28/11/15

Δεν βγαίνουν τα νούμερα κύριε Παυλόπουλε

Αλήθεια τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κάποιος όταν ακούει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναλαμβάνει τα γνωστά λαϊκίστικα τσιτάτα που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία;Διανύουμε τον έκτο χρόνο της κρίσης και το πολιτικό σύστημα αρνείται να απαγκιστρωθεί από τον κρατισμό και τον λαϊκισμό.Γιατί τι να σκεφτεί κάποιος όταν ακούει τον κ. Παυλόπουλο,τον ρυθμιστή του Πολιτεύματος να δηλώνει σε συνάντηση του πως «Είναι μεγάλο λάθος σχετικά με τον δημόσιο τομέα. Θα το επαναλαμβάνω κουραστικά, ότι αυτό που είχαμε ως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως οι άνθρωποι δεν είχαν μπει στις σωστές θέσεις».
Και δεν περιορίστηκε εκεί.Για το ασφαλιστικό δήλωσε πως «Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια».
Ας περιοριστούμε στην δήλωση του για το ασφαλιστικό όμως.Υποστηρίζει ο κ. Παυλόπουλος πως αν δεν γινόταν το PSI το ασφαλιστικό θα ήταν βιώσιμο για πολλά χρόνια.Σύμφωνα με τους αριθμούς τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν μέσω του PSI 14 δις.Το 2012 η κρατική επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν 14,47 δις.Λίγο μεγαλύτερη από το κούρεμα των ομολόγων τους.

Για τη συνέχεια Παρατηρητήριο

1 σχόλιο:

  1. κανένα πρόβλημα, νούμερα υπάρχουν αρκετά! Δείτε τη φωτογραφία απ' τη συνάντηση των πολιτικών "αρχηγών"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.