1/12/15

Η προμελετημένη και προαποφασισμένη κατάρριψη του SU-24

Της Κύρας Αδάμ
Πέντε μόλις ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24, η τουρκική κυβέρνηση απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν σχετική επιστολή – έγγραφο και χάρτη απεικόνισης των αεροπορικών ιχνών των τουρκικών F-16 και του ρωσικού SU-24.
Το liberal. gr εξασφάλισε και παρουσιάζει την σχετική τουρκική επιστολή και τον χάρτη. Παραλλήλως έθεσε τα στοιχεία αυτά υπόψη ελλήνων επιτελικών αξιωματικών και εμπειρογνωμόνων.
Σύμφωνα με αυτούς, η κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη, καθώς η  τουρκική κυβέρνηση είχε δώσει την σχετική διαταγή σε τέσσερεις τούρκους πιλότους F-16  για να καταρρίψουν άνευ εταίρας και όχι κατόπιν εντολής. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να μην υπάρξει αστοχία στην κατάρριψη, λόγω τεχνικής βλάβης ή άλλων παραγόντων, η Άγκυρα είχε στείλει στην περιοχή δύο ζεύγη F-16.


Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. ο (ΕΥ)δαίμων του AutoCorrect της δημοτικιάς... χαχαχα!

    «Σύμφωνα με αυτούς, η κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη, καθώς η τουρκική κυβέρνηση είχε δώσει την σχετική διαταγή σε τέσσερεις τούρκους πιλότους F-16 για να καταρρίψουν άνευ εταίρας (*) και όχι κατόπιν εντολής.»

    (*) απόσπασμα - κατά το μάλλον ή ήττον - από κάποιαν άλλην (δλδ ετέραν) επιστολήν· την... επιστολή της Κορινθίας εταίρας Πασιφίλης προς την Αθηναία ομότεχνή της Φιλαινίδα... OMG, θα γίνει της οροσπού το (υπερυψωθέν Φυρόμιαν) έρκος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική η ανάλυση τής Κύρας Αδάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές ελέγχεις τις αντιδράσεις για να δεις μέχρι που είναι διατεθειμένος να το πάει ο αντίπαλος. Αυτή είναι μια λογική εξήγηση για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου. Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουν την Ρωσία είναι το κλείσιμο των στενών. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η νίκη του συριακού στρατού θα οδηγήσει το ΝΑΤΟ να δώσει εντολή στην Τουρκία για το κλείσιμο των στενών. Η αφορμή θα βρεθεί. Μπορεί να έχει σχέση και με τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.