16/1/16

ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ

Σάββας Καλεντερίδης
Η πολιτική έχει ως βασική συνιστώσα την ηθική, ενώ η ενασχόληση του πολίτη μ' αυτή διαπλάθει το ήθος και την πολιτική αλλά και κοινωνική συμπεριφορά του.
Προχθές, με την ανακήρυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένατου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από το γεγονός αυτό καθεαυτό, στο οποίο θα κάνουμε σχετική αναφορά, είδαμε την πολιτική να μετατρέπεται σε βούρκο και τους πολιτικούς να κυλιούνται κυριολεκτικά μέσα σ' αυτόν! Τι εννοούμε, για να μην παρεξηγηθούμε.

Είναι φυσικό έπειτα από έναν προεκλογικό αγώνα οι βασικοί συνεργάτες και υποστηρικτές του νικητή να παρευρίσκονται στα επινίκια και να συνωστίζονται, τι λέξη κι αυτή, για να κερδίσουν μια χειραψία και μια φωτογραφία με τον νικητή. Αλλωστε, μαζί έδωσαν τον αγώνα, μαζί πέρασαν δύσκολες ώρες, αγωνιώντας για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας και το αποτέλεσμα.

Το να βλέπεις, όμως, πολιτικούς που όχι μόνο δεν συμμετείχαν στις αγωνίες και στους κόπους της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά υποστήριζαν άλλους υποψηφίους να συνωστίζονται στο γραφείο του νικητή, να προσπαθούν να τον εναγκαλιστούν και να πάρουν μια θέση στο κάδρο των νικητών είναι το τσαλαβούτημα στον βούρκο που λέγαμε.

Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος πολιτικός, που εξευτελίζεται ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών και ενώπιον του κόσμου, να υπηρετήσει το συμφέρον του πολίτη και της πατρίδας;

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που έχει απαξιωθεί η πολιτική, η οποία με τη σειρά της έχει οδηγήσει στην απαξίωση και την καταστροφή την κοινωνία και την ίδια την Ελλάδα.

Να πάμε τώρα στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει τα ηνία της παράταξης σε μια περίοδο που η κατάσταση στη χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε «λύση» δύο κεντρικά ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Το ένα είναι το Κυπριακό, όπου ο... διεθνής παράγων προσπαθεί να βάλει από την καπνοδόχο ένα νέο «σχέδιο Ανάν», οδηγώντας στον θάνατο την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος με διεθνή νομιμοποίηση, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., και ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου κράτους, στο οποίο θα καταπατάται κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα νομιμοποιούνται τα αποτελέσματα της εισβολής του 1974.

Μακροπρόθεσμος στόχος των επιβουλέων του νησιού της Αφροδίτης, μια Κύπρος χωρίς Ελληνες.

Το άλλο ζήτημα είναι αυτό της ΠΓΔΜ, το οποίο επίσης ο διεθνής παράγων χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό για να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε μια «πολυεθνική και πολυπολιτισμική και ανοικτή πόλη» και βλέπουμε σε επόμενη φάση για τα επόμενα...

Για τα ζητήματα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει θέσεις που σε κάποιον βαθμό ταυτίζονται με εκείνες του... διεθνούς παράγοντα.

Η περιρρέουσα περί τον Κυριάκο ατμόσφαιρα για τα ζητήματα αυτά δεν διαφέρει από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, του Φίλη, του Λιάκου και της Ρεπούση.

Γι' αυτό δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία η τοποθέτηση ως επικεφαλής στον τομέα στρατηγικού σχεδιασμού του ερίτιμου κ. Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 το 2005, ων μάλιστα βουλευτής Κέρκυρας, είπε:

«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα όσο κι αν δε μας αρέσει και εμένα με ενοχλεί κατάφωρα να λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν είναι δυνατόν να έχω την απαίτηση να αποφασίζω εγώ πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα. Αντίθετα, χάνουμε τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής παρέμβασης και επιρροής λόγω του ότι εμμένουμε σε αυτή την, κατά την άποψή μου, μπούρδα».

Ο εν λόγω κύριος, πέραν του ότι φέρεται πως έχει ειδικές σχέσεις με εξωτερικούς παράγοντες και εμπλοκή σε μια σειρά από άλλες υποθέσεις, με δηλώσεις του έχει πάρει θέση:

- υπέρ μιας χαλαρής μεταναστευτικής πολιτικής,
- υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας,
- υπέρ του βιβλίου Ιστορίας της κυρίας Ρεπούση,
- υπέρ του Σχεδίου Ανάν,
- υπέρ κάθε είδους μειονοτήτων...

Με δεδομένο αυτό και με δεδομένο ότι τα τιμολόγια της SIEMENS αλλά και οι στενές σχέσεις του ιδίου και της οικογένειάς του με τη γερμανική εταιρία-διαφθορέα τον καθιστούν ευάλωτο σε εξωτερικές πιέσεις, που θα είναι μεγάλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προετοιμαστεί, να ετοιμάσει τις άμυνές του, αν φυσικά θέλει να υπερασπιστεί όσα υπερασπίστηκε ο Κώστας Καραμανλής τη δεκαετία του 2000.

Αν όχι, αλλάζει το πράμα...
δημοκρατία

11 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη
    δεν χρειάζεται να προετοιμασθεί. Είναι ήδη έτοιμος να συμπλεύσει με τόν Τσίπρα!
    Δεν χρειάζονται αναφορές στον Ν. Γεωργιάδη. Υπάρχουν οι θέσεις και οι δηλώσεις τόσο τής αδελφής του όσο και τού πατέρα του. Σάς θυμίζω.
    1, Μετά από 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το μακεδονικό.
    2. Μαζέψτε τον (τόν Τάσσο). Είναι επικίνδυνος!
    Δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ @ ΜΙΧΑΗΛ16 Ιανουαρίου 2016 - 10:31 π.μ..
      Πολύ σωστά,νομίζω μάς υπενθυμίζετε τον ανθόκηπο απ' όπου βλαστησε το νέον τούτον άνθος, αλλά επιτρέψτε μου να διαφοροποιηθώ κάπως. Ορθότατα κατά την γνώμη μου εστιάζει ο αρθρογράφος στον συγκεκριμένο αυτό άτομο (Ν. Γεωργιάδη) που διαδέχεται άλλον βαρύγδουπο πολιτικόν αστέρα στην θέση τού Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού .
      Και τούτο διότι αν οι τραγικές τοποθετήσεις τού πατέρα του και τής αδελφής του εντάσσονται σε λάθη τής οικογενείας, για τα οποία μπορεί να είναι και αμέτοχος, αφού αυτός θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί (άν ήθελε θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και σε ανατροπή ακόμη τής οικογενειακής παράδοσης - λέμε τώρα...) και γι' αυτά αυτός δεν ευθύνεται, ο Νικ. Γεωργιάδης είναι επιλογή του. Και γι' αυτήν είναι αυτός απόλυτα υπεύθυνος και αυτή , όπως κάθε επιλογή, τον προσδιορίζει.
      Και για να δούμε ποιόν επέλεξε ο Κυριάκος Μ. ως στενό συνεργάτη του σε τόσο σημαντική θέση ας θυμηθούμε κάτι ακόμα ενδεικτικό, επί πλέον των απαράδεκτων για Έλληνα δηλώσεών του για τα Σκόπια: Ο εν λόγω κύριος έκανε και ένα περασματάκι για σωστή ρύθμιση των ισορροπιών του από την ΔΡΑΣΗ . Στις 21 Μαΐου 2012 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη ΔΡΑΣΗ (των γνωστών Στέφανου Μάνου, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, Γιάννη Μπουτάρη, Θάνου Βερέμη, Νίκου Δήμου κ.λπ.) εν όψει των νέων εκλογών 2012.
      Και μάλιστα για την αποχώρησή του από την Ν.Δ. τού 2012 και την προσχώρησή του στην ΔΡΑΣΗ δήλωσε: «Ετούτη την κρίσιμη ώρα για τη χώρα μας είναι αναγκαίο να ακουστεί η φωνή της λογικής και της ευθύνης. Καλώ όλους τους φιλελεύθερους πολίτες να στηρίξουν με πίστη και ενθουσιασμό την συνεργασία της ‘Δράσης’ με τη ‘Δημιουργία Ξανά’. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα στα χέρια ούτε των επαγγελματιών διαχειριστών της εξουσίας ούτε των μαθητευόμενων μάγων. Αποτελούμε το θεματοφύλακα των μεταρρυθμίσεων και τον καταλύτη εξελίξεων που με κάθε κυβέρνηση είναι απαραίτητες για να οδηγηθούμε σε έξοδο από την κρίση και σε βιώσιμη ανάπτυξη».
      Αυτά είναι "η προίκα" τού παιδιού το οποίο εμπιστεύεται ο Κυρ.Μητσ.ς .
      Υ.Γ. Συμπληρωματικά προς όσα αναφέρει ο αρθρογράφος σημειώνω και την παρουσία τού Πέτρου Μαντούβαλου (7 χρόνια κάθειρξη στις 19/6/2013 και 4 έτη φυλάκισης στις 8/6/2015 κ.λπ. για αγαθοποιό δράση)στο πανηγύρι τής επικράτησης.

      Διαγραφή
    2. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τόν Ν. Γεωργιαάδη, τόν αποκαλούμενο και Φριτς;
      Συμπλέοντας με τόν Πάγκαλο ζήτησε, σε ανύποπτο χρόνο, τήν αποκαθήλωση τών εικόνων από Σχολεία και Δικαστήρια!!!
      Μετά τούς θανάτους σε ξενοδοχείο Κερκύρας (εκλογική του περιφέρεια) από αναθυμιάσεις λόγω μη συντήρησης καλοριφερ, έσπευσε να συμπαρασταθεί στον επιχειρηματία ζητώντας να μην κλείσει το ξενοδοχείο γιά να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.....

      Διαγραφή
  2. Να ξερνας.
    Φατε ζωα μητσοτακη. Φατε!!!
    Το ΚΙΣ μας μεταχειριζεται σαν οικοσιτα.
    Μας σερβιρει ο,τι θελει, οποτε θελει.
    Το μενου σημερα εχει χριστοφορακο με μητσοτακη γαρνιτουρα.
    ουστ σιχαμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -γιατί μωρέ δε σκύβεις το κεφάλι στον αφέντη;;
      -ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΜΑΘΑ ΠΙΑ ΝΑ ΣΚΥΒΩ...
      -μιά μέρα θα σου λιανίσω τη ραχοκοκκαλιά, να σκύβεις ακόμα κι όταν δε χρειάζεται..
      διδακτικός διάλογος μεταξύ Αστραπόγιαννου - γιου κοτζάμπαση, από την ταινία "Αστραπόγιαννος" https://youtu.be/inu8OO-6yj4

      Διαγραφή
  3. Δῶσε Πόνο Ἀφέντη!!!

    Αὐτὸ τὸ κρατίδιο ποὺ λέγεται Ἑλλαδιστὰν πρέπει πάσῃ θυσία

    νὰ τελειώσῃ ὅσο πιὸ σύντομα μπορεῖ.

    Οἱ Ἕλληνες μία ἐλάχιστη μειονότητα θὰ βροῦν ἀλλοῦ πατρίδες νὰ συνεχίσουν

    νὰ ζοῦν καὶ νὰ κρατήσουν τὸν Ἑλληνισμό τους.

    Αὐτὸ τὸ κρᾶτος μετὰ τὸν Καποδίστρια δὲν τὸ κυβέρνησαν ποτὲ Ἕλληνες,

    μὰ πάντα Ἑλληνόφωνοι.

    Δῶσε πόνο ἀφέντη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως αλλάζουν οι καιροί.....
    Ο Κυριάκος σε αντίθεση με την καμένη ντορα κατάφερε και εξελέγη αρχηγός σε μια αντι καραμανλική προοπτική με την πλήρη υποστήριξη και πολυ πιθανον παρασκηνιακή υποστήριξη του Σαμάρα,ο οποίος επ ανήλθε απο την πολιτική του αφάνεια και εξελέγη αρχηγός με την πλήρη υποστήριξη του Καραμανλή ....
    Ανάγκες των καιρών αραγε η επιταγές των επικυρίαρχων ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο θα εξακολουθήσουμε να βγάζουμε οι ίδιοι τα μάτια μας, δεν πρόκειται να πάμε ούτε βήμα μπροστά, παρα τις επι χάρτου καλές προθέσεις της δήθεν ελληνικής διανόησης.
    Μόνο αν δούμε ποιός είναι υπέυθυνος για την αλληλοφαγωμάρα μας και τον εξουδετερώσουμε ή τον απομονώσουμε, τότε μπορούμε να πάμε μπροστά.
    Πότε θα καταλάβουν οι ασχολούμενοι με την πολιτική, ότι η αλληλοφαγωμάρα είναι το σύστημα του εχθρού, του σιωνιστικού Ηγεμόνα, που μας κάνει παράλυθτους και συγχρόνως τυφλούς να δούμε ποιός είναι απο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κυριακος εξελεγη με δημοκρατικο τροπο απο καιροσκοπους πολιτες. Καλα ως εδω. Αν τωρα τυχον εκλεγει και πρωθυπουργος, τοτε πλεον θα αποδειχθει περιτρανα οτι ο ελληνακος εχει υποστει λοβοτομη....Δεν εξηγειται αλλιως. Οποτε καλυτερα να εξαφανισθει αυο το ψευτορωμεικο μια ωρα αρχυτερα. Λιγη μαγια θα μεινει. δεν θα επιτρεψει ο Θεος να χαθουμε εντελως. Λιγοι φτανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως από την άλλη αυτός καταρρίπτει τις ελπίδες μας πριν γίνει πρωθυπουργός οπότε φαίνεται πως οι ηγέτες των κομμάτων όταν κερδίσουν μια οποιαδήποτε εκλογή αμέσως μετά φροντίζουν να δείξουν το εγκληματικό τους πρόσωπο. Από αυτή την άποψη οι εσωκομματικές εκλογές είναι καλές γιατί με το Σύριζα έπρεπε πρώτα να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης για να δούμε το έγκλημα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.