7/2/16

Ρακιντζής: Επαιρναν μάγειρες και μουσικούς για οδηγούς του Μετρό!

«Υπάρχει διαφθορά γιατί δεν υπάρχει τιμωρία», σημειώνει ο απερχόμενος Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης. «Από όλες τις υποθέσεις που έστειλα εγώ στον εισαγγελέα, είναι ζήτημα ένα 10% να έχει τελειώσει δικαστικά. Ολες οι άλλες εκκρεμούν. Αρχίζουν οι αναβολές και μετά σου λέει ο άλλος, ό,τι και να κάνω δεν θα τιμωρηθω. Οπότε...».

Απίστευτα περιστατικά από τη 12ετή θητεία του ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σταχυολογεί ο Λέανδρος Ρακιντζής σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. 
«Υπάρχει διαφθορά γιατί δεν υπάρχει τιμωρία», σημειώνει. «Από όλες τις υποθέσεις που έστειλα εγώ στον εισαγγελέα, είναι ζήτημα ένα 10% να έχει τελειώσει δικαστικά. Ολες οι άλλες εκκρεμούν. Αρχίζουν οι αναβολές και μετά σου λέει ο άλλος, ό,τι και να κάνω δεν θα τιμωρηθω. Οπότε...».   
«Εγώ βλέπω από μέσα πού πάσχει το σύστημα  και κάνω προτάσεις διαρθρωτικές», λέει ο κ. Ρακιντζής. «Πέρα από το να τιμωρήσω τον φταίχτη, προσπαθώ να βελτιώσω τους νόμους. Πάρτε, ας πούμε, το κόλλημα εντοπιότητας. Δεν μπορείς να κάνεις το δικαστή ή τον εφοριακό στον τόπο σου. Γιατί φτάνουμε να έχουμε στη μια γωνιά του δρόμου μια εφορία και απέναντι να έχει ανοίξει η γυναίκα του διευθυντή φορολογικό γραφείο.». 
«Θυμάμαι», αναφέρει χαρακτηριστικά, «τις προσλήψεις στο Μετρό το 2009. Προσέλαβαν οδηγούς υποτίθεται, ο ένας ήταν μάγειρας, ο άλλος μουσικός, ο τρίτος κάτι άλλο και κανένας δεν ήταν οδηγός». 

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Καλά τα παραμυθάκια του αρχιεπιθεωρητή, αλλά σε μένα δεν περνάνε.
    Οι πρώτοι διεφθαρμένοι είναι οι επιθεωρητές, έχω προσωπική εμπειρία και ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αν θέλει κάποιος εισαγγελέας ας επικοινωνήσει μαζί μου. Έχω ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την διαφθορά συγκεκριμένων επιθεωρητών. Όλα αυτά, εδώ και αλλού λέγονται για να ενισχύεται που και που το φιλελεύθερο ιδεολόγημα καταστροφής του έθνους-κράτους και να καλὐπτεται η ευθύνη της διεστραμμένης δεξιάς και αριστεράς στην αποικία.
    Επαναλαμβάνω, αν έχει κανένας εισαγγελέας απορίες είμαι εύκαιρος. Αλλά σιγά..το θέμα τώρα είναι να φύγουν οι σάπιοι αριστεροί και να έρθουν οι σάπιοι δεξιοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυρίως είναι άχρηστοι, έχω ομοίως προσωπική εμπειρία (υπηρεσιακή)

      Διαγραφή
  2. τωρα που τον εκπαραθυρωσαν τα λεει αυτα. ετσι συμπεριφερονται οι τιποτενιοι. Αντε γιατι ....πολυ με τους θεσμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με ένα πρώην Κρατικό λειτουργό ο οποίος αυτοδιαφημίζεται για ένα ενδεκαετές ταξίδι αναψυχής που τού πληρώναμε εμείς, ως Έλληνες φορολογούμενοι. Μόνο ανεκδοτολογικές ιστοριούλες ήξερε να λέει, με τις οποίες γελούσε πρώτος ο ίδιος.
    Και φυσικό ήταν να γελά και ακόμα να γελά.Για όποιον θελήσει δε να τον δικαιολογήσει με τον γνωστό μύθο πως αρκούσε να στέλνει τα θέματα σε αρμόδιες αρχές, ας λάβει υπ'όψη του ότι, οι αρμόδιες αρχές αυτές πάντα υπήρχαν και πάντα όποιος είχε κάποιο λόγο απευθυνόταν σ' αυτές. Επομένως ο ρόλος τού Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορεί να εξαντλείται στο έργο πασαδόρου πασά Λέανδρου: είναι αυτονόητο ότι ο εντοπισμός των συμπτωμάτων διαφθοράς συνδυάζεται με επεμβάσεις άρσης των αιτίων και (elementary βρε Leandros Watson)στενή, αυστηρή επίβλεψη εφαρμογής των κυρώσεων και εξάλειψης των εντοπισθέντων φαινομένων.
    Αλλά τούτος δω καλοπερνούσε (π.χ. βλέπε και δημοσίευμα στο ---://www. irafina.gr /τοπικά-νέα/12578-η-επιθεώρηση-του-ψινάκη-από-τον-λέανδρο-ρακιντζή-φωτό την 1η Φεβρουαρίου 2016) και έκανε απλά τον τροχονόμο.
    Και αυτός που αληθινά νοιάζεται για την εξουδετέρωση τής διαφθοράς αγρυπνεί και βρίσκει τρόπους να εμηνεύει τις τυχόν ελλειπείς διατάξεις και να πιέζει αποτελεσματικά για την κάθαρση τής δημόσιας διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.