29/11/15

Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΦΑΣΗ «ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ» ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ”

SU-24
Δε συμμερίζεται την άποψη ότι η Τουρκία έδρασε αυτόβουλα και περίπου ως ταραξίας κλιμακώνοντας την ένταση με τη Ρωσία με την κατάρριψη πολεμικού της αεροσκάφους, ο δημοσιογράφος και αναλυτής κ. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Εκτίμησε ότι ένα τμήμα των δυτικών συμμάχων πρέπει να είχε και γνώση και ενημέρωση των τουρκικών δράσεων.
Κατά τη γνώμη του, τα πράγματα εξελίσσονται σε ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο διάλυσης και επαναχάραξης στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, φέρνοντας σε νέα αντιπαράθεση ΝΑΤΟ και Ρωσία.
Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην εμπλακεί σε υποθέσεις που δεν έχει ούτε ειδικό βάρος, ούτε λόγο να το κάνει τηρώντας τη γνωστή θέση ισορροπιών που παραδοσιακά τηρεί για δεκαετίες».
Σημείωσε πως «είναι λάθος η στρατηγική επιλογή μας να πιστεύουμε ότι τυχόν ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα άλλαζε τον προκλητικό και διεκδικητικό της χαρακτήρα, διαβλέποντας ότι και στο Κυπριακό πάνε πάλι να μας οδηγήσουν σε νέα θεμελιακή υποχώρηση “γείτονες” και εταίροι, εκμεταλλευόμενοι την μνημονιακή μας ισοπέδωση».
Οι κίνδυνοι μίας γενικευμένης ανάφλεξης στη περιοχή είναι υπαρκτοί είπε και αναρωτήθηκε αν η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας έχει διάθεση για ένα στρατηγικό εθνικό σχέδιο και κυρίως τη βούληση να το υλοποιήσει στη κατεύθυνση κατοχύρωσης της εθνικής μας κυριαρχίας.



Πηγή: neakriti.gr
konstantakopoulos.gr/

1 σχόλιο:

  1. Το πόλεμο, το πόλεμο, το πόλεμο...
    πόσο αντιαισθητικό ακούγεται να λες το Σιμήτη, το Καραμανλή, το Παπανδρέου.
    Η κατάργηση του Ν στην αιτιατική είναι ένα άλλο δείγμα ξεφτιλισμού της γλώσσας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.