29/11/15

Συνεργασία Ουκρανίας - Τουρκίας για την «ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα»

Με φόντο την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 απο τα τουρκικά F16, Kίεβο και Αγκυρα προχωρούν σε συμφωνία για συνεργασία όσον αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Γραφείο Τύπου της ουκρανικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Ukroboronprom.

Ο αναπλ. γενικός διευθυντής της Ukroboronprom Ντενίς Γκουράκ, υπεύθυνος για την διεθνείς οικονομικές δραστηριότητες, δήλωσε πως η εταιρεία υιοθέτησε νέα πολιτική για την προσέλκυση επενδύσεων στο αμυντική βιομηχανία του κράτους.

Το θέμα συζητήθηκε με υψηλόβαθμους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Turkey Defence Week 2015. Ανέφερε επίσης πως πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από συνομιλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών εταίρων.

«Η πολιτική διαφάνειας της κρατικής εταιρείας Ukroboronprom έχει ως στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με βάση τα διεθνή πρότυπα. Πάνω απ 'όλα, θα παρέχει στο ουκρανικό στρατό σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Γκουράκ.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές της Κριμαίας έχουν παγώσει περί τα 30 τουρκικά επενδυτικά σχέδια που επρόκειτο να υλοποιηθούν στο έδαφος της ρωσικής χερσονήσου, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ο αντιπρόεδρος της κριμαϊκής κυβέρνησης, Ρουσλάν Μπαλμπέκ: «Μετά την προδοτική πράξη της Τουρκίας με το ρωσικό μαχητικό Su-24, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για προοπτικές ανάπτυξης των κοινών επενδυτικών πρότζεκτ. Έχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε την εφαρμογή περίπου 30 τουρκικών επενδυτικών σχεδίων».

http://gr.rbth.com/news/2015/11/28/synergasia-oykranias-toyrkias-gia-tin-asfaleia-sti-mayri-thalasa_545453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.