8/1/16

Η πέμπτη φάλαγγα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Η εγχώρια ελίτ δεν γνωρίζει πώς συμπεριφέρονται στους προδότες οι βιομήχανοι της Γερμανίας, οι οποίοι διοικούσαν ανέκαθεν τη χώρα – ούτε πως τα θέλουν όλα δικά τους, αρνούμενοι να δώσουν ακόμη και ένα γυμνό κόκαλο σε όσους ανόητους υποδουλώνουν
”Η ελληνική κοινωνία θα αποκτήσει μία οξεία διαστρωμάτωση. Η κατώτερη μεσαία τάξη (lower middle class) θα εξαφανιστεί και τυπικά φέτος με τους μαζικούς πλειστηριασμούς που θα λάβουν χώρα, ενώ η φυγή της μεσαίας και ανώτερης μεσαίας τάξης (median και upper middle class) θα ολοκληρωθεί.
Ήδη 1.000.000 νέοι μετανάστες δημιουργήθηκαν μέσα σε έξι χρόνια, εκ των οποίων πάνω από τους μισούς παραγωγικοί και υψηλών δεξιοτήτων (high skills). Θα υπάρξει μία μεγάλη αγορά «Επισφαλών Στοιχείων Ενεργητικού» (distressed assets, κόκκινα δάνεια) από Τράπεζες που τα έχουν μαζέψει όλα και η οποία ήδη ετοιμάζεται – κυρίως από ευρωπαϊκά, ισραηλινά και μεσανατολικά κεφάλαια. Παράλληλα, θα ακολουθήσει μια αθρόα εισροή μεταναστών, οι οποίοι θα αποτελέσουν οσονούπω τη νέα τάξη φτωχών που «χρειάζεται» η χώρα.
Σε 5-6 χρόνια θα επανέλθει κάποια ισορροπία – κάτι σαν ανακωχή, μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο. Η χώρα όμως θα έχει επιστρέψει ξανά στο 1950. Δεν λέω στην εποχή πριν το ’50, επειδή θα αποφύγουμε τουλάχιστον τον εμφύλιο πόλεμο.
Όσο και εάν ακούγεται ειρωνικό, αυτό το χρωστάμε στον Αλέξη, επειδή οι «Μένουμε Ευρώπη» θα έκαναν τρομερά πράγματα μαζί με τους ακροδεξιούς – εάν ο Αλέξης δεν είχε κάνει τη μεγαλύτερη κυβίστηση όλων των εποχών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η Πέμπτη Φάλαγγα που υπήρχε και στην Ελλάδα – απλά εδώ δεν την χρειάστηκαν οι Επικυρίαρχοι, όπως τότε ο Φράνκο.
Η Ελλάδα όπως την ξέραμε δυστυχώς τελείωσε. Και λέω δυστυχώς γιατί, παρά τις στρεβλώσεις και τις υπερβολές, ήταν ένα ωραίο μέρος να ζεις. Τώρα θα είναι καλή μόνο για διακοπές ή για τη συνταξιοδότηση (retirement) πλουσίων. Πολύ φοβάμαι πάντως ότι, θα έχουμε και αυτό που έχουμε πάντα σε τέτοιες μεγάλες κρίσεις:
μία οδυνηρή εθνική τραγωδία, που μάλλον θα είναι το Καστελόριζο για να ξεκαθαρίσουμε τα οικόπεδα στην περιοχή και να αρχίσει η άντληση των υδρογονανθράκων – αμέσως μόλις αυξήσουν τις τιμές οι «ψευτομαγκιές» μεταξύ του Ιράν και της Σ. Αραβίας, καθώς επίσης ότι άλλο ακολουθήσει μέσα στο 2016″.
.
Τα παραπάνω είναι οι διαπιστώσεις, καθώς επίσης οι προβλέψεις ενός πολύ ικανού φίλου μας, ο οποίος ανήκει σε αυτούς που ενδιαφέρθηκαν από την αρχή (2008) για το ελληνικό πρόβλημα ανιδιοτελώς – κατανοώντας πλήρως τις διαστάσεις του, καθώς επίσης πού οδηγούσε.
Ο φίλος αυτός, αν και έχει μία πολύ καλή και επικερδή δουλειά, καλύτερη λόγω της σημερινής κρίσης, σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα – παρά το ότι αγαπάει την πατρίδα μας περισσότερο από όλους όσους γνωρίζουμε, ενώ φυσικά δεν το έχει ανάγκη από την πλευρά της επιβίωσης του.
Δυστυχώς οι δυσοίωνες προβλέψεις του δεν είναι μακριά από τις δικές μας (ανάλυση) – γεγονός που ασφαλώς δεν μας χαροποιεί καθόλου, αφού επιθυμούμε όσο τίποτα άλλο να διαψευσθούμε. Εν τούτοις, πολύ περισσότερο επειδή τα βατράχια έχουν συνηθίσει το βραστό νερό μετά από τα έξι συνεχή χρόνια που ανέβαινε σταδιακά η θερμοκρασία του, έχουν αποκτήσει πλέον την ψευδαίσθηση πως δεν πρόκειται τελικά να καούν – οπότε δεν θα αντιδράσουν, συνεχίζοντας να σιωπούν όπως τα πρόβατα.

Πόσο μάλλον όταν έχουν πλήρη άγνοια του τι πρόκειται να χάσουν, μετά την άνευ όρων παράδοση στους δανειστές τόσο της δημόσιας περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), όσο και της ιδιωτικής (λεηλασία τραπεζών), εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης – ενώ θα ακολουθήσει ο υπόγειος πλούτος της χώρας μας, καθώς επίσης η εκκλησιαστική περιουσία, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ το 1 τρις €. Ειδικά όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες η αξία τους, σύμφωνα με τις πιο γνωστές και συντηρητικές μεθόδους υπολογισμού τους, είναι η κατωτέρω:
.
Είδος Συνολική τιμή


Πετρέλαιο 872 δις $
Φυσικό αέριο 2.331 δις $
Υδρίτες 1.700 δις $


Σύνολο 4.800 δις $
.
Με απλά λόγια, μόνο η αξία των υδρογονανθράκων είναι 14 φορές υψηλότερη από το δημόσιο χρέος μας, οπότε εύλογα κατανοεί κανείς το ενδιαφέρον της Γερμανίας – η οποία συνηθίζει να σχεδιάζει το απώτερο μέλλον της, όταν όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με το παρόν ή με το παρελθόν.

Για παράδειγμα το 1944, όταν φαινόταν πως θα χάσει τελικά τον πόλεμο, η γερμανική κυβέρνηση συγκέντρωσε τους μεγάλους βιομηχάνους της χώρας, συμβουλεύοντας τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και να τα επενδύσουν σε άλλα κράτη – έτσι ώστε αργότερα, όταν θα καταστρεφόταν από τις συμμαχικές δυνάμεις, θα τελείωνε ο πόλεμος και θα ξεκινούσε η ανοικοδόμηση της Γερμανίας, να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της μέσω των χρημάτων που θα είχαν διοχετευθεί στο εξωτερικό.

Φυσικά οι άλλες χώρες, οι οποίες της ενέκριναν γενναιόδωρα τη διαγραφή χρεών το 1953, καθώς επίσης την πληρωμή των υπολοίπων με ρήτρα εξαγωγών (όχι ανάπτυξης), δεν το γνώριζαν – με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το γερμανικό οικονομικό θαύμα, το οποίο κάθε άλλο παρά ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί. Έτσι φτάσαμε στη σημερινή εποχή, όπου η Γερμανία διεκδικεί ξανά τα εδάφη της Ευρώπης – ως μία ισχυρή κατοχική δύναμη, με οικονομικά όπλα.

Ποιά είναι όμως αυτή η πέμπτη φάλαγγα, στην οποία αναφέρεται ο φίλος μας; Μα ασφαλώς η εγχώρια οικονομική ελίτ, στην έμμισθη υπηρεσία της οποίας ευρίσκεται η δήθεν πολιτική ελίτ – όπου προσχώρησε πρόσφατα και ο πρώην νεαρός επαναστάτης, ο Αλέξης, αντιλαμβανόμενος προφανώς τα οφέλη της εξουσίας και της πρωθυπουργικής καρέκλας.

Εν τούτοις, η ελίτ αυτή δεν γνωρίζει πώς συμπεριφέρονται στους προδότες οι βιομήχανοι της Γερμανίας, οι οποίοι διοικούσαν ανέκαθεν τη χώρα – ούτε πως τα θέλουν όλα δικά τους, αρνούμενοι να δώσουν ακόμη και ένα γυμνό κόκαλο σε όσους υποδουλώνουν.
Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε να μην θεωρήσει κανείς πως η λύση της Ελλάδας είναι η στήριξη των καλοπροαίρετων αλλά μωρών οπαδών της δραχμής που πιστεύουν σε επίγεια θαύματα (άρνηση της εξυπηρέτησης του χρέους χωρίς συνέπειες) – πολλοί από τους οποίους ονειρεύονται μία σοβιετικού τύπου οικονομία, χειρότερη από αυτήν του παρελθόντος. Πόσο μάλλον όταν δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες και δεξιότητες – ενώ δεν διαθέτουν κανένα απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από τις πολλαπλές παγίδες, στις οποίες έχει οδηγηθεί, χωρίς φυσικά να απομονωθεί.

Μπορεί λοιπόν η λύση της Ελλάδας να βρίσκεται εκτός της Ευρωζώνης και εκτός της ΕΕ, πόσο μάλλον αφού έτσι ή αλλιώς θα διαλυθούν, αλλά δεν πρόκειται για κάποια εύκολη, ανώδυνη διαδικασία. Ειδικά για μία χώρα, στην οποία εύλογα οι Πολίτες δεν εμπιστεύονται καθόλου την Πολιτεία, που δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου και που δεν λειτουργούν οι Θεσμοί – ενώ έχει προηγηθεί μία βιβλικών διαστάσεων καταστροφή του πολιτικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, οικονομικού και παραγωγικού της ιστού (συνέντευξη στο ραδιόφωνο Ιωαννίνων).
.
© Copyright 2016 — Analyst.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.

5 σχόλια:

  1. ΚΛΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
    Να θυμισω οτι τα κρατη της δυσης, ειναι συμμοριες.
    Μεσα σε αυτη την ποντικοφωλια ειμαστε ξοφλημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φάσκει και αντιφάσκει ο Βιλιάρδος. Απόδειξη ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο μυαλό μας και στη φιλοσοφία της "μη απομόνωσης". Αναγνωρίζει μεν ότι η Ελλάδα είναι θύμα ολομέτωπου πολέμου εναντίον της και έχει πιάσει πάτο, αποκλείει δε τα "ακραία" μέτρα που θα την οδηγήσουν στην απομόνωση από τους εταίρους (που πράττουν την επίθεση). Όπως στον πόλεμο, που η γερμανική πρεσβεία παρέμενε ανοικτή και ο γερμανός πρέσβης αλώνιζε την Αθήνα και στρατολογούσε την κυβέρνηση της επόμενης μέρας.
    Ας το εμπεδώσουμε: ανάπτυξη με ευρώ δεν υπάρχει. Επανεκκίνηση με τους Γερμανούς στο σβέρκο μας δεν υφίσταται. Οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι μας ήθελαν μικρούς και αδύναμους, αλλά με ισχυρό κράτος. Οι Γερμανοί θέλουν να μας διαλύσουν εντελώς, αυτή είναι η κουλτούρα τους. Σε συνθήκες πολέμου απαιτούνται ακραία μέτρα, μας αρέσει δε μας αρέσει. Όπως είπε και η ΛεΠεν, πρώτα κατονομάστε τον εχθρό και μετά αντιμετωπίστε τον. Προσωπικά, θεωρώ πως πρέπει να ανακυρήξουμε τη Γερμανία εχθρικό-επιτιθέμενο κράτος και να τους στείλουμε -ανθρώπους και επιχειρήσεις- στον αγύριστο να ξεβρωμίσει η Ελλάδα. Είναι ακραίο; ΟΚ. Ας στείλουμε τότε τους βωξίτες και τα βιομηχανικά μας μέταλλα στην Κίνα κι ας φτιάχνουν αυτοί μπέμπες με πλαστικό και ξύλο.
    Μόνο με δραχμή θα γυρίζουν πίσω τα ελληνικά κεφάλαια. Μόνο με δραχμή και εμμονή στην ελληνική παραγωγή και το ελληνικό προϊόν θα επανεκκινηθεί η βιομηχανία. Μόνο με δασμούς στις εισαγωγές θα στηριχθεί το ελληνικό προϊόν. Μόνο με την εσωστρέφεια και τον προστατευτισμό (φτου κακά!) -που έχουν εφαρμόσει πολλάκις οι Γερμανοί, όχι οι Σοβιετικοί- θα βγούμε από το βούρκο. Αγορές υπάρχουν. Όσο εμείς παρακαλάμε τις Βρυξέλλες για το λάδι και τα ροδάκινα, τα δις της Ασίας καταναλώνουν ολλανδικές ντομάτες και ελβετικά μαρούλια.
    Για το χρέος δεν ασχολούμε. Είναι παράνομο και έχει στην ουσία αποπληρωθεί και η ανακύρηξή του έχει πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια.
    Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι γουστάρει. Η σκλαβιά είναι στο μυαλό μας. Αν καθαρίσουμε τη σκέψη μας από τις μπούρδες των δημοσιογράφων και των αναλυτζήδων, όλα είναι ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν όλες αυτές οι προβλέψεις είναι αληθινές (που σε μεγάλο βαθμό είναι), και η καταστροφή είναι ήδη εντός των τειχών, γιατί χαρακτηρίζονται καλοπροαίρετοι αλλά μωροί οι οπαδοί της δραχμής ;

    Σε κάθε περίπτωση μπροστά στο να κάθομαι και να την τρώω στα σίγουρα από την Ευρωσυμμορία του Βερολίνου, γιατί να μην τους κοπανήσω μία δραχμή και γαία πυρί μιχθήτω ;

    Ή μήπως το θέμα της δραχμής κάνει τζίζ και φορτώνουμε τον λαό με το παραμύθι ότι έστω και νεκροί "Μένουμε Ευρώπη" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:
    1ον/ Κήρυξη τοῦ μεγαλύτερου μέρους τοῦ χρέους ὡς ΝΟΜΙΚΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ (παράνομου ἤ καταχρηστικού, τόκοι ἐπί τόκων, χρέος γιά παραλαβές παράνομες καί ἀνακλητέες ὅπως C4-I , "δάνεια" γιά χρηματοδότηση ἀπό τήν Γερμανία-Γαλλία τῶν Γερμανικῶν-Γαλλικῶν Τραπεζῶν μέσω χρεώσεως τῆς Ἑλλάδος, κ.ο.κ.) - τό ἐπαχθές καί ἀπεχθές στόν βαθμό πού δέν ἀφορᾶ πείνα καί θανάτους δέν στέκει διεθνῶς),
    2ον/ ΔΡΑΧΜΗ, ἐν ἀνάγκῃ στήν ἀρχή ὡς ρευστό δεύτερο νόμισμα στήν θέση τῶν σημερινῶν "εὐρώ τῆς κάρτας"
    3ον/ ΔΙΚΕΣ.... - μέ κατάργηση τῆς θεωρίας τῆς ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΗΣ παραγραφῆς διά Συντακτικῶν Πράξεων - γιά τούς πρωταιτίους τοῦ χρηματοπιστωτικοῦ-οἰκονομικοῦ πραξικοπήματος πού ἔκλεισε τήν Ἑλλάδα πολιτικῶς ἀσφυκτικά στήν Εὐρωζώνη, παρά τό ὑπέρμετρον τοῦ δημοσίου χρέους, και στήν συνέχεια διά τῆς περαιτέρω διογκώσεώς του, γιά μικροπολιτικούς πράγματι λόγους,
    4ον/ ἈΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ τῶν οἰκονομικῶν μεταναστῶν, μέ ἐξαίρεση ΜΟΝΟΝ τῶν πλήρως ἀποδεδειγμένως προσφύγων, πού θά κινδύνευε ἡ ζωή τους στίς χῶρες ἐπαναπατρισμοῦ τους,εντίς συντόμου σχετικῶς χρόνου (τό πολύ ἕνα ἔτος)
    5ον/Λήψη εἰδικῶν μέτρων (φοροαπαλλαγῶν ἐπί δεκαετία, οἰκονομικῶν ένισσχύσεων σέ δραχμές κλπ), γιά τήν ἐπάνοδο ἐντος διετίας τῶν νέων μας πού "δραπετεύουν" από μία Ἐλλάδα τῆς φτώχειας και τῆς ἀδικίας, δηλαδή τοῦ εὐρώ.
    6ον/ Συγχρόνως, κήρυξη ΑΟΖ καί 12 μίλια χωρικά ὕδατα.
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ, ΑΠΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ (ἤτοι ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ) ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΓΙΆ ΤΊΣ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ, χρειάζεται καί γεωστρατηγικός σχεδιασμός. ΟΣΟ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας παρακαλω, μην ξεχαστε να ψηφιστε τον Κυριακο για να υλοποιησει τον Γερμανικο σχεδιασμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.