28/12/15

Σάββας Καλεντερίδης: Ξυπνάτε, Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ

H συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία και η διαφαινόμενη επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ, είναι δυνατόν να αποτελέσουν πισώπλατη μαχαιριά στον Ελληνισμό στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη
Υπεύθυνη για το νεοτουρκικό τέρας που σχεδίασε και εκτέλεσε τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής είναι η Γερμανία, το Βερολίνο και οι Γερμανοί, που συνεργάστηκαν μαζί τους και με την αιμοσταγή τριανδρία των Ενβέρ-Ταλαάτ-Τζεμάλ, στέλνοντας στα κρεματόρια της ιερής μικρασιατικής, θρακικής και ποντιακής γης εκατομμύρια ανθρώπους. Σε εκείνο το έγκλημα υπήρχε ένας παρατηρητής, ο εβραϊκός παράγοντας, και οι λεγόμενοι Τουρκοεβραίοι που εξ αντικειμένου ωφελήθηκαν από τη σφαγή των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού το κενό που άφησαν στην οικονομία οι γενοκτονηθέντες το κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό εκείνοι.
Το μετεξελιγμένο τέρας των Νεοτούρκων στήριξαν για δικούς γεωπολιτικούς λόγους και συμφέροντα πρώτα οι Μπολσεβίκοι και μετά οι Άγγλοι, με το Λονδίνο να παίζει επιτελικό και καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα εθνοκάθαρση των Κούρδων και των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον κρατούσαν σαφείς αποστάσεις από τους γενοκτόνους κεμαλιστές και από την Τουρκία – όσο τέλος πάντων επηρέαζε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ο ιδεαλισμός του Γούντροου Ουίλσον.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

36 σχόλια:

  1. We have to wake up first. Seal the Aegean with Russian bases, in Samothrace and Euboia, lobby for a new canal connecting Romania and Greece AND then find ways to defend Cyprus from Turkey and Israel. YES, I said Israel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορια αρχιζει απο την 4η οικουμενικη συνοδο. Τοτε ο Παπας εχασε την εξουσια του, η οποια μεταφερθηκε στην κωνσταντινουπολη.
    Απο τοτε ο Παπας ξεκινησε μια επιθεση κατα της ανατολικης αυτοκρατοριας. Ο πολεμος αυτος συνεχιζεται αμειωτος μεχρι τις ημερες μας.
    Στο διαβα των αιωνων, ο πολεμος κατα του βυζαντιου, κορυφωθηκε με τις σταυροφοριες.
    Μετα την καταστροφη του βυζαντιου, στοχοποιηθηκε η Ρωσια. Αυτη ηταν πλεον ο εφιαλτης του βατικανου σαν ορθοδοξη δυναμη και κατ'επεκταση αντιπαπικη.
    Ο πολεμος κατα της ρωσιας ηταν μουλωχτος και καλυμμενος. Ποτε ο ναπολεων ποτε ο χιτλερ και ποτε η μπολσεβικικη επανασταση. Παρα ταυτα η ρωσια εμεινε ορθια.
    Η ΕΕ στηθηκε απλα, για να δημιουργησει το μεγαλο Δ ραιχ, το οποιο θα κτυπουσε την Ρωσια απο τα δυτικα. Απο τα νοτια της ετοιμαζαν τα πιθηκοειδη του ισλαμ. Θα την εβαζαν αναμεσα σε δυο πανισχυρες δαιμονικες δυναμεις για να την συνθλιψουν.
    Απ'οτι φαινεται θα τους βγει ξυνος αυτος ο σχεδιασμος.
    Εν συντομια...
    Ο παπισμος ειναι η κορυφαια εγκληματικη οργανωση του πλανητη. Βασικα του εργαλεια ειναι ο σιωνισμος, οι φραγκεσταιν ηλιθιοι γερμανοι και οι ισλαμιστες. Οι τελευταιοι παιζουν τον ρολο του λυσσασμενου σκυλου.
    Με αυτα ο παπας θελει να επιβαλει την παγκοσμια και αδιαμφησβητητη κυριαρχια του. Μονο εμποδιο η Ρωσια και οι δυνητικοι συμμαχοι της.
    H τουρκια σε ολον αυτον τον διαχρονικο σχεδιασμο, αποτελει νευραλγικο κομματι. Με την τουρκια οι παπικες δυναμεις ελεγχουν το ισλαμ! Αν χαθει η τουρκια, τοτε ο πολεμος του παπα κατα της Ρωσιας εχει
    χαθει και μαζι με αυτην και ο παπισμος. Ξερετε τι προσπαθεια εκαναν οι πρακτορες του παπα για να φερουν τους σελτζουκους εδω που ειναι σημερα?
    Τι νομιζετε, μονοι τους ηρθαν?
    Αν η Ρωσια γινει κυριαρχη δυναμη (το βλεπω και το ευχομαι), τοτε ειναι αναποφευκτη μια νεα οικουμενικη συνοδος, οπου θα αποκαλυφθουν τα
    εγκληματα των παπικων, με αποτελεσμα να αμφισβητηθει τοσο ο θεσμος απο τους πιστους του. Θα αποκαλυφθει ο ρολος των συνοδοιπορων του παπα, σιωνιστων. Με λιγα λογια θα χυθει απλετο φως σε αυτην την υπερχιλιοχρονη
    συνωμοσια κατα της ανθρωποτητας, και ολες αυτες οι δυναμεις θα εξαφανιστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοφοβικός, ετεροφοβικός, εβερειοφοβικός, ξενοφοβικός, ε να και κάτι καινούριο να το προσθέσομε στο λεξιλόγιό μας: Παποφοβικός! :))

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι Nativist αλλά έχεται μπερδέψει τη λέξη φόβος με κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    3. @ Etienne

      Η λέξη φόβος είναι σαφής. Διαφορετικά δώσε μου εσύ τον ορισμό. Δηλ. με τι την έχω μπερδέψει;

      ΥΓ: Όχι "έχεται", αλλά έχετε (β πληθ.)

      Διαγραφή
    4. Νάτιβιστ, καί ὁ Στάλιν δέν ἦταν "παποφοβικός", ὅπως ἐσύ. Πίστευε, ἐκεῖνος λόγῳ ἀνόητου ὑλισμοῦ, ὅτι ἀφοῦ δέν ἔχει ὁπάπας τἀνκς καί κανόνια , δέν ἦταν ὑπολογίσιμος. Ὁ Στάλιν πέθανε, τό καθεστώς του τελείωσε, ἀλλά ὁ παπισμός δέν τελειώνει.
      Διότι, πρόκειται ὄχι γιά Ἐκκλησία, ἀλλά γιά "ἐκτροπή" , ὅπως εἶπε εὔστοχα ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς. Καί τί εἴδους ἐκτροπή; Τῆς "ἀρχαίας σοφίας" (τοῦ ἀρχαικάκου ὄφεως -βλ. Πϋργο Βαβέλ, ἀσιατικές δεσποτεῖες, τουρκική "θρησκευτικότητα"...). Καί ὁ νοῶν νοείτω.

      Διαγραφή
    5. Αντί να φέρεις το παράδειγμα τού Mussolini, ο οποίος έβαλε άγρια χέρι στον Πάπα, εσύ θυμήθηκες τον Στάλιν.

      Το Βατικανό είναι μία πολύ μεγάλη επιχείρηση. Τα υπόλοιπα μού είναι εντελώς αδιάφορα.

      Διαγραφή
  3. Στον γνωστόν από ετών γρίφο, τι είναι πιο βαρύ, ένα κιλό βαμβάκι ή ένα κιλό μπακίρι, οι απαντήσεις είναι ποικίλες και εξαρτώνται από την πνευματική διαύγεια του ερωτώμενου και φυσικά τις τυπικές γνώσεις που χρειάζονται για να αντιληφθεί την παγίδα της ερωτήσεως.
    Στην τυπική ερώτηση, περί καλής ή κακής ευρωπαϊκής ένωσης, ομοίως οι απαντήσεις ποικίλουν.
    Ναι, όχι, πιθανόν ,ίσως , εν μέρει, ασκαρδαμυκτί Ναι,……
    Στην ερώτηση όμως, πώς γίνεται μια χώρα να επαίρεται για την θυσία του πλούτου της!!!! προς ικανοποίηση της ελεύθερης εισαγωγής προϊόντων ευρωπαϊκής ένωσης, η απάντηση ανήκει στην σφαίρα της ψυχολογίας , της παραψυχολογίας και του παρακλητικού ησυχασμού!
    Ιανουάριος του 1961.
    Συζήτηση Καραμανλή με τον Γάλλο υπουργό εξωτερικών Κουβ Ντε Μυρβίλ.
    Κουβ Ντε Μυρβίλ:
    Κύριε Καραμανλή , οι χώρες της Μπενελούξ και η Ιταλία προβάλλουν αντιρρήσεις για την σύνδεση της χώρας με την κοινότητα.
    Ειδικά οι Ιταλοί, θεωρούν ότι τυχόν υποχωρήσεις προς την Ελλάδα θα ετύγχαναν εκμεταλλεύσεως από την Ισπανία……
    Καραμανλής:
    Λανθασμένη εκτίμηση, για τον λόγο ότι η Ισπανία θα ηρνείτο κατηγορηματικά να παράσχει 60% ελευθερία εισαγωγής προϊόντων της Κοινή Αγοράς, κάτι το οποίο έκανε η……,
    ΕΛΛΆΔΑ, ΑΠΟΠΟΙΟΎΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!
    (Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή
    Περίοδος, από Μάρτιος του 1959- Μάρτιος του 1963)
    Αν δεν κάνω λάθος ο Καραμανλής δεν ήταν Καθολικός, ούτε Προτεστάντης ούτε Εβραίος ούτε Μουσουλμάνος.
    Τόσο εκείνος, όσο και οι μετέπειτα αυτόν, δεν διέφεραν σε πολιτική συμπεριφορά από τις πολιτικές μαριονέτες που συναντούμαι σε αφρικανικές κυρίως χώρες και οι οποίες ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο, πόροι-ανθρώπινο δυναμικό, για την καρέκλα!
    Ποιος να ξυπνήσει λοιπόν;
    Αυτοί ή Εμείς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουρκία, Εβραίοι, Αμερική, Γερμανία... Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα...!
    Την ανατολική Θράκη την χάσαμε αμαχητί, έτσι για να ελέγχουν τα στενά οι Τούρκοι (οι εύκολοι...) Την Μ. Ασία, τον Πόντο την εθνοκαθάρισε ο Ντονμέ Κεμάλ( ο εύκολος. Βλέπετε οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι χριστιανοί όντες είναι "οι δύσκολοι" της ιστορίας.....Πάντα το σενάριο το ίδιο, οι ηθοποιοί αλλάζουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωστε επεσα στο site του Νταν Μπραουν. Τι αλλο θα διαβαζουμε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο σας δημοσιευθηκε στο http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/12/blog-post_76.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ιστορικά γεγονότα διαδραματίστηκαν όπως αναφέρονται στο άρθρο, ή ιστορία είναι αμήλικτη και δεν γνωρίζει αυναισθηματισμούς. Στον γεωπολιτικό χώρο που ζούμε, αναμφισβήτητα πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει το Ισραήλ(με τη στήριξη φυσικά των ΗΠΑ). Δυστυχώς για μας, ενώ με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, υπ'ηρχε σύμπλευση με το Ισραήλ, ήρθε η πρώτη φπρά αριστερή κυβέρνηση για να αλλάξει το σκοινικό, να εγκρίνει ψήφισμα υπέρ των Παλαιστηνίων, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Εβραίους. Την αναμενόμενη μεταστροφή της πολιτικής των Εβαραίων (και άρα και των Αμερικανών) υπέρ της Τουρκίας, ποιός θα την πληρώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Εβραίους<

      Πώς αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Ισραηλινούς (όχι Εβραίους), αφού 136 ανεξάρτητες χώρες μέλη του ΟΗΕ και 2 μη μέλη (Δυτική Σαχάρα και Βατικανό) αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κράτους της Παλαιστίνης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με το Ισραήλ; Άλλωστε και ο ΟΗΕ το έχει αναγνωρίσει.

      Η μεταστροφή τής πολιτικής των Ισραηλινών (όχι Εβραίων) προηγήθηκε τού ψηφίσματος τής Ελληνικής Βουλής, για τον λόγο αυτό έγινε λόγο για αντίδραση τής Ελλάδος στην στην πολιτική τού Ισραήλ.

      >άρα και των Αμερικανών<

      Δηλαδή, τώρα θα στραφούν οι Αμερικανοί προς την Τουρκία; Γιατί, πότε ήταν υπέρ τής Ελλάδος;

      Ψυχραιμία και όχι κομματικές παρωπίδες και να ... ανοίγομε και κανένα ορθογραφικό λεξικό.

      Διαγραφή
    2. Μιχάλη,αυτά που γράφεις πράγματι θα ίσχυαν και θα υπήρχε φόβος αντιποίνων από το Ισραήλ,αν ο Τσίπρας δεν είχε επισκεφθεί Ισραήλ και Αμπάς κατ´εντολή των ΗΠΑ.
      Όσα έγιναν είναι συμφωνημένα.

      Nativist, τήρησε κι εσύ τη συμβουλή που δίνεις για το λεξικό ή γραμματική.

      Διαγραφή
    3. Έχω κάνει ορθογραφικά/γραμματικά λάθη; Αν δεν πρόκειται για λάθη πληκτρολογίου, που πάντα γίνονται, παρακαλώ να μού τα υποδείξεις.
      Έκανα μία καλόπιστη υπόδειξη στον Μιχάλη, διότι τα δικά του είναι πολλά και βγάζουν μάτι.

      Περιμένω υπόδειξη κι ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    4. Ναι,είναι πολλά.
      Δεν σου υποδεικνύω,αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε την υποτακτική να την γράφεις με "ω".

      Διαγραφή
    5. Σού ζήτησα να μού υποδείξεις κάποια συγκεκριμένα, αφού μάλιστα είναι ... πολλά (sic), αλλά δεν το έκανες, διότι απλώς δεν βρήκες. Η υποτακτική γράφεται με ωμέγα στην καθαρεύουσα.
      Καλό θα ήταν να μην γράφεις κάτι, αν δεν ξέρεις/μπορείς να το στηρίξεις, μόνο και μόνο για "να την πεις" σε κάποιον.

      Aκόμη και το σχόλιό σου δεν βασίζεται πουθενά. Πώς το ξέρεις ότι η επίσκεψη έγινε κατ' εντολήν των ΗΠΑ;

      Διαγραφή
    6. Το "πολλά" αναφερόταν στις ορθογραφικές παραδρομές του Μιχάλη,όχι σε εσένα.
      Έπειτα,έγραψα "νομίζω" ότι η υποτακτική είναι με "ω" αλλά εσύ όταν θεωρείς ότι θίγεσαι δεν διαβάζεις σωστά. Για να ξέρεις,το επιχείρημα ότι δήθεν έτσι γραφόταν στην καθαρεύουσα είναι επιχείρημα αβάσιμο. Η καθαρεύουσα ήταν άλλος τρόπος εκφοράς γραπτού και προφορικού λόγου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει η γραμματική, αλλιώς τις μετοχές παρακείμενου θα τις έγραφες χωρίς αύξηση,ενώ δεν το κάνεις.
      Όσον αφορά στην επίσκεψη,φροντίζω να ψάχνω για να μαθαίνω. Καν´το κι εσύ.
      Αυτά τα γράφω χωρίς ίχνος ειρωνείας για να μην παρεξηγηθούμε.

      Διαγραφή
    7. α) Δεν είμαι μάντης να ξέρω πού αναφέρεσαι και, όπως το γράφεις, μάλλον σε μένα πάει.
      β) Ναι, γράφεις νομίζω και σού απάντησα. Και βέβαια αλλάζει η γραμματική. Μήπως αντί του η με υπογεγραμμένη, δεν χρησιμοποιείται τώρα το ει;
      γ) Όποιος ισχυρίζεται κάτι, οφείλει να προσκομίζει αποδείξεις, όπως έκανα εγώ παραπάνω και φροντίζω να κάνω πάντα, κατά το δυνατόν.

      Διαγραφή
    8. Όντως δεν είσαι μάντης,αλλά μην βιάζεσαι. Διάβαζε καλύτερα για να αντιλαμβάνεσαι.
      Αλλιώς,προκαλείται ολόκληρη στιχομυθία με σχόλια που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο του άρθρου,όπως εν προκειμένω. (Το "έν προκειμένω" πώς θα γραφόταν σύμφωνα με τη λογική σου;)
      Έχεις μπερδέψει τους χώρους. Δεν διεξάγεται αποδεικτική διαδικασία εδώ για να προσκομίζονται αποδείξεις. Απόψεις, γνώμες και υποθέσεις γίνονται σε μια προσπάθεια να ερμηνευτεί το ελληνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. ( Το "γίγνεσθαι" πώς πρέπει να γράφεται στη...δημοτική;)
      Τέλος, για πες,μια που οι κάτοικοι της Κρήτης φημίζονται για την ειλικρίνειά τους, αφού γραμματικοί τύποι της καθαρεύουσας δεν χρησιμοποιούνται πλέον όπως εννοείς,εσύ γιατί γράφεις "ανοίγομε" και όχι ανοίγουμε;;

      Διαγραφή
    9. συγνωμη αλλα αντι να σχολιαζετε το αρθρο εσεις αρχισατε να μας κανετε μαθημα γραμματικης. ιμαρτων

      Διαγραφή
    10. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω την ανούσια αυτή συζήτηση, η οποία ξεκίνησε από δική σου άστοχη παρατήρηση, που προσπαθείς εκ των υστέρων να μπαλώσεις.

      Για να αντιληφθείς τι ανοησίες γράφεις, πάρε τις δύο ερωτήσεις που κάνεις:

      "Το "έν προκειμένω" πώς θα γραφόταν σύμφωνα με τη λογική σου;", "Το "γίγνεσθαι" πώς πρέπει να γράφεται στη...δημοτική;"

      Κατ' αρχάς δεν υπάρχει καμμία "δική μου λογική". Δεύτερον, πώς θα ήθελες να γράφονται στην δημοτική δύο λέξεις που είναι στην καθαρεύουσα και διατηρήθηκαν έτσι; Σαΐνι είσαι!

      >Έχεις μπερδέψει τους χώρους. Δεν διεξάγεται αποδεικτική διαδικασία εδώ για να προσκομίζονται αποδείξεις. Απόψεις, γνώμες και υποθέσεις γίνονται σε μια προσπάθεια να ερμηνευτεί το ελληνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι<

      Απορία ψάλτου, βηξ.... [καθαρεύουσα κι αυτό :)]

      Στην τελευταία παράγραφό σου, παρουσιάζεσαι μάλλον άσχετος:

      Ανάτρεξε εδώ κι και ίσως καταλάβεις. Αν δεν καταλάβεις, άνοιξε καμμιά γραμματική, ή ρώτα κανέναν δάσκαλο τού δημοτικού.



      Διαγραφή
    11. Για τελευταία φορά: εσύ χρησιμοποιείς ρηματικό τύπο που απαντάται στην καθαρεύουσα,αλλά είσαι της προόδου φαίνεται και αντί να τον διατηρείς ίδιο,δηλ. αντί να το γράφεις με ω (ανοίγωμε) το γράφεις όπως σου καπνίσει.
      Ευτυχώς που διαβάζουν πολλοί αυτά που γράφεις.
      Η διαφορά μας ξέρεις ποιά είναι; Ότι εγώ μπορώ να συμβουλευτώ ακόμη και δάσκαλο δημοτικού,ενώ εσύ αν σου περάσει από το μυαλό να το κάνεις,θα αυτοκτονήσεις την ίδια στιγμή στο πέλαγος της κακότροπης ημιμάθειάς σου.
      Αντελήφθης ανοηταίνων;

      Διαγραφή
    12. Δεν διάβασες τον σύνδεσμο, που σού έδωσα, ή δεν τον κατάλαβες (το πιθανότερο). Το εξηγεί εκεί, αλλά θέλει λίγο διάβασμα. Όχι πολύ, ελάχιστο. Μήπως εδώ μπορείς να αντιληφθείς ότι δεν γράφω όπως μού καπνίσει;

      "Το το πέλαγος της κακότροπης ημιμάθειας" (ή ολότελα αμάθειας), πράγματι θα το αντιληφθούν αυτοί που μάς διαβάζουν ΕΔΩ, αν μάς διαβάζει κανείς.

      ΥΓ: Αν καταλάβεις τι λένε οι σύνδεσμοι που σού παρέθεσα, πες μου το. Θα χαρώ.

      Διαγραφή
  8. Να πιέσουν την Τουρκία καλεί το άρθρο.
    Μάλιστα, ορθόν, ποιοι όμως να την πιέσουν ;
    Πριν δε πιέσουν την Τουρκία οι τρίτοι, εμείς πως θα αντιμετωπίσουμε και διαχειριστούμε όλους αυτούς εντός ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι στηρίζουν την τουρκική πολιτική ή είναι παντελώς αδιάφοροι;
    Μάλλον αδύνατο αφού ούτε καν θίγεται αυτή η παράμετρος!
    Από την διπλωματική ιστορίας της Ελληνικής πολιτείας μαθαίνουμε τα εξής:
    Ενώ η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθούσε αμήχανη τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, 1964,η Τουρκία ενοχλημένη από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, έστρεψε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στον χαρακτηριζόμενο ως προδοτικό ρόλο των Ελλήνων της Πόλης.
    Έτσι, προέβη σε αριθμό απελάσεων οι οποίες είχαν έντονο το στοιχείο της εκδικητικότητας.
    Μεταξύ Ιανουαρίου-Απριλίου 1964, 33 απελάσεις
    Τον Μάιο , 36
    Τον Ιούνιο, 333
    Τον Ιούλιο, 613
    Αυτή η τμηματική απέλαση μεταξύ άλλων αποσκοπούσε στο να βολιδοσκοπήσει την Ελληνική αντίδραση.
    Η Ελλάς μπορούσε να καταφύγη σε αντίποινα και να καταγγείλει διεθνώς την νέα τουρκική επιθετικότητα.
    Αντίβαρο του Ελληνισμού της Πόλης, ήταν και είναι, η Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης.
    Αντι η Ελληνική κυβέρνηση να απευθυνθεί στην διεθνή κοινότητα, αρκέστηκε σε μερικές διαμαρτυρίες κατευθείαν προς την Άγκυρα.
    Κωστόπουλος Σταύρος,
    (υπουργός εξωτερικών)
    Ερμηνευτική τοποθέτηση για την χαλαρότητα της Ελληνικής αντίδρασης,
    Βουλή των Ελλήνων –Απρίλιος 1964.
    Η ελληνική κυβέρνηση, θεωρεί, ότι δεν συνάδει προς τα σημερινάς αντιλήψεις η δημιουργία θεμάτων σε ένα πληθυσμό, ελληνισμός Πόλης, δια τυχόν αμαρτήματα έστω, τα οποία διεπράχθησαν εις την Κύπρο.
    Δια τον λόγον αυτόν, η ελληνική κυβέρνηση, αρνείται να λάβει όποια αντίποινα για τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, των παραμενόντων υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην Ελλάδα!!!
    Οι αγαθοί Τούρκοι συμπολίτες μας της Θράκης και της Δωδεκανήσου, ημπορούν αν αισθάνονται ασφαλείς.-
    Οι τούρκοι, μπροστά σε αυτήν την αντίδραση δηλώνουν:
    Το σύνολο των Ελλήνων υπηκόων της Ισταμπουλ, 12.500 άτομα, είναι δυνατόν να απελαθεί μαζικά!!
    Αυτή η απέλαση θα γίνει μετά την 16 Σεπτεμβρίου 1964, οπότε και λήγει η συνθήκη Μετεγκατάστασης.
    Η Ελλάδα τελικά μεταβαίνει στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ και……….
    Ενώ η Ελληνική διπλωματική αποστολή προσπαθούσε να βρει την χρυσή τομή στο πρόβλημα, απελάσεις και υποστηρικτές Τουρκίας, σκάει η βόμβα στο συμβούλιο ασφαλείας η οποία ήταν:
    Καταγγελία από την Τουρκία ότι η Ελλάδα διατηρεί στην Κύπρο στρατιωτική δύναμη 10.000 ανδρών αντι για 900.
    Η Τουρκική αντιπροσωπεία, επικαλέσθηκε την παραδοχή του Έλληνος ΥΠΕΞ προς τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, σε κατ΄ιδίαν συνομιλία, περί της παρουσίας της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.
    Την ίδια στιγμή, το παρασκήνιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας είχε καταφέρει να περιορίσει τις τοποθετήσεις, σχετικά με τις Τουρκικές απελάσεις, μόνο σε αυτές της Ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας, όπερ σημαίνει άμα τη παρουσία αυτών, η υπόθεση θεωρείται λήξασα!!!!
    Άνευ αποφάσεως.
    Σε εκείνη την δύσκολη στιγμή, η ελληνική αντιπροσωπεία κατάφερε να κερδίσει την συμπαράσταση της Βολιβίας και της Ακτής του Ελεφαντόδοντος.
    Γεγονός είναι ότι η Ελληνική παρουσίαση ήταν άψογη και απολύτως τεκμηριωμένη.
    Τι να το κάνεις όμως;
    Για παράδειγμα, στον ισχυρισμό της άγκυρας ότι η Αθηνά χρησιμοποιεί τους Έλληνες της Πόλης για εγκληματική-υπονομευτική δραστηριότητα, με έδρα το ελληνικό προξενείο της Ινσταμπούλ, ποια κυβέρνηση, έλα ντε;;;;;;; δεν θα ασκούσε το δικαίωμα να απελάση ξένα στοιχεία που εργάζονταν εναντίων της εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, η ελληνική αντιπροσωπεία απάντησε:
    Από τους 990 απελαθέντες:
    120 άτομα ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών
    20 άτομα μεγαλύτερα των 80 ετών
    8 παράλυτοι
    (συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο και να μας συμπαθούν ώ οποία έκπληξις, κοιτάζουν τα συμφέροντά τους. Κι εμείς... κοιτάζουμε τα συμφέροντά τους. Αλήθεια τι περίμενε κανείς; Με τέτοιο ανίκανο και συνεπακόλουθα λίαν επικίνδυνο σε παγκόσμια κλίμακα πολιτικο προσωπικό, ποιός θα κάνει μπίζνες μαζί μας; Οι μπίζνες θέλουν μπίζνεσμεν και όχι μεγαλόστομους δημόσιους ραχατλήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3 τυφλοί
    1 κωφάλαλος
    2 κουτσοί
    4 με ψυχικά προβλήματα
    4 πάσχοντες από ανίατη ασθένεια
    Επίσης απελάθησαν:
    Ο Ηρακλής Παμφίλου αποθανών από το 1963!
    Ο Δημήτριος Αυγουστάκης αποθανών από το 1962!
    Παναγιώτης Παναγιώτου, ομοίως από το 1962!
    Ο Γεώργιος Ρουσόπουλος αποθανών το 1959!!
    Ο Πέτρος Σαγρέδος αποθανών το 1958!!
    Τελευταίος κατηγορήθηκε και απελάθηκε για συλλογή χρημάτων υπέρ των Κύπριων, ο Κωνσταντίνος Κιμωλιάτης αποθανών το 1948!!!!!!!!
    Αν και τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το ….διασκέδασαν, τελικώς και εξαιρουμένης της παρεμβάσεως του Βολιβιανού Καστρίλο Τζουστινιάνο, όλοι οι υπόλοιποι κινηθήκαν στην γραμμή που υπαγορεύθηκε και ήταν:
    Δεν μπορούμε να δεχθούμε μονόπλευρη καταδίκη της Τουρκίας!!!!!
    Τελικά χάρις στην προσεκτική και πλήρως στοιχειοθετημένη στάση της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, η Τουρκία απάντησε ότι δεν θα προέβαινε σε ομαδικές απελάσεις την 16 Σεπτεμβρίου και ότι ο Οικουμενικός πατριάρχης και ο κλήρος θα εξακολουθούσαν να τυγχάνουν της προστασίας του νόμου!
    Επίσης, η Τουρκία ανέστειλε επ΄ αόριστον τις απελάσεις των 1810 ελλήνων που είχε αποφασίσει να απελάσει την 16 Σεπτεμβρίου, μια απόφαση που ελήφθη την 17 Σεπτεμβρίου και ανακοινώθηκε στον τότε ΥΠΕΞ-Κωστόπουλο, από τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Ιλκίν.
    Σημεία ενδιαφέροντος.
    1.
    Η ευγλωττία μέχρι βαθμού ηλιθιότητας του τότε ΥΠΕΞ, να αναφερθεί στην αριθμητική ισχύ του ελληνικού στρατού στην Κύπρο.
    2.
    Ότι για την Τουρκία είναι απαράδεκτο το ελληνικό προξενείο να λειτουργεί ως φορέας αναταραχής.
    Αντιθέτως, για την Ελλάδα, η αντίστοιχη λειτουργία του τουρκικού προξενείου στην Θράκη, καλύπτεται από………διπλωματική ασυλία; δημοκρατικότητα έργων και λόγων;
    Από τι;;;
    Καλά το προξενείο, την δουλειά του κάνει!
    Οι Τούρκοι πολίτες που ακολουθούν τις εντολές και παραινέσεις του, γιατί δεν απελαύνονται;;
    (Εάν τώρα κάποιος ρωτήσει γιατί χρησιμοποιώ τον όρο Τούρκοι, παραπέμπω στον ΥΠΕΞ δεκαετία του 60, που τους αποκαλούσε με αυτόν τον τρόπο.)
    Εν ολίγοις, αν δεν αντιληφθούμε ποιοι είναι με ποιόν, σε ποια ώρα της ημέρας - ποια μέρα της εβδομάδος , αν δεν υλοποιήσουμε κεκτημένα -12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο , αν δεν απαιτήσουμε επιστροφή καθεστώτος στην Ίμβρο και Τένεδο με αντίποινα τα κακά παιδιά της μειονότητας, θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε σε ταινίες του ΘΟΥ-ΒΟΥ!
    Δυνατότητες και προοπτικές υπάρχουν.
    Γεωργών και Αλωνάρηδων στερούμεθα.
    Ευχαριστώ για την αντοχή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ξένος παράγοντας για γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς λόγους κανει την δουλειά του και έχει την ισχύ να την κάνει. Μέσα στα πλαίσια της δουλειάς του είναι και ο οικονομικός, πολιτικός και κοινωνικός έλεγχος της χώρας μας με την λογική του διαίρει και βασίλευε και με την στήριξη των κάθε λογής κοτσαμπάσηδων από την εποχή ίδρυσης του νεότερου ελληνικού κράτους τάζοντας τους εξουσία και υποθάλπτοντας την διαφθορά και την ατιμωρησία. Ο ελληνικός λαός από τότε άγεται και φέρεται από τον ένα πόλεμο στον άλλο και από την μία καταστροφή στην άλλη και αντιμετωπίζεται σαν ανήλικο και ανώριμο παιδί ορφανοτροφείου που πρέπει να συνετιστεί δια της παραδειγματικής του τιμωρίας...Καλείται πάντα να πληρώσει τις πολιτικές του επιλογές με "προπληρωμένη κάρτα" και φυσικά στο τέλος εναποθέτει τις όποιες ελπίδες του για να επιβιώσει στην ατομική του νοημοσύνη και καπατσοσύνη όπως και οι αρματολοί και κλέφτες στην τουρκοκρατία εις βάρος φυσικά της συλλογικής συνείδησης της εξ'απανταχου βαλλομένης και διαβρωμένης..Το ερώτημα είναι πώς μπορεί ο Ελληνας να ξεφύγει από αυτήν την κατοχή του ξενοκομματικοπελατειακού τέρατος που του κατατρώει τα σωθικά και τον κρατάει δέσμιο μιάς ευτελούς και ξένης προς τον πραγματικό του πολιτισμό ζωής όταν απροκάλυπτα πιά και με τις μάσκες κατεβασμένες του αρνήθηκαν ακόμη και αυτό το 63% στο δικαίωμα του να λυτρωθεί και να επαναπροσδιορισθεί μέσα στα τεκταινόμενα του παγκόσμιου γίγνεσθαι..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να πω στον κ. Καλεντεριδη, που σαφως εχει παραπλανηθει απο την φημη κι οχι αληθεια, για τον δηθεν ιδεαλισμο του Γουντρου Γουίλσον, πως, αυτος ο αμερικανος ηταν που αναφωνησε οτι: Δεν μπορουμε να αποκλεισουμε ενα τοσο μεγαλο εθνος (την Τουρκια) απο την Θαλασσα!!! Και εβαλε ετσι την διπλωματικη ταφοπετρα στον ελληνισμο της Μ. Ασίας. Και στον φιλο τον αντιπροοδετικο οτι, η αντιθεση Ανατολης- Δυσης αρχιζει απο τοτε που ο Γερμανος Καρλομαγνος θελησε να νομιμοποιησει την εξουσια του, στεφομενος απο τον Π εκπροσωπο του Θεου. Επειδξη ομως ο εκπροσωπος του θεου εστεφε αλλον αυτοκρατορα (τον Ρωμαιο στην Κωνσταντινουπολη) στραφηκε προς τον Παπα. Τοτε ξυπνησε ο παπας και καλοδεχτηκε το λουκουμακι που του προσεφεραν οι Γερμανοι... Κια σε καμια περιπτωση απο την 4η Οικουμενικη συνοδο (ως ιστορικος και σχετικα ειδικος τα αναφερω αυτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον πρεπει να μελετησετε την ιστορια καλυτερα.

      Διαγραφή
    2. ο αντιπροοδευτικος εχει δικιο.
      Το αρθρο 28 αν δεν κανω λαθος πηρε την εξουσια απο τον Παπα και την παραχωρησε στην Κων/πολη.
      Διαβαστε εδω
      http://el.orthodoxwiki.org/%CE%94%CE%84_%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82
      Ο 28ος κανονας οριζει την εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως να έχει ισοδύναμα πρεσβεία τιμής με τη Ρώμη και της αποδίδει επισκοπική δικαιοδοσία στη Θράκη, τον Πόντο και τη Ασιανή.
      Νομιζω οτι εκει ειναι η αρχη περικοπης της εξουσιας του Παπα.
      Ευχαριστω

      Διαγραφή
  13. Με αφορμή το άρθρο, η σημαντικότερη διαπίστωση που προκύπτει από το αίτημα το ποίο προβάλλει, είναι το κενό και το διεφθαρμένο της διοίκησης.
    Η διοίκηση στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τυπολογία και μεθοδολογία η οποία να την βοηθά να οραματιστεί –σχεδιάσει και υλοποιήσει σε βάθος χρόνου.
    Αντιθέτως η ελληνική διοίκηση στηρίζεται σε ένα μονοσήμαντο-ανελαστικό μοντέλο, το οποίο απομονώνει τον πολίτη και προάγει το συγγενικό, με την ευρύτερη έννοια του όρου, περιβάλλον προς την διοίκηση.
    Κάνοντας ένα γεωγραφικό και πολιτιστικό άλμα, μεταφερόμαστε στην μακρινή Κίνα, ανακαλύπτουμε στα παλαιά κινεζικά κείμενα περί πολιτείας και διοίκησης, εντυπωσιακά στοιχεία.
    Ένα από αυτά, πραγματεύεται τις επονομαζόμενες 8 Ατιμίες περί την ηγεσία
    Αυτές είναι οι εξής:
    Χρησιμοποίηση των συντρόφων του.
    Χρησιμοποίηση των ακολούθων του.
    Χρησιμοποίηση των γεροντότερων και των συγγενών του.
    Υποκίνηση επιζήμιων δραστηριοτήτων.
    Χρησιμοποίηση του λαού.
    Χρησιμοποίηση ευφραδών ομιλητών.
    Χρησιμοποίηση εξουσίας και ισχύος.
    Χρησιμοποίηση των γύρω κρατών.
    Λόγω του περιορισμού του χώρου, η πλήρης ανάπτυξη των εννοιών που περιλαμβάνεται σε κάθε μορφής ΑΤΙΜΙΑ, είναι δύσκολη.
    Πέρα όμως από τις Ατιμίες , ο Κινέζος, ας τους πούμε πολιτικός αναλυτής, είχε ταυτοποιήσει τα δέκα θανάσιμα λάθη της διοίκησης.
    Από αυτά τα δέκα θανάσιμα λάθη, θα εστιάσουμε στο ένατο , και το όγδοο.
    Για το ένατο διαβάζουμε:
    Να μην υπολογίζεις την δύναμη στο εσωτερικό , άλλα να βασίζεσαι αποκλειστικά στους συμμάχους στο εξωτερικό , κάτι που βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο το κράτος και το οδηγεί σε διαμελισμό.
    (Η ελληνική πραγματικότητα από δεκαετιών!)
    Στο όγδοο διαβάζουμε:
    Να μην λαμβάνεις υπόψη την γνώμη των σοφών υπουργών σου κάτι που θα σε οδηγήσει σε λάθη και θα σε καταστήσει περίγελο των άλλων.
    ( κάτι μου θυμίζει αυτό…….)
    Όμως κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος το πλέον ενδιαφέρον είναι το υπαριθμόν ένα , το οποίο αναφέρει:
    Η νομιμοφροσύνη στα απλά και η παράκαμψη της σε σπουδαία, οδηγεί στην Διαφθορά!!!
    Όλα τα ανωτέρω εγράφησαν το 300π.χ στην μακρινή Κίνα.
    Αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι οι τακτικές των διοικήσεων απανταχού στον κόσμο είναι ταυτόσημες και ότι οι αποδέκτες αυτών, οι λαοί ουδεμία πρόνοια έλαβαν για να βελτιώσουν την νοοτροπία των διοικήσεων.
    Αντιθέτως προσπάθησαν και προσπαθούν να διευρύνουν με την συμμετοχή τους την αναλγησία της ……κακοδιοικήσεως.
    Οι Τούρκοι έχουν μια ωραία ιστοριούλα για εμάς του Έλληνες, η οποία παραδόξως ταιριάζει με τις Κινεζικές απόψεις.
    Οι Τούρκοι λοιπόν θεωρούν ότι το μεγαλύτερο κακό που έκαναν στον ελληνισμό ήταν ότι του εμφύτευσαν το δίπτυχο Κράτος Πατέρας.
    Πράγματι αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια αφού ο ελληνικός λαός είναι αγκιστρωμένος στο πολιτικό άρμα δίνοντας υπεραξία στους κυβερνώντες, κάτι που οδηγεί στην διαφθορά και την ρουσφετολογία.
    Όμως η ελληνική πραγματικότητα γίνεται εμφανέστατη και μέσα από ένα γνωμικό.
    Στρατηγός Κούρτ Φον Χαμερσταιν Εκορντ.
    Τους έξυπνους, τους εργατικούς τους τεμπέληδες και τους βλάκες.
    Κάθε αξιωματικός διαθέτει τουλάχιστον δύο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των κατηγοριών . Τους έξυπνους και εργατικούς τους διορίζω στο Γενικό Επιτελείο . Οι βλάκες και οι τεμπέληδες μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμοι σε ορισμένες περιπτώσεις .
    Αυτός που είναι έξυπνος και τεμπέλης, αξίζει να πάρει μια πολύ υψηλή διοικητική θέση. Έχει την απαιτούμενη τόλμη και την πνευματική διαύγεια για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις.
    Καλό είναι, όμως, να ξεφορτωνόμαστε αυτούς που είναι εργατικοί, αλλά βλάκες επειδή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.
    Στην ελληνική πραγματικότητα, πολλοί τεμπέληδες θεωρούν εαυτούς έξυπνους και επομένως μέσω της χρησιμοποίησης των συντρόφων και των ακολούθων των ηγετών συνέδραμαν και συνδράμουν στην νομιμοποίηση της διαφθοράς, με αποκλειστικό και μόνο σκοπό το κυνήγι και την απόκτηση μιας υψηλής διοικητικής θέσης.
    Το διοικητικής κυριολεκτικά και μεταφορικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι αιτίες έχουν προϊστορία!

    https://www.academia.edu/19892633/ΛΟΥΚΑΤΟΣ_ΣΠΥΡΟΣ_Εβραϊκός_φιλελληνισμός_στα_χρόνια_του_21

    Άσχετα με το ποιος Ραβίνος, εκ των έσω, ευθύνεται για το ξεκλήρισμα τους από τη Θεσσαλονίκη

    Η σκέψη να μένει παραμένει πάντα καθαρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.