31/12/15

Ερντογάν «ο Μεγαλοπρεπής» και ... η σφαγή των Κούρδων

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!
ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ (Siwel) - Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν αυτό το Σάββατο 26  Δεκεμβρίου στο προαύλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις σφαγές που διαπράττονται στο Κουρδιστάν από το φασιστικό καθεστώς του ισλαμιστή προέδρου Ερντογάν.

Εδώ και  αρκετές εβδομάδες, οι Κούρδοι της διασποράς κατέλαβαν σιδηροδρομικούς  σταθμούς και δημόσιες πλατείες, οργανώνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις λίγο πολύ παντού στην Ευρώπη, αλλά ο δυτικός Τύπος κωφεύει, καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κουρδικός λαός υφίσταται μια γενοκτονία. Προτιμά να δημοσιεύσει άρθρα για το μεγαλείο του "Ερντογάν του Μεγαλοπρεπή" ...


Pancarte portée par un enfant kurde au rassemblement du Trocadéro, ce samedi 26 décembre. Une image qui illustre toute la grandeur du calife "Erdogan le magnifique" (Photo SIWEL)
Πλακάτ που μεταφέρεται από έναν κουρδόπουλο κατά τη συγκέντρωση στο Τροκαντερό, αυτό το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου. Μια εικόνα που δείχνει το μεγαλείο του χαλίφη "Ερντογάν του Μεγαλοπρεπή" (Φωτογραφία Siwel)
Πράγματι, αντί να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη στον κουρδικό λαό που κατακρεουργείται από ισλαμιστές όλων των αποχρώσεων, από το ισλαμο-φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν μέχρι το Ντάες/Daesh περνώντας από το Μέτωπο Ελ Nosra και μια ολόκληρη αρμάδα ισλαμιστών τρομοκρατών, ο γαλλικός Τύπος κάνει την απολογία του "νομίμου" φασισμού, τιτλοφορώντας (Le Point) Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής ... σκέτη ντροπή για ένα λεγόμενο "ελεύθερο" Τύπο, εκτός εάν εγκρίνει, ψυχικά και συνειδητά, αυτή τη σφαγή. 
Και ενώ ο δυτικός τύπος μεγεθύνει τον χαλίφη της Κωνσταντινούπολης, ο τελευταίος οδηγεί ήσυχα τον πόλεμο του εναντίον του κουρδικού λαού, αγοράζει το πετρέλαιο του Ντάες/Daesh,  αποκρύβει τα αρχαιολογικά τεμάχια των αρχαιολογικών τόπων ου καταστράφηκαν από τους φίλους του Ισλαμικού Κράτους, θέτει πολλές κουρδικές περιοχές υπό πολιορκία και σφάζει ατιμώρητα γυναίκες και παιδιά με ένα στρατό κατοχής που πυροβολεί οτιδήποτε κινείται, μην αφήνοντας ακόμη και τους πολίτες να συλλέξουν τα λείψανα των θυμάτων της βαρβαρότητας του.

Και ειρωνεία της τύχης, ενώ διαιωνίζεται υπό τις διαταγές του χαλίφη Ερντογάν τη σφαγή του κουρδικού λαού, οι μαχητικές κουρδικές δυνάμεις που προωθούνται ενώπιον του Ντάες/Daesh και των "σύμμαχων" του, αυτοί οι "πρωταθλητές της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στο κόσμο, δεν είναι παρά μόνο σκόνη στα μάτια.

Ο γενναίος λαός ξαναβρίσκεται μόνος του ενώπιον μιας βαρβαρότητας χωρίς όνομα, που καθοδηγείται από τη μια πλευρά από τους τρομοκράτες του Ντάες/Daesh και από την άλλη από τους τρομοκράτες του χαλίφη "Ερντογάν του μεγαλοπρεπή", χωρίς να μετρήσουμε τους δημόσιους απαγχονισμούς που υφίστανται στο Ιράν με τη σιωπηρή συνενοχή των "μεγάλων" εθνών που δεν βρίσκουν τίποτα για να διαμαρτυρηθούν.

Ωστόσο, όπως το ανέφεραν οι Κούρδοι ομιλητές στις διάφορες δημόσιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην βαρβαρότητα των οποίων είναι θύμα και τον απεχθή μιντιατικό αποκλεισμό της Δύσης που καλύπτει αυτά τα εγκλήματα, παρότι ο κουρδικός λαός δεν έχει καμία στήριξη από τα Κράτη, απολαμβάνει, εν πάση περιπτώσει, τη στήριξη των λαών, και ανάμεσα τους, υπάρχει ο λαός της Καμπυλίας που τους φέρνει τακτικά την αμέριστη στήριξή του. Στο συλλαλητήριο του Τροκαντερό, ο εκπρόσωπος της MAK στο εξωτερικό μετέφερε το μήνυμα στήριξης προς τον κουρδικό λαό σε αυτές τις οδυνηρές καταστάσεις όπου ο κουρδικός λαός έχει ήδη χάσει 186 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες του χαλίφη Ερντογάν

ZP, Siwel

Παρακάτω, ένα βίντεο από τη συγκέντρωση στο Τροκαντερό και μερικές φωτογραφίες

















Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά. 31.12.2015

http://www.siwel.info/Erdogan-le-magnifique-et-le-massacre-des-kurdes_a8273.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.