27/12/15

Η Ελλάδα ακύρωσε τους περιορισμούς στις πτήσεις στο Αιγαίο που επέβαλε η Τουρκία

Ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου η πολιτική αεροπορία της Ελλάδας, εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις (Notam) για την αεροπλοΐα, με τις οποίες καταργεί τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί από την τουρκική πλευρά για πτήσεις πάνω από περιοχές του Αιγαίου.

Η απαγόρευση των πτήσεων έγινε από την Τουρκία για να δικαιολογήσει προγραμματισμένες ασκήσεις της σε αυτές τις περιοχές.

Η τουρκική άσκηση όπως αναφέρθηκε θα γινόταν στην περιοχή των νησιών του Αιγαίου. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβανόταν η χερσόνησος του Άθω, το νησί της Λήμνου, η Σκύρος, η Πάτμος, η Τήνος και η Μύκονος.

Αξίζει να σημειωθεί- σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα- ότι η Αθήνα αντέδρασε αποφασιστικά. Η ελληνική πλευρά έχει εκδώσει τη δική της ανακοίνωση, αποδεικνύοντας την παρανομία των ενεργειών της Τουρκίας.

«Η Άγκυρα αναφέρεται σε περιοχές της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, και οδήγησε στην έκδοση αυτής της ακύρωσης ως απάντηση», αναφέρεται από την ελληνική πλευρά.

Η ελληνική παρέμβαση επέδρασε στην ακύρωση της τουρκικής Notam, που έκλεισε αεροδιαδρόμους, τόσο τοπικούς, όσο και διεθνείς, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.