30/11/15

Είναι εθνικά επικίνδυνος - Γκάφα του Τσίπρα στο Twitter για τους «νευρικούς πιλότους»

 Σάλος από την παρέμβασή του μετά τη Σύνοδο  
Ανδρέας Μπελεγρής 
«Κατέβασε» τα επίμαχα tweets από τον ξενόγλωσσο λογαριασμό του μετά την παρέμβαση Νταβούτογλου: «Αλέξη, ας εστιάσουμε στα θετικά» - Το... «γύρισε» αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, αφού τα διέγραψε, και σχολίασε: «Να μιλάμε με ειλικρίνεια για να φτάσουμε σε λύσεις» 

Σε γκάφα φαίνεται ότι έπεσαν οι διαχειριστές του Twitter του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά στον λογαριασμό όπου γράφει για ευρωπαϊκά θέματα στην αγγλική γλώσσα (@tsipras_eu). Ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στον ελληνικό, όσο και στον ξενόγλωσσο λογαριασμό του το βράδυ της Κυριακής αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής και συγκεκριμένα στις αιχμές που άφησε στην τουρκική συμπεριφορά των παραβιάσεων στο Αιγαίο. 
Δράττοντας την ευκαιρία από την κατάρριψη των ρωσικών ο κ. Τσίπρας είπε προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου: «Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας». Ολόκληρη η αποστροφή του πρωθυπουργού, ανέβηκε και στον ελληνόγλωσσο λογαριασμό του, αλλά και και στον ξενόγλωσσο: 

Ta tweets του Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά:





Τα ίδια tweets ανέβηκαν το βράδυ της Κυριακής και στον ξενόγλωσσο λογαριασμό του κ. Τσίπρα:


Λίγο αργότερα όμως από τον ξενόγλωσσο λογαριασμό του κ. Τσίπρα, σβήστηκε, παραμένοντας μόνο στα ελληνικά.

Το ξενόγλωσσο προφίλ του πρωθυπουργού σήμερα, όπου έχουν σβηστεί τα επίμαχα tweets:


Αντίθετα, παραμένουν στο ελληνικό του προφίλ:

Στον διαδικτυακό διάλογο συμμετείχε και ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, που απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε στον δικό του λογαριασμό: «Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».

Το tweet του Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου «επιπλήττει» τον πρωθυπουργό:


Πάντως ο κ. Τσίπρας λίγο αργότερα επανήλθε με νέα ανάρτηση σημειώνοντας: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις», ενώ σε άλλο tweet υπογράμμισε: «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

Τα tweets που ανέβασε μετά την παρέμβαση Νταβούτογλου ο Αλέξης Τσίπρας στα ελληνικά και τα αγγλικά:


Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός «την είπε» μέσω Twitter στον Τούρκο για την κατάρριψη του μαχητικού
«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του». Έτσι σχολιάζει η αγγλική εφημερίδα The Guardianτην γκάφα του πρωθυπουργικού επιτελείου στο Twitter λίγο μετά την Σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία. 

Ο αρθρογράφος επιμένει σε δύο σημεία: Πως το συμβάν θεωρείται «πάρα πολύ ασυνήθιστο» και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έσβησε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets. Στέκεται επίσης στο γεγονός πως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα μετέφερε στο Twitter του ειπώθηκαν μέσα στην Σύνοδο ή εάν γράφτηκαν ειδικά για τα social media. 

«Πολύ γρήγορα άναψε φωτιά στο Twitter, καθώς πολλοί χρήστες καταδίκασαν τον Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, με κάποιους πάντως να τον υποστηρίζουν», σημειώνει ο Guardian. 

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.