15/2/16

Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σάββας Καλεντερίδης 
Τις εξελίξεις δεν μπορεί να τις χειριστεί μια πανικόβλητη κυβέρνηση, που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη διεργασίες που θα καθορίσουν το μέλλον της Συρίας και του Ιράκ, από το οποίο θα κριθεί και το μέλλον της Τουρκίας.
Από την επισταμένη και ενδελεχή μελέτη των εξελίξεων στα πεδία των μαχών, του τρόπου εμπλοκής και δράσης των ΗΠΑ και της Ρωσίας, κυρίως στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, των επίσημων δηλώσεων αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, και των αντιδράσεων που προκαλούν όλα αυτά στην Τουρκία και στο δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου συνάγεται ότι οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν συμφωνήσει σε γενικές γραμμές στη μορφή της λύσης που θα δοθεί στο ζήτημα της Συρίας.
Η μορφή της λύσης δεν βρίσκεται μακριά από την εκτίμηση που κάναμε και παρουσιάσαμε σ' αυτήν εδώ τη στήλη, μήνες τώρα, σύμφωνα με την οποία η Συρία την επόμενη μέρα θα είναι μια ομοσπονδία τεσσάρων ομόσπονδων κρατιδίων, ένα από τα οποία θα λέγεται Δυτικό Κουρδιστάν ή Ροζάβα.

Ακριβώς αυτή η προοπτική δημιουργίας ενός δεύτερου κουρδικού ομόσπονδου κράτους, του οποίου η επικράτεια θα επεκτείνεται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, σαν βεντούζα στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τείνει να καλυφθεί το κενό και να ενωθούν τα καντόνια Κομπάνι και Αφρίν, φέρνοντας τους Κούρδους ένα βήμα από τη Μεσόγειο, έχει καταντήσει ένας πραγματικός εφιάλτης για την Αγκυρα, που προκαλεί στην κυριολεξία παραληρήματα στους Ερντογάν - Νταβούτογλου.

Μάλιστα, ο εκνευρισμός του Ερντογάν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που σχεδιάζει να διώξει τους Αμερικανούς από το Ιντζιρλίκ, ενώ δηλώνει προς τον ΟΗΕ ότι δεν ανέχεται τον εμπαιγμό που γίνεται στην Τουρκία στο θέμα της Συρίας και ότι στο μέτωπο των Τούρκων δεν είναι γραμμένο το «Είμαστε ηλίθιοι»!

Για να εξηγήσουμε τον εκνευρισμό της Αγκυρας, αν τελικά οι εξελίξεις ολοκληρωθούν στην κατεύθυνση που εξηγήσαμε πιο πάνω, τότε θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια, αν όχι μήνες, οι αποσχιστικές τάσεις στην Τουρκία θα είναι σχεδόν αδύνατον να αποτραπούν και να ελεγχθούν.

Το θέμα είναι ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην περιοχή και δημιουργούν τεράστιο εκνευρισμό στην Τουρκία, η Ελλάδα είναι περισσότερο ευάλωτη από ποτέ, μια και αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια τα τραγικά και καταστροφικά εποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση, με αποκορύφωμα τη μετατροπή του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού σε αχίλλειο πτέρνα της Ελλάδας και ανίκητο όπλο στα χέρια της Τουρκίας.

Το αδιέξοδο και ο πανικός στα οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση εξαιτίας των εγκληματικών χειρισμών της στο θέμα αυτό φαίνονται από την απόφασή της να ζητήσει από κοινού με την Τουρκία την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο θέμα, μια εμπλοκή που έχει καθαρά πολιτικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και στόχους, και φυσικά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την καταπολέμηση του φαινομένου της ροής μεταναστών στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Αν πραγματικά το ΝΑΤΟ ήθελε να συνδράμει στην Ε.Ε. στο ζήτημα αυτό, θα έπρεπε να στείλει στρατεύματα εδάφους στις τουρκικές ακτές, για 

  • να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν τους διακινητές, 
  • να προστατεύουν τους πρόσφυγες και να δρομολογούν τη μετάβασή τους στις χώρες της Ε.Ε. με ασφαλείς τρόπους και 
  •  να συλλαμβάνουν - στέλνουν τους παράνομους μετανάστες στις πατρίδες τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μάλιστα μέχρι προχθές ήταν υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ, να βάλει την Τουρκία στην καρδιά του Αιγαίου από την «καπνοδόχο» στο καυτό ζήτημα της έρευνας διάσωσης ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Και η κατάσταση, ειδικά και γενικά, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και Δύση, για να εξευμενίσουν την Τουρκία για τις δυσάρεστες γι' αυτήν εξελίξεις στα νοτιοανατολικά της, μπορεί να της «δώσουν χώρο» να αναπτύξει τις επεκτατικές πολιτικές της προς Νότο και Δυσμάς, και εννοούμε την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Τις εξελίξεις αυτές δεν μπορεί να τις χειριστεί μια πανικόβλητη κυβέρνηση, που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ ταυτοχρόνως ξεφυτρώνουν μπροστά της τα αποτελέσματα των λανθασμένων πολιτικών που εφάρμοσε τους προηγούμενους μήνες.

Είναι επείγουσα ανάγκη να συνασπιστεί το έθνος για να αντιμετωπιστούν εξελίξεις που βρίσκονται προ των θυρών.

Σάββας Καλεντερίδης
κυριακάτικη δημοκρατία


42 σχόλια:

  1. Κύριε Κσλεντεριδη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ενω ρητά αναφέρθηκε σε σχετικές λεπτομέρειες της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο όταν ανέφερε ποιοι θα συμμετάσχουν δεν αναφέρθηκε σε ελληνική συμμετοχή! Τι γνωρίζετε για το θέμα; Γιατί δεν αναφέρθηκε η συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ενω αναφέρθηκε της τουρκικής της γερμανικής και της καναδικής; Αν αποφασίστηκε η συμμετοχή αργότερα δεν έπρεπε το ΝΑΤΟ να βγάλει συμπληρωματική ανακοίνωση; Εκτός και αν όντως η Ελλαδα δεν συμμετέχει και στη φύλαξη του Αιγαιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α) " Η συγκεκριμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης,...να βάλει την Τουρκία στην καρδιά του Αιγαίου από την «καπνοδόχο» στο καυτό ζήτημα της έρευνας διάσωσης ισοδυναμεί με εθνική προδοσία." Δέν ἰσοδυναμεῖ ἁπλῶς..., εἶναι....
    Β) ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, συνηθισμένοι ἀπό τό παρελθόν, καί ἔχοντας τήν θέληση να μείνουν ὁπωσδήποτε στήν ἐξουσία, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ, ΩΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ._ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, νομίζουν δέ, ὅτι ἄν ἐλέγξουν πλήρως τά ἑλληνικά ΜΜΕ, θά λύσουν ὅλα τά προβλήματά τους. Σέ αὐτό σφάλλουν. Δέν σφάλλουν , καί ἐκεῖ γίνονται πραγματικά ἐπικίνδυνοι γιά τήν πατρίδα μας, στό ὅτι μπορεῖ νά τούς κρατήσῃ στήν ἐξουσία, ὁ νεοφιλελευθερισμός τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Γ) Χρειάζεται Ἐθνικό καί Πατριωτικό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ τῶν ἀντεθνικῶν ξένων σχεδιασμῶν πού ἐπιτρέπονται ἐν πανικῶ, ἀλλά καί ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ἀμφότερα νομίζω μέ σημαία τήν τήρηση τοῦ Συντάγματος, γιά νά μήν ἔχουμε αἱματοχυσίες.
    Δ) Τό εὐρώ ξεχάστε το. Ὅσο πιό σύντομα γίνεται, τόσο πιό καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριωτικό ξεκίνημα ναι.Με τα υπάρχοντα "υλικά" απλώς απαγορεύεται.Το παλαιό σύνταγμα χωρίς την πρόβλεψη συνταγματικού ανωτάτου δικαστηρίου έχει καταντήσει πουκάμισο αδειανό.
      ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ λοιπόν με παράλληλες διεργασίες για ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ από τον λαό,βλέπε Ισλανδικό μοντέλο.
      Ας μην περιμένουμε να μας σώσει κανείς κι ας γίνει ο Ινφογνώμονας το μέσον για τον ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
      ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

      Διαγραφή
  3. Βλέπω ότι το άρθρο μας καλεί να συνασπιστούμε. Επίσης τα σχόλια, μας προτρέπουν σε ένα ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ με όχημα ιστοσελίδες όπως ο Ινφογνώμων. Για αρχή, νομίζω καλά τα πάμε!!!

    Ααα... και παρά λίγο, να το ξεχάσω...χθές μίλαγε ο Φράγκος στο Βελλίδειο, καλεσμένος του Άνθιμου. Τι λέτε δεν φωνάζουμε και αυτόν στην παρέα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ γιατί χαλιέσαι? Σε πείραξε κάτι?

      Διαγραφή
    2. Φίλε Klain Main, καθόλου δεν χαλιέμαι. Αντιθέτως, αν αποφασίσει να πάρει κάποια πολιτική πρωτοβουλία, θα τον στηρίξω... και όχι μόνο εγώ!!! Τον Φράγκο τον παρακολουθώ αρκετά χρόνια και τον θεωρώ, έξυπνο άνθρωπο και πατριώτη.

      Η ειρωνεία που κάλα διακρίνεις, αφορά τις ιστοσελίδες που θα έπρεπε να μας ενημερώνουν πιο μεθοδικά για τέτοιες κινήσεις... αν θέλουν να συνασπιστούμε για ένα ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!!

      Διαγραφή
    3. ο Φραγκος αξιωματικος του ΝΑΤΟ δεν ηταν ?

      Διαγραφή
    4. Δεν γνωρίζω αν ήταν αξιωματικός του ΝΑΤΟ... αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν αξιωματικός του "δημοκρατικού στρατού".

      Διαγραφή
  4. Ἄσε, ἡ ἰδεολογία τῆς ἀριστερᾶς πάντα ἦταν ἡ διαίρεσις τῆς κοινωνίας σὲ τάξεις, δικούς μας ψηφοφόρους (τῶν ὁποίων τὰ παιδιὰ δὲν πᾶνε σὲ ἰδιωτικά) κ.λπ. γι' αὐτὸ σὲ μεγάλα (ἱστορικά) χρονικὰ διαστήματα δὲν ἔχει πετύχει κάτι σπουδαῖο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και με την συγκατάθεση μας στο λαθρομεταναστευτικό, πρόκειται να επιφέρει στη χώρα μας ανεπανόρθωτες μόνιμες βλάβες πολύ χειρότερες της μικρασιατικής καταστροφής.

    Διότι η πρόσφατη συμφωνία επιτήρησης των παράνομων μεταναστευτικών ροών που έρχονται από τη Τουρκία στο Ελληνικό Αιγαίο, κρατάει έξω από τη συμφωνία όλα τα Δωδεκάνησα.

    Έτσι αφενός προδίδονται τα ελληνικά συμφέροντα αφού οι αμφισβητούμενες από τους τούρκους "γκρίζες" θαλάσσιες περιοχές τώρα επικαιροποιούνται περισσότερο και με τη βούλα του ΝΑΤΟ (οι αμφισβητήσεις της τουρκίας γίνονται και απο το ΝΑΤΟ εύλογες).

    Ενώ όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο από την Κω μέχρι το Καστελόριζο, τίθεται εν αμφιβόλω, μη έχοντας και καμία ΝΑΤΟΙΚΗ επιτήρηση σε ότι αφορά την εισροή λαθρομεταναστών, με απόλυτη προβλεψίμοτητα θα μεταφέρει τις μεταναστευτικές ροές από τη νήσο Κω και νοτιότερα.

    Η πραγματικότητα είναι πως έτσι παραδόθηκε το βορειοανατολικό Αιγαίο στις ξένες ορέξεις που θέλουν τη Ρωσία κλεισμένη στη Μαύρη θάλασσα, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει καμία ουσιαστική προστασία για το Αιγαίο και τις λαθρομεταναστευτικές εισροές με τις οποίες πρόκειται σύντομα να κατακλυσθεί η Ελλάδα.

    Συνεπώς η εν λόγω συμφωνία ξεπερνάει και την έσχατη προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά την προσωπική μου και μόνο άποψη, όλες οι κυβερνήσεις απο το ‘74, και μετά πρόδιδαν την Ελλάδα..Βασικά απο τότε που έμεινε το προξενείο στην Θράκη και εντεύθεν (αν και παλι λίγο λεω η ιστορία μας βρίθει απο παραδείγματα που δεν τιμωρηθηκαν ποτέ, περί εσχάτης προδοσίας.... ) . Μήπως να αρχίσουμε να θυμόμαστε ένα ένα τα γεγονότα όπως ποιος άνοιξε τα σύνορα και μπηκαν όλοι οι φυλακισμένοι απο την Αλβανία πριν μερικά χρόνια; Και πολλά άλλα
    Αν μιλάτε για κυβέρνηση είτε συνασπισμού, είτε εθνικής σωτηρίας, θα ήθελα να μου πείτε ποιους εννοείτε ;
    Διότι αν συμπεριλαμβάνεται έστω και ένας απο του υπάρχοντες , θα ειναι κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ...για όλους εμάς και αυτοί στο τελος θα κάνουν αντίσταση απο την Γαλλία όπως ο μεγάλος ‘’εθνάρχης’’ Καραμανλής, με λεφτά απο την Ελλάδα ...Ο οποίος βοήθησε τον Αττίλα ΙΙ ...Βέβαια η Κύπρος κείται μακράν....
    Ολοι τους λίγο εως πολύ, είτε με πράξεις, είτε με απραξία, επέτρεψαν αυτή την κατάσταση πάντα με την σύμφωνη γνώμη των προβάτων (ήτοι ψηφοφόρων)
    Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τον Θουκυδίδη
    "Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."
    Μέχρι σημερα στα 40-50 σκάνδαλα γνωστά (γιατί υπάρχουν χιλιάδες άγνωστα σε σχέση με το τι ο κόσμος γνωρίζει) απο όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ουδείς τιμωρήθηκε , εκτός απο τον Τσοχατζόπουλο, και αυτός εξ απαλών ονύχων....και όχι όπως θα του έπρεπε.
    Αν ενθυμούμε καλώς , και έχω μνήμη ελέφαντα, η υποστολή σημαίας δεν έχει γίνει πουθενά εν καιρό ειρήνης. Είχαμε παγκόσμια πρωτοτυπία ..και κανείς δεν τιμωρήθηκε .Ενοχος δεν βρέθηκε και ο κος . Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικάνους που δεν πολεμήσαμε . Εκ τοτε λοιπόν τα Ιμια είναι γκρίζα για όλους ..και αν κάποιος μου πει ότι δεν ειναι ας μου εξηγήσει γιατί κανείς δεν μπορεί να ανέβει επάνω και να υψώσει Ελληνική σημαία
    Και πάμε παρακάτω : Χτες κάποιος μου ανέφερε αυτό που σας παραθέτω
    Μιά καί τὄφερε ἡ κουβέντα ἐσύ ἤξερες ὅτι ὅταν σκοτώθηκε ὁ Ἡλιάκης ὁ ἕτερος Ἕλληνας πιλότος ἔρριξε τόν τοῦρκο ὁ ὁποῖος ὅμως μέ ἀλεξίπτωτο τό καθῆκι κατάφερε νά σωθεῖ. Τόν περισυνέλεξε Ἑλληνικό πλοῖο. Αὐτός μέ τήν ἀπειλή περιστρόφου ἀπεμάκρυνε τούς ναυτικούς καί περίμενε ἑλικόπτερο τῆς τουρκικῆς ἀκτοφυλακῆς νά τόν μαζέψει. Ὁ πλοίαρχος ὅμως ὁ δικός μας ἔβαλε πρόσω ὁλοταχῶς πρός Πειραιά καί ἡ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΤΑΞΕ ΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ...5 ΗΜΕΡΕΣ.
    Αν ισχύει ..αν, λεω που είναι και το πιθανότερο , γιατί μέχρι τώρα η ιστορία αυτό έχει αποδείξει....ποιος το έμαθε; Ποιος τιμωρήθηκε ; ποιος το γνώριζε ; ποιος απαίτησε απο τον πλοίαρχο κάτι τέτοιο ;
    Αν θέλουμε να μιλάμε για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά της πατρίδος έχετε πολλούς κύριε Σάββα που πρέπει να κρεμάσετε (γιατί για τους προδότες δεν χαλάμε σφαίρες)
    Αρα αν οι Τούρκοι φέρονται όπως φέρονται άλλος τους το επετρεψε , άλλος τους έδωσε το δικαίωμα και άλλος το ανέχεται
    Η γιαγιά μου η συχωρεμένη μου έλεγε στα ποντιακά
    Η κοσσάρα όντες έρται τ’ ωβγόν ’ς σον κώλον ατ’ς αραεύ’ φωλέαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνα με δικες μου πληροφοριες.....το καραβι που τον περισυνελλεξε ενω εγινε κυριολεκτικα αγωνας δρομου για SAR καιαπο τιςδυο πλευρες, δεν ηταν ελληνικο...Ελληνες κομμαντος ομως ανεβηκαν στο καραβι ...στη συζητηση με τον πλοιαρχο τοτε εβγαλε ο πιλοτος το οπλο. Στους Ελληνες ομως δοθηκε διαταγη μετα το γεγονος να αποχωρησουν...τα υπολοιπα τα γνωριζετε....

      Διαγραφή
    2. Ο αποθανών Καραμανλής, εκτός της αναγνώρισης του ΚΚΕ στην οποία προχώρησε επειδή με την ύπαρξη τέτοιου κόμματος απολειόταν ένας συνταγματικός Βασιλέας της Ελλάδος και παρέμενε ανοικτή η θέση του Ποέδρου Δημοκρατίας για αυτόν , έκαμε ακόμη ένα έγκλημα.

      Με προσχημα, πως ο Ελληνικός Λαός είχε θιγεί στα μίχεια εθνικά του αισθήματα, δήλωσε, (Αυτός ο οποίος είχε δείξει στο θέμα της Κύπρου πως δεν λογάριαζε τον Ελληνικό Λαό, - ίσως καθ' υπόδειξη άλλων παραγόντων από το εξωτερικό!), ότι αποχωρεί από το ΝΑΤΟ!

      Πράγμα ψευδέστατο, καθ' όσον παρέμενε σταθερά στο στρατιωτικό σκέλος του.

      Έτσι δόθηκε ο υπηρεσιακός έλεγχος του Αιγαίου ..... στους Τούρκους και για πρώτη φορά τα σύνορα της Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο, έπαψαν να εμφανίζονται ως σύνορα στους Αμερικανικούς ναυτικούς χάρτες!

      Αργότερα έγινε πραγματικός αγώνας για να ... επανέλθει η χώρα μας στο ΝΑΤΟ υπό πολύ χειρότερους όρους από αυτούς που ίσχυαν προηγουμένως.

      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ.Αυτή την εκδοχή με το Ελληνικό πλοίο δεν την γνώριζα!

      Νομίζω ότι το πλοίο ήταν κάποιας ασιατικής χώρας (δεν την θυμάμαι)!.

      Όντως διάβασα ότι ο τούρκος έβγαλε πιστόλι αρνούμενος την μεταφορά του από Έλληνες αλλά και το ξένο πλοίο δεν άφησε τους Έλληνες να τον μεταφέρουν.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ και τους δυο για την πληροφόρηση για το καράβι και την μεταφορά του Τούρκου..
      Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι δικοί μας κομμάντο ανέβηκαν και επειδή είχαμε ''εξ απο ανέκαθεν όπως λενε και πολύ γνώστες της Ελληνικής στα καναλια'' φιλελληνικές κυβερνήσεις μαζί με την σημαία που την πήρε ο αέρας πήρε και το αλεξίπτωτο με τον τουρκο.
      Απο αυτούς που τότε λοιπόν ήταν στην κυβέρνηση πόσοι ειναι και τώρα ; και πόσοι εξ αυτων εχουν διδάξει τις νεώτερες γενιές και πόσοι τιμωρήθηκαν και πόσοι θανατώθηκαν και πόσοι κατηγορήθηκαν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ;
      Ουδείς....
      Ο Αλέξης λοιπόν ήρθε για να ολοκληρώσει το έργο.... και θα το ολοκληρώσει γιατί αυτά τα οποία δέχεται ''το για πρώτη φορά φασιστερά'' απλά βάζουν και την βούλα...

      Ποιος λοιπόν να κάνει οικουμενική με ποιον; Αν υπήρχε στρατιωτικός να το κάνει ίσως πιθανόν μπορεί ...αλλά τι λεω τώρα ειμαστε μια δημοκρατική χώρα και αυτά ειναι δικτατορικά καθεστώτα... Ετσι δεν ειναι;

      Κυριε Ευμενή Χαίρομαι που σας βλέπω και παλι μετά απο πολύ καιρό :-) . Ο Καραμανλής για μένα απο την ώρα που έπαιξε ρόλο και αυτός στην προδοσία της Κύπρου δεν διαφέρει σε τίποτα απο τον Μακάριο που θεωρώ προδότη ολκής ...

      Διαγραφή
    4. Φίλη Χριστίνα,
      Εκτός από τον αείμνηστο δυστυχώς, ένθερμο Έλληνα Πατριώτη και Αγωνιστή της ΕΟΚΑ για την Ελευθερία της Κύπρου και την Ένωσή της με την Ελλάδα Σπύρο Παπαγεωργίου και την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, που κατά κάποιον τρόπο «άνοιξαν» τον περίκλειστο Φάκελο της Κύπρου («Από την Ζυρίχη εις τον Αττίλα», Εκδόσεις Γ. Λαδιά, Αθήναι), ειδικά για τον Μακάριο, το βιβλίο του Άντη Ροδίτη «Δέκα Χιλιάδες Μέλισσες», Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, προσφέρει αλληγορικά μια πλήρη εικόνα του χαρακτήρα του Μακαρίου.

      Όσον αφορά όσα κάμνουν ή δεν κάμνουν οι σημερινοί κυβερνώντες, πολύ φοβούμαι ότι δεν πρόκειται για αμέλεια και ανικανότητες.

      Αυτοί οι άνθρωποι σκέπτονται με σταλινικό τρόπο, ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας και την δημιουργία ενός κράτους τύπου Βορείου Κορέας.

      Πιστεύω ότι όλα όσα έλεγε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη, εντάσσονταν στην σταλινική τακτική η οποία λέει πως τίποτε δεν είναι ψέμα και κάθε μέσον δικαιολογείται προκειμένου να κατακτηθεί η εξουσία.

      Δεν τους ενδιαφέρει αν καταστραφεί οικονομικά η Ελλάδα, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν οι Τούρκοι πάρουν την Θράκη μας και νησιά μας. Δεν βλέπουν τα πράγματα με το μάτι του πατριώτη ή τέλος πάντων του Έλληνα.

      Δεν τρέφουν κανένα ενδιαφέρον για την χώρα, για το Ελληνικό έθνος ή τον Ελληνικό Λαό, διότι θεωρούν ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να υπάρχουν γι’ αυτούς!

      Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο, από το πώς να κατακτήσουν την εξουσία και να δημιουργήσουν ένα ανελεύθερο κράτος χωρίς ελευθεροτυπία του οποίου οι πολίτες θα είναι δούλοι, όπως π.χ. στην Βόρειο Κορέα.

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα Κύριε Ευμένη
      Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση βλέπεται το 24ωρο έχει μόνο 24ώρες παρά το γεγονός ότι έχω αιτηθεί αυξήσεως σε 48 για να προλαβαίνω.

      Σε όλα όσα μου λέτε συμφωνώ απόλυτα και σε πολλά ακόμα που έχουμε κατα καιρούς συζητήσει.Ομως μεγαλώνοντας διαπίστωσα το εξής (μετα λύπης μου) :
      Μέχρι σήμερα ο λαός κρίνει με κομματικά κριτήρια ότι του σερβίρουν ψηφίζοντας κόμματα τα οποία ποτέ δεν λειτουργούν υπέρ της πατρίδος και μετά τα ξαναψηφίζουν για να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.
      Την ίδια ώρα που γκρινιάζουν ότι τίποτα δεν παει καλά .
      Επειδή δεν δύναμαι να γνωρίζω και να έχω άποψη προσωπική για όλα (πως θα μπορούσα άλλωστε) μπορώ να πω απο το 81 και μετά που άρχισα να ασχολούμαι...Προ του 81 ότι διάβασα απο ιστορία και θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρόνια με το περίφημο πολυτεχνείο και την γενιά Δαμανάκη και Λαλιώτη που ξεπλήρωσαν τις υπηρεσίες τους με ευρωβο(υ)λευτιλίκη και με βουλευτιλίκη
      Για μένα τα πράγματα ειναι πολύ απλά Μαύρο Ασπρο. Τόσο απλά
      Καλή και η διπλωματία για πολλά θέματα αρκεί να πράττεις τα όσα λες και να έχει και όρια. Απο τότε που με θυμάμαι όλοι μιλούσαν για κόκκινες γραμμές και τις μόνες φορές που τις είδα ήταν όταν η καθηγήτρια μου έγραφε στο τετράδιο διορθώσεις
      Ολες οι άλλες ήταν απο ροζουλί με αποχρώσεις έως και ανοιχτο ροζ έως και ξασπρισμενο
      Ποτέ δεν είδα κανέναν πολιτικό να τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών...που προδωσε την πατρίδα. ΘΑ μου πεις αφαιρείς την ζωή κάποιου; Ή επαναφέρεις την θανατική ποινή ; Ναι και στα δυο. Και δεν κατανοώ γιατι ειναι απαγορευτικό σαν σκέψη. Απο την στιγμή που προδίδεις έναν λαό , την πατρίδα που υπηρετείς και ότι έχεις ορκιστεί ναι ,τόσο απλά.
      Σε σχέση με τον Τσίπρα..Είναι ένα κλόπυ παστε του αείμνηστου λαοπλάνου Ανδρέα που ήτο και αγαπησιάρης ο άτιμος....(εδώ βγαίνει αληθινή και η παροιμία που μιλά για ‘’καράβια’’ στην Πάρνηθα αραγμένα)...Δεν έκανε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απο το να πει στον κόσμο αυτά που ήθελε ν ακούσει γιατι βολευόταν, ενώ ήξεραν όλοι ότι δεν ισχυαν. Θα πει κανείς μα που να ξέρουν οικονομικά κλπ κλπ. Υπάρχει απάντηση : Αν δεν ξέρεις ανοιγεις τα μάτια σου και μαθαίνεις. Δεν ειναι δυνατόν σε ένα κράτος που βγάζει 5 δρχ να σου δίνει ο πολιτικος 15 και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα και συ να πιστεύεις ότι τα γέννησε η μάνα γη , ή κάποιο οπωροφόρο
      Αρα υπάρχει ευθύνη

      Διαγραφή
    6. Κατόπιν τούτου και πολλών αναμετρήσεων πάντα η ψήφος έπεφτε με το τι θα μου δώσεις , τι θα μου κάνεις , τι θα πάρω...Μέχρι που φτάσαμε να πάρουμε ..... ‘’τα μάτια μας τα δυο στο πιάτο’’
      Απο την στιγμή λοιπον που το έθνος αυτό ηγείται απο ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται (και το αναφέρω επιεικώς) , οι οποίοι ψηφίζονται απο λαό που κοιτά την πάρτη του με γνώμονα να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα , και κόμματα τα οποία κάνουν αλλαξο(_|_)λιες (συγνώμη για την έκφραση) και μετακινούνται οι βο(υ)λευτές απο την μια μεριά και πανε στην άλλη...
      Απο την στιγμή που ο ΓΑΠ μας έβαλε στο μνημόνιο και υπάρχουν ακόμα ‘’όντα’’ που τον ψήφισαν και τον έβαλαν στην βουλή, δεν μένει παρα μόνο μια έκφραση :
      ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
      Τελος
      Αρα οι επιλογές ειναι λίγες κατά την ταπεινή μου άποψη :
      1. Σκλάβος και στα 4 και βγάζει ο λαός το σκασμό ,μαζί με ότι πολιτική ηγεσία υπάρχει σε όλα τα μέσα .Γιατί με λόγια δεν γίνεται τίποτα πράξεις χρειάζονται και οι πράξεις έχουν προϋπόθεση άντρες με Ανδρεία (λογοπαίγνιο) και όχι, τέλος πάντων ,ας μη το πω
      2. Τα κόμματα τελείες ,μαζί με τους ηγετίσκους τους καθότι μέχρι τώρα απέδειξαν ακόμα και στους τυφλούς πως άλλα λένε, άλλα κάνουν, άλλα εννοούν και δεν έχουν τουλάχιστον 50% ελεύθερη βουληση και Κάκαλα όπως λέμε στον Πόντο
      3. Τέρμα πια το αριστερά, δεξιά, κέντρο, απόκεντρο..Δεν υπάρχει λύση και όσοι το προωθούν δεν προσβλέπουν στην απελευθέρωση της Ελλάδος, που δεν έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα, αλλά στην διάλυση της.
      Βέβαια για μια φορά ακόμα όλα αυτά αν γίνουν (που σας διαβεβαιώ ότι θα γίνουν γιατί ο κόσμος , λίγος , υπάρχει) θα γίνουν πράξη απο τους λίγους που στο τελος απο του ευεργετηθέντες να μη πω και προ της ευεργεσίας θα θανατωθούν...Ομως αυτός ειναι ο λαός μας ...Εχεις βγάλει τους μεγαλύτερους Ήρωες τους χειρότερους προδότες και την πιο επιφανειακή μνήμη , λιγότερη και απο χρυσόψαρου .....

      Διαγραφή
    7. Αγαπητή Χριστίνα,

      Ο Ευμένης Καρδιανός (361-317 π.Χ.), το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ, ήταν ένας εκ των ικανοτέρων και πλέον πολυμήχανων (Ότι εγώ δεν είμαι.....δηλαδή μεγάλος νταλαβέρατζης!) και εξυπνότερων Στρατηγών και πολύ φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συνελήφθη και θανατώθηκε το 317 π.Χ. από τον Αντίγονο (άλλον έναν εκ των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου), όπως γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος, κατ’ απαίτηση των στρατιωτών του Αντιγόνου, οι οποίοι είχαν μαζευτεί για να δουν ποιος ήταν τέλος πάντων αυτός ο διαβολοευμένης ...... που τους είχε κάνει την ζωή πατίνι ..... έως ότου επιτέλους τον συνέλαβαν.
      Μάταια παρακάλεσε ο γιός του Αντίγονου, ο Δημήτριος ο Πολιορκητής (άλλος ένας απίθανος τύπος!) και άλλοι Στρατηγοί των Επιγόνων, τον πατέρα του να μην τον σκοτώσει!

      Οι στρατιώτες επέμεναν και ο φουκαράς, ο πολυμήχανος Ευμένης, θανατώθηκε ... αλλά όμως ετάφη με μεγάλες τιμές ....!

      Θερμή παράκληση προς Εσένα! Μην με αποκαλείς κύριε Ευμένη αλλά απλά Ευμένη!

      Αν ξαναδιαβάσεις αυτές τις σελίδες που Σου έστειλα, θα προσέξεις ότι πριν από τον Ιωάννη Μεταξά, δικτάτορας είχε γίνει ο Γ. Κονδύλης, Στρατηγός προαχθείς από Λοχίας (όπως και ο Πλαστήρας!), ο οποίος φέρεται να είπε:
      - «Ηγώ, ρε, αν ήξερα πόσο εύκολου ‘ναι να κυβερνάς Έλληνες, θα τους κυβερνούσα από λοχίας!».

      Κάτι τέτοιο είπε και ο Δημήτριος Ιωαννίδης, .... στους φίλους του Μίμης ..., όταν τον ρώτησαν πως θα κυβερνήσει την Ελλάδα, αντιτείνοντας τους πως ο Γιώργης (Παπαδόπουλος) καταφέρνει να κυβερνά την Ελλάδα.

      Λοιπόν μην έχεις απορίες για την μη καταδίκη για προδοσία και άμεση εκτέλεση της ποινής, των «πολιτικών» που έχουν κατά καιρούς σκαρφαλώσει στις ανώτατες θέσεις της κυβερνητικής ιεραρχίας,

      Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, όταν είσαι επάνω, τότε δέχεσαι τρομερές πιέσεις και απίθανους αισχρούς εκβιασμούς από πλήθος κακοπροαίρετων παλιανθρώπων, λέγε με Χόλμπρουκ ή Χάνα Μαντλέϊνα Κορμπέλοβα κοινώς Μαντλέϊν Ώλμπραϊτ. Έχεις όμως πίσω σου ολόκληρο ένα λαό και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις αποφάσεις σου για να μην τον βλάψεις!

      Χρειάζεσαι πολύ «τσαγανό» και πολύ σθένος και ευστροφία για να μην καταστρέψεις την Ελλάδα και τον Λαό της, αλλά να χειριστείς τις υποθέσεις της με σύνεση και πατριωτισμό!

      Μόλις τώρα τελείωσα το βιβλίο του κ. Κώστα Κόλμερ "Η Λαφυραγωγία των Ταμείων", ΛΙΒΑΝΗΣ, όπου ο Κόλμερ περιγράφει τρομερά πράγματα που συνέβησαν τότε και δυστυχώς δεν τα γνωριζα το 2007!

      Όσον αφορά τους σημερινούς σαλτιμπάγκους της εξουσίας, τους οποίους ψήφισε, κακίστη ώρα, ο Ελληνικός Λαός [Μήπως ο Κωστάκης Καραμανλής που τον ψήφισα (δυστυχία μου!) τρείς φορές, ήταν καλλίτερος, που αν και κυβέρνησε επί πέντε χρόνια μας κατέστρεψε και μας παρέδωσε στο ΓΑΠ που μας αποτελείωσε!], πολύ φοβούμαι ότι ακολουθούν καθαρά σταλινική τακτική που στοχεύει στην άλωση της εξουσίας και μόνον!

      Όλα τα άλλα δεν τους ενδιαφέρουν, παρά μόνο η κατάκτηση της εξουσίας και η μετατροπή της χώρας μας σε Βόρειο Κορέα κατά το πρότυπο του Ιλ Σουνγκ ή όπως τον λένε αυτόν τον μπαμπουϊνο!

      Δυστυχώς Έχεις δίκαιο! Ο σύγχρονος μέσος Έλληνας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Έλληνα που διαδήλωνε για την Ένωση της Κύπρου μας με την Ελλάδα, αν και δεν είχε ποτέ του όσα έχει ο σύγχρονός του, δεν έχει καμιά πολιτική μόρφωση, απλά θέλει λεφτά και μάλιστα αμέσως, τώρα, και βάσει αυτού ψηφίζει!

      Πολύ φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Η αθυροστομία δεν με ενοχλεί! Προσπαθώ, - είναι αλήθεια με νύχια και με δόντια -, ίδίως όταν διαβάζω τα "πεπραγμένα" του Μπογιόπουλου και του Μυρόβλητου Βαρουχάκη στην ιστοσελίδα της CIA παρακαλώ, να συγκρατηθώ σεβόμενος τον χώρο που όλοι μας αγαπούμε και εκτιμούμε!

      Το .... 1821 .... στην Σχολή Μηχανικού, ο συμμαθητής μου Λοχίας Υ.Ε.Α.Μ. Ιωάννης Π. μου συνιστούσε "να κλείσω τον οχετό μου", τέτοιο τρομερό και συναρπαστικό υβρεολόγιο χρησιμοποιούσα όταν ήθελα να ξεσπάσω τότε που ήμουν .... ο χαλύβδινος Δεκανεύς Υ.Ε.Α.Μ. που έφτιαχνε γέφυρες και έσκαβε χαρακώματα!

      Διαγραφή
    8. Kαλησπέρα Ευμένη (αν και δύσκολα μου παει να σου μιλάω στον ενικό)
      Και για τον Μεταξά έχω διαβάσει αλλά και αυτή την ρήση του Κονδύλη την γνωρίζω….Για την δικτατορία ξέρω ότι μου έχει πει ο πατέρας μου ελάχιστα θυμάμαι εικόνες κατά βάση και ιστορίες από πολλούς και αντίθετους πολιτικά ..
      Όμως επειδή έχω μιλήσει με κόσμο αρκετό που πολέμησε το 74 και ακόμα ζει , κάτι που σε πολλούς δεν αρέσει..εν πάση περιπτώση επειδή , προέρχομαι από μια οικογένεια που άφησε πολλούς νεκρούς και το 40 στην Β. Ελλάδα αλλά και στην Μ. Ασία με το ρεπουστιο στρίμωγμα , αλλά και στον εμφύλιο έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο αφορά τον λαό αυτού του τόπου….
      Εκτός από την ελευθερία το όνομα και την πραγματική που ελάχιστοι πολέμησαν εν γνώσει τους τι σημαίνει και πόσο κόστος έχει όχι μόνο στο να την αποκτήσεις αλλα και στο να την διατηρήσεις , οι περισσότεροι την έχουν ως έννοια με μόνο στόχο την προσωπική και μόνο καλοπέραση και βόλεψη και αυτό ισχύει ανα τους αιώνες
      Με αυτό το σκεπτικό βλέπουμε πως η προδοσία στη πατρίδα μας δεν είναι τωρινό φαινόμενο …πχ ο Γρηγόριος ο Ε αφόρισε τους επαναστάτες τος 21 γιατί …έχω απαντηση που προσωπικά πιστεύω όμως έχει νόημα να την αναλύσουμε ;
      Όχι κατ εμέ . Γιατί ;
      Μα γιατί το στοιχείο του αφορισμού είναι πραγματικό άρα …
      Το ίδιο και με τον Ρήγα Βελεστινλή …δολοφονήθηκε γιατι ;
      Γιατι κάποιοι πάντα ξεβολευόντουσαν .
      Χιλιάδες τα παραδείγματα όχι μόνο στην νεοελληνική ιστορία αλλα και στην αρχαία ιστορία … εμείς όμως επιμένουμε να θυμόμαστε τους ήρωες να ξεχνάμε τους προδότες και τι έπραξαν και οι περισσότεροι ν αφορίζουν τους δεύτερους , ενώ πράττουν κατά γράμμα στην ζωή τους ότι έπραξαν αυτοί
      Σχιζοφρενικό ;
      Και μετά φταίει ο άλλος , ο ξένος ο όποιος ..Αυτός που θα πατήσει πάνω σε αυτό και θα κερδίσει τα μέγιστα
      Ευμενή κανείς δεν πρόκειται να σεβαστεί έναν λαό που δεν σέβεται ο ίδιος τον εαυτό του και συνεχίζει να πράττει ότι και προηγούμενος ψηφίζοντας ανθρώπους που είτε έμμεσα είτε άμεσα έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν…
      Κανείς δεν πρόκειται να συμμαχίσει με έναν τέτοιο λαό χωρίς να έχει ως δεύτερη σκέψη το πώς θα τον ρίξει όχι 50% που στο φινάλε αναμενόμενο είναι αλλα 95%
      Αρα που καταλήγουμε ; έλλειψη μόρφωσης ;
      Όχι γιατί δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μορφωμένος για να αγαπαει την πατρίδα του

      Διαγραφή
    9. Ελλειψη παιδειάς ;
      Μα οι παλαιοτεροι αγράμματοι ήταν και δεν χρειαζόταν να τους πει κάποιος το αυτονόητο πως αν καεί το σπιτι του διπλανού και δεν βοηθήσεις στο να σβηστεί η φωτιά πιθανόν να έρθει και σε σένα
      Ελλειψη κοινής λογικής που πηγάζει από ηθικές αξίες που δεν βασίζονται ποτέ στο είμαι ότι έχω.

      Για μένα τα πράγματα είναι απλά ο προδότης πρεπει να θανατώνεται για πολλούς λόγους με βασικό έναν…. Αυτός που προδίδει την πατρίδα του δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό να προδώσει τα παντα. Δεν δέχομαι ότι υπάρχουν πιέσεις και όλα αυτά που σωστά αναφέρεις. Όχι γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν αλλα γιατί η αντίσταση σε αυτά και το να μην υποκύψει κάποιος τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους
      Οποιος θελει να ηγείται θα πρέπει να μπορεί και να στέκεται όρθιος και όχι στα 4
      Επίσης όποιος λαός θελει να είναι ελεύθερος θα πρέπει να γνωρίζει πως καμία ελευθερία δεν αποκτήθηκε με λουλούδια και χαρτιά υπογεγραμμένα , πόσω μάλλον αυτή που χαρίστηκε , εκμαυλίστηκε και εκπορνεύθηκε προς χάριν της καλοπέρασης μερικών

      Οσο για τον σύγχρονο Ελληνα αυτόν που αναφέρεις τον μέσο θα σου πω κάτι και ας φανεί ακραίο…για μένα δεν είναι Ελληνας τόσο απλά αλλιώς δεν ειμαι εγώ Ελληνίδα …Και επειδή το θεωρώ μεγάλη βρισιά να μου πει κάποιος ότι δεν ειμαι Ελληνίδα τους θεωρώ μη Ελληνες για να μη πω ανθέλληνες….γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως εγώ με αυτά τα σκύβαλα τα οποία χωρίς δεύτερη σκέψη ξεπουλάνε την πατρίδα μου, έχουμε καμία σχέση.
      Δεν μπορώ να πιστέψω πως όλοι αυτοί έχουν καμία σχέση με τους χαμένους Ελληνες της Κύπρου δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν καμμία σχέση με τους Πόντιους και την γενοκτονία και τόσα άλλα. Όχι Ευμένη ή αυτοί είναι Ελληνες ή εγω (και όταν λεω εγώ εννοώ όλον τον κόσμο που πιθανόν να σκέφτεται κάπως έτσι)
      Αρα για να ελευθερωθεί τούτος ο τόπος πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει από τους προδότες και μετά από τον εξωτερικό εχθρό….γιατι ο έξω δεν θα μπει μέσα αν κάποιος δεν του ανοίξει την πόρτα. Οι αυτοκρατορίες από μέσα έπεσαν και όχι απ έξω…και με΄σα έχουμε πολλούς γυμνοσάλιαγκες που έρποντας ανεβαίνουν και στο κάστρο αφήνοντας μόνο σαλια στο διαβα τους…
      Τον εχθρό μπορεί και να τον σεβαστό αν πολεμήσει τίμια (δεν μιλώ για τον τουρκο αυτός τον μονο σεβασμό που θα έχει από μένα θα είναι να τον αποχαιρετώ όταν θα παει να βρει τις 72 παρθένες μαζί με τα πιλάφια του)τον προδότη ποτέ.

      Χριστίνα
      Υ.Γ. Όταν θελω να βρίσω τα αρχαια ελληνικά βοηθούν παρα πολύ 

      Γιατί 1821…επι εποχής Καραϊσκάκη γεννήθηκες ; και ζεις βρε θηρίο;;; ε να σε συνααντήσω να μου τα πεις από πρώτο χέρι όλα τα ιστορικά γεγονότα ξέρω και τυφλό σύστημα θα ξαναγράψουμε την ιστορία σε χρόνο ρεκόρ.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Το φιλικά δεν το γράφω γιατι εννοείται αν και πολλές φορές καλό ειναι να λέγεται. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά όπως πάντα λεω το 24ωρο έχει μόνο 24ώρες αν και έχω αιτηθεί για 48

      Διαγραφή
  7. Δεν μάς έχει δώσει δείγματα υπευθυνότητας ούτε προγραμματισμού τούτη η κυβέρνηση. Όσα κενά και λάθη και αν έχουν κάνει και οι προηγούμενες, οι ασυναρτησίες και τα εγκληματικά λάθη τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διεκδικούν ρεκόρ Γκίνες και κυριολεκτικά μόνον βαθύτατη ανησυχία εμπνέει το γεγονός ότι καλείται να διαχειριστεί τόσο κρίσιμα θέματα.
    Ας δούμε τι θετικό μπορεί να βγεί από την τωρινή συνάντηση Τσίπρα με τον επικεφαλής του κουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και ας ελπίσουμε ότι ο Κούρδος θα λογικέψει τον δικό μας ώστε να μην πάει χαμένη η επικοινωνία.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1066764/sunantisi-tsipra-me-ton-epikefalis-tou-kourdikou-idp

    Κατά τα λοιπά (χωρίς να μένουμε και εμείς άπραγοι)
    κυριολεκτικώς ο Θεός να μάς λυπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ακόμη δείγμα "επιδέξιων" κυβερνητικών χειρισμών σε λεπτά ζητήματα:
      http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500058417#ref=newsroombox

      Διαγραφή
  8. Κύριε Καλεντερίδη,
    γράφετε ότι "Η συγκεκριμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μάλιστα μέχρι προχθές ήταν υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ, να βάλει την Τουρκία στην καρδιά του Αιγαίου από την «καπνοδόχο» στο καυτό ζήτημα της έρευνας διάσωσης ισοδυναμεί με εθνική προδοσία."

    Έχω τη γνώμη, ότι δεν είναι η μοναδική εθνική προδοσία.
    Οι πολιτικές αυτής της καταστροφικής συμμορίας των ιδεοληπτικών θα μας δείξουν τους καρπούς τους εν καιρώ.
    Αλλά νομίζω ότι φωνάζετε σε ώτα μη ακουόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοιτάξτε να δείτε οφείλει η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή που έχει πρόσβαση στη βουλή να απαιτήσει να δοθούν εξηγήσεις. Πρώτον το ΝΑΤΟ που θα περιπολεί στο Αιγαίο? Δεύτερον υπάρχει ενεργής ελληνική συμμετοχη στη δύναμη του ΝΑΤΟ? Τρίτον έχει συμβεί κάτι στο Αιγαίο κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν μπορεί να προσγειωθεί στην ελληνική επικράτεια? Τέταρτον γιατί στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό λείπει ο υπουργός "εκωστερικων" της Ελλάδος, εκπροσωπείται από τον κύριο Τσαβούσογλου. Ξέρει κάτι ο κύριος Ηφαιστός για αυτό το θέμα?

    Εντέλει στην Κύπρο τι γίνεται πως είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές χωρίς ο ελληνικός λαός Ελλάδος και Κύπρου να γνωρίζει πως προοδεύουν συγκεκριμένα οι συνομιλίες για την απελευθέρωση κανονικά έπρεπε να λέγεται και όχι επανένωση του νησιού? Τι γίνεται ακριβώς με την Τουρκια? Έχπουν θεωρήσει ότι ο ελληνικός λαός τους έχει δώσει εντολή να μας κάνουν βιλαέτι? Σε ποιον τέλος πάντων λογοδοτούν και τι είδους δημοκρατία έχουμε όταν οι Έλληνες δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως και όλα γίνονται παρασκηνιακά? Ο Κοτζιάς είχε γράψει ένα βιβλίο για αποικίες τώρα τι ακριβώς κάνει ενισχύει την αποικιοκρατία με τι συμπεριφορά του και τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια αντιπολίτευση ρε φίλε,πλάκα μας κάνεις?
      Τις ίδιες απόψεις έχουν, τα ίδια θα κάνανε/κάνουν και το ίδιο προδότες είναι. Σιγά μη περιμένουμε τίποτα από δαύτους. Τα ίδια δεν είπε πάνω κάτω ο Μητσοτάκης στη Λέσβο που πήγε? Καμία διαφοροποίηση στο μεταναστευτικό. Το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτόν είναι να απολύσει κόσμο για να ικανοποιήσει τη 'φιλελεύθερη' φαντασίωση του!

      Όσο για τον Κοτζία πραγματικά λυπάμαι,με απογοήτευσε, τον είχα σε εκτίμηση, άκουγα ομιλίες του και διάβαζα άρθρα του πριν γίνει υπουργός, αλλά φαίνεται τελικά ότι είναι απλώς ένας παρλαπίπας που το βουλώνει μόλις πάρει εξουσία και δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποτελεί εξέχων μέλος μιας τέτοιας εθνοπροδοτικής και καταστροφικής κυβέρνησης.

      Διαγραφή
    2. Μήπως τότε πρέπει να τους εξαναγκασουμε εμείς; Ή είμαστε μόνο για να διαμαρτυρομαστε για την σύνταξη;

      Διαγραφή
    3. Και πώς θα γίνει αυτό? Σε αυτιά μη ακουόντων...
      Για μένα είναι πρωταρχικής σημασία να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η παρούσα κυβέρνηση πριν βρεθούμε ενώπιον εθνικής καταστροφής, γιατί αυτοί δεν έχουν ούτε την θέληση ούτε την ικανότητα να την αποτρέψουν. Και μετά βλέπουμε...

      Διαγραφή
  10. "Η συγκεκριμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μάλιστα μέχρι προχθές ήταν υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ, να βάλει την Τουρκία στην καρδιά του Αιγαίου από την «καπνοδόχο» στο καυτό ζήτημα της έρευνας διάσωσης ισοδυναμεί με εθνική προδοσία."
    1o κ. Καλεντερίδη, μπερδευετε τον Συριζα με το ΚΚΕ, κανεις δεν ειπε για διαλυση του ΝΑΤΟ (μπορει να το ειχε πει κανας γραφικος συριζαιος)
    2ο για εθνικη προδοσια δεν μιλουσατε ουτε επι Σημιτη και Παγκαλου που τοσο σας ταλαιπωρησαν
    3ο Ποιο το προβλημα σας με το ΝΑΤΟ και την συμφωνια που επετευχθη? (Τουλαχιστον απο αυτα που γνωριζουμε)
    4ο (παρατηρηση) Μονο εσεις και ο Αρκας αρχισατε να κομματολογειτε με το που αλλαξε η κυβερνηση. Υποθετω πως εχετε ιδια ηλικια και διακατέχεστε απο τα ιδια συνδρομα! Δεν "ηρθαν στα πραγματα οι κομουνισται" κ. Καλεντεριδη. Τουλαχιστον δεν ειναι εγνωσμένα κλεφτες, πιονια και πραγματικοι προδοτες.
    Με απολυτο σεβασμο στις αναλυτικές σας ικανότητες και την ιστορία σας, ελπίζω απροκαταλυπτα να επιστρέψετε στο βασικό θέμα του ιστολογίου σας, όπως το γνωρίσαμε απο την ίδρυσή του. "Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω Σταυρο, ποτε δεν μου αρεσαν συζητησεις που δυο γαυροι λενε τι φοβερη ομαδα ειναι ο ολυμπιακος. Εχεις να πεις κατι? Να το ακουσω με χαρα

      Διαγραφή
    2. Gianni, προδήλως δεν θυμάσαι δηλώσεις του κ. Δρίτσα,κατά το παρελθόν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού. Έλεγε ο σύζυγος της κ. Χριστοδουλοπούλου ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης.
      Για Σημίτη και Πάγκαλο,διάβασε το βιβλίο του Καλεντερίδη,Παράδοση Οτσαλάν Η Ώρα της Αλήθειας και εκεί χαρακτηρίζει όπως τους πρέπει αυτούς που ανέφερες. (Σήμερα εχω την εντύπωση ότι συμπληρώνονται 17 έτη από εκείνη τη μελανή σελίδα).
      Το πρόβλημα με το ΝΑΤΟ έγκειται στο ότι μοιραζόμαστε πια την θάλασσά μας με όλους και ιδιαίτερα με την Τουρκία.
      Αν η αντιληψή σου λέει ότι μόνο ο Αρκάς και ο Καλεντερίδης κομματολογούν,τότε σίγουρα ζεις σε άλλη χώρα και αγνοείς τις αρνητικές εξελίξεις,εξαιτίας των συγκυβερνώντων.
      Κατάλαβες γιατί σου λέω,καλύτερα keep walking?

      Διαγραφή
    3. Οχι δεν καταλαβα, και σιγουρα δεν καταλαβαίνω το υφος! Ο ΣΚ και ο Αρκας δεν ειχαν ποτε καμια σχεση με τα κομματικα. Αυτο αλλαξε προσφατα. Δεν ξερω απο ποτε παρακολουθεις το ιστολογιο.
      Το βιβλιο το εχω διαβασει και το εχω κανει πολλες φορες δωρο σε ανθρωπους μπας και ξεστραβωθουν
      Τωρα για το αν το ΝΑΤΟ εχει λογο υπαρξης με αυτη την δομη, αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Εξαρταται απο το αν θεωρεις την Ρωσια απειλη κ.α.. Απο την στιγμη ομως που ειμαστε στο ΝΑΤΟ και σου αρεσει, γιατι λες πως μοιραζομαστε το Αιγαιο με την Τουρκια και δεν αναγνωριζεις πως η δομη λειτουργει ως εγγυητης? Ξερεις πως λεει ψεματα ο Καμενος, οταν λεει πως οσοι διασωζονται γυρνανε επι τοπου Τουρκια? Πως εμεις επιχειρουμε εντος συνορων μας και οι Τουρκοι επιχειρουν εντος συνορων τους? Γι αυτο ζητησα γνωμη επι της συμφωνιας, και οχι απλα τι ΘΑ μπορουσε να ειχε γινει

      Διαγραφή
    4. Gianni, είχες δεν είχες σχέση ποτέ με τα "κομματικά",όταν η πατρίδα σου βρίσκεται σε περιδίνηση είσαι υποχρεωμένος να πάρεις θέση. Η ανάγκη ενασχόλησης με τα εσωτερικά δεν είναι αυτομάτως μικροκομματική. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
      Αφού έχεις διαβάσει το βιβλίο θα έχεις αντιληφθεί και την πληρότητα της απόδοσης ευθυνών που κάνει ο Καλεντερίδης. Άρα έρχεσαι στα λόγια μου,ότι τους έχει καταμαρτυρήσει όσα πρέπει.
      Είναι άσχετο αν μας αρέσει ή όχι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Το ότι συμφωνούμε ως χώρα στη συμμετοχή μας στη Συμμαχία σημαίνει ότι σηκώνεις ως κράτος τα χέρια ψηλα? Αν είναι έτσι,να το παρακαλέσουμε να περιφρουρήσει και τα βόρεια σύνορά μας με τα Σκόπια κλπ.! Άλλο η συμμαχία και άλλο η παράδοση, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
      Ύστερα, έχουμε ανάγκη το ΝΑΤΟ ως εγγυητή? Από πότε? Είναι καινούριο αυτό?
      Μέχρι να παρουσιάσει στοιχεία ο Καμμένος για όσα λέει,ναι νομίζω ότι δεν λέει αλήθεια. Απόψε στη συνέντευξή του ίσως παρουσιάσει.
      Σε καλύπτουν αυτά ως προς τη συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου?

      Διαγραφή
    5. Αν οντως αποδειχτει πως το Αιγαιο παραδοθηκε, δεν χρειαζεται καν να συμφωνησω μαζι σου ωστε να λαβει ο κεθενας αυτα που του πρεπουν. Δεν ειμαι οπαδος και δεν χρωσταω σε κανεναν. Προσπαθησε ομως να καταλαβεις, αφου "εχεις διαβασει" και το βιβλιο, πως ουτε η περιδινηση ουτε το μνημονιο άρχισαν περυσι.

      Διαγραφή
    6. Ούτε ο Καλεντερίδης και σίγουρα ούτε ο Αρκάς σχολιάζουν τα εσωτερικά από πέρυσι. Διάβασε τα άρθρα του εδώ και χρόνια.

      Διαγραφή
  11. Όλοι οι Συριζαίοι από τον πρωθυπουργό ως και τον Δρίτσα ζητούσαν τη διάλυση του ΝΑΤΟ, Χριστοδουλόπουλου, εκείνος με την κοτσίδα που γιος του πέταγε μολότοφ για παραδειγμα! Ολη η νεολαία επισης στο πανεπιστήμιο το δίκτυο όλοι φώναζαν μια ζωή εναντίον του ΝΑΤΟ. Από αυτα που γνωρίζουμε για τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ έχουμε και λέμε καταρχάς πως δεν φαίνεται να υπαρχει αρχικά ελληνική συμμετοχή κάν πως τουρκική φρεγάτα θα αλωνίζει σε ολο το Αιγαίο υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ πως έχουμε ανοίξει τόσες πολλές επιλογές ώστε η Τουρκθα να προκαλέσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και μάλιστα χωρις εμείς να έχουμε καμία πιθανότητα ανταπόδοσης. Η κυβέρνηση ειναι αισχρή και προδοτική απολύτως ισάξια της κυβέρνησης Σημίτη και Παγκαλου! Εδω δεν προσγειώθηκε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Ρόδο γιατί ετσι ζήτησαν οι Τούρκοι. Είμαστε καθόλου με τα καλα μας; Και ολα αυτα προκλήθηκαν από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και για να ικανοποιηθούν οι εντολοδόχοι της κυρίας Τασίας και του Αλέξη! Και ξέρεις ποτε θα ειναι τα πιο πολλα κλάματα όταν θα αποδειχθεί ότι ο Ορμπαν με τον Αλέξη έχουν τον ιδιο χορηγό! Το ΣΥΡΙΖΑ ειναι χειρότερο του ΚΚΕ ¨Ελληνες είστε και φαίνεστε¨ φώναζαν οι του δικτύου με περηφάνια. Έχεις μπερδευτεί με το ισκρα και τα Συριζαίικα μεσα και τους διορισμένους που βάζουν το κόμμα πανω από ολα! Εδω ειναι άλλο ιστολόγιο και σου αρέσει δε σου αρέσει το κόμμα σου το βοήθησε το σύστημα να εκλεγεί για να κάνει αυτα που άλλοι δεν θα έκαναν και τα πάει μια χαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alexandre, επειδή είδα και σε άλλο σου σχόλιο ότι ρωτάς. Τα πλοία που θα αποτελούν τη νατοικη δύναμη και θα περιπολούν στο Αιγαίο είναι γερμανικό,τουρκικό,ελληνικό,καναδικό και ιταλικό. Αυτα τουλάχιστον αναφέρουν ειδησεογραφικές πηγές.

      Διαγραφή
    2. Ειναι; Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στα τρία πλοία το γερμανικό το καναδικό και το τουρκικό από εκει και μέρα είπε ότι θα ενισχυθεί η δύναμη ωστόσο καμία περαιτέρω ανακοίνωση δεν υπαρχει ούτε από το ΥΠΕΘΑ! Στη σελίδα της δύναμης στο Facebook! Λέει ακριβώς ότι η φρεγάτα Σαλαμις εκανε contemplate τη δύναμη αλλα δεν υπαρχει καποια περαιτέρω πληροφόρηση αν μόνιμα θα συμμετέχει! Νομιζω πως θα έπρεπε κάποιος να μας ενημερώσει. Αλλα ποιος αυτοί που κρατάνε μυστικά τεράστιας σοβαρότητας επεισόδια;

      Διαγραφή
  12. ναι...να το πουμε και στους ανταρσυα-κκε,στα χαζα των εξαρχειων,στους πραιτωριανους των Υ.Μ.Ε.Τ.,στους χαζους ειρηνοφιλους τουρκολαγνους,στους φιλελευθερους χρηματοφιλους ευρωλαγνους και εν γενει σόλους αυτους που ζουν στην κοσμαρα τους περιμενοντας την αναπτυξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σήμερα ήρθε ο Τουσκ θα τον ρωτήσει ο Τσίπρας πως γίνεται να διαμαρτύρεται για τους πρόσφυγες αλλά να μην διαμαρτύρεται για την παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων από οπλισμένα αεροπλάνα της Τουρκίας; Τι είναι απειλή αοπολοι πρόσφυγες ή οπλισμένα αεροπλάνα; Αφού ξεφτιλιστηκε με τη Ρόδο και αφού κάτι ετοιμάζει ο Ερντογάν όσον αφορά το Ισραήλ δεν έπρεπε να πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να προσγειωθεί στη Ρόδο και μετά να πάει στο Ισραήλ; Και αν κινηθούν οι Τούρκοι να τον συνοδεύουν οπλισμένα αεροπλάνα; Δεν έπρεπε να κάνει μια επίδειξη ισχύος αν μη τι άλλο μήπως και τον πάρει κανένας στα σοβαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.