15/11/15

Το ανακοινωθέν από το Μέγαρο των Ηλυσίων που δεν θα διαβάσετε

Βίκτορ Ντεντάι, Le Grand Soir (Γαλλία)
Μετά τα χτεσινά τραγικά γεγονότα, αποφασίστηκε ότι η Γαλλία θα αναθεωρήσει τη στρατηγική και εξωτερική πολιτική της.
1) Λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη ορισμένων χωρών σε τρομοκρατικά κινήματα, είτε με τη δημιουργία τους με αμφίβολους γεωστρατηγικούς σκοπούς, είτε μέσω της χρηματοδότησης τους, είτε μέσω φιλοφροσύνης προς αυτούς, η Γαλλία θα αναθεωρήσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία.

2) Λαμβάνοντας υπόψη τον ενεργό ρόλο που διαδραματίστηκε από την ίδια τη Γαλλία στο σημείο 1), τα μέλη των διαδοχικών κυβερνήσεων ανακοίνωσαν την μαζική παραίτησή τους και τίθενται στη διάθεση της γαλλικής και διεθνούς δικαιοσύνης, όχι όμως χωρίς πρώτα να έχουν λάβει μέτρα κατά των πολιτικών, πολιτιστικών και μηντιατικών προσώπων που υπερασπίστηκαν και προώθησαν αυτές τις εγκληματικές πολιτικές.
3) Λαμβάνοντας υπόψη ότι, τα πέντε χρόνια δυτικών επεμβάσεων στη Συρία και τα 15 χρόνια εκστρατειών «εξάλειψης της τρομοκρατίας» παρήγαγαν λιγότερα αποτελέσματα από τον ένα μήνα της ρωσικής επέμβασης, η Γαλλία θα επανεξετάσει τις στρατηγικές συμμαχίες της σχετικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να επανεξετάσει τις ρωσικές και άλλες προτάσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
4) Λαμβάνοντας υπόψη τον εξαιρετικά πολεμοχαρή και καταστροφικό ρόλο του ΝΑΤΟ κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η Γαλλία αποχωρεί από όλες τους θεσμούς αυτής της οργάνωσης και υποβάλλει, προς εξέταση από τη Δικαιοσύνη, την ευθύνη των ηγετών του εν λόγω οργανισμού για παράνομες πράξεις πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
5) Αναγνωρίζοντας τον απαραίτητο ρόλο που διαδραματίζουν οι έμποροι όπλων στους πολέμους, το γαλλικό κράτος θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και την εκκαθάριση όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων που ασχολούνται σε αυτόν τον τομέα. Ένα δημοψήφισμα θα υποβληθεί προς τον γαλλικό λαό για το μέλλον ενός πιθανού δημόσιου τομέα αφιερωμένου αποκλειστικά στην Άμυνα.
6) Παρατηρώντας (μιας και αρχίσαμε) ότι κυκλοφορούν ελεύθερα και ανοικτά «απαγορευμένα όπλα» από τις διεθνείς συμβάσεις, η Γαλλία θα εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά των υπευθύνων εταιρειών και των υφισταμένων εργαζομένων τους στις υπηρεσίες Έρευνας και Ανάπτυξης (το επιχείρημα «Υπακούω μόνο στις εντολές» ή «αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν άλλοι» δεν θα γίνει δεκτό).
7) Θεωρώντας ότι «όταν οι αντιδράσεις μας είναι προβλέψιμες, γινόμαστε χειραγωγήσιμοι», η κυβέρνηση της Γαλλίας αρνείται να πέσει στην στημένη παγίδα και αποσύρει όλα τα μέτρα μαζικής παρακολούθησης και παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών και θα διεξαγάγει ένα πραγματικό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, από όπου και να προέρχεται, και ενάντια σε όλους τους χορηγούς της, συμμάχους ή όχι (προειδοποίηση).

Vive la France (για ό, τι απέμενε), vive la République (για ό, τι αξίζει).

Έγινε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, 14 Νοεμβρίου 2015
Ο Πρόεδρος

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά.



7 σχόλια:

  1. Λεει οτι η Γαλλια αποχωρει απο το ΝΑΤΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός!! Ας πρόσθετε και μιά ατομική βόμβα στα ανάκτορα των μεσαιωνικών σουλτάνων της Σαουδικής Αραβίας!

    Αλλα ,γι αυτό η Σκοτεινή Διεθνής φροντίζει στις ηγεσίες ακόμα και των μεγάλων και ιστορικών χωρών να μην αναδεικνύονται παρα μόνο κωμικοί νανοι όπως ο Ολάντ. Για να μη γίνει καμιά στραβή και βγει ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ καμια τέτοια ανακοίνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γάλλοι κατανοούν πολύ καλά ότι μια ολόκληρη σειρά τρομοκρατικών και άλλων ενεργειών που έχουν γίνει εναντίον τους, έχουν πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση των ίδιων των συμμάχων τους. Και τη Γαλλία, και την Ιταλία, και την Ισπανία, και τη Ρωσία, και την Ελλάδα, τις θέλουν κάποιοι να είναι χώρες υπό πλήρη υποταγή και πλήρη έλεγχο. Στο πλαίσιο των Γερμανοαγγλικών μυστικών συμφωνιών του 19ου και 20ου αιώνα, μόνο η Γερμανία και η Αγγλία είχαν δικαίωμα αυτονομίας και ηγεσίας, η πρώτη σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο και η δεύτερη στις υπερπόντιες αποικίες των άλλων ηπείρων. Αυτά τα ομολόγησε ο ίδιος ο Κάιζερ που πήγαν να τον βγάλουν τρελό κάποιοι. Τους Γάλλους, οι οποίοι έβγαλαν την ανθρωπότητα από τον Μεσαίωνα μέσα από τη δική τους Επανάσταση, τους ήθελαν υποταγμένους και οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, οι οποίοι μαζί με τους Ισραηλινούς σήμερα πρωτοστατούν στον εξοπλισμό και την καθοδήγηση του Σουνιτισμού. Οι Αμερικάνοι όπως πάντα είναι στο ρόλο του αγαθού μισθοφόρου, και οι εντολές που δίνουν στους μικρούς είναι εντολές που παίρνουν και αυτοί με τη σειρά τους από αλλού.

    Οι μεγάλοι πόλεμοι και η επανακατάληψη των Ισλαμικών εδαφών από τους Χριστιανούς είναι μονόδρομος. Εδώ και αιώνες η Χριστιανοσύνη κάνει το ίδιο λάθος έναντι στο Ισλάμ. Ποτέ δεν είναι ενωμένη εναντίον του. Αν δεν ενωθεί το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ.

    Αν δεν γίνει η ενωση των Εκκλησιών, και η αδελφοποίηση όλων των Χριστιανών και αθέων, το αίμα τους θα συνεχίσει να τρέφει άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως τα γνωριζει ολα αυτα ο υπογραφων το αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία θαυμάσια φανταστική κατάσταση.

    Στην πραγματικότητα οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν το πιστό σκυλάκι των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.

    Το μόνο που αξίζει να παρακολουθούμε είναι πόσες φορές το λεπτό γυρίζει το πλυντήριο της προπαγάνδας για την νέα "11η Σεπτεμβρίου" που λειτουργεί στα γραφεία των συστημικών μέσων μαζικής εξαπάτησης.

    Από εκεί θα φανεί κατά πόσον θα προκύψουν νέα "αμυντικά μέτρα" εναντίον της Συρίας, και κυρίως της Ρωσσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μισά απ' αυτά αν είναι αλήθεια, μιλάμε για μεγάλες ανατροπές... κάτι δικά μας μαθητούδια καλύτερα να πάρουν τα κουβαδάκια τους και στην άμμο... Αρχίζουν παιχνίδια για μεγάλα παιδιά και όχι για Τασίες Αλέξηδες Μπαλάφες και άλλες...παραλυτικες...δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος, κάποιοι σχολιαστές δεν βλέπουν ότι ο συγγραφέας Β. Ν. επάνω γράφει τις δικές του ιδέες και λέει ότι έτσι θα έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, γράφει όπως θα έπρεπε να γράψει ο πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.