9/12/15

Ομολογία διάλυσης του ελληνικού κράτους - Επιβεβαιώνει η Κομισιόν την επιστολή για αυτενέργεια της Frontex

Η πρόταση στη συνολική πρόταση της Επιτροπής τις 15 Δεκεμβρίου 
Βρυξέλλες 
Τη λήψη κοινής επιστολής από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την διεύρυνση της εντολής της Frontex, επιβεβαίωσε η Επιτροπή διά της αρμόδιας εκπροσώπου Νατάσα Μπερτό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε πως η επιστολή που απευθυνόταν στον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και εστάλη πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Παρασκευής, αναφερόταν επί της ουσίας στη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, την οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Όπως είπε η κ. Μπερτό, η εν λόγω πρόταση θα περιλαμβάνεται στη συνολική πρόταση της Επιτροπής που θα είναι έτοιμη στις 15 Δεκεμβρίου.

«Μας ζητήθηκε να κάνουμε αυτό που ήδη έχουμε υποσχεθεί πως θα κάνουμε» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού ZDF παρουσιάστηκε η επιστολή των δύο υπουργών Εσωτερικών, στην οποία καλείται η Κομισιόν να διευρύνει τους κανόνες της Σένγκεν «ώστε η Frontex να μπορεί γρήγορα να κληθεί στη βάση μίας αξιολόγησης κινδύνου που θα γίνεται από την ίδια την Frontex, σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων».

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ακόμη ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πρέπει η Frontex να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη». Ως τώρα, τέτοια κινητοποίηση ήταν δυνατή μόνο εφόσον ένα κράτος-μέλος το ζητούσε και τα άλλα κράτη-μέλη συμφωνούσαν.

Όπως ανέφερε και η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Επιτροπή θέλει να παρουσιάσει στις 15 Δεκεμβρίου σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της Frontex, ενώ αυτή την στιγμή συζητούνται διάφορα μοντέλα προκειμένου να ανταποκριθούν στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις.
ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. μήπως είμαστε ένα κλικ πριν μας φέρουν και την ευρωπαϊκή χωροφυλακή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαρυέσαι. Τι παραπάνω θα πάθουμε; Με τους δικούς μας είδαμε ποτέ αποτέλεσμα; Εδώ καλούσες το 100 για διατάραξη ησυχίας και εύρισκες και τον μπελά σου.

      Διαγραφή
  2. Όταν η ΕΕ ενέκρινε κονδύλι τριών δισ, € στην Τουρκία, για να φυλά τα σύνορά της, είχα πει ότι και τα λεφτά θα παίρνει και τα σύνορα δεν θα φυλά. Ιδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου κλέψω λίγη δόξα. Κι εγώ τα ειπα, αλλά πού να βρίσκω τώρα link...

      Διαγραφή
  3. Άντε και ήρθαν τα SS της Ευρωμαφίας.

    Τι θα κάνουν ; Θα βυθίζουν τα αποβατικά του Ερντογάν με τους λαθραίους ;

    Δεν φοβούνται ότι ο σουλτάνος έχει πάρει φόρα με την πτώση του τζίρου στις βρωμοδουλειές του, και κινδυνεύουν να τους καταρρίψει κι αυτούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.