20/12/15

ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Στην Αγκυρα κατέβασαν ήδη τους χάρτες της Συνθήκης των Σεβρών
Συνθήκη των Σεβρών
Σάββας Καλεντερίδης 
Τελικά η «αραβική άνοιξη», που ξεκίνησε στη Συρία σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, προκάλεσε έναν γεωπολιτικό σεισμό, ο οποίος επιφέρει τεκτονικές αλλαγές στα σύνορα και γενικώς στην αρχιτεκτονική επιρροών και ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο και την Τουρκία.
Η αρχιτεκτονική αυτή, τα θεμέλια της οποίας μπήκαν το 1916, με την υπογραφή της μυστικής συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως Συμφωνία Sykes - Picot, από τα ονόματα των δύο διαπραγματευτών, σε γενικές γραμμές διατηρήθηκε επί έναν αιώνα και, κατά τα φαινόμενα, το 2016, 100 χρόνια μετά την υπογραφή της, θα αλλάξει.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να «ανοίξουμε τον φακό μας» και να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι στην ουσία η επέμβαση στην εν λόγω περιοχή ξεκίνησε όταν άλλαξε η αρχιτεκτονική ασφάλειας και ισορροπιών του κόσμου και εννοούμε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και του ανατολικού μπλοκ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μια αρχιτεκτονική που είχε «χτιστεί» μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί συνέβη αυτό και πώς συνδέουμε τις δύο πραγματικά κοσμοϊστορικές εξελίξεις; Από την αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής, που «χτίστηκε» με το πέρας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν απούσες οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Οι ΗΠΑ, αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, η πρώτη μεγάλη επέμβαση που έκαναν ήταν αυτή στο Ιράκ, με την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» (1990-91), με την οποία πέτυχαν να εγκατασταθούν στρατιωτικά σε μόνιμη βάση στην περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου και της Μέσης Ανατολής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άσκηση στρατηγικής επιρροής.

Τότε μπήκαν και τα θεμέλια του πρώτου κουρδικού κράτους, στο βόρειο Ιράκ, το οποίο από το 2005 έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία.

Οι επιχειρήσεις στη Συρία στην ουσία αποτελούν συνέχεια της «Καταιγίδας της Ερήμου» και έχουν ως στόχο την επέκταση της επιρροής των ΗΠΑ και στη Συρία, στην οποία, παρεμπιπτόντως, είχε αποκτήσει επιρροή η Ρωσία εις βάρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Τα πέντε χρόνια που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση καταστροφής του κράτους της Συρίας, γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα, η Ρωσία στήριξε σε πολιτικό επίπεδο τον Μπασάρ Ασαντ, νόμιμο πρόεδρο της Συρίας, πλην όμως απέφευγε να επέμβει στρατιωτικά, κάτι που έγινε πρώτη φορά τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και έγιναν οι πρώτοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον στόχων του Ι.Κ. και άλλων ένοπλων ομάδων που δρουν στη Συρία, μεταξύ των οποίων και η Αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, που. κατά την άποψή μας. είναι σχεδόν αδύνατον να έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ, με βάση και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μας δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι έχουν γίνει -ίσως συνεχίζουν να γίνονται- και κάποιες... ασκήσεις επί χάρτου για την αρχιτεκτονική ασφάλειας, επιρροών και συνόρων της Συρίας, του Ιράκ, ίσως και της Τουρκίας.

Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για το όλο θέμα, που δικαιολογούν την παραπάνω σκέψη, θα τα παραθέσουμε με υπευθυνότητα στο άρθρο μας της Κυριακής.

Προς το παρόν ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί επιτελείς στην Αγκυρα έχουν κατεβάσει τους τόμους της Ιστορίας και τους χάρτες της Συνθήκης των Σεβρών, γιατί οι εξελίξεις οδηγούν με διαβολική ακρίβεια στο ίδιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον στο τμήμα της τουρκικής επικράτειας που συνορεύει με τη Συρία.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι αποτελεί θεία τύχη το γεγονός ότι τη φορά αυτή η Ελλάδα είναι έξω από αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι.

δημοκρατία

22 σχόλια:

  1. "Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, που κατά την άποψή μας. είναι σχεδόν αδύνατον να έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ, με βάση και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μας δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε"

    Υποθέσεις ανάγουν και σε υπόθετα, κι όταν κανείς έχει λ.χ. ενεργειακές ΗΠΑ-αιμορροΐδες ψάχνεται για να καταπραύνει το μαρτύριο του πρωκτού του, με ενεργητική επιθετικότητα για φαρμακευτική αγωγή μορφίνης, όταν όμως δε συμβουλεύεται παθολόγο κάνει διάρρηξη στο φαρμακείο, οπότε αντί για θεραπεία εκτίθεται ψυχοθεραπεία.

    Τώρα το πως η υποτελής Ελλάδα και Κύπρος, ξεπουλώντας τη στρατηγική συμμαχία με τη Συρία, μετά την Οτσαλάν περιπέτεια, μετάλλαξαν τη συμμετοχή τους σε στρατηγική συμμαχία Κύπρου και Ισραήλ υπό την ομπρέλα των χΗΠΑτζίδων είναι άλλης υποτελούς γεωπολιτικής ενεργειακής προσέγγισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η Ελλάδα έξω; Δεν είναι σίγουρο. Πρώτον, η μετατόπιση του κέντρου βάρους των συγκρούσεων Δυτικά εξαρτάται από πολλές μεταβλητές εκ των οποίων μια και κύρια είναι η δική μας ανυπόστατη στρατηγική ύπαρξη. Δεύτερον, η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ένταξή της στην ισλαμική σφαίρα επιρροής σημαίνει και ανάλογη και αντίστοιχη ένταξη της Ελλάδας στα πεδία αστάθειας (εκτός βέβαια και εάν κάποιος πει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εκεί δεν αφορούν την Ελλάδα). Καλό κάνουμε όλοι να αναλογιστούμε την πολύ σημαντική παρέμβαση της Ελένης Θεοχάρους: «Σποδός Κυπρίη οβολοί τρεις»
    http://www.philenews.com/el-gr/f-me-apopsi-eponymes-gnomes/385/291122/spodos-kyprii-ovoloi-treis#sthash.MNyTg0lx.dpuf
    Η αξία του κεκαυμένου χαλκού, της σκουριάς, είναι ευτελής, μόνο τρεις οβολοί. Τόση είναι δυστυχώς και η αξία των αντιστάσεών μας στην τουρκική επέλαση. Θυμάμαι, όταν για πρώτη φορά ο Μπαγίς εφέντης χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως μη υφισταμένη και διέκοψα τη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, η ηγεσία των διαχρονικά φανατικών της λύσης και φίλων της λατρευτής τους ερντογανικής Τουρκίας, με υπέβαλαν σε ιερά εξέταση και επεχείρησαν κανονικό bullying, τρομοκράτηση, εκφοβισμό και απαξίωση. Χρειάστηκε να τα πει δέκα φορές ο Μπαγίς για να ξεροκαταπιούν και να ψελλίσουν κάτι σαν διαμαρτυρία. Ακόμη αποκρύπτουν απο τον λαό ότι σε επίσημα έγγραφα της ΕΕ γίνεται λόγος από την Τουρκία για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», ότι οι συνομιλίες προχωρούν κι εμείς συμμετέχουμε σε αυτές ως οι ρωμιοί του νότου. Σποδός κυπρίη οβολοί τρεις (τότε έβαλαν την κυρία Ανδρούλα Βασιλείου να απομαγνητοφωνήσει τα όσα είπε ο Μπαγίς και ανακοίνωσαν ότι ο Μπαγίς δεν είπε τέτοια κακά λόγια, απλά εγώ δεν κατάλαβα).
    Χτες, ο προφήτης Άιντα δήλωσε ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει τριμερής διάσκεψη για την ασφάλεια, την όποια μετέτρεψε στη συνέχεια σε πενταμερή και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε πολυμερή. Σημασία έχει ότι φτάσαμε στο τέλος. Διεθνής διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις σημαίνει ότι οι συνομιλίες έφτασαν στο τέλος. Παράλληλα μας δουλεύουν ψιλό γαζί για ακανθώδη ζητήματα που παραμένουν δήθεν άλυτα, ενώ ο καθένας κατανοεί ότι οι τουρκικοί όροι έχουν γίνει πλήρως αποδεκτοί και η κακοποίηση της αλήθειας δείχνει το αληθινό πρόσωπο των φανατικών της «λύσης τώρα».
    Τρία φαινόμενα αντιμετωπίζουμε προσμετρώντας τις αντοχές του λαού κάθε δευτερόλεπτο αγρύπνιας και αγωνίας που περνάμε:. [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε καθηγητά καλησπέρα!
      Επιτρέψτε να υφαρπάξω από τον χρόνο σας και να θέσω υπόψη σας ένα θέμα το οποίο, προσωπικά, δεν δύναμαι να το ερμηνεύσω στην βάση του αθώου ή της σκοπιμότητας.
      (Ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας 2008/56/ΕΚ
      Άρθρο 5ον
      Θαλάσσια περιοχή και υποπεριοχές.
      Αδριατική
      Ιόνιο και κεντρική Μεσόγειος
      Αιγαίο πέλαγος –ανατολική μεσόγειος (θάλασσα Λεβαντίνης)
      Στον χάρτη, που περιλαμβάνεται, ο όρος ανατολική μεσόγειος έχει απαλειφθεί και υπάρχει ο όρος Λεβαντίνη.
      Στο 11ον άρθρο και στην παράγραφο 2 διαβάζουμε:
      Όταν μια θαλάσσια υποπεριοχή της μεσογείου εκτείνεται στα θαλάσσια ύδατα της Ελληνικής δημοκρατίας και στα θαλάσσια ύδατα άλλου κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης………
      Ενώ στην υποπαράγραφο β, διαβάζουμε:
      Λαμβάνονται υπόψη οι σχετικές διασυνοριακές επιπτώσεις και τα σχετικά διασυνοριακά γνωρίσματα!)
      Το ερώτημα είναι το εξής:
      α)
      Για ποιο λόγο υιοθετείται ο όρος Λεβαντίνη αντι ανατολικής μεσογείου.
      β)
      Ποια συνοριακή διευθέτηση υπάρχει, αν υπάρχει μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.
      γ)
      Εφόσον τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος και Κύπρου συμπίπτουν ,δεν υιοθετείται για την περιοχή αυτή ο όρος Ελληνοκυπριακή θάλασσα.
      Ευχαριστώ θερμά!

      Διαγραφή
  3. Εδώ και 21 χρόνια σχεδιάζουμε ένα μέλλον για την Πόλη ως το πρώτο σημείο στον πλανήτη όπου θα ενωθούν οι Αμερικάνοι με τους Ρώσους και όλους τους λαούς, όπου τα Αγγλικά θα είναι η πρώτη γλώσσα ανάμεσα στα Ρωσικά και τα Ελληνικά, όπου Καθολικοί, Προτεστάντες και Ορθόδοξοι, Χριστιανοί, Κινέζοι, Εβραίοι, Ινδοί και Πολυθεϊστές, μη Μονοθεϊστές, θα μάθουν όλοι μαζί τι τους ενώνει και όχι τι τους χωρίζει, όπου το Ισλάμ θα μείνει μόνο στα μουσεία. Άλλοι όμως, όπως έκαναν στο παρελθόν ο Κάιζερ και ο Χιτλερ, σχεδιάζουν επικράτηση του Ισλάμ στα Βαλκάνια, επέκταση της Τουρκίας στα Βαλκάνια, εξαφάνιση του Ελλαδικού πληθυσμού.

    Η σύγκρουση όλου του μη Ισλαμικού κόσμου με το Ισλάμ πρέπει να είναι οριστική, και να επιβάλει αλλαγή της πίστης όλων των Μουσουλμάνων. Η επιβολή δια τη βίας του Ισλαμικού θρησκεύματος πρέπει να σταματήσει οριστικά, και το Ισλάμ πρέπει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα. Ο άλλος δρόμος, ο παθητικός, αυτός που αποδέχετε την παρουσία του Ισλάμ στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι ο δρόμος της καταστροφής όλων των εθνών και η μεσαιωνοποίηση της ανθρωπότητας. Η Γερμανία, μέσα από την εισαγωγή εκατομμυρίων δούλων μουσουλμάνων στην Ευρώπη, βλέπει πάλι στο μέλλον με το Ισλάμ στο πλευρό της. Αυτός ο germanoislamismus αυτή η γάγγραινα του κόσμου, πρέπει να σταματήσει.

    Το νέο Βυζάντιο, το Βυζάντιο όλων των λαών του πολιτισμού και όχι του γερμανοϊσλαμισμού, είναι αυτό που θα ωφελήσει και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο το σεβασμό κ.Σιδηρούντιε ποιοί είστε οι "εσείς" που σχεδιάζετε;

      Διαγραφή
    2. Εμείς είμαστε αυτοί που αλλάξουν τα Φώτα όταν καούν μέτα από κακή χρήση.

      Προσπαθούμε να πούμε στον μη Ισλαμικό κόσμο ότι με το Ισλάμ πρέπει να μιλάς την ίδια γλώσσα, διαφορετικά θα σε καταστρέψει. Στόχος όλων των μη Μουσουλμάνων πρέπει να είναι να διδάξουν στους Μουσουλμάνους και να επιβάλουν σε αυτούς άλλες θρησκείες. Να κάνουν δηλαδή στο Ισλάμ ότι ακριβώς κάνει το Ισλάμ σε όλους τους άλλους: να του αλλάξουν την πίστη.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε κυριε Σιδηρουντιε, μπορει να εισθε 'εσεις' που αλλαζετε τα φωτα (ειμαι απολυτως σιγουρος δια αυτο) στον κοσμο, αλλα σας ενημερωνουμε οτι ειμαστε και 'εμεις' που εχουμε το 'ρευμα'που εσεις ζητατε για να αναψουν τα 'φωτα' σας....
      Δια τον ανωτερω λογο σας διαβεβαιωνουμε οτι οταν ελευθερωθει η ΠΟΛΗ και δεν ειμεθα μακρυα απο αυτη την στιγμη οσο μερικοι φανταζονται, τοτε ΔΕΝ θα μιλανε αγγλικα εκει...ουτε θα ειναι εκει καποια παρδαλη κοινωνια οπου καποιοι γνωστοι επιτήδειοι θα κυβερνουν , ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (και μαλιστα τα σωστα) ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ (μονο..) .
      Αν εσεις φανταζεσθε οτι εισθε 'εσεις' ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΕΜΕΙΣ' και μαλιστα ειμεθα πολλοι και προετοιμασμενοι απο καιρο. Να μην σας κανει εντυπωση , εδω σε αυτη τη χωρα της 'φαιδρας πορτοκαλεας' του Τσιπρα,του Λακη ,του Πασοκ , και του Βαρουφακη που τιποτα δεν λειτουργει και τιποτα δεν κινειται (παρα μονο προς τα κατω) υπαρχουμε και ΕΜΕΙΣ, με οργανωση καλυτερη απο την Γερμανικη, με πονηρια μεγαλυτερη απο την Αγγλικη , με μοχθηρια ανωτερη της Αμερικανικης και εκδικησεως μακραν τρομακτικοτερης απο την Εβραίικη..
      Οταν σημανουν οι 'καμπανες' θα μας δειτε , μεχρι τοτε γελαμε με αυτο που αποτελειτε 'εσεις'..και οταν μιλαμε οτι γελαμε , παρακαλω να σημειωσετε οτι ξεκαρδιζομεθα !

      Νικηφορος Φωκας
      (Ναι...)

      Διαγραφή
    4. Η Αγγλική, με 60000 Ελληνικές λέξεις είναι η πλέον διαδεδομένη Ελληνική διάλεκτος στον πλανήτη σήμερα. Από τα Αγγλικά ο κόσμος μπορεί να πάει και στα αρχαιότερα Ελληνικά. Από τα Αραβικά και τα Τουρκικά ο κόσμος δεν πάει πουθενά.

      Διαγραφή
  4. Χωριό πού φαίνεται, κολαούζο δέν θέλει - γιά τούς γνωρίζοντες ἰστορία....τά σχέδια πού ἀναφέρει ὁ Σιηδρούντιος τόν ὁποῖο δέν γνωρίζω, οὔτε καί ἔχω συγκεκριμένα δεδομένα τῆς σήμερον γιά τά σχέδια πού ἀναφέρει, φαίνονται ὡστόσο πολύ ὅμοια μέ τίς οἰκουμενιστικές-πολυπολιτισμικές-πολυθρησκευτικές βλακεῖες (ἕνωση διά τῆς ... πολιτικῆς ὁδοῦ, ἀντίθετων καί ἀσύμβατων μεταξύ τους θεολογιῶν, ἀνθρωπολογιῶν καί κοσμοθεωριῶν), βλακεῖες πού χρησιμοποίησαν οἱ Νεότουρκοι στίς αῤχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος, μέσῳ στοῶν τῆς Μασωνίας ἰδίως σέ Θεσσαλονική καί σέ Κωνσταντινούπολη (ὅπου συμμετεῖχαν ἀφελεῖς Ἕλληνες πού νόμιζαν μάλιστα καί ὅτι πρωτοστατοῦσαν -ἄν εἶναι δυνατόν!, ἀφοῦ κύριος σκοπός τῆς ἡγεσίας τῆς μασωνίας ἦταν , εἶναι καί θά εἶναι τό σβήσιμο τῆς πολύ ἰσχυρότερης - ὡς ἰδεολογίας ἀλλά καί ὡς πραγματικότητας ζωῆς - Ὀρθόδοξης χριστιανικῆς Οἰκουμένης, ἤτοι Ρωμηοσύνης) γιά νά χαντακώσουν τόν Ἐλληνισμό καί νά συντρίψουν τούς ὀρθόδοξους πληθυσμούς τῆς Μικρᾶς Ἀσίας.
    Καμία λοιπόν σχέση μεταξύ τῶν σχεδίων που ἀναφέρει ὁ Σιδηρούντιος μέ πραγματικά ἐθνικό σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον είδαμε τον εθνικό σχεδιασμό των Ορθοδόξων που μας κατάντησε.
      Το 1453 πριν σπάσουν την πόρτα της Αγίας Σοφίας, περίμεναν προσευχόμενοι να επαληθευτεί η προφητεία που έλεγε ότι όταν μπουν οι Τούρκοι στην Πόλη, θα κατέβει από τον ουρανό η Παναγία μέσα σε ένα σύννεφο να σώσει την κατάσταση. Οι δε σούπερ Ορθόδοξοι, με εντολή από τους πνευματικούς τους, αρνήθηκαν να πολεμήσουν τους Τούρκους διότι ο Παλαιολόγος είχε γίνει Καθολικός. Αντί στον πόλεμο ενάντια στο Ισλάμ, η Ορθοδοξία προτίμησε την παράδοση και υποταγή στο Ισλάμ. Κατα χιλιάδες, πολλοί Ορθόδοξοι πολέμησαν στον πλευρό του Ισλάμ ενάντια στην Πόλη. Προδότες τότε λόγω λανθασμένων ιδεών, προδότες και σήμερα που έχουν αποχαυνώσει το λαό με τον παραθρησκευτισμό.
      Η Κερκόπορτα από συνεργάτες του Ισλάμ άνοιξε τότε, ανοίγει και σήμερα. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα βρεθούν κάποιοι που θα την έχουν στημένη να ρίξουν καυτό λάδι και στους προδότες που ανοίγουν την Κερκόπορτα, και σε αυτούς που θέλουν να εισέλθουν.
      Κατα τα άλλα σας φταίνε οι Μασώνοι, οι Εβραίοι, οι Κομμουνιστές, τα δαιμόνια, οι καλικάντζαροι και τα σφαντά.

      Διαγραφή
    2. Ποιος Παλαιολόγος είχε γίνει καθολικός; Μήπως εννοείς τον Ιωάννη Ε' και όχι τον Κωνσταντίνο;

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ὅτι λέτε πράγματα ἀπό ἀνακριβῆ καί ἀβάσιμα ἕως ἀνιστόρητα.
      Φυσικά καί πολέμησαν οἱ ὁρθόδοξοι Ἕλληνες Ρωμηοί τούς μωαμεθανούς τούρκους , ἀλλά ἦσαν πολύ περισσότεροι οἱ τελευταῖοι.
      Τήν Κερκόπορτα τήν ἄνοιξαν ἤ μᾶλλον δέν τήν ἀσσφάλισαν καλά, τό πιθανότερο, οἱ ὑπό τόν Ἰουστίνη Λατίνοι, καί δέν μπορεῖ νά ἀποκλεισθῆ ὅτι τό ἔκανανἐπίτηδες. Διότι στήν συνέχεια, παραδόξως, μπόρεσαν καί διέφυγαν διά θαλάσσης ἀπό τόν τουρκικό στόλο καί έφυγαν στήν Δύση μέ ἀσφάλεια (λατίνοι ὄντες, μετά τήν ἱστορική ἀπάντηση τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πρός τούς Τούρκους, ἐφείσθησαν τῆς ζωῆς των..., πολύ φυσικό ὄχι γιά δειλούς, δειλοί δέν ἦσαν καί τό εἶχαν ἀποδέιξει, ἀλλά φυσικό γιά ἀβάπτιστους, ἀφοῦ ἄρα θά ἐσκέπτοντο μόνο λογικῶς καί σέ καμία περίπτωση ὑπερλόγως: ἀφοῦ σοῦ λέει θά πεθάνουν πού θά πεθάνουν ὅσοι μείνουν, ποιά ἠ διαφορά ἄν διευκολυνθοῦν οἱ τοῦρκοι καί σωθοῦν οἱ ἴδιοι οἱ λατίνοι;).
      Ἄν ὑπῆρχαν καί Ὀρθόδοξοι σύμμαχοι τοῦ Μωάμεθ πού πολέμησαν κατά τῶν Ἐλλήνων Ρωμηῶν τῆς Κωνσταντινουπόλεως, λόγῳ ἀνατείλαντος τότε ἐθνικισμοῦ (Σέρβων) καί διασπάσεως τῆς ἑνότητας τῆς Ρωμηοσύνης, δέν τό ἐνθυμοῦμαι ἀπό τίς ἀναγνώσεις μου, ἀλλά δέν ἀποκλείεται. Μήν ξεχνᾶμε ὅμως, ὅτι καί οἱ Μακεδόνες Ἕλληνες καί οἱ ἐξ Ἐφέσου Ἕλληνες πολέμησαν, ἀναγκαστικά, μαζί μέ τούς Πέρσες τούς λοιπούς Ἔλληνες κατά τούς Περσικούς πολέμους.
      Λιγώτερος ἀνιι-ἐκκλησιαστικός, ἀντι-χριατιανικός καί ἀντι-ὀρθόδοξος φανατισμός σας, θά βελτιώσει τήν ἀγάπη γιά τήν ἀλήθεια πού καί σέ σᾶς χαρίζει σίγουρα ὁ Κύριος. Μόνο πού αὐτό θά συνεπάγεται καί κάποιες ἐκκοπές τοῦ δικοῦ σας θελήματος σέ ὁρισμένα πράγματα...(πού μόνον ἐσεῖς γνωρίζετε). Λυποῦμαι πού εἶμαι ἐγὠ ὑποχρεωμένος νά σᾶς τά πῶ αὐτά στά ἴσια, ἀλλά νομίζω τό παρακάνατε σέ φανατικό λόγο μέ ἱστορικά ψεύδη.
      Καί κάτι ἄλλο: Θρησκόληπτοι πραγματικά καί ἄρα φανατιζόμενοι, εἶναι ὅλοι οἰ θρησκεύοντες, καί οἱ ἄθεοι πού θρησκεύουν συχνά χειρότερα ἀπό ὅλους, ἀλλά ὅχι οἱ πραγματικοί ὀρθόδοξοι χριστιανοί. Τό ὅτι προσηύχοντο κατά τήν ἅλωση τῆς Πολής τά γυναικόπαιδα στήν Ἁγιά Σοφιά, καί δέν ἔχαναν τήν ἐλπίδα τους στόν Χριστό καί στήν Παναγία, σᾶς ἐξόργισε τόσο! μετά τόσους αἰῶνες! Ποιός εἶναι λοιπόν ὁ φανατικός καί ὁ θρησκόληπτος;

      Διαγραφή
    4. Ο Τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, πέθανε ουνίτης, και η τελευταίες λειτουργίες εγιναν κοινές με Καθολικούς και Ορθόδοξους παπάδες. Είμαι επαγγελματίας ιστορικός με τρία μεταπτυχιακά.
      Ο Σχολάριος καθοδηγούσε υπέρ του Μωάμεθ και των Τούρκων και οι δικοί του αρνήθησαν συμμετοχή στην υπεράσπιση της Πόλης.
      Καμία σχέση οι στρατιώτες του Τζουστινιάνι με την περιοχή όπου άνοιξε η κερκόπορτα. Αλλού πολεμούσαν, πολύ νοτιότερα. Η δε περιοχή από όπου άνοιξε η κερκόπορτα δεν λεηλατήθηκε διότι την έλεγχαν οι δοσίλογοι και έλαβαν ως αμοιβή πολλά δικαιώματα. Όλες οι άλλες περιοχές της Πόλης ρήμαξαν, μόνο εκεί άφησαν εκκλησίες χωρίς να τις κάψουν. Ο ίδιος ο Γεδεών τα αναφέρει τα περι συμμαχίας με τον Μωάμεθ στο πρώτο τέυχος της Εκκλησιαστικής Αλήθειας. Παραθέτει παλαιές ματυρίες Τούρκων στους οποίους άνοιξαν την κερκόπορτα οι Ορθόδοξοι.
      Διαβάστε τα χρονικά των Δούκα, Φραντζή και Κριτόβουλου, εκεί θα δείτε ότι ο Μωάμεθ είχε περισσότερους Ορθόδοξους Χριστιανούς στο στρατό του από όσους είχε ο Παλαιολόγος. Εκεί θα μάθατε αρκετά αλλά όχι τα πάντα και για τις προδοσίες.
      Η βιασμένη ιστορία την οποία διδάσκει η Εκκλησία μας ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία που αποκαλύπτουν οι ιστορικές πηγές. Ο συνεχόμενος βιασμός της ιστορίας από τους παραθρησκευτικούς, μας κατάντησε από άρχοντες δούλους.
      Ο ίδιος ο Σχολάριος σε επιστολή του δήλωσε μετανοιωμένος για την προδοσία του, αλλά αποδέχθηκε τα πράγματα ως θέλημα Θεού.

      Διαγραφή
    5. Ὅταν λέτε ὅτι ὁ Σχολάριος πρόδωσε, ἀναρωτιέμαι ποιός σᾶς ἔδωσε τά μεταπτυχιακά καί σέ τί ἀκριβῶς. Ποῦ εἶναι αὐτό πού λέτε, ὅτι μετενόησε καί ὡς πρός τί ἀκριβῶς;
      Ἀπο ἄρχοντες δούλους μᾶς κατάντησαν οἰ προχειρότητες καί τό ἀντι-ἐκκλησιαστικό φρόνημα. Δέν εἶπα ὅτι ἐκεῖ πού πολεμοῦσε ὁ Ιουστίνης ὑπῆρξε προδοσία.
      Γιά τό ὅτι βγῆκε ἀπό τήν Κερκόπορτα εἶπα, μετά τόν τραυματισμό του, μαζί μέ τούς δικούς του, καί αὐτό ἀπό ὅσο γνωρίζω, εἶναι βέβαιο. Τό ὅτι μετά τήν ἅλωση δέν ἐβλάβη ἡ ἐντός Πόλεως περιοχή κοντά στήν Κερκόπορτα, ὅπως λέτε, γιατί τό συσχετίζετε μέ προδοσία ὀρθοδόξων χριστιανῶν;!!!
      Τό ὅτι μέ τόν Μωάμεθ πολεμοῦσαν καί σύμμαχοί του ὀρθόδοξοι, εἴτε ὡς π.χ.Σέρβοι, εἴτε ὡς γενίτσαροι ἀπό τούς ὑποτεταγμένους χριστιανικούς πληθυσμούς, αὐτό σέ τίποτα δέν σημαίνει προδοσία ὀρθιοδόξων χριστιανῶν, ἀφοῦ οἱ μέν σύμμαχοί του πολεμοῦσαν ἀναγκαστικά καί γιά νά μήν σφαγοῦν οἱ ἴδιοι καί οἱ πληθυσμοί τους, καί ὄχι γιά κάποιο ὄφελος, οἱ δέ γενίτσαροι φυσικά γνωρίζετε τί διαφθορά ὑφίσταντο προτοῦ καταστοῦν γενίτσαροι (ἀπό πορνεῖες μέχρι ὑποχρεωτικές δολοφονίες χριστιανῶν, παιδιόθεν). Γι' αὐτό καί τά γιουρούσια τῶν τούρκων στήν Κωνσταντινούπολη στήν τελευταία τους προσπάθεια, ἔγιναν κυρίως ἀπό τούρκους καί γενίτσαρους. Οἱ ὀρθόδοξοι σᾶς φταῖνε γι'αὐτά;
      Ὡς ὀρθόδοξος χριστιανός, κανείς δέν γίνεται προδότης. Μάρτυρας μπορεῖ, ἀλλά ὄχι προδότης. Προδότης εἶναι αὐτός πού δέν στέκεται στήν ὀρθοδοξία, αὐτός πού κυττάζει νά σώσῃ τό τομάρι του καί ὄχι τούς ἄλλους καί τήν πατρίδα του.
      Ἄν ὑπῆρξαν προδότες, ἐντός τῆς Πόλεως ὅπως λέτε - πού ἐμένα μοῦ φαίνεται πολύ πιό ἀπίθανο ἀπό τό ἐνδεχόμενο συναλλαγῆς τῶν περί τόν Ἰουστίνη μέ τούς τούρκους - αὐτοί οἱ προδότες μόνο ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί δέν ἐνήργησαν. Ἀλλά πάντως, ἐμένα μοῦ φαίνεται ὅλως ἀπίθανο νά συνηλλάγησαν μέ τους τούρκους οἱ εντός τῶν τειχῶν τῆς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, διότι ἡ ἀναξιοπιστία τῶν τούρκων θά τούς ἀπέτρεπε ἀπό σκέψεις γιά χωριστή συμφωνία μαζί τους. Ἔχετε ἀλήθεια ντοκουμέντα πού ἀποδεικνυουν ὅτι αὐτοί πού εὑρίσικονταν κοντά στήν Κερκόπορτα, μετά ἀπό τήν ἅλωση, ἀπήλαυσαν καί σωτηρίας καί προνομίων ὅπως λέτε;
      ΥΓ. Καί κάτι ἀκόμη: Ἡ Ἐκκλησία δέν παραποιεῖ τήν ἀλληθεια, καί δέν κάνει δική της ἐπιστημονική ἔρευνα. Ὡστόσο στέκεται πάντα στήν ἀλήθεια, παρουσιάζει ἀληθινές μαρτυρίες αὐτούσιες ἤ περιληπτικῶς, καί πολλές φορές ὁρισμένα πράγματα τά λένε οἱ ποιμένες "ΛΟΓΙΚΩΝ προβάτων" ἁπλοποιημένα ἀλλά ὄχι παραποιημένα.

      Διαγραφή
    6. η τελευταία ενωτική λειτουργία στην Αγία Σοφία τελέσθη στις 12 Δεκεμβρίου του 1452 και σύμφωνα με τον Γεώργιο Σφραντζή ο αυτοκράτορας ξεσφράγισε μία μέρα πριν την άλωση το ναό, όπου ο Παλαιολόγος μετέλαβε τα "άχραντα και θεία μυστήρια ". Αυτά γραφόμενα από έναν ορθόδοξο ιστορικό, δε μπορούν παρά να μαρτυρούν πως ο Παλαιολόγος πέθανε Ορθόδοξος.
      Τώρα για τον αν πολέμησαν ορθόδοξοι εναντίον του Βυζαντίου δεν υπάρχουν αμφιβολίες, άλλωστε οι πόλεμοι είναι σπανίως (ποτέ) αμιγώς θρησκευτικοί και αυτός δεν αποτελεί εξαίρεση.

      Διαγραφή
    7. Διαβαστε τις πηγές που παραθέτω και μετά μιλάμε.
      Καμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ Κερκόπορτας και μαχητών του Τζουστινιάνι, το οποίο προδωσαν και αυτόν οι φιλότουρκοι. Διαβάστε τις πηγές για το τι έγινε.
      Προδότες και άνθρωποι του Σατανά είναι όσοι διχάζουν τον Χριστιανικό κόσμο και τρέχουν να αγαπηθούν με το Ισλάμ. Ακόμα και σήμερα πήγε ο Αρχιεπίσκοπος να ζητήσει λεφτά από τους Χαλίφηδες και τους Ιμάμηδες στα Κατάρια, και όχι από άλλους Χριστιανούς.
      Ντροπή και αίσχος για την αμάθεια και την προδοσία. Σφάζουν τα Ισλάμια τους Ορθόδοξους και τους Καθολικούς με λεφτά του Κατάρ, και τρέχει ο δικός μας να προσκυνήσει το Κατάρ. Ο Σατανάς είναι ο άρχοντας του Χριστιανισμού σας.

      Διαγραφή
    8. "ἀφοῦ κύριος σκοπός τῆς ἡγεσίας τῆς μασωνίας ἦταν , εἶναι καί θά εἶναι τό σβήσιμο τῆς πολύ ἰσχυρότερης - ὡς ἰδεολογίας ἀλλά καί ὡς πραγματικότητας ζωῆς - Ὀρθόδοξης χριστιανικῆς Οἰκουμένης, ἤτοι Ρωμηοσύνης"

      Αλεξανδρινέ,

      Γράφεις εντελώς ανεύθυνα και, εν πολλοίς, είσαι μάλλον άσχετος με τα θέματα, που καταπιάνεσαι. Τι άλλο να επί κανείς για κάποιον που χαρακτηρίζει την Ορθοδοξία ... "Ιδεολογία" (!!!); Τι θα πει ιδεολογία, ξέρεις; Και αν ναι, τι σχέση μπορεί να έχει με την Ορθοδοξία, π' ανάθεμα αν ξέρεις τι είναι κι αυτή;

      Τα θρησκευτικά δεν είναι το φόρτε μου και μ' αφήνουν λίγο-πολύ αδιάφορο, αλλά εδώ βγάζεις μάτια!

      Όσο για την άλλη αρλούμπα, που γράφεις, θα σε ρωτήσω από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός, ή απλώς Τεκτονισμός ("μασωνία στην γλώσσα τού καφενείου) στοχεύει εκεί που λες΄; Ωσαύτως, χαρακτηρίζεις και τον τεκτονισμό σαν ... ιδεολογία (sic). Ό,τι νά ναι...

      Διαγραφή
  5. "Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, που. κατά την άποψή μας. {είναι σχεδόν αδύνατον να} έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ"
    Έβαλα μέσα σε αγκύλες τις περιττές λέξεις, που εκφράζουν μιαν λανθασμένη υπόθεση, στην οποία βασίζεται ένα ονειρικό οικοδόμημα, χρήσιμο ως καταφύγιο χριστουγεννιάτικης θαλπωρής αυτή την περίοδο του σκοτεινού εφιάλτη.
    Στη Συρία διεξάγεται η πρώτη φάση πολέμου Μεγάλων Δυνάμεων. Η ρωσική επέμβαση αιφνιδίασε τις ΗΠΑ. Τα δυο πεσμένα ρωσικά αεροπλάνα και οι ασυνάρτητες δηλώσεις της Ουάσιγκτων το πρώτο δεκαπενθήμερο ήταν έκφραση οδυνηρού ξαφνιάσματος και αμηχανίας, ο Κέρυ με τη Νούλαντ στη Μόσχα και η σημερινή απόφαση στον ΟΗΕ είναι η προσπάθεια των Αμερικανών να ξανανέβουν στο τραίνο. Το ίδιο και η επιστροφή του Ερντογάν στις αγκάλες του Ισραήλ. Ο πόλεμος θα συνεχισθεί αμείλικτος και Εμείς δεν είμαστε καθόλου έξω δυστυχώς. Και στην κατάσταση απόλυτης σήψης, όπου βρισκόμαστε, και με τα διεθνή καμώματα των παλιάτσων κυβερνητών μας, κινδυνεύουμε με εξαφάνιση και από
    τον χάρτη της Λωζάνης και από τον χάρτη της CIA, με την Ελλάδα της Μελούνας, που επιδεικνύει ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του.
    Καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ίδιοι οι Ρώσοι και οι ίδιοι οι Νατοϊκοί στρατηγοί έχουν πολλές φορές δηλώσει ότι η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία έγινε κατόπιν κοινού Αμερικανορωσικού σχεδιασμού. Όποιος όμως ζει μακριά, μέσα σε ιδεοληψίες, δεν βλέπει παρα μόνο αυτά που υπάρχουν μέσα στο δικό του κόσμο.

    Το ότι όλα μπορούν να ξεφύγουν και να αλλάξουν, είναι επίσης πιθανό. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν σε εμένα ότι η Ρωσία θα κρατήσει ένα μικρό τμήμα της Συρίας, και θα χάσει το μεγαλύτερο, έτσι όπως έγινε στην Ουκρανία. Η δε Ελλάδα και Τουρκία δείχνουν σημάδια ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχουν τα σημερινά σύνορα. Η Ελλάδα πολύ φοβάμαι ότι θα πνιγεί από εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους πρόσφυγες που θα έρθουν λόγω εμφυλίου μέσα στην Τουρκία, στους οποίους η ΕΕ θα παραχωρήσει μεγάλο μέρος της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ DOGIVANIS. Πλήρης απάντηση επί των αιτίων θα απαιτούσε διατριβή. Πάντως, ενδιαφέρουν μόνο τα κύρια αίτια και αιτιατά. Τα πρώτα ενδιαφέρουν καθότι μόνο εάν γίνεται σωστή διάγνωση μπορεί να υπάρξει θεραπεία και ίσως ίαση.

    Όσον αφορά τα αίτια, λοιπόν, τα κύρια οφείλονται στο έλλειμμα ή και ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής. Πίσω από αυτά τα αίτια, εν τούτοις, κρύβονται πολλά άλλα και μάλιστα πρωτεύοντα.

    Είναι πρωτίστως η πολιτικοπνευματική δίνη μέσα στην οποία εισήλθε μετά την Ελληνική Επανάσταση το νεοελληνικό κράτος. Ενώ των Ελλήνων οι Κοινότητες διαθέτουν κεντρικό κοσμοθεωρητικό προσανατολισμό, την Ελληνικότητα η οποία εδράζεται πάνω στις υψηλές αρχές της πολιτικής ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας (στην κλασική εποχή το «ιδεώδες της ανεξαρτησίας») το νεοελληνικό κράτος ποτέ δεν υπήρξε επάξιος φορέας αυτής της μεγάλης και οικουμενικής πολιτικής παράδοσης.

    Καπελωμένο με ξένες εξουσίες ενσαρκωμένες στο εξουσιαστικό «σύστημα» του νεοελληνικού κράτους, των Ελλήνων οι Κοινότητες, εδώ και δύο αιώνες, αγωνίζονται να επιβιώσουν. Πλην στον σύγχρονο μοντερνιστικό εθνοκρατοκεντρικό κόσμο ακόμη κα έθνη που διαθέτουν πανίσχυρες πολιτικές παραδόσεις δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς ισχυρές κρατικές δομές και εθνική στρατηγική [βλ. ΗΘΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ Η μη θεσπισμένη ισχύς στην διεθνή πολιτική. Πολιτική θεολογία versus πολιτική θεωρία http://wp.me/p3OlPy-1bH όπου και γίνεται περιγραφή και στοιχειώδης ερμηνεία των κρατοκεντρικών προσανατολισμών μετά την Συνθήκη της Βεστφαλίας του 1648].

    Στον σύγχρονο μοντερνιστικό κόσμο μια κρατική θεωρία και η στρατηγική θεωρία που την στηρίζει είναι για όλα τα κράτη προϋπόθεση επιβίωσης. Τέλος, στην ύστερη νεολληνική φάση της λεγόμενης μεταπολίτευσης ούτε λόγος να γίνεται: Των Ελλήνων οι κοινότητες όσες βρίσκονταν εκτός «μητροπόλεως» καταστράφηκαν (αυτή την στιγμή που μιλάμε η Κύπρος), οι δε εντός «μητροπόλεως» υπέστησαν καταστολή και τώρα είμαστε στην φάση εξόντωσης και αυτών.

    Για τις ιστορικές συζητήσεις που βλέπω, ΣΚ, αξίζει να τις αναρτήσεις ξεχωριστά. Καταμαρτυρούν ενδεικτικά και χαρακτηριστικά την απελπιστικά βαθιά πολιτικοπνευματική διαφοροποίησή μας. Πολλά και πάλι τα αίτια. Λέω μόνο ότι ένα σύγχρονο κράτος για να κτιστεί και να επιβιώσει οι ενδυναμωτικές (και όχι αποδυναμωτικές εκλογικεύσεις) είναι απόλυτα αναγκαίες (τόμοςΒ "Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός",Κονδύλης).

    Όσοι προσπαθήσαμε να εμβαθύνουμε σε αυτό το ζήτημα ξέρουμε στοιχειωδώς το ΑΒΓ:

    1.Η ιστορία είναι το δικαστήριο των εθνών όχι των λεγόμενων ιστορικών. Είναι ένα πράγμα η ιστορική αλήθεια που είναι ανέφικτη και άλλο η προσανατολιστική αποτύπωση κύριων σταθμών και γεγονότων.
    2.Οι νεοέλληνες διαθέτουν ωκεανό ισχύος και «ιστορικών» μαρτυριών, δηλαδή τον ανέγγιχτο ωκεανό των Ελληνικών πολιτικών παραδόσεων.
    3.Σιτιζόμενοι από σπάνιους δημόσιους πόρους τους αποδυναμώνουν

    Είπα πολλά, όμως, με συντομία και γι’ αυτό με κίνδυνο να υπάρξει παρερμηνεία ή παρανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε καθηγητά η παρέμβαση σας όπως πάντοτε εποικοδομητική!
      Κρατώ μεταξύ άλλων το ιδιαίτερης σημασίας σημείο της παρέμβασης σας:
      Τέλος, στην ύστερη νεοελληνική φάση της λεγόμενης μεταπολίτευσης ούτε λόγος να γίνεται: Των Ελλήνων οι κοινότητες όσες βρίσκονταν εκτός «μητροπόλεως» καταστράφηκαν (αυτή την στιγμή που μιλάμε η Κύπρος), οι δε εντός «μητροπόλεως» υπέστησαν καταστολή και τώρα είμαστε στην φάση εξόντωσης και αυτών.
      Ευχαριστώ θερμά!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.