29/11/15

Ασαντ: Εχει αυξηθεί η χορήγηση όπλων και η οικονομική ενίσχυση προς τους τρομοκράτες

Τι είπε σε Ιρανό αξιωματούχο ο Σύρος πρόεδρος
Φέρεται να είπε πως η στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα του από το Ιράν και τη Ρωσία έχει ωθήσει τα εχθρικά κράτη, «να αυξήσουν τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών»
Ότι οι αντίπαλοί του έχουν αυξήσει τη χορήγηση όπλων και την οικονομική υποστήριξη προς τους αντάρτες υποστηρίζει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Άσαντ φέρεται να είπε στον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, έναν υψηλόβαθμο Ιρανό αξιωματούχο πως η στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα του από το Ιράν και τη Ρωσία έχει ωθήσει τα εχθρικά κράτη, τα οποία δεν κατονόμασε, «να κλιμακώσουν περαιτέρω και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών».

Ο Ιρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε από την πλευρά πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία, καθώς ο πόλεμος «κατά του τρόμου είναι αποφασιστικής σημασίας για την περιοχή και τον κόσμο».

Ο Άσαντ είπε πως η ήττα των ανταρτικών ομάδων που πολεμούν για την ανατροπή του είναι αναγκαία προϋπόθεση για την «επιτυχία οποιασδήποτε πολιτικής επίλυσης αποφασιστεί από τους Σύρους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα πως οι αντάρτες κάνουν μεγάλη χρήση αντιαρματικών πυραύλων αμερικανικής κατασκευής που αγόρασε η Σαουδική Αραβία και προμηθεύονται μέσω της Τουρκίας και πως τα όπλα έχουν αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης.

Οι αποκαλούμενοι πύραυλοι TOW είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στο οπλοστάσιο των ανταρτικών ομάδων και υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρησιμοποιούνται πιο συχνά αφότου η Ρωσία επενέβη εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, ο συριακός στρατός ανέφερε χθες πως η Τουρκία έχει αυξήσει τις παραδόσεις όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού σε αυτούς που χαρακτήρισε ως τρομοκράτες στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.