14/1/16

Σάββας Καλεντερίδης: 2015, έτος βιβλικής καταστροφής για την Ελλάδα -Οι δράστες είναι γνωστοί, αναζητήστε τα κίνητρά τους!!!

Το 2015, όταν θα έχει κατακάτσει η «σκόνη» και θα κριθεί ψύχραιμα από την Ιστορία, θα χαρακτηριστεί ως ένα έτος βιβλικής καταστροφής για την Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν τότε θα έχουν εντοπιστεί τα πραγματικά κίνητρα των δραστών, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την καταστροφή και τον αφελληνισμό του τραπεζικού τομέα, από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.
Ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας, που ήταν για δεκαετίες στο στόχαστρο των γερακιών του διεθνούς κεφαλαίου, οδηγήθηκε πρώτα στην καταστροφή και μετά στον αφελληνισμό, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων (capital controls), τότε που ο Βαρουφάκης, κεντρική επιλογή του πρωθυπουργού Τσίπρα, είπε το αμίμητο «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», επικοινωνώντας με τη σύζυγό του.
Την απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες την έλαβε στην ουσία προσωπικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε την (και πάλι προσωπική) απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος-απάτη, της 5ης Ιουλίου 2015.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που λένε τα μέλη της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια της, ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η ΕΕ. Όλοι γνωρίζουν, και πρώτος απ’ όλους ο πρωθυπουργός, ότι ακόμα και αν συνέχιζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στέλνει καθημερινά με αεροπλάνα ευρώ για να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι καταθέτες από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, την πρώτη εργάσιμη μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, θα έτρεχαν στις τράπεζες και θα απέσυραν όλες τις καταθέσεις τους, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του τραπεζικού συστήματος.
Άρα, τις τράπεζες τις έκλεισε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, με το μόνο που μένει να διευκρινιστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος –γιατί στην ουσία αντιπολίτευση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη–, τα πραγματικά κίνητρα αυτού του εθνικού εγκλήματος.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

19 σχόλια:

  1. Γιατί δεν κάνετε ένα hedge fund ελληνικό ; Τα άλλα, όλα είναι απλά συμπεράσματα της ίδιας ανάλυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. That was my suggestion to GAP; Finance the debt using "Greek" money using stocks in tourism, energy and agriculture funds. The politicians had no benefit in saving Greece organically.
      Israel had susuccessfully used a similat approach in the '60s.

      Διαγραφή
  2. *Ηedge fund Ένα ταμείο αντιστάθμισης του κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Global Hellenic hedge fund: Παγκόσμιο Ελληνικό ταμείο αντιστάθμισης του κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιοι θα κάνουν το Global Hellenic hedge fund ; Οι εφοπλιστές ανά τον κόσμο. Οι έλληνες εφοπλιστές ανά το κόσμο όπου θα πάρουν και το κράτος στα χέρια τους όχι για να το κάνουν δικό τους αλλά για να το διασώσουν τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ελεούν το κράτος οι εφοπλιστές αποσοβούν το κίνδυνο ρίσκου χρεοκοπίας του κράτους γιατί αυτοί παπάδες αυτοί νονοί ακολούθως ένα βελούδινο, όμορφο διαζύγιο με την τρόικα και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κίνδυνος θα είναι διαμοιρασμένος σε όλους τους εφοπλιστές οπόταν και να χρεοκοπήσει το Κράτος η ζημία θα είναι ανάλογη της επενδύσεις των πολλών (όλων) των εφοπλιστών.
    Φτιάξτε ένα ασφαλιστικό ταμείο *Παγκόσμιο (*Ελληνικό)τόσο απλό. Τι είναι το ΔΝΤ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι και το auto correct ένα πράγμα όμως. Καλά φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνικο hedge Fund!!!! Αυτεσ ειναι ιστοριεσ γιι'αθτουσ που εχουν τα χρηματα και θελουν να συνεχιζουν την κερδοσκοπια στο οικονομικο πτωμα της Ελλαδος και συντομα ολου του λαου της.

      Δεν καταλαβαινεται οτι οι κυβερνωντες δεν εξυπηρετουν τιποτε το Ελληνικο?

      Εξω απο την Ευρωπαικη Ενωση (Οχι μονο απο το Ευρω) και αναλληψη της Κυβερνησεως απο μια Εθνικη Κυβερνηση με το δικο της εκδοτικο προνομιο. Αυτο πρεπει να γινει αμεσα πριν ειναι πολυ αργα.

      Αν περιμενουμε ο θανατος θα ειναι αργος και οριστηκος χωρισ ανασταση.

      ΞΗΠΝΥΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟ΅Σ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.

      Διαγραφή
  8. The history will judge us more harshly. In whole Greece there is not one person willing to take them out? A life in prison for a place in immortality

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. When GAP announced his candidacy I was in Greece visiting my family and I urged the people O knew not to vote for him. His plan, in my mind was simply but evil:
    1. Destroy the economy
    2. Diminish the capabilities of our defence and the moral (the first cut by Venizelos was the pilot bonus for having such dangerous jobs. Even cleaning staff at Boule receives it)
    3. Flood Greece with immigrants
    3. Present us the dilemma; go to war under these circumstances or "share" (more like give away) our resources and wealth

    For snakes like him to exisy (we have plenty) it means nothing works,no military leadership no intelligence.
    That brings us to a message I am trying to convey for a long time:
    DO WE NEED A 2ND AMENDMENT TO DO WHAT IS RIGHT????
    In Spanish they say, "a patriota no necesita razon, porque tiene corazon..." In other words, follow your heart. Over analyzing facts might give us a better idea of what has happened, but the snake will grow to a Lernaia Hydra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το 2015 και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έτυχε/έμελλε να ολοκληρωθεί ο αφελληνισμός των τραπεζών που άρχισε από δεκαετιών και συνυπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις και πολλά πρόσωπα του οικονομικού γίγνεσθαι τα οποία θεωρούνται σχεδόν εθνικοί ευεργέτες.
    Το τελικό σχέδιο εκτέλεσης κάθε τι ελληνικού άρχισε το 2010,συνεχίστηκε επί 5 έτη μνημονιακών ξενοκρατικών κυβερνήσεων και όταν ολοκληρωθεί θα μας πετάξουν με κυβέρνηση "εθνικής"-ξενικής σωτηρίας σε "εθνικό" νόμισμα υπό τους όρους τους.Δηλαδή σε νόμισμα παρωδία συνδεδεμένο με το σκηλρό ευρώ.
    Αλλά να μη γελιόμαστε ποιο "κράτος" της υφηλίου έχει εθνικές τράπεζες μη ελεγχόμενες ? Ο ευρώ(ν) αμειφθήσεται.
    Capital controls θα είχαμε αργά ή γρήγορα μετά την είσοδο μας στο ευρώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παγκοσμια οικονομια= πετρελαιο. Πετρελαιο= δολαριο. Παγκοσμια διανομη πετρελαιου= Ελληνικα πλοια!
    ..Και μου λενε οτι η Ελλαδα που μονο με αυτο ξεχρεωνει.. , εχει προβλημα; Οι παραπάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΕΣ προτάσεις των σχολιαστων , επίλυσης του ΜΙΚΡΟΥ οικονομικού προβλήματος της Πατρίδας μας , δείχνουν ενα πράγμα μονο: συνειδητή προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα δεν χρειάστηκε να υπάρξει κάποιο μεγάλο σχέδιο για να γίνουν ολα αυτα, απλώς ο καθένας κοιτάει να κερδίσει ο,τι παραπάνω μπορεί για τον εαυτό του και ο,τι εκπροσωπεί, απλώς στην Ελλάδα κανένας από αυτούς που έχουν δύναμη δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όλα τα υπόλοιπα είναι φυσικό επακόλουθο της απουσίας του εθνικού φρονήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στον Δήμο Μύκης απαγορεύτηκε και ο άγιος Βασίλης! Για τέτοια κατάντια μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριο μελλημα μας αυτη τη στιγμη ειναι να ειμαστε ενωμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΣΑΒΒΑ, ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΣ ΟΤΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΣΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΑΝΕ?

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Καλεντερίδη, την σημερινή κατάσταση την είχατε προβλέψει επακριβώς. Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη που σιώπησα διαδικτυακά, και δεν σας υπερασπίστηκα ιδίως εκείνες τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές που φωνάζατε και προειδοποιούσατε με ποιους εχουμε να κάνουμε. Δεν θα ξεχάσω το υβρεολόγιο με το οποίο απευθύνθηκαν αρκετοί , αλλα και τα υπονοούμενα περί εξυπηρέτησης αντιαριστερων συμφερόντων. Δεν θα σας κρύψω και την επιφύλαξη μου στην στάση σας και ιδίως στην εμμονή σας για όλα αυτά που τελικά έγιναν πραγματικότητα. Παρ´όλα αυτά διατηρησατε την ευγένεια σας, ανεχόμενος την ηλιθιότητα μας και την παιδαριώδη πολιτική σκέψη, η οποία λειτούργησε αντανακλαστικά, και μας έκανε να πιστέψουμε ότι άλλος ένας Ανδρεας θα δώσει την εντολή "Τσοβόλα, δώστα όλα " και με την καπατσοσύνη του για ακόμη μια φορά θα καταφέρει τους ξένους να μας δώσουν λεφτά για μπουζούκια και εξοχικά. Αλίμονο στους τίμιους της τελευταίας τριακονταετίας, αλλα και στα παιδιά τους. Αλίμονο στην πατρίδα μας, μετά τις δηλώσεις περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, σε συνδυασμό με την αστραπιαία κατάργηση των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών. Συγχωρέστε με για την μακρηγορία, θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.