30/11/15

Ε.Ε. και ΝΑΤΟ να πάψουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του νέου χαλιφάτου, που είναι η Τουρκία του Ερντογάν

Εχει διπλές ευθύνες η Αγκυρα για το  προσφυγικό
Σάββας Καλεντερίδης
Την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές, η Τουρκία συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα συζητηθεί το προσφυγικό, που ταλανίζει την Ε.Ε. και την ωθεί σε ρυθμίσεις οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα της Ελλάδας όσον αφορά τις τροποποιήσεις της Σένγκεν και τις παραχωρήσεις, όπως η τριμερής μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας - Τουρκίας.
Ελπίζουμε η ελληνική πλευρά να αφυπνιστεί από τις ανόητες ιδεοληψίες που την έχουν αποκοιμίσει καθιστώντας την ανοχύρωτη χώρα στην οποία αλωνίζουν τζιχαντιστές, πράκτορες της Τουρκίας και κάθε καρυδιάς καρύδι. Και, όταν αφυπνιστεί, να ετοιμάσει έναν τεκμηριωμένο φάκελο, στον οποίο θα αποδεικνύονται οι ευθύνες και η καίρια εμπλοκή της Αγκυρας στο προσφυγικό.
Και μιλάμε για διπλές ευθύνες, αφού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταστροφή του κυρίαρχου κράτους, της Συρίας, και τη δημιουργία των... στρατιών προσφύγων, όπως επίσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εξισλαμισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης, στρέφοντας και διευκολύνοντας τη διέλευση και τη μετάβαση στις χώρες της Ευρώπης εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων.
Είναι ο μόνος τρόπος να επανορθώσει η κυβέρνηση μέρος των τραγικών συνεπειών της πολιτικής ανοικτών συνόρων, με την οποία προκάλεσε απίστευτα δεινά στην πατρίδα μας. Η κλειστή σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, που εξευτελίζει τη χώρα και πλήττει την οικονομία μας, είναι ένα απλό παράδειγμα.

Κλείνοντας το ζήτημα αυτό και προτού περάσουμε στον εξευτελισμό του ΝΑΤΟ, που κατάντησε ακολούθημα του διδύμου των τζιχαντιστών με προβιά πολιτικού, Ερντογάν και Νταβούτογλου, να υπογραμμίσουμε ότι η Τουρκία με ψυχραιμία δολοφόνου χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να πετύχει τους εθνικούς και τζιχαντιστικούς στόχους της.

Να περάσουμε τώρα στα νατοϊκά. Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Τουρκία από τη μια πλευρά εξοντώνει τους Κούρδους και κατηγορεί διάφορες χώρες ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και από την άλλη  η ίδια εξοπλίζει τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ι.Κ. Και αυτό το κάνει για να τους καθοδηγεί και να τους στρέφει εναντίον των Κούρδων, όπως έγινε στο Κομπάνι, στο όρος Σιντζάρ των Γεζίντι, στο στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων στο Μαχμούρ κ.α., και αφετέρου για να επικρατήσει ο νόμος του Ισλάμ στη διακυβέρνηση της Συρίας και του μισού Ιράκ, προς όφελος φυσικά της Αγκυρας και των νεοοθωμανικών σχεδίων της.
Η δυναμική είσοδος και συμμετοχή της Ρωσίας στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία οδήγησε τις ΗΠΑ και τους άλλους πραγματικούς πρωταγωνιστές να επιταχύνουν τις ενέργειές τους, για να είναι όλοι τους έτοιμοι και με όσο το δυνατόν πολλά «κεκτημένα» επί του εδάφους για την επόμενη μέρα στη Συρία.

Σ' αυτήν την επόμενη μέρα, ειδικά μετά το ναυάγιο του εγχειρήματος από κοινού εκπαίδευσης των Τουρκομάνων από ΗΠΑ - Τουρκία και την αναμενόμενη περιθωριοποίηση των τζιχαντιστών, η Τουρκία βλέπει εαυτήν απούσα. Η είδηση που θέλει επιτελείς και επιχειρησιακούς Αμερικανούς κομάντο να βρίσκονται ήδη στο καντόνι Τζιζίρε προετοιμάζοντας την απελευθέρωση της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών Ράκκα και 50 απ' αυτούς να βρίσκονται ειδικά στην πόλη Κομπάνι, προετοιμάζοντας την απελευθέρωση της αρχαίας Ευρωπού, σήμερα Τζαραμπλούς, προκάλεσε ταραχή στην Αγκυρα. Η αναβάθμιση των σχέσεων ΗΠΑ - Κούρδων της Συρίας αποτελεί πονοκέφαλο που δεν περνάει με... ντεπόν.

Επρεπε να γίνει κάτι, να ταράξει να νερά, για να είναι η Τουρκία παρούσα στην επόμενη μέρα. Η προέλαση του συριακού στρατού στην Μπαγίρμπουτζακ, με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, ήταν η ευκαιρία για τους επιτελείς των Ερντογάν - Νταβούτογλου.

Αποφάσισαν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, για να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, να συνεγείρουν αντιρωσικά αντανακλαστικά στη Συμμαχία και να παρασύρουν το ΝΑΤΟ στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τη σύμμαχο των τζιχαντιστών και της Συμμαχίας Τουρκία.
Καιρός είναι η Ε.Ε. Και το ΝΑΤΟ να αντιληφθούν τα ανατολίτικα κόλπα του διδύμου των Ενρτογάν - Νταβούτογλου, των τζιχαντιστών που έχουν ενδυθεί την προβιά του πολιτικού, για να υπερασπιστούν τα πραγματικά συμφέροντα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ και όχι τα συμφέροντα της Τουρκίας και του... χαλιφάτου.

Δημοσιεύεται στη "δημοκρατία"

21 σχόλια:

  1. Παραπονούμαστε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι κοντόφθαλμη έως ανύπαρκτη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και των άλλων δεν είναι καλύτερη.

    Δεν αμφιβάλλω ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο τής Τουρκίας κι όμως εξακολουθούν να την στηρίζουν. Και ας υποθέσομε ότι ο απώτερος στόχος, που είναι η διάλυση τής Συρίας, επιτυγχάνεται, τι γίνεται στην συνέχεια με το ΙΚ, το οποίο θα έχει ασφαλώς ισχυροποιηθεί; Σε τι θα ωφελήσει η διάλυση τής Συρίας σε βάθος χρόνου, όταν θα έχει ισχυροποιηθεί και, προπαντός, εισχωρήσει στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών και ασφαλώς όχι μόνο χωρών, ο εφιαλτικότερος εχθρός που έχομε δει μέχρι σήμερα; Μία μαφία αδίστακτων δολοφόνων, που με προκάλυμμα κάποια θρησκεία, ερμηνευμένη κατά το δοκούν, σκοπό έχουν την παγκόσμια κυριαρχία; Αν αυτό δεν είναι μυωπική πολιτική, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The costs of not having a clear policy /strategy are not the same for Greece and EU / NATO. We are one step from the abyss.

      Διαγραφή
  2. Μόλις ανακοινώθηκε ότι ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ οι διαδικασίες της εντάξεως της Τουρκίας στην ΕΕ ! Μπουαχαχαχα.Μιλάμε για τραγέλαφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο πού οι πληροφορίες από την Άγκυρα λένε και κάτι άλλο.
    Η τουρκική ενέργεια πέταξε έξω από τον συριακό εναέριο χώρο όλες τις δυτικές αεροπορικές δυνάμεις, όχι μόνο, αφήνοντας στην τουρκική πλευρά την δυνατότητα και το περιθώριο να διαχειριστεί την σχέση της με την Ρωσία προς το …κοινό συμφέρον!
    Αυτό σημαίνει, ότι το κλειδί της επανάληψης των αεροπορικών επιδρομών από δυτικές-νατοϊκές δυνάμεις βρίσκεται στα χεριά της Τουρκίας και εφόσον πετύχει καλή επανασύνδεση με την ρωσική πλευρά , τότε η δύση θα της έχει και υποχρέωση.
    Η παράδοση της σωρού του ρώσου πιλότου είναι μια κίνηση καλής θέλησης που θα εκτιμηθεί δεόντως πολιτικά και διπλωματικά από την Ρωσία, η οποία ωφελήθηκε τα μάλλα με την κατάρριψη του αεροσκάφους της αφού μετέφερε υλικό και μετέτρεψε το κουτί της Συρίας σε αποκλειστικής χρήσης.
    Μέχρι στιγμής, Ρωσία και Τουρκία έχουν όφελος και περιμένουν για ψίχουλα οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν μερικές μέρες, Ελβετική οργάνωση αναφερόμενη στο προσφυγικό αναφέρει ότι επειδή η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζει τους Πρόσφυγες- Μετανάστες ως ....not detainees,the state is not responsible to provide them with food.
    Στο ίδιο διαβάζουμε και ειδικά για την Χίο, ότι η κατάσταση της υγείας των ανωτέρω είναι κάκιστη και αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους νησιώτες όσο και για τους κατοίκους της Αθήνας στην οποία τελικά μετακινούνται οι ανωτέρω!
    Η Ελλάδα λοιπόν, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια υγειονομική βόμβα και η πολιτική ηγεσία ασχολείται με την Ιερουσαλήμ και τους φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης.
    Η διαχείριση των προσφύγων-μεταναστών έχει μεταφερθεί σε οργανώσεις και κανείς δεν ξέρει τι σχεδιασμό και τί προβοκάτσια μπορούν να στήσουν, αφού το όπλο της τροφής αποτελεί πυρηνικό όπλο στα χέρια αυτού που το διαχειρίζεται ανεξέλεγκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα,
    ἡ Τουρκία χειραγωγεῖ τίς ἀντιδράσεις τῶν Εὐρωπαίων, διότι αὐτοί δέν στηρίζονται κυρίως στήν ἀλήθεια καί στό δίκαιο(ὁπότε θά ἔβλεπαν αὐτά πού λές ὡς τό οὐσιῶδες) , οὔτε σέ μία ἰσχυρότερη τῆς τουρκικῆς βούληση καί δύναμή τους (δέν ἔχουν πλέον τέτοια πράγματα, ἀφέθηκαν στόν αὐτόματο πιλότο τῶν ΗΠΑ, ὅπως ἐμεῖς ἀφεθήκαμε στόν αὐτόματο πιλότο τῆς δυτικῆς Εὐρώπης), ἀλλά στά συμφέροντά τους, ὅπως τά βλέπουν ἑκάστοτε.
    Καί τά βλέπουν ἑκάστοτε, μέσα σέ ἔναν σχετικοποιημένο σχεδιασμό, ἕτοιμοι νά ἀναθεωρήσουν κάθε στόχο τους - πλήν Γερμανῶν πού μένουν σταθεροί στίς θεμελιακές κατ'αὐτούς ἐπιδιώξεις τους, π.χ. στήν ὑποστήριξη ἑνός τουρκοποιημένου ἰσλάμ ἀπό παλαιά, καθώς καί πλήν τῶν Αὐστριακῶν καί Πολωνῶν, οἱ ὁποῖοι, ἀντίθετα πρός πολλούς Γερμανούς, ἔχουν ΠΛΗΡΗ συναίσθηση τοῦ κινδύνου ἀπό τούς τούρκους (ἀπό τήν πολιορκία τῆς Βιέννης καί μετά), καί τοῦτο, σταθερά.
    Οἱ τοῦρκοι γνωρίζουν ἀπό τήν ἐποχή τοῦ Κεμάλ τόν "ἀναθεωρητισμό" τῶν περισσοτέρων δυτικο-εὐρωπαϊκῶν κυβερνήσεων , τόν ὁποῖον οἱ ἴδιες δυστυχῶς θεωροῦν προσαρμοστικότητα, καί οἱ τοῦρκοι ἠλιθιότητα.
    Ἔτσι μία κίνηση τῆς Τουρκίας,ὅσο ἀνήθικη καί ἄν εἶναι, στίς δυτικο-εὐρωπαϊκές Κυβερνήσεις φαίνεται ὅτι ἴσως τούς δίδει κάποιες νέες προοπτικές γιά τούς σχεδιασμούς τους. Τούς δίδει, ἀλλά κυρίως αὐτές πού ἡ Τουρκία ἔχει προγραμματίσει γιά τήν χειραγώγησή τους.
    Ἔτσι, γίνεται ἕνα παιχνίδι μεταξύ χειραγωγούντων ὑποκειμένων.
    Ὅποιος τρίτος, παρεμβληθῆ σέ αὐτό τό παιχνίδι καί δέν κάνει χειραγώγηση,τοὐλάχιστον ἴση σέ ἀποτελεσματικότητα μέ αὐτήν τῆς Τουρκίας, εἶναι ὁ χαμένος.
    Δέν ἀρκεῖ δηλαδή νά ἔχῃς δίκηο, πρέπει καί νά τό σερβίρεις μέ τήν δέουσα διαδικασία τοῦ παιγνίου ΤΟΥΣ, ὥστε νά εἶναι δυνατόν νἀ προσληφθῆ ἀπό τούς δυτικο-εὐρωπαίους - ποῖο; Τό δίκαιο, τό ἀληθές, τό ὀφθαμοφανές γιά ἐμᾶς, γιά τούς Ρώσους, γενικά γιά τούς ὀρθοδόξους χριστιανούς καθώς καί γιά τούς ἐντίμους ἀνθρώπους τῆς γῆς, δηλαδή αὐτούς πού δέν ἔχουν , πού δἐν ἔχουμε, δύο μέτρα καί δύο σταθμά).
    Γιά τούς Ἀμερικανούς, ὑποθέτω, ὅτι ἡ τέχνη τῶν τούρκων εἶναι νά τούς κάνει ἡ Τουρκία νά νομίζουν ὅτι αὐτοί τήν χειραγωγοῦν ἔστω ἐν μέρει, ἀλλά ἐπειδή δέν συμβαίνει αὐτό ΚΑΘΟΛΟΥ, κάθε τόσο αἰφνιδιάζονται μέ τίς κινήσεις τῆς Ἄγκυρας, λένε, ἀπό "δική της ἀτζέντα"! Στήν πραγματικότητα , μόνο τήν δική της ἀτζέντα ἀκολουθεῖ ἡ Τουρκία. Ἀλλά , παίζει συνέχεια ὅτι ἐντάσσεται σέ ἀτζέντες ἄλλων.
    Ἐπειδή τώρα, τό ἴδιο κάνουν καί οἱ Εὐρωπαῖοι ἐπί αἰῶνες ἤδη μεταξύ τους (ἀπό τήν ἐποχή της φεουδαρχίας) τήν ἐκτιμοῦν περισσότερο τήν Τουρκία ὅταν χειραγωγεῖ ἀνέντιμα, ἀκόμη καί σέ βάρος τῶν ἀρχικῶν σχεδίων τους (πλήν ἐάν, φυσικά, θίγωνται ζωτικά συμφέροντά τους) ὁπότε προσαρμόζονται καί συντονίζονται μέ τόν ἐφάμιλλο σέ "φεουδαρχική" πονηριά τοῦρκο. Αὐτή εἶναι ἡ Εὐρώπητῆς "Εὐρωπα{ικῆς Ἑνώσεως".
    Στήν ὁποία Εὐρώπη, διχάζεται κάθε κυβέρνηση μεταξύ τῶν ἀξιῶν τῆς κοινωνίας της καί τῶν συμφερόντων τῆς ἡγεσίας της (αὐτό πού λένε, τόσο "ἀθῶα", ἄλλο κράτους καί ἄλλο κοινωνία...). Ὁ διχασμός αὐτός φθάνει μέχρι την διχασμό μεταξύ κοινωνιῶν καί λαῶν ἀπό τήν μιά, καί τῆς συνολικῆς ἡγεμονίας τῆς Εὐρώπης, ἡ ὁποία ἡγεμονία ὅμως, τώρα, ἔχει στοιχηθῆ πίσω ἀπό τίς ΗΠΑ.
    Στήν πραγματικότητα, οἱ ΗΠΑ εἶναι πού στοιχοῦνται πίσω ἀπό τήν Εὐρώπη, ὅσον ἀφορᾶ τήν Τουρκία, καί ὅλο μαθαίνουν....μαθαίνουν, πειραματίζονται, ξαναμαθαίνουν, καί δέν μαθαίνουν ποτέ πραγματικά διότι δέν παθαίνουν ποτέ τίποτα τό οὐσιῶδες οἱ ἴδιοι ἀπό τήν Τουρκία. Καί ἄν δέν πονέσης ἀπό τά λάθη σου ὁ ἴδιος, δέν μαθαίνεις. Ἐμεῖς πονᾶμε καί τούς ξέρουμε, ἀλλά ἐμᾶς δέν μᾶς ἀκοῦνε οἱ δυτικο-εὐρωπαῖοι... (εἶναι οἱ κωδικοί ἐπικονωνίας διαφορετικοί: τίς "κυβερνήσεις μας" θά ἀκούσουνε οἱ Εὐρωπαῖοι; πῶς, γιατί, μέ ποιό ἐνδιαφέρον ἀκούει κάποιος αὐτόν πού τόν μιμεῖται κακῶς;...μόνο ἄν λυθῆ τό ζήτημα τοῦ σχίσματος ὀρθόδοξα καί ὄχι παπικά τότε θά ΜΑΣ ἀκούσουνε).
    Ἡ ἀποδοχή ἀπό δυτικο-εὐρωπαίους καί ΗΠΑ τῆς χειραγωγήσεώς τους ἀπό τήν Τουρκία, θα τούς φέρει καί στό νά πάθουνε, νομοτελειακῶς, διότι, δέν συμμαχεῖ κανείς μέ τόν διάβολο γιά νά ἔχῃ ... ἀμοιβαῖα ἐπωφελῆ ἀποτελέσματα!
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:)
    Εἴπαμε ὅτι ἡ ἀποδοχή ἀπό δυτικο-εὐρωπαίους καί ΗΠΑ τῆς χειραγωγήσεώς τους ἀπό τήν Τουρκία, θα τούς φέρει καί στό νά πάθουνε, νομοτελειακῶς, ...
    Ὄταν θά πάθουνε, ὅμως, ἀπό ἕναν παίκτη τόσο ἀπίστευτα ἀνέντιμο ὅπως ἡ Τουρκία, θά εἶναι πολύ ἀργά γιά νά μάθουνε, ὁτιδήποτε....
    Ὄχι, δέν εἶναι πιό ἔξυπνοι οι Τοῦρκοι ἀπό τούς δυτικο-εὐρωπαίους καί τούς ἀμερικανούς τῶν ΗΠΑ, εἶναι ὅμως πάρα πολύ πιό ἀνέντιμοι, βαθειά ἀνέντιμοι, κι αὐτό εἶναι τό μοναδικό πραγματικό "στρατηγικό τους βάθος".
    Οἱ Ρῶσοι τό γνωρίζουν αὐτό τό "στρατηγικό τους βάθος" , ὅπως ἄλλωστε καί ἐμεῖς, ἀλλά ἐκεῖνοι τό εἶχαν ξεχάσει. Ἐμεῖς πάλι, τήν ἱστορική ἐπίγνωσή μας αὐτήν, πού τήν πληρώσαμε μέ αἷμα, τώρα τήν κόβουμε σύρριζα... ὑπακούυοντας σέ κέντρα τῶν ΗΠΑ πού ὑπακούουν σέ κέντρα τῶν τούρκων.
    ΥΓ. Ἡ "κόντρα Ἐρντογκάν –Φετουλάχ Γκιουλέν", μᾶλλον πρέπει νά ἐξετασθῆ, μήπως συνιστᾶ μιά μεγάλη μπλόφα γιά τήν χειραγώγηση τῶν ΗΠΑ ἀπό τήν Τουρκία – ὄχι ὅτι δέν διαφωνοῦν κλπ, ἀλλά μήπως αὐτά κρύβουν σχεδιασμό τοῦ πραγματικά βαθέος κράτους τῆς Τουρκίας ἐντός τῶν ΗΠΑ. Αὐτοῦ τοῦ βαθέος κράτους πού ἐπέτρεψε τήν "ἀλλαγή" ἀπό τόν χρεωκοπημένο διεθνῶς κεμαλισμό σέ δυναμισμό τοῦ ἰσλαμοφασισμοῦ ὑπό τόν Ἐρντογκάν γιά νά ἡγηθῆ ἡ Τουρκία στόν ἤδη σημερινό κόσμο, κατά τῆς Ρωσίας καί τῆς Κίνας- ὑπό τίς "εὐλογίες τῶν ΗΠΑ" , στό σχέδιο αὐτό, τό ὁποῖο ὅμως, γιά ὅπoιον γνωρίζει ἱστορία, εἶναι MADE IN GERMANY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Δυτικοί θέλουν την Τουρκία εκεί, ο καθένας για δικούς του λόγους. Όμως η Τουρκία με Ερντογάν ή όχι, δημιουργούσε καταστάσεις προς όλα τα μέτωπα γύρω της που την καθιστούν σε παγκόσμια κλίμακα έναν αναξιόπιστο και αποσταθεροποιητικό παράγοντα. Τα ανατολίτικα κόλπα της έδιναν ανταλλάγματα μέσα από περίεργα νταραβέρια με τους Δυτικούς. Όμως η ψυχή της Τουρκίας διψάει για το αλλαχ ακμπαρ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι Δυτικοί, γιατί είναι βασικό στοιχείο κλειδί για να εξισορροπήσουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Αν τους αρέσει τόσο πολύ να κακομαθαίνουν κάποιον(...) ας βρούν πιο καθαρούς και αξιόπιστους παράγοντες στην περιοχή και όχι να έχουν νταραβέρια με την χώρα-τρομοκράτη. Αν δεν το κάνουν άμεσα οι εξελίξεις θα τους προσπεράσουν και θα έχει εξαυλωθεί πλήρως η όποια επιρροή τους στο αίσθημα δικαίου των ίδιων των λαών που εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ὄντως, QC,, η ψυχή της Τουρκίας διψάει για το αλλαχ ακμπαρ - μέ αἷμα κόκκκινο ὅπως ἡ σημαία της. Tό δείχνει καί ἡ ἱστορία της καί ἡ πόλιτική της καί οἱ συνεχῶς ἀσύστολα ψευδόμενοι πολιτκοί της.
    _ Α) Η τέλεια βύθιση στήν ἐκκοσμικευμένη θρησκευτικότητα:
    Ἀντί θυσίας καί δέους, θρίαμβος μέ αἷμα ἀθώων (ὅπως ὁ Ρῶσος πιλότος -γι' αὐτό τόν πυροβολοῦσαν χαρούμενοι καθώς ἦταν ἀνυπεράσπιστος - δέν ἀμύνονταν σέ κάποιον κίνδυνο).
    Ἀντί λατρείας Θεοῦ, μανία καταστροφῆς.
    Ἀντί λογικῆς, παράλογο πάθος.
    Ἀντί προσμονῆς αἰωνιότητος καί ζώσης ἐλπίδος Χριστοῦ (ποιός λογικός ἄνθρωπος, στό βάθος του, δέν καλαβαίνει ὅτι τό θέμα τοῦ Νοήματος ἁπάντων καί τοῦ κάθε τί, ἐξαρτᾶται ἀπόλυτα ἀπό τό ποιός εἶναι ὁ ἀληθινός Μεσίας;), ἀντίχριστος (ἤτοι "νόημα" μέ ξεχύλισμα ἀπό πονηρές μεθόδους καί βίωμα-ἐλπίδα βιαιοπραγιῶν, ὑπό μία γοητευτική , διαστρέφουσα ακί καταστρέφουσα, ἡγετική μορφή ).
    _ Β) ΑΥΤΑ ὅμως, δέν τά καταλαβαίνει (καί, ἄν τά καταλάβῃ πρός στιγμή, δέν τά ἀφομοιώνει) καμία ἰδιοσυστασία ἀνθρώπου πού ἔχει ἐκκοσμικευθῆ ὄχι ἀπό ἐκτροχιασμένη θρησκευτικότητα, ἀλλά λόγῳ τῆς ἐκμηδενίσεως κάθε θρησκευτικοῦ βιώματος.
    Οἱ ἄθεοι αὐτοί,, ὅπως εἶναι οἱ περισσότεροι κυβερνῶντες σήμερα τήν δυτική Εὐρώπη καί τίς ΗΠΑ, τόν κάθε ἀντίχριστο (πρόδρομο τοῦ κυρίως ἀντιχρίστου), δέν τόν βλέπουν οὔτε ὡς Χριστό, ἀφοῦ δέν ἀναζητοῦν σωτῆρα, ΑΑΛΑ, ΟΥΤΕ καί ὡς αὐτό πού πράγματι αὐτός εἶναι ("ἀλλάχ ἀκμπάρ"....κλπ.). Ἔτσι ὑποβαθμίζουν τήν ἐπικινδυνότητά του, διά τῆς ρεαλιστικοφανοῦς πεπερασμένης καί "μηχανικῆς" –ἤτοι ὡσάν πεθαμένης- λογικῆς τους.
    Ὅταν ὅμως τόν βλέπουν νά μήν ἔνεργεῖ πλέον ρεαλιστικά, καί, τό κυριώτερο, νά μήν σέβεται τά ἀνθρώπινα μέτρα καί ὅρια ἰχύος του (εἴμαστε ἀπό σωματικῆς ἀπόψεως, δυό μέτρα χῶμα...ἐν τέλει), τόν θεωροῦν μέν παράλογο, ἀλλά ψυχιατρικῶς, καί ψυχολογικῶς, ὄχι πνευματικῶς. Ὁπότε, δέν ἀντιλαμβάνονται , ποῦ ἔχει ΗΔΗ ΦΘΑΣΕΙ ὁ παραλογισμός ἐντός του:
    Ἕνα καί μόνον φοβᾶται, ὄχι φυσικά τόν Θεό, ἀλλά μήπως καί δέν ὁλοκληρώσει....τό "ἔργο Του" πού εἶναι καί δικό του ἔργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το αεροπλάνο κατερρίφθη κατόπιν εντολής και πληρωμής που ήθρε από τα αφεντικά των Τούρκων, και όχι από Τούρκους.

    Τα κέντρα φιλοξενείας προσφύγων στα 5 νησιά και στη Θράκη στο μέλλον μπορούν να γεμίσουν εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους πρόσφυγες από τον ερχόμενο εμφύλιο στην Τουρκία. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια για την επερχόμενη αυτονομία του Κουρδιστάν, και έχουν πάρει ανταλάγματα στο Αιγαίο και στη Θράκη, χωρίς πόλεμο. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ τους δίνει εδώ και 20 χρόνια όλο και περισσότερο Ελληνικό αέρα και Ελληνική θάλασσα. Αυτό που θα προκύψει μετά την διάλυση Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι, φοβάμαι, μια ομοσπονδία περιοχών (μεταξύ αυτών και αυτόνομος Πόντος) στην οποία εμείς θα πληρώσουμε τη συμβίωση με το Ισλάμ όπως την πλήρωσαν τα εκατομμύρια των σφαγμένων και κατεστραμένων χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Αν δεν γίνει ανοιχτή επίθεση των ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας ενάντια στο Ισλάμ, αν δεν υποχρεωθούν να αλλάξουν θρησκεία οι Ισλαμικοί λαοί, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας δούμε τα γεγονότα με μια διαφορετική, αιρετική θα έλεγα, ματιά. Στο ερώτημα αν υπήρχε αποχρόν λόγος για την εσπευσμένη επίσκεψη Τσδίπρα στην Άγκυρα, εκ του αποτελέσματος βγάζουμε το συμπέρασμα πως κύριο θέμα, αυτής της αναπάτεχης επίσκεψης, ήταν το προσφυγικό, ένα θέμα που μας καίει ως χώρα. Οι διεθνείς σεφ της διπλοματίας μαγείρεψαν τόσο καλά τις εξελίξεις που να παρουσιάζεται ως θετικό βήμα από πλευράς τηε Ελλάδος.
    Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
    Είναι φανερό πως από τις εξελίξεις, το μεγάλο όφελος θα το έχει η Τουρκία. Δεν είναι μόνο οι οικονομικές παροχές της Ευρώπης αλλά κυρίως η αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας - Ευρώπης, χωρίς υποχωρήσεις και δεσμεύσεις από τη μεριά της, κύρια όμως για να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο μετά το διεθνές στρίμωγμα που υπέστει από την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού και την αποδεδηγμήνη στήριξη που παρέχει στο ISIS. Εν κατακλείδι, η Τουρκία, με όπλο στα χέρια της το προσφυγικό θα το εκμεταλλεύονται και θα παίζουν κλωτσοσκούφι Ελλάδα και Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρόλα αυτά, η Ευρωπαϊκή ένωση, αμέσως μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, αγκάλιασε με τον πλέον θεαματικό τρόπο την Τουρκία.
    Ανάμεσα σε αυτούς που την αγκάλιασαν ήταν και η Ελλάδα, η οποία , άγνωστο πώς! θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της.
    Η Ευρώπη έχει να διαλέξει ανάμεσα σε Τουρκία και Ιράν.
    Η Ευρώπη έχει να διαλέξει ανάμεσα σε Τουρκία-Σαουδική Αραβία-Κατάρ και Ιράν.
    Το έδαφος της Συρίας, είναι πεδίο αντιπαράθεσης Τουρκίας και Ιράν για τον έλεγχο της Αραβικής χερσονήσου και φυσικά της Μέσης Ανατολής-Ανατολικής Μεσογείου.
    Η Ευρώπη, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί έξοδο του Ιράν στην Μεσόγειο ούτε όμως και η Ρωσία, η οποία για τον λόγο αυτό δεν ανακατεύεται στις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών εναντίων εφοδιοπομπών εντός του συριακού εδάφους που κατευθύνονται προς τα λημέρια της Ιρανοτραφούς Χεζμπολα στον Λίβανο.
    Μην ξεχνάμε, σύσσωμη η δύση, είτε συνολικά είτε την στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολα, την έχει ανακηρύξει αποδιοπομπαία και τρομοκρατική οργάνωση.
    Έχουμε λοιπόν δύο μη αραβικές χώρες , Τουρκία –Ιράν, οι οποίες μάχονται στο συριακό προπύργιο, στα ματωμένα αλώνια, για την επικυριαρχία τόσο του αραβικού όσο και του μουσουλμανικού κόσμου.
    Η Τουρκία από ετών έχει ξεκινήσει μια οικονομική διείσδυση σε πρώην περιοχές, νύν κράτη, της οθωμανικής κυριαρχίας όπως η Σομαλία.
    Το λιμάνι του Μογκαντίσου για τα επόμενα 30 χρόνια είναι υπό τουρκικό έλεγχο και γίνονται σχετικές επενδύσεις για την σταδιακή αναβάθμιση του.
    Η Τουρκική παρουσία στην Σομαλία, διευκόλυνε την απόφαση επαναλειτουργίας Σομαλικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, ενώ η Σομαλική μεταβατική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες που καταδίκασαν το τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία!(BBC –Tanzania)
    Οι ευρωπαίοι έχουν πρεσβεία με την Τουρκία εδώ και μισή χιλιετηρίδα και οι δύο αυτές πλευρές γνωρίζονται και αλληλοκατανοούνται πλήρως.
    Σε αυτό το παιχνίδι, η Ελλάδα πρέπει να δείξει ψυχραιμία, τουλάχιστον, διότι είναι εξαιρετικά μικρή με πολλά ευάλωτα σημεία, βλέπε Δυτική Θράκη - μεταναστευτική τρομοκρατία και να μην ανακατεύεται εκεί που δεν την σπέρνουν, εκτός και αν λειτουργεί ως εντολοδόχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν πρεπει να εκπλησσει η συγκεκριμενη κινηση.Η τουρκια ειναι μια τεραστια αγορα,αυτο σημαινει εκρηξη νεων κερδων(τρις) για τους ευρωπαιους,συμπεριλαμβανω κ εμας τους βλακες.Ειναι τετριμμενο,αλλα το χρημα κινει τα παντα.Η τουρκια το ξερει καλα αυτο,μπορει να κανει αλλες δεκα γενοκτονιες,οσο διαθετει 80 εκατομμυρια ΔΙΨΑΣΜΕΝΩΝ καταναλωτων ετοιμους να δωσουν και το βρακι τους για λιγο δυτικο καταναλωτισμο.Εμεις μπροστα στο τραινο της ιστοριας που ερχεται ειμαστε ενα χαλικακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παίζει ρόλο αυτό.Η Ρωσία δηλαδή είναι μικρότερη αγορά ? Γιατί δεν την βάζουν στην ΕΕ ?Ουσιαστικά οι ΗΠΑ αποφασιζούν για τα πάντα ...

      Διαγραφή
    2. Έκανε ποτέ αίτηση η Ρωσία να μπει στην ΕΕ;

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς πριν γίνει ή Ουκρανια! Ο Πούτιν είπε ας μας κάνουν κι εμάς μέλη της ΕΕ...

      Διαγραφή
    4. Δεν θυμάμαι ποτέ να έκανε αίτηση η Ρωσία. Ούτε ποτέ να γίνει λόγος για κάτι τέτοιο. Αν έχεις κάποια στοιχεία, θα τα εκτιμούσα.

      Διαγραφή
  13. Συντριπτική ήττα για Ελλάδα - Κύπρο

    Τελικά, ως συνήθως, από την Σύνοδο Κορυφής η Τουρκία βγήκε ωφελημένη. Τρία δισ. € θα πάρει για τούς πρόσφυγες για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η Αγκυρα ήθελε να λαμβάνει το ποσό αυτό ετησίως! Υποτίθεται ότι θα τα παίρνει σταδιακά και ανάλογα με την πρόοδο και συμμόρφωσή της στην διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα πάρει και δεν θα κάνει απολύτως τίποτε. Τα ίδια είχε κάνει και με την καλλιέργεια τής "παπαρούνας". Πληρωνόταν (δεν ξέρω αν πληρώνεται ακόμη) για να την περιορίσει για αυστηρώς φαρμακευτικούς σκοπούς, πράγμα που ουδέποτε έκανε.

    Η Ελλάδα, χώρα μικρή και σε άθλιο οικονομικό χάλι, μέλος τής ΕΕ, τι βοήθεια παίρνει για το τσουνάμι "προσφύγων", που βλακωδώς δέχεται, αντί να υψώνει τείχη, όπως κάνουν οι άλλοι;

    Ωμή απειλή από την Τουρκία

    Επί πλέον, αναθερμαίνονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ, παρά το υφιστάμενο κυπριακό βέτο, το οποίο η Τουρκία προσπαθεί να κάμψει με τις γνωστές της μεθόδους.

    Δεν ξέρω πόσο θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να ωραιοποιήσει την ήττα της αυτή, τα γεγονότα, όμως, είναι γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.