9/2/16

Ο νέος γερμανοτουρκικός άξονας


Της Κύρας Αδάμ
Ωσάν αξιωματούχος σε διατεταγμένη υπηρεσία επισκέφθηκε χθες η καγκελάριος Μέρκελ την «Υψηλή Πύλη» του κ. Ερντογάν, ξεσηκώνοντας γι’ αυτό και σφοδρές αντιδράσεις εντός Γερμανίας.
Η κα Μέρκελ υποτίθεται ότι επισκέφτηκε την Άγκυρα προκειμένου να «πιέσει» την τουρκική κυβέρνηση να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Βγήκε όμως από την «Υψηλή Πύλη» με μονομερή δέσμευσή της για πλήρη έλεγχο στις αεροπορικές και επίγειες επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά του ISIS και κυρίως τον έλεγχο των ρωσικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων από Ρωσία προς Συρία και Μεσόγειο και μέσω του Αιγαίου.
Η κα Μέρκελ υποτάχθηκε στη νέα τουρκική «γραμμή» στο προσφυγικό, σύμφωνα με την οποία, λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών της Ρωσίας, που επιτρέπουν στις δυνάμεις Άσαντ να επελαύνουν, δημιουργούνται πρόσθετες προσφυγικές ροές στην Τουρκία.
Έτσι, οι Μέρκελ-Νταβούτογλου, με άψογα συντονισμένο βηματισμό, ανήγγειλαν ότι μεθαύριο, στη Σύνοδο υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, θα προτείνουν από κοινού μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην κρίση, ζητώντας την χρήση των δυνατοτήτων παρατήρησης του ΝΑΤΟ (observation capabilities) στα τουρκοσυριακά σύνορα και στο Αιγαίο.


για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. φυσικοι συμμαχοι. παντα ηταν. λειπει και ο τριτος της παρεας. πιο πολυ με τον Ερντογαν. Θα ερθει σιγα σιγα αλλα θα ερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.