14/11/15

Τρομακτικό: O Τσίπρας θα πάει στην Τουρκία!;

Μαλούχος Γεώργιος Π.  
Τρόμος οφείλει να καταλάβει όποιον συνειδητοποιήσει ότι επίκειται ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία.
Τρόμος, επειδή έχουμε πια την εμπειρία του πώς διαπραγματεύθηκε με τους δανειστές.
Τρόμος καθώς είδαμε τι υπέγραψε τελικά στην προηγούμενη, την ευρωπαική, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για τους πρόσφυγες.

Αλλά τρόμος και γιατί είναι γνωστό το πόσο ευνοικές είναι για την Αγκυρα οι σχετικές αποφάσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών: έχει πάρει ήδη τόσα πολλά και δεν έχει κάνει, επί της ουσίας, τίποτα.
Τρόμος για την απίθανη ηθική ευκολία με την οποία κοροιδεύει ακόμα τον κόσμο, με αποκορύφωμα το χθεσινό: το κόμμα του να διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησής του!...
Ε, με όλα αυτά ως δεδομένα, δεν προκαλεί τρόμο η είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει ως πρωθυπουργός στην Τουρκία, να συνομιλήσει με τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου;
Για ότι κι αν μιλήσουν, είτε για το προσφυγικό, είτε για τα ελληντουρκικά, ένα είναι σίγουρο: ότι οι συνομιλητές του, μεγάλοι παίκτες και οι δύο, θα τον κάνουν μια χαψιά, θα τον τυλίξουν μέσα σε μία κόλα χαρτί.
Αυτό είναι βέβαιο.
Το μόνο ζητούμενο είναι το αν θα τυλίξουν μαζί με αυτόν και την Ελλάδα.
Γι αυτό δεν πρέπει να πάει…

4 σχόλια:

  1. ΩΧΟΥ ΜΑΝΑ ΜΟΥ

    Ωχού Μάνα μου!

    Φίλος που σπούδαζε στο Γκράτς (Αυστρίας) υπέφερε από αιμορροίδες. Απεφάσισε λοιπόν να υποβληθεί στην σχετική εγχείρηση για να μην υποφέρει και για τον λόγο αυτόνπήγε στην Βιέννη στο Νοσοκομείο.

    Την άλλη μέρα μετά την εγχείρηση, οι νοσοκόμες τον ρωτούσαν τι σημαίνει Ελληνικά το «Ωχού Μάνα μου!» που έλεγε βογκώντας από τους τρομερούς μετεγχειρητικούς πόνους ο φίλος μου.

    Έτσι, τώρα που ο φέρελπις νεανίας, τον οποίο ψήφισε δις ο ….. πάνσοφος Ελληνικός λαός, αυτός που διαθέτει ....................ένα τόσο εξαιρετικά ευαίσθητο(sic!) πολιτικό αισθητήριο Ελληνικός λαός και δημοκρατικός ων, βρίσκει πάντοτε «τρελές» λύσεις (βλέπε διαπραγμάτευση για την οικονομία!), θα μεταβεί στην Τουρκία για να συναντήσει τους παμπόνηρους δολιότατους Τούρκους γείτονες και .... να τα «θαλασσώσει» για πολλοστή φορά, φωνάζω και εγώ «Ωχού Μάνα μου»............!

    Καήκαμε...!!!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάει στην Τουρκία για προσκύνημα στον Κεμάλ και για να λάβει εντολές …
    Όπως και οι προηγούμενοι από αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός , αν του κάνει πλάκα κάποιος και του πεί πως Άει σιχτίρ" σημαίναι "καλώς σας βρήκα" ,θα το πεί μόλις φτάσει στο αεροδρόμιο! (οπότε όλοι θα συμφωνήσουμε μαζί του βέβαια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί τρομάζουν και δικαίως για τ' αποτελέσματα τού ταξιδιού αυτού. Ο Τσίπρας είναι εντελώς άπειρος, έχει δείξει κακά δείγματα γραφής στις διαπραγματεύσεις, που έκανε τον περασμένο Ιούνιο στο Eurogroup και που κατέληξαν στο Βατερλώ των καφαλαιακών ελέγχων και τού συναλλαγματικού περιορισμού, αντί στον θρίαμβο "αυτός να παίζει λύρα και η Ευρώπη να χορεύει πεντοζάλη.

    Σωστά γράφει και ο Παπαθεμέλής, ότι τού την έχουν στημένη. Δυστυχώς, την δική του ανικανότητα, όπως και αυτήν των προκατόχων του φυσικά, που ακολουθούσαν την πολιτική τού "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω" και "πετά ο γάιδαρος...", την πληρώνει ο ελληνικός λαός. Μεγάλη ατυχία για την χώρα, ειδικά στις δύσκολες τούτες στιγμές, να μην έχει έναν πολιτικό τής προκοπής. Άπαντες κάτω τού μετρίου. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.