3/12/15

Το Πακιστάν αρνείται επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα

Διπλωματική διελκυστίνδα Αθήνας-Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν αρνείται επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα
Το Πακιστάν είχε απειλήσει με αναστολή της συμφωνίας με την ΕΕ για επαναπροωθήσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Δεν επέτρεψαν οι αρχές του Πακιστάν την αποβίβαση 30 μεταναστών που επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα, με φόντο τη «μάχη» μεταξύ Ισλαμαμπάντ και ΕΕ για τη συμφωνία επαναπροώθησης.

Οι «30» είχαν οδηγηθεί στην πακιστανική πρωτεύουσα με πτήση τσάρτερ, αλλά οι αρχές δεν επέτραψαν την Πέμπτη την αποβίβασή τους λέγοντας πως πρόκειται για «μη διαπιστωμένους απελαθέντες», όπως αναφέρει το Reuters.

Στην πτήση τσάρτερ η οποία απογειώθηκε από το αεροδρόμο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Τετάρτης, επιβιβάστηκαν τελικώς 39 μετανάστες, όλοι πρώην ποινικοί κρατούμενοι.  Ηταν η πρώτη πτήση επιστροφής έπειτα από ενάμιση χρόνο, διοργανώθηκε από την Frontex σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν είχε αναφέρει ότι το Πακιστάν θα τηρήσει τη συμφωνία με την ΕΕ για τις επαναπροωθήσεις. , Λίγες ημέρες νωρίτερα το Ισλαμαμπάντ είχε απειλήσει με αναστολή της συμφωνίας, βάσει της οποίας επαναπροωθούνται κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα.

Το πακιστανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε την Πέμπτη ότι «δεν επιτράπηκε η αποβίβαση στους παράνομα απελαθέντες και στο πλήρωμα του αεροσκάφους».

«Παρά τον διακανονισμό για όλα τα ζητήματα με τον Ευρωπαίο Επιτρόπο, η πακιστανική νομοθεσία παραβιάστηκε, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Νισάρ Αλί Χαν.

Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τους λόγους του μπλόκου στην αποβίβαση.

Η αρχική συμφωνία αφορούσε την επιστροφή 56 μεταναστών που κρατούνταν στις εγκταστάσεις της Αμυγδαλέζας, αλλά η κυβέρνηση του Πακιστάν ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ότι θα δεχόταν να επιστρέψουν μόνο όσοι πολίτες της έχουν δελτίο ταυτότητας και δεν θα επέτρεπε την είσοδο σε όσους έχουν εφοδιαστεί με διαβατήριο από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

  1. Οπότε κανένας δεν δέχεται κανέναν και όλοι θα μείνουν εδώ, εγκληματίες κιόλας, σε ένα μέρος που δεν έχει φυλακές να γκετοποιησουν την Αθηνα γιατί ή ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη συνόρων....τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄν μείνης μὲ τὸ "τί νά πῆ κανείς",σὲ βλέπω νὰ κυττᾶς τὰ ραδίκια ἀνάποδα,ἐκτὸς ἄν εἶσαι ἀσφαλής στὸ ἐξωτερικό.

      Διαγραφή
  2. Μὴ ξεχνᾶτε τὴν Μυρτώ.

    Ὁ Πατροκοσμᾶς εἶπε:νὰ ἔχετε δύο ὅπλα ,ὥστε νὰ δώσετε τὸ ἕνα σὲ ὅποιον τὸ χρειασθῆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ απλά, αγοράστε όλοι όπλα, έστω και παράνομα, γιατί οδεύουμε σε καταστάσεις επικίνδυνες και το παράνομο ελληνόφωνο (προς στιγμήν) κράτος του Τσίπρα, του Φίλη και του Λιάκου δεν επιτρέπει την αυτοάμυνα ακόμα και αν κινδυνεύει η ζωή του θύματος. Δεν μπορεί ο μουζαχαντίν να κραδαίνει τις σπάθες και τα καλάσνικοφ και όλοι οι γηγενείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.