14/1/16

Στο λιμάνι του Πειραιά τρία πλοία με πρόσφυγες και μετανάστες

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
Φωτογραφία αρχείου
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε τα ξημερώματα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 1» μεταφέροντας 1.036 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 135 από τη Χίο.

Εντός της ημέρας, αναμένεται να καταπλεύσουν άλλα δύο πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» που μεταφέρει 118 πρόσφυγες από την Κω και για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που ξεκίνησε χθες βράδυ από τη Μυτιλήνη και θα αποβιβάσει στο λιμάνι του Πειραιά 910 άτομα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Τώρα σκέφτονται να ξαναστέλνουν στην Τουρκία τους μετανάστες

    Μία αξιοσημείωτη διαδρομή:

    α) Το 2010, υπογράφεται πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Εννοείται ότι ουδέποτε εφαρμόστηκε, όχι μόνο διότι η Τουρκία είναι ασυνεπής, αλλά κυρίως διότι η Ελλάδα δεν επέμεινε αρκούντως στην εφαρμογή του.

    β) Πριν έναν χρόνο, η Ελλάδα αποκτά "αριστερή" κυβέρνηση, η οποία, συνεπής στην ιδεολογία της, την οποία ουδέποτε απέκρυψε, εφαρμόζει πολιτική ανοικτών συνόρων, διαλύει το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, γεμίζει τα νησιά και την πρωτεύουσα με λαθρομετανάστες, που "λιάζονται και ύστερα εξαφανίζονται" κλπ.

    γ) Η ίδια αυτή κυβέρνηση, έναν χρόνο μετά, διαπιστώνει ότι θα τής μείνουν αμανάτι οι λαθρομετανάστες και ζητά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου, που υπεγράφη προ ... εξαετίας.

    Είμαστε για γέλια και κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.