρεια θα δείξεις ακόμη; Κατάγγειλέ τους, αλλά όχι μόνον αυτούς, οι οποίοι κυβερνούν έναν χρόνο.

      "καταστρέφουν ό,τι είχε μείνει όρθιο και γκρεμίζουν τα τελευταία υγιή κομμάτια της κοινωνίας"

      Και ποιος γκρέμιζε επί 40 χρόνια; Ποιος κατέστρεφε την κοινωνία, αφήνοντας κάποια υγιή κομμάτια (ποια, άραγε); Αυτοί δεν σ' ενόχλησαν/ενοχλούν;

      Κι επειδή φοβούμαι ότι δεν θα καταλάβεις γιατί αναφέρομαι στον Καποδίστρια και τον Κολοκοτρώνη, να σού το πω, ώστε μαν μην επανέρχεσαι. Τότε δεν υπήρχε "αριστερά". Ποιος τούς κατεδίωξε, λοιπόν;

      Διαγραφή
    9. Όχι την ισχυρή Ελλάδα,αλλά την ευάλωτη και σε κακή κατάσταση Ελλάδα διαλύουν.
      Να μην καταγγείλω μόνον αυτούς που κυβερνούν έναν χρόνο,λες.
      Ποιά άλλη κυβέρνηση σμπαράλιασε τη χώρα,όπως οι δύο τελευταίες του Τσίπρα;
      Ποιά κυβέρνηση έκλεισε τις Τράπεζες,θέλησε να κλείσει τα κανάλια και κόντεψε να κλείσει τα σύνορα(δεν το έχουμε αποφύγει),εγκαθιστώντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;
      Το να συμβαίνουν καταστροφικά γεγονότα ΤΩΡΑ και να κατηγορείς τους χθεσινούς που έχουν τις ευθύνες τους είναι προσφορά υπηρεσίας και ανοχής στους τωρινούς.
      Επομένως, ή θα αστειεύεσαι ή απλά θα έχεις εσύ μένος κατά των προηγούμενων.
      Τόσο,που δεν σε αφήνει να δεις το ΤΩΡΑ.
      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    10. Κοιτάζεις το φύλο και χάνεις το δάσος. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση χάρη στην ανικανότητα των άλλων. Ασφαλώς τούς προηγούμενους κατηγορώ, που είναι ένα απόκομμα ιδεοληπτικών τού 3% κυβέρνηση, ποιους άλλους.

      Δεν είναι ανάγκη να σε συναγωνισθώ και ν' αρχίσω να σού απαριθμώ λεηλασίες και καταστροφές 40 χρόνων. Θα ήμουν πολύ αφελής και επιφανειακός. Σού δίνω το παραπάνω σαν τροφή σκέψης.

      Διαγραφή
  4. Είναι αλήθεια Σάββα,σε πολλά είχες δίκιο.

    Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι έχεις μια αδυναμία στο να διαγνώσεις τα πραγματικά αίτια που βρίσκονται πίσω απο φαινόμενα όπως ο Σύριζα,και πάντοτε οι διαφωνίες μας απο εκεί πηγάζουν.

    Για παράδειγμα,θεωρώ απαραίτητη συνθήκη να λάβουμε υπόψιν τι πραγματικά οδήγησε τόσους ανθρώπους στη γιγάντωση του ΣΥΡΙΖΑ,τη ραγδαία άνοδο της ΧΑ,τη γέννηση των ΑΝΕΛ και τόσων άλλων πολιτικών σχηματισμών.

    Τι έχουν λοιπόν τα έρμα και ψοφάνε;

    Είναι απολύτως υπολογίσιμες οι επιπτώσεις και οι συνέπειες στην πολιτική έπειτα απο κάθε γεγονός-πράξη,αλλά παρ'όλα αυτά,όλοι τα αγνοούν.

    Πέρυσι λοιπόν,στις εκλογές,μετά απο όσα συνέβησαν απο το 74 και μετά απο τα δυο μεγάλα κόμματα,ήταν φύσιν αδύνατον να περιμένουμε ότι οι πολίτες θα τους ξαναψηφίσουν. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν υπήρχε ρεαλιστική αντιπρόταση απο τα τότε κόμματα της αντιπολίτευσης;

    Και αν σας ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη μου,μην περιμένετε απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα(στο σύνολό του) λύσεις παρά μόνο αδιέξοδα. Νομοτελειακά.

    Ναι λοιπόν Σάββα,είχες δίκιο σε πολλά,αλλά δυστυχώς είχαν δίκιο και όσοι δεν επιθυμούσαν για άλλη μια φορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,ήταν αδύνατο και απολύτως λογικό.

    ΥΓ
    Μην περάσει απο κανενός το νου ότι υπερασπίζομαι το Συριζα γιατί δεν με ενδιαφέρει καθόλου ακόμη και αν εξαυλωθούν,αλλά αυτό που λέω είναι ότι το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε πρόσφορο έδαφος που κάποιοι δημιούργησαν στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνῶ, μέ ἀρκετά. Νά προσθέσω, ὅτι προσωπικά μοῦ ἔκανε πολύ ἐντύπωση, ὡς τρίτου παρατηρητῆ, ἡ προεκελογική τακτική Μεἱμαράκη πρίν ἀπό τίς ἐκλογές τοῦ Σεπτεμβρίου, διότι δέν εἶπε τίποτα πού νά μήν ἀπευθύνεται στούς ἤδη ψηφοφόρους του κόμματός του. Ἀλλά φυσικά, τό σενάριο εἶχε φαίνεται ξεκινήσει ἀπό τότε πού ὁ Σαμαρᾶς ὑποστήριξε Μπουτάρη στήν Θεσσαλονίκη (ἀλλιῶς δἐν θα ἔβγαινε δήμαρχος) καί ὁ Βενιζέλος εἶχε πεῖ ὅτι ἀρχίζει μιά Νέα Ἐποχή....Προφανῶς τότε φανταζότανε μία ἐποχή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μέ τούς ψηφίζοντες μετανάστες νά δίνουν τήν κυβερνητική πλειοψηφία ἐπί δεκαετίες...
      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΟΛΥ ΒΡΑΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΒΛΑΚΕΣ ΟΧΙ.

      Διαγραφή
    2. Έτσι που τα γράφεις είναι, Χρήστο, αλλά ο Νεοέλληνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα κόμματα τον κατέστρεψαν. Εξακολουθεί, ακόμη και σήμερα, να ελπίζει σε κάποιο απ' αυτά. Σκέτος παραλογισμός!

      Διαγραφή
    3. Nativist,
      "ο Νεοέλληνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα κόμματα τον κατέστρεψαν. Εξακολουθεί, ακόμη και σήμερα, να ελπίζει σε κάποιο απ' αυτά. Σκέτος παραλογισμός!".

      Δηλαδή εσύ, για να σου αντιστρέψω την συνήθη σου ερώτηση, τί προτείνεις;

      Διαγραφή
    4. Προτείνω να στραφούν οι σκέψεις των Ελλήνων για το πώς θα απαλλαγούν από το καταστροφικό κομματικό σύστημα, το οποίο ενέχει την διαφθορά και τον διχασμό. Προσπάθειες γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή. Παρακολούθησε Κοντογιώργη και Σταύρο Καλεντερίδη, για να αναφέρω μονάχα δύο και θα καταλάβεις.

      Δεν υπάρχει πιο μάταιο και επιβλαβές για την πατρίδα και το έθνος μας, από το να ερίζομε περί κομματικών συμμοριών, διότι περί αυτού πρόκειται και να προσπαθούμε να αποδείξομε ότι η Κόζα Νόστρα είναι καλύτερη/χειρότερη από την Καμόρα.

      Διαγραφή
  5. Παρακολουθώ τα όσα δημοσιεύετε στο ιστολόγιο σας ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο ενήμερος, αλλά αυτό με τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος τελευταία ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη για να μας σώσει πράγμα που όχι μόνο δεν έκανε οταν έπρεπε (αφού υπήρξε ο Δραγασάκης στην ίδια κυβέρνηση -1989- με τους Φ. Κουβέλη και Α. Σαμαρά, αλλά και στην κυριολεξία σώπασε για δεκαετίες όταν έπρεπε να μιλήσει στον Ελληνικό λαό για την κατηφόρα που μας είχαν ήδη τροχιοδρομήσει;

    Τι καλό μπορεί να κάνει λοιπόν ένας τέτοιος πολιτικός που αποδεδειγμένα στο μέρος που του αναλογεί κατέστρεψε την Ελλάδα και τους Έλληνες, πέρα από το να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα που για δεκαετίες εξυπηρετιούνταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά την γνώμη μου, έχουμε και λέμε :
    Διαθέτουμε ως χώρα :
    - Τεράστια γεωπολιτική ισχύ
    - Τεράστια οικονομική ισχύ
    - Παγκόσμια πολιτισμική ισχύ
    Η διαχείριση αυτής της εκπληκτικής ισχύος πρός το καλό της πατρίδας μας, απαιτεί μία υπεύθυνη εθνική ελίτ, τιμίους και πατριώτες πολιτικούς και, έναν ώριμο και έντιμο λαό.
    Ατυχώς, αυτή η πατρίδα, διαθέτει :
    - Την πιό επαρχιωτο-κατσαπλιάδικη ελίτ που μπορεί να υπάρξει
    - Το πιό διεφθαρμένο και απάτριδο πολιτικό σύστημα
    - Το πιό ιδιοτελές εκλογικό σώμα που έχει υπάρξει στην ανθρώπινη πολιτική ιστορία

    Και εσείς λοιπόν κύριε Καλεντερίδη μας λέτε την πιό προφανή διαπίστωση ότι, οι πατριώτες τιμωρούνται παραδειγματικά.

    Και λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο
      αν δεν σε ενδιαφέρει η διαπίστωσή μου, πέτα την
      Δεν έχω να σου προσφέρω κάτι άλλο εγώ ο ταπεινός.

      Διαγραφή
    2. Μη "στραβώνετε".
      ΔΕΝ απαξιώνω τις διαπιστώσεις σας. Συμφωνώ με αυτές έως το κόκκαλο που λένε.
      Απλώς ΔΕΝ μου άρκούν.
      Καταλαβαίνετε τι λέω ;;
      ΔΕΝ μου αρκούν οι διαπιστώσεις. Θεωρώ ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, αν σας πώ ότι, οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν, εξ ενστίκτου, όλα αυτά που λέτε.
      Απλώς, ΔΕΝ αρκούν πλέον οι διαπιστώσεις και μόνον.
      Χρειάζεται ΔΡΑΣΗ. Αυτό χρειάζεται


      Γιά να καταλάβετε τι θεωρώ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ γιά την πατρίδα μας, σας λέω επιγραμματικά το ακόλουθο:

      Βρίσκουμε :
      - τους απογόνους όλων των κοτζαμπάσηδων της Οθωμανοκατίας και των μαυραγορητών της κατοχής.
      - τους πολιτικούς και όσους άσκησαν εξουσία στο πολιτικό σύστημα της λεγομένης μεταπολίτευσης, αλλά, και τους απογόνους αυτών.
      Κατόπιν :
      - Τους απαγορεύουμε την έξοδο από την χώρα.
      - Δημεύουμε το σύνολο της περιουσίας τους στο εσωτερικό.
      - Εξαπολύουμε ανηλεές κυνηγητό, γιά την εξεύρεση και απαίτηση των περιουσιακών τους στοιχείων στο εξωτερικό.
      ΟΧΙ, δεν επιθυμώ να κλειστούν στην φυλακή. Θέλω να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ζώντας μόνο με το επίδομα της κοινωνικής πρόνοιας και, βλέπωντας ταυτοχρόνως, τους απογόνους τους να ζουν σε πλήρη ένδεια.
      Το δικό μου αίσθημα δικαίου, ΜΟΝΟ τότε θα ικανοποιηθεί.

      Μπορούμε να ξεκινήσουμε μία τέτοια καμπάνια η οποία θα αγκαλιάσει όλους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Έλληνες;
      Ε;;

      Διαγραφή
  7. Λέτε την μισή αλήθεια, γιατί το έθνος το οδηγείτε όλοι μαζί στην καταστροφή. Και όλοι είναι: α) η κοσμοπολίτικη αριστερά (συριζα, αριστεριστές, αναρχικοί) β) φιλελεύθερη δεξιά (ΝΔ και λοιποί δεξιοί).
    Η προσπάθειά σας να ρίξετε την ευθύνη μόνον στους άθλιους του συριζα είναι
    κωμική και αντιστόρητη, όποιες επιπλέον ευθύνες κι αν έχουν οι τελευταίοι.
    Η "κεντροδεξιά" δεν ήταν αυτή που είχε έρωτα μια ζωή με το κκε-εσ; η δεξιά δεν ήταν αυτή που έδωσε ένα μεγάλο μέρος του κρατικού ιδεολογικού μηχανισμού στους διανοούμενους του πρωην κκε-εσ και της ανανεωτικής "αριστεράς" για να αντιμετωπιστεί η παραδοσιακή "σταλινική" αριστέρά;
    Δουλευόμαστε κύριε Καλεντερίδη;

    Η αστική τάξη ΣΑΣ και το κράτος ΣΑΣ έφτιαξε με τα χεράκια της την "ανανεωτική αριστερά" και τα εξάρχεια, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια είναι δημιούργημα του αστικού ΣΑΣ κράτους. Εμένα τουλάχιστον δεν θα με πιάσεις κότσο με την προπαγάνδα ΣΑΣ, όπως δεν με έχει πιάσει κότσο όλη η εξαρχειώτικη κολονακιώτικη προπαγάνδα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Οι ευθύνες σας είναι κοινές και κοινή θα είναι η λαϊκή τιμωρία όταν έρθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν εχουμε καποιον στοχο ας τον θεσουμε, μονο ο στρατος και η ενισχυση του θα μας σωσει, οπως εχουν τα πραγματα αυτη την ωρα.
    Θελουμε να βοηθησουμε την πατριδα αλλα πως να το κανουμε οταν οι στοχοι τους οποιους βαζουν οι φρουροι της, προδιδονται απο την πολιτικη ταξη.
    Επιμενω Σαββα, οσο γραφικο και αν ακουστει, χρειαζεται αμεσα να κανουμε ερανο υπερ του στρατου, και να αγοαρσουμε οπλισμο απο την ρωσια.
    Ας τον κανει ο οποιοσδηποτε θα διασφαλιζει που θα πανε τα χρηματα, πιστευω οτι οσοι μπορουμε θα δωσουμε οτι μπορουμε για την πατριδα, αν οι εξελιξεις ειναι ταχεις πρεπει να γινει αμεσα.
    Πρωτα εμεις και ας κληθουν και επιχειρηματιες και αλλοι να συνεισφερουν.
    Δεν ξερω σε αυτη την χωρα τον τροπο που θα μπορουσε να οργανωθει.
    Η αντιαεροπικη μας αμυνα, και τα μαχητικα αεροσκαφη χρειαζονται αμεσα ενισχυση, και η μονη δυναμη που προσφερει προσιτα οικονομικα και ποιοτικες λυσεις ειναι η Ρωσια, εχουμε και ετος Ελλαδος Ρωσιας (ασχετο), αν μπορουσε καποιος φορεας μαζι με την ρωσικη πρεσβεια να το οργανωσει και να το διασφαλισει, αυτο θα ηταν πιστευω κατι θετικο για τα εθνικα μας συμφεροντα.

    https://www.dropbox.com/s/klbjgzkn85f89x2/Sukhoi%20T-50%20Hellenic%20Airforce.jpg?dl=0&preview=Sukhoi+T-50+Hellenic+Airforce.jpg
    Ευχαριστω.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τα απαραίτητα, εξακολουθεί να λεηλατείται φορολογικά, έχει φθάσει προ πολλού στα όριά του κι εσύ ζητάς έρανο. Κάτι σαν το θλιβερό ταμείο του Πετσάλνικου, που διαφήμιζε το κανάλι τής Βουλής!

      Διαγραφή
  9. Αυτος που δεν πραττει διδασκει Χενρι κισσιγκερ [αμερικανος πολιτικοσ]Ολο προειδοποιητε Κ Καλεντεριδη χωρισ να λαμβανεται υπ οψη την κατασταση της οικονομιας μας την κατασταση του στρατου μας [παρολο που την ξερετε αλλα δεν αναφερεται τιποτα στρατιωτκος ησασταν αλλωστε] να εμπλακει η ψωροκοσταινα σε αυτα τα παιχνιδια για να αποκομισει οφελη μα με τι προσοντα Κε καλεντεριδη.Οποιες και αν ειναι οι αποψεις σας περι τουρκιας οφειλατε εσεισ να γνωριζατε που το γνωριζετε οτι η χωρα αυτη εχει μεγαλη γεωστρατηγικη σημασια γι ατο νατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Παυλο τωρα δεν μπορουμε να κανουμε ερανο για την.πατριδα.Εχουμε τους λαθροπροσφυγες να νταντεψουμε.Και αυτο που λετε ως ενα βαθμο δεν ειναι υπερβολη.Αν γυρισουμε 200 χρονια πισω και ο Καποδιστριας πριν ερθει ειχε χαλασει τονους χαρτι σε επιστολες οπου ζητουσε την οικονομικη βοηθεια των ομογενων και οχι μονο.Βεβαια αυτος ετρωγε ...μια κοτα 4 μερες για να αποδειξει πως ναι μεν ζητω χρηματα αλλα πρωτος εγω εχω δωσει.Τρεχα γυρευε τετοιον πολιτικο σημερα.Κυριε Καλεντεριδη νομιζω πως το σημερινο αρθρο σας τα λεει ολα και δυστυχως ποσες φορες δε σκεφτηκαμε πολλοι ελληνες ακριβως το ιδιο με εσας.Απλα σημερα το επιβεβαιωσατε πικρα.Για να προχωρησει αυτος ο τοπος πρεπει πρωτα να καυτιριαστουν τα κεφαλια της λερναιας υδρας που εδω και 200 χρονια φυτρωνουν το ενα μετα τ αλλο.Αν δεν εξαφανιστουν τα εγχωρια βρομοσκυλα ας μη περιμενουμε τιποτα καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη χωλοσκάς Σάββα. "Τα χαζά πουλιά τα κάνει ο Θεός φωλιά". Μπορεί να είμαστε στο χάλι που είμαστε και να έχουμε όλ' αυτά τα χρόνια ανίκανους κυβερνώντες, αλλά "ο Θεός αγαπάει σκανδαλωδώς την Ελλάδα" όπως έλεγε ο π. Παίσιος. Δεν θα μας αφήσει. Η Τουρκία, όσες πονηριές και να κάνει, θα διαμελιστεί και θα πάρουμε πίσω τα εδάφη μας (Κύπρο, Μ. Ασία, Κωνσταντινούπολη, κ.ά.). Ήγγικεν η ώρα. "Τα κόλυβα τα' χουν στο ζωνάρι τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ. Σάββα δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πικρή είναι η γεύση στο δικό σου στόμα, αν δεν αντέχεται στο δικό μου

    κρίμα, έχω πει επανειλημμένως ότι μερικές φορές είναι καλύτερο κάποιος να μη γνωρίζει καθόλου, όμως η θέση σου σήμερα, δεν σου αφήνει παρά μόνο μία επιλογή να συνεχίσεις την πορεία σου μπροστά. εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η πορεία μας θα αλλάξει αν και εφόσον αποφασίσουν να αλλάξουν οι άνθρωποι πάρτε σαν δεδομένο το εξής ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΡΔΗΝ γρήγορα και πολλές φορές απότομα αν θα είναι προς το καλύτερο είναι στο χέρι μας(την αλλαγή πρέπει να την κάνουμε εμείς εδώ και τώρα με την γνώση ότι ίσως να μην απολαύσουμε εμείς οι ίδιοι τους καρπούς της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος και πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Ελλάδος ? Εγώ βλέπω ότι είναι όλοι ΙΔΙΟΙ ! Σε όλα τα θέματα.Σήμερα ο Μητσοτάκης ως μητροπολίτης του νεοφιλελευθερισμού και της γερμανικής νέα τάξης ευλόγησε τα χοτ σποτ που γίνονται στην Λέσβο φυσικά και όχι στην Εκάλη...
    Άλλωστε μαζί συγκυβέρνησαν Άδωνις-Ρεπούση και Καμμένος-Τσίπρας ...
    Η λύση σίγουρα θα έρθει απέξω αλλά στενάχωρο είναι το γεγονός ότι η ιστορία θα γράψει ότι δεν αντισταθήκαμε σχεδόν καθόλου...
    Είναι ξεφτίλα για την ελληνική κοινωνία ότι ανέχθηκε το μνημόνιο 6 χρόνια και έπεσε στα χάπια αντί να ξεσηκωθεί (σε νησία του Ειρηνικού δε θα είχε βγάλει ούτε εξάμηνο) και επί 30 χρόνια ανέχθηκε η χώρα της να γίνει η χαβούζα της Ευρώπης.Είναι ντροπή αν περάσουν τα σχέδια των Γερμανών διά της κοινοπραξίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού και λοιπών μένουμε Εκάλη(Ευρώπη ήθελα να γράψω).
    Το Ιράν έκανε την επανάσταση του το 1979 έδιωξε τους σατανάδες της Δύσεως και σήμερα είναι υπερδύναμη.Εμείς τους προσκυνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ σωστές και ώριμες οι τοποθετήσεις των διαφόρων φίλων.Φίλτατε Σάββα, "σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν"....!!! Με την περίπτωση Βαρουφάκη-Δραγασάκη αποκαλύπτεις πόσο λάθος έχεις ως προς τον Δραγασάκη, αλλά και πόσο άδικος είσαι με τον Βαρουφάκη.Οι φίλοι μας σ΄αυτήν την διένεξη ήταν σαφείς και την διαφώτισαν επαρκέστατα!!!και με τάκτ και ουσιαστικά.

    Τώρα ότι οι τοποθετήσεις γενικά και οι αναλύσεις σήμερα είναι πιο ώριμες πιο πλήρεις και πιο άμεσες απ΄το εγγύς παρελθόν είναι γεγονός,αυτό οφείλεται φυσικά στην έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στα μέσα που μας παρέχει η τεχνολογία του διαδικτύου.

    Η περίπτωση της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με τον εξωτερικό παράγοντα, και μάλιστα με την ισχυρότατη "καινούργια" Ρωσία,σε συνδυασμό με την χρονική περίοδο που διανύουμε,στη διάρκεια της οποίας το πλήρωμα του χρόνου ξεκαθάρισε κάθε ανερμάτιστη σκέψη και πολιτική δολιότητα.Ο θρίαμβος του Ελληνικού λόγου είναι πλέον καθοριστικός." ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΠΑΙΔΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝΤΕΣ "
    Αυτή η τελευταία εξαετία συμπύκνωσε ό,τι καλλίτερο ΙΣΤΟΡΙΚΑ και το διαχέει αφειδώς στους νεοέλληνες που προβληματίζονται ορθοτομούντες,με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
    ΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Ελληνες-Πατριωτες εδιωκοντο παλαιόθεν.
    Πολύ σωστά το θέτει ο Κος συνάδελφός ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να βρεθούν οι απόγονοι των Γερμανοτσολιαδων, των προοδευτικων ρουφιανων της" Στάζι" και οι λοιποί ξεπουλυμενοι που είναι ουκ ολίγοι.
    Εγώ θα έλεγα ότι δεν είναι δύσκολο γιατί ή πλειοψηφία βρίσκεται μέσα στα στικακια και τη usb.Είναι πολύ εύκολο να δημευθουν οι καταθέσεις και οι περιουσίες των καθικιων αυτών που ισως να ξεπερνούν και το συνολικό χρέος της Ελλάδος.
    Ή καταλήστευση όλων των υπαρχόντων πορων αυτού του δισμοιρου Κρατους ήταν τέτοια τα τελευταία 40 χρόνια που είναι άθλος ότι ακόμη υφίσταται.
    Αυτο είναι το κύριο θέμα και καρκίνωμα ταυτόχρονα και όλα τα αλλά είναι προπέτασμα καπνού.
    Αν κοπεί το καρκίνωμα θα ξεκαθαρίσει το τοπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν και συμφωνώ με όλους,έχω να προσθέσω κάτι: Πιστεύω ότι όλες οι κυβερνήσεις,πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η πλειοψηφία των πολιτών, έβαλαν το χεράκι τους γιά να αποδείξουμε όλοι το πόσο αντεθνικιστές και αντιρατσιστές είμαστε...και αυτό γιατί βγάλαμε ισως τα λάθος συμπεράσματα από την πρόσφατη ιστορία μας.Ετσι αυτή (η πρόσφατη ιστορία μας) από μιά αποψη ειδωμένη, μας δείχνει ότι δεν μπορείς να επιδεικνύεις περισσότερο πατριωτισμό από όσο σου επιτρέπει η δύναμή σου.Αν το κάνεις αυτό, τότε απλά αυξάνει η διάσταση απόψεων αντιμετώπισης των προβλημάτων(διχασμός) και αυτό σε συνάρτηση με τις ενδογενείς αδυναμιες σου,σε οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες ήττες.Σήμερα δε, αναδύεται ένας διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης του αντιπάλου: Επιδιώκεις να αντιμετωπίσει αυτός άλλες δυνάμεις ,ανεξάρτητεςαπό εσένα που θα τον αποδυναμώσουν...Ετσι νομίζω ότι κάνει και το Ισραήλ.Ετσι κάνει κιη φοβερή και τρομερή Αμερική. Ας το σκεφτούμε κιεμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πλησιάζει ἡ ὁλοκλήρωσις τοῦ 1821.

    Εὐτυχής ὅποιος τὴν ζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αριστερή... κατηφόρα δίχως φρένο: Ξήλωσαν τον Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

    Σάββα, διαβάζοντας σήμερα το πρωί την παραπάνω θλιβερή είδηση, θυμήθηκα τούτο σου το άρθρο. Πώς να προκόψει η χώρα με τόση κομματοκρατία, απότοκο τής οποίας είναι η αναξιοκρατία;

    Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, επί 25 χρόνια επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αυτός δημιούργησε, ο άνθρωπος που μόλις τα περασμένα Χριστούγεννα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά, αυτός που τιμήθηκε από την UNICEF για την προσφορά του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, τέθηκε στον ... πάγο, από κάποια ρεμάλια, που φοβούμενα την επιτυχία του, καρδιοκτυπούσαν μην και τούς "φάει" την θέση.

    Πολλοί θα τον θυμούνται, ενώ τούς διώκτες του δεν τούς ξέρει ούτε η ίδια τους η μάνα.

    Μάς άφησε και δύο βιβλία, λες και το έκανε σαν τελευταία του προσφορά.

    "Αυτή είναι η Ελλάδα, τώρα θα την μάθουμε;", όπως είπε κάποτε και ο γίγαντας Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδώ φαίνεται η εκτίμηση τού κόσμου και η αντίδρασή του στην απομάκρυνση αυτού τού άξιου αξιωματικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.