13/12/15

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διαλύει το ελληνικό εθνικό κράτος

Μέσα στη γενική ακυβερνησία παραδώσαμε και τον έλεγχο των συνόρων 
του Σάββα Καλεντερίδη
Μια που ο πρωθυπουργός το έριξε στις παροιμίες, να του θυμίσουμε μια ανατολίτικη παροιμία, η οποία δεν έχει να κάνει με σκυλιά αλλά με ένα πολύ συμπαθές πτηνό. Σύμφωνα με την παροιμία αυτή, όταν κάποιος τα έχει χάσει και δεν ξέρει τι του γίνεται και πού πηγαίνει, αποκαλείται «şaşkın ördek», που σημαίνει παραζαλισμένη πάπια! Το γιατί θυμηθήκαμε την παροιμία αυτή θα το αντιληφθεί ο αναγνώστης διατρέχοντας το άρθρο.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη του Κιλκίς, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και εβδομάδες, με δεκάδες εκατομμύρια ζημιά για τον ήδη ζημιογόνο ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για δεκάδες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα ορισμένες πολυεθνικές φέρεται -και εξ αυτού του λόγου- ότι ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα. Η Αστυνομία συνέλαβε τους λαθρομετανάστες και τους μεταφέρει στην Αθήνα, χωρίς κανείς να ξέρει με ποια προοπτική.
Το βασανιστικό ερώτημα που προβάλλει και απασχολεί τους πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για την πορεία της πατρίδας μας, είναι το εξής: Αφού τελικά η κυβέρνηση θα χρησιμοποιούσε τις αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνει με τη βία τους λαθρομετανάστες από τον σταθμό της Ειδομένης, γιατί δεν τον έπραξε τόσες εβδομάδες, που παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή, με τεράστια ζημιά για τη χώρα, και το έπραξε στου Δεκέμβρη τις 9, που γιορτάζουν και οι... Αννες;
Την ίδια μέρα και ενώ έχει μεσολαβήσει η αυτοκτονία της Ελλάδας στην Ε.Ε., όπου με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων στο Μεταναστευτικό η Ελλάδα, από ρυθμιστικός παράγοντας της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, έγινε ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, μετατρέποντας ταυτόχρονα την Τουρκία σε ρυθμιστικό παράγοντα του Μεταναστευτικού, πληροφορούμεθα το εξής: Οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας ζητούν από την Κομισιόν διεύρυνση των κανόνων της Σένγκεν «ώστε η Frontex να μπορεί γρήγορα να κληθεί και να επέμβει στη βάση μίας αξιολόγησης απειλής που θα γίνεται από τα αρμόδια όργανα της Frontex, σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων».
Στην ίδια επιστολή οι δύο υπουργοί ζητούν «σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Frontex να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη», ενώ ως τώρα, για να γίνει κάτι τέτοιο, ήταν προϋπόθεση να το ζητήσει το κράτος-μέλος που εντόπιζε την απειλή στα σύνορά του και τα άλλα κράτη-μέλη συμφωνούσαν.
Με άλλα λόγια η Ευρώπη, έκπληκτη από την καταστροφική πολιτική της χώρας μας στο Μεταναστευτικό, την έλλειψη συνείδησης ότι τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται και να φυλάγονται και γενικώς το καθεστώς ακυβερνησίας που υπάρχει στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται περίτρανα με την περίπτωση της Ειδομένης, είναι έτοιμη όχι να συνδράμει στην προστασία των ελληνικών συνόρων, κάτι που θα πρέπει να είναι εθνική μας επιδίωξη, υπό την προϋπόθεση ότι την ευθύνη θα έχει ΠΑΝΤΑ εθνικός διοικητής, αλλά ετοιμάζεται να παραμερίσει την Ελλάδα και να επιχειρεί στα σύνορά μας, σαν να μην υπάρχει ελληνικό κράτος!
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ελλάδα έχει χάσει τις τράπεζές της, που αποτελούν το νευρικό σύστημα μιας χώρας, τις οποίες πλήρωσαν ακριβά οι προηγούμενες κυβερνήσεις με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, για να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια, και τις οποίες ξεπούλησε η κυβέρνηση σε άγνωστα ξένα funds, για να ακολουθήσει πλέον πιο εύκολα το ξεπούλημα της δημόσιας και της εθνικής περιουσίας σε ξένους, με καταστροφικές συνέπειες για την επιβίωση του έθνους και της πατρίδας.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, παράλληλα, λες και υπάρχει ένα μαγικό χέρι που τα συντονίζει, ο κ. Φίλης, ένας αμόρφωτος και κατά γενική ομολογία αποτυχημένος στο επάγγελμά του υπουργός Παιδείας, αφού το μόνο που έκανε στη ζωή του ήταν να εργάζεται σε μια κομματική εφημερίδα που πουλούσε 700 φύλλα, και ο κ. Λιάκος, ένας καθηγητής, που διορίστηκε παράνομα στο πανεπιστήμιο, με μηδενικές διεθνείς δημοσιεύσεις και μόνο... εύσημο την εθνοαποδομητική του δράση, ξεθεμελιώνουν ό,τι έχει απομείνει από την εθνική μας παιδεία, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο ελληνικό έθνος τις επόμενες δεκαετίες.
Για όλα αυτά θυμηθήκαμε την παροιμία για την κυβέρνηση, που μοιάζει «σαν παραζαλισμένη πάπια».
Δημοσιεύθηκε στην "δημοκρατία"

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός έλεγχος ων συνόρων Σάββα. Αυτό να ήταν μόνο; Εδώ στην Καστοριά θέλουν να κάνουν το τζαμί πάλι και είναι δική μας Ποντία που έγινε λέει Τουρκάλα.

    http://fouit.gr/2015/12/09/%CE%B7-%CE%AD%CF%86%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρνηθήκαμε την Ευρωπαϊκή συμμετοχή στη φύλαξη των Ανατολικών μας συνόρων ,και αυτό ενώ η πολιτική μας εδώ και δεκαετίες ήταν πως τα (Ανατολικά) σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τώρα , μας επιβάλουν να μας ελέγχουν , όχι τα Ανατολικά, αλλά τα Βόρεια σύνορα, για να βεβαιώνονται πως οι λαθρομετανάστες ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στην Ελλάδα!

    Τι λαός είμαστε τελικά? Οι Ρουμάνοι για πολύ μικρότερα εθνικά εγκλήματα έστησαν τους Τσαουσέσκου στον τοίχο. Αποδεικνύεται τελικά πως δεν επιλέξαμε τυχαία για λαϊκό μας ήρωα τον Καραγκιόζη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα τα λες,μόνο που ο Καραγκιόζης την βγάζει πάντα "καθαρή".

      Διαγραφή
  4. Once again Savva. We are responsible. The fact that the last Greek who thought worthy dying in jail for Greece was a dictator tells us a lot of who we are.
    Keep writing gentlemen. It's good for our national pride and eases the pain called DUTY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Άννα Μπενάκη –Ψαρούδα, το μακρινό ….2005!! , είχε πει στον Παπούλια επί τη αναλήψει των καθηκόντων ως προέδρου της Δημοκρατίας:
    «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:
    Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ,
    ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ,
    ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ,
    ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».
    Μάλιστα!
    Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί στην τοποθέτηση της κ. Μπενάκη-Ψαρούδα, είναι ότι η κυρία Μπενάκη είτε είχε σχέση, είτε έτυχε πληροφόρησης, από κάποιο μηχανισμό ο οποίος προδιέγραφε το ευρωπαϊκό μέλλον για τα επόμενα 25 τουλάχιστον χρόνια.
    Είναι σύνηθες φαινόμενο μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις να σχεδιάζουν για δεκαετίες μπροστά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο αφενός να προδιαγράψουν-προετοιμάσουν το μελλοντικό έδαφος δράσεως τους, αφετέρου δε να είναι θεωρητικά τουλάχιστον έτοιμες, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις ορατές και μη.
    Μακροχρόνια Διαχείριση κρίσεως εν ολίγοις.
    Μέχρι στιγμής, οι αναφορές της κυρίας Μπενάκη προς τον κ. Παπούλια, ανταποκρίνονται επακριβώς στην εικόνα των γεγονότων που αντιμετωπίζουμε.
    Θα μπορούσε δε κάποιος να πει, …βιώνουμε κατά γράμμα τα λεχθέντα !!
    Με γνώμονα αυτήν την διαπίστωση, πως μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον και κυρίως , μπορούσαμε να αποφύγουμε το παρόν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε ερωτηθεί στην Βουλή τι εννοούσε, αλλά ουδέποτε, απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω, απάντησε.

      Από την άλλη, αν είχε κάποια τόσο σημαντική πληροφόρηση, θα το έλεγε δημοσίως στον Παπούλια; Τι θα εξυπηρετούσε μ' αυτό;

      Το μυστήριο της σιβυλλικής αυτής φράσης παραμένει αναπάντητο. Ασφαλώς, αυτά που βλέπομε να γίνονται, την δικαιώνουν πλήρως.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ 2012,έδωσε κάποιες διευκρινιστικές απαντήσεις ,αλλά μάλλον όξυνε τις απορίες.
      Γεγονός παραμένει ότι η καθαρότητα και η ροή του λόγους της, έδειχναν ότι τα λεγόμενα της είχαν ισχυρή βάση και δέν ήταν φιλολογήματα!

      Διαγραφή
  6. Ατυχής ο συσχετισμός σου με την γιορτή της αγίας Άννας. Κατά τα άλλα καλά να πάθουμε γιατί τον Ιούλιο μετά από τα όσα κάναν ξαναψηφίστηκε από μέρος του Ελληνικού λαού αυτός ο άθεος πρόεδρος του 15 μέλος που ούτε να πάρει στάση στην ανά κρούση των εθνικών ύμνων δεν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί γιατί σού κάνει εντύπωση Αποστόλη..."γιορτάζουν οι Άννες..." γιατί όχι..θυμίσου πρίν χρόνια πού η μάνα τού μυαλοπαραλυμένου Γιωργάκη είπε εκείνο το ανέκδοτο γιά τή Θεοτόκο..
      Δέν υπάρχει σωτηρία φίλε μου...

      Διαγραφή
  7. Είναι λυπηρό, κάθε φορά που γράφει αυτός ο μαλάκας, ο Παπαδόπουλος, να μπαίνει μετριασμός σχολίων και να εμποδίζεται ο διάλογος. Δηλαδή, δεν είναι ευκολότερο να σβήνετε αυτόν τον προβοκάτορα, αντί να είστε αναγκασμένοι να ελέγχετε όλα τα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >δεν είναι ευκολότερο να σβήνετε αυτόν τον προβοκάτορα, αντί να είστε αναγκασμένοι να ελέγχετε όλα τα σχόλια;<

      Όχι, δεν είναι, το αντίθετο μάλιστα.

      Διαγραφή
    2. ΟΚ, πάω πάσο, διότι δεν χρημάτισα ποτέ διαχειριστής και δεν ξέρω.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.