16/12/15

Η Κομισιόν διαμελίζει την εθνική κυριαρχία


Της Κύρας Αδάμ
Με βασικό στόχο να περιοριστεί, ει δυνατόν στο ελάχιστο, η είσοδος προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος και να εξαλειφθούν οι ροές παράνομων μεταναστών προς την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Τρίτη και θα υποβάλει προς τελική ψήφιση στο Συμβούλιο Κορυφής την Πέμπτη, πρόταση κατάργησης της FRONTEX και αντικατάστασης της από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής με υπεραυξημένες αρμοδιότητες. Στην περίπτωση της Ελλάδας σημαίνει διαμελισμό παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αλλά και περιορισμό των θαλάσσιων συνόρων της στα 6 νμ, που ευνοεί μεσοπρόθεσμες ανακατατάξεις και αναδιατάξεις στο Αιγαίο προς όφελος βεβαίως της Τουρκίας και μόνον.
Η πρόταση της Επιτροπής αναφέρεται στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με εκτενέστατες αναφορές στην αυξημένη και ενισχυμένη φύλαξη αλλά και έλεγχο των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το κείμενο, εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της ΕΕ θεωρείται η περιοχή στην οποία δρα η εθνική ακτοφυλακή, δηλαδή μέσα στα υφιστάμενα χωρικά ύδατα των 6νμ γύρω γύρω από τα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.

Για τη συνέχεια Liberal

16 σχόλια:

  1. No one knows what the kid will do regarding the Hellenic sovereignty .
    Seriously critical matters such as this, shouldn't be in the hands of a kid to decide.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμμιά τέτοια πρόταση δεν πρέπει να γίνει δεκτή απο την Ελλάδα, η χώρα μας είναι ελεύθερη και κυρίαρχη, δεν θα μεταβληθεί σε προτεκτοράτο επειδή στις Βρυξέλλες κάποιοι έχουν πάρει φόρα νομίζοντας πως μιλούν με δουλοπάροικους, ακόμα και στη σημερινή δυσχερή οικονομική θέση μπορούμε να υπερασπίσουμε και τα σύνορα μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την καλημέρα μου.
    Τα πράγματα είναι απλά.
    Από την στιγμή που η Ελλάδα για τους γνωστούς λόγους, δεν επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, το Αιγαίο δεν μας ανήκει με την έννοια που έχει ενχαρακτεί βαθύτατα στην συνείδηση του Έλληνα.
    Σφάλμα, ατόπημα , εγκληματική αμέλεια, υποχωρητικότητα, φοβία και διαπλοκή…..
    Όπως και να το περιγράψουμε, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πρόβλημα στρουθοκαμηλισμού!
    Τι μέλλει γενέσθαι;
    Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, η ελληνική πλευρά θα υποχρεωθεί για λόγους ανθρωπιστικούς και καλής γειτονίας να συντάξει και υπογράψει ένα αντίστοιχο Μνημόνιο συνεννόησης, όπως ονομάζεται, με την Ιταλία για το Ιόνιο.
    Στο σχετικό νόμο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως , Νομός 2975/2001.
    Μπορούμε να διαβάσουμε εκεί μεταξύ άλλων:
    Για την καλή και φιλική συνεργασία …..κλπ..κλπ και πάμε στο ποιο σημαντικό που είναι το άρθρο 2.
    ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΊΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ή ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ……
    Επομένως ανθρωπιστικοί λόγοι και λόγοι καλής γειτονίας, σας υποχρεώνουν κύριοι Έλληνες να αποδεχτείτε τουρκικά διασωστικά , χωρίς φυσικά σε μελλοντικό χρόνο να χάνεται το νομικό δικαίωμα σας να διεκδικήσετε αυτά τα οποία δικαιούστε αλλά παρεμπίπτοντος δεν εξασκείται!!!
    Επομένως κάντε μπρακ όπως λένε και οι γείτονες και αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας.
    Απλά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επισυνάπτω μέρος του λαθρου μου σχετικά με την επίκληση της Ε.Ε. ότι τα σύνορά μας είναι και σύνορα τηε Ε.Ε., κάτι που πρέπει να το αναδείξουμε προς γενικότερο όφελος της χώρας μας:
    Η εν τοις πράγμασι αναγνώριση αυτή των κοινών συνόρων, έχει τεράστια σημασία για μας και οφείλουμε να την αναδείξουμε σε όλο της το εύρος, ώστε να επωφεληθούμε τις παραμέτρους μιας τέτοιας παραδοχής. Η αυτονόητη αυτή σχέση των κοινών συνόρων μας, χρειάστηκε να πλημυρίσει η Ευρώπη με λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, για να αποκαλυφθεί. Η κυβέρνησή μας φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει αντιληφθεί την μεγάλη και πολύπλευρη αξία αυτής της παραδοχής των κοινών συνόρων από τη Ε.Ε., διότι την αρνήθηκε κατ’ αρχήν, με το λανθασμένο, κατά τη γνώμη μας, αιτιολογικό, ότι παραχωρούμε εθνική κυριαρχία.
    Είναι όμως a priori γνωστό, η συμμετοχή μας στην Ε.Ε., όπως και σε κάθε μεγαλύτερο οργανισμό, συνεπάγεται παραχώρηση κυριαρχίας, εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να παραμένει μόνος και μοναχικός, άρα αδύναμος και ευάλωτος και να χαίρεται την κυριαρχία του, μέχρι να την χάσει ολόκληρη από τα καραδοκούντα γειτονικά γεράκια. Επομένως φρόνιμο είναι να είμαστε προσγειωμένοι και πραγματιστές από αιθεροβάμονες. Άλλωστε αυτό ήταν το σκεπτικό όταν, με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, γίναμε μέλος της Ε.Ο.Κ. η οποία μετεξελίχτηκε σε Ενωμένη Ευρώπη.
    Διευρύνοντας την έννοια των κοινών συνόρων, εισερχόμαστε αναπόφευκτα στην εξωτερική πολιτική, δράση και ασφάλεια, μεθερμηνευόμενο σε κοινή αμυντική πολιτική και κατά συνέπεια ενιαίες αμυντικές δαπάνες, άρα δραστική μείωση των υπέρογκων αμυντικών μας δαπανών, αφού η Ε.Ε. θα έχει την κύρια και κοινή ευθύνη και αμοιβαία εξασφάλιση των κοινών μας συνόρων, όχι μόνο στην αποτροπή των λαθρομεταναστών, αλλά κυρίως των επίβουλων γειτόνων μας, που μας καταταλαιπωρούν καθημερινά. Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να επαναλάβουμε προηγούμενες θέσεις μας επ’ αυτών.
    Η Συνθήκη για την Ε.Ε., Στο Κεφάλαιο 1, Τίτλος V, άρθρα 42 και 43, προβλέπει με λεπτομέρειες και σαφήνεια τους όρους για την κοινή εξωτερική πολιτική και δράση. Αυτή η θέση της Ε.Ε. όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστεί αλλά αποτελεί και έναν από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, επεδίωξε και πέτυχε να ενταχθούμε στην ΕΟΚ τότε, διασφαλίζοντας έτσι την εξωτερική μας ασφάλεια και προστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγκεκριμένα δεν εξασφαλίζουν σε τίποτα την Ελλάδα.
      Αντιθέτως την φέρνουν προ ευθυνών όπως και γίνεται!

      Διαγραφή
    2. "διασφαλίζοντας έτσι την εξωτερική μας ασφάλεια και προστασία"

      Πώς ακριβώς διεσφάλισε την εξωτερική μας προστασία από την τουρκική βουλιμία; Ενδιαφέρθηκε ποτέ η ΕΟΚ/ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβάσεις/παραβιάσεις τού εναερίου και θαλασσίου μας χώρου, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι και ευρωπαϊκός; Πώς αντέδρασε η ΕΕ/ΕΟΚ στο τουρκικό casus belli, σε περίπτωση ασκήσεως τού νομίμου δικαιώματός μας στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ, κάτι που και η ίδια η Τουρκία έχει κάνει στην Μαύρη Θάλασσα; Αντί να προσφερθεί να μάς βοηθήσει τα προηγούμενα 25 χρόνια με την λαθρομετανάστευση, καθώς και την Ιταλία, Μάλτα και Κύπρο, η ΕΕ φρόντισε να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα με τους τρεις κανονισμούς "Δουβλίνο", τούς οποίους ηλιθίως υπογράψαμε.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα είναι εξαιρετικά απλά…περίπλοκο!
      Αν αποστραγγίσεις τις πρόνοιες της συνθήκης από τα νομικά καρυκεύματα με τα οποία είναι διαποτισμένη και εστιάσεις στον ξύλινο λόγο της, θα διαπιστώσης ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συντακτών να δημιουργήσουν μια θετική μελλοντική εικόνα για την Ε.Ε, δυστυχώς και γιαυτούς, είναι αδύνατον να προσπεράσουν τον τεράστιο ύφαλο που ονομάζεται ΝΑΤΟ.
      Η συνύπαρξη ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής ένωσης στον Αμυντικό –στρατιωτικό τομέα , με βάση την υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορεί να είναι ισότιμη.
      Μέχρι στιγμής το προβάδισμα το έχει το ΝΑΤΟ και η ευρωπαϊκή ένωση ακολουθεί με βάση τις πρόνοιες της συνθήκης που έχει ήδη αναφερθεί.
      Επομένως για την ευρωπαϊκή ένωση, είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει μια καθαρή ομόφωνη απόφαση υπέρ τη Ελλάδος, διότι αυτομάτως την φέρνει αντιμέτωπη με τα Νατοϊκά συμφέροντα αλλά και με συμφέροντα μέσα στην Ένωση.
      Αυτό για να το πούμε πιο απλά, σημαίνει ότι σε ανοιχτή αντιπαράθεση Ελλάδος –Τουρκίας, το μεν ΝΑΤΟ αποφασίζει για το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε για την Ευρωπαϊκή ένωση , η τελική απόφαση όμως ανήκει στο ΝΑΤΟ, διότι κυρίως αυτού τα συμφέροντα διακυβεύονται σε μια τέτοια σύγκρουση.
      Η Ε.Ε ακολουθεί ….
      Αν τώρα καθίσουμε να αναλύσουμε το ποίος θα βοηθήσει, γιατί θα βοηθήσει και με ποιόν τρόπο, το ζήτημα περιπλέκεται.

      Διαγραφή
    4. Αυτά δεν τα γνώριζε ο Καραμανλής, όταν μάς έβαζε εσπευσμένως στην ΕΟΚ, ελπίζοντας έτσι να βρούμε κάποιο "καταφύγιο" από την τουρκική απειλή; Διότι, κακά τα ψέμματα, αυτός ήταν ο κύριος λόγος, για το οποίο κυριολεκτικώς φαγώθηκε να μπούμε στην ΕΟΚ.

      Διαγραφή
  5. Μην εξαπατουμε τους εαυτούς μας. Αυτα τα θεματα λυνονται μονο με πόλεμο. Οι δυνατές χώρες κανουν πολεμο, οι μικρές υπογράφουν συνθήκες, μνημονια συνεννοησης κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί συγσχολιαστές, έχετε όλοι δικιο για το τι και πως συμβαίνει. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να αναγκάσουμε την Ε.Ε., με αφορμή που δηλώνουν ότι μτα σύνορά μας είναι και δικά τους, να ζητήσουμε να επεκτείνουμε την συμμετοχή και παρέμβασή τους και στα υπόλοιπα εξωτερικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ανόητο (χωρίς νόημα) να επικαλούμαστε τηνεθνική μας κυριαρχία, διότι αυτή είναι ήδη εκχωρημένη στην Ε.Ε. από τη στιγμή που ενταχθήκαμε και καλώς, μόνο που οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε και να απααιτήσουμε να παρέμβουν σε ό,τι αφορά τα κοινά σύνορα. Δεν θέλω να πω ότι όταν οι Τούρκοι έχουν κάνει κόσκινο το Αιγαίο, που είναι η κυριαρχία μας; Ας μην βαυκαλιζόμαστε με περιττές ευαισθησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >διότι αυτή είναι ήδη εκχωρημένη στην Ε.Ε. από τη στιγμή που ενταχθήκαμε και καλώς<

      Γιατί "καλώς"; Είδαμε κανένα όφελος απ' αυτό; Αυτό ρωτώ και παραπάνω;

      Διαγραφή
  7. Aκριβώς δεξιά υπάρχει η ανάρτηση:
    Τεράστια επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης.
    Κατάφερε να ανοίξει το 17 των ενταξιακών διαπραγμ. της Τουρκίας.
    Οπως βλέπεται πίεση προς την Ε.Ε εξασκείται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Nativist (Αλήθεια γιατί γράφετε με ψευδώνυμο;),Η γενική αντίληψη και η δική μου, είναι ότι η ένταξή μας στην Ε.Ε. είναι προς πολλαπλό όφελός μας. Αν κατορθώσουμε να επισπεύσουμε και την ένταξη της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, διότι πέραν της εξασφάλισης κατά το δυνατό της ασφάλειας των συνόρων μας, θα μειωθούν δραστικά και οι αμυντικές μας δαπάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Η γενική αντίληψη..<
      Πόθεν προκύπτει αυτό.

      Η δική σας, ναι, αλλά χωρίς να απαντάτε σε όσα ρωτώ.

      Τα υπόλοιπα φαίνεται να είναι απλά ευχολόγια, χωρίς αντίκρυσμα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.