30/11/15

Αμετανόητος τζιχαντιστής ο Νταβούτογλου: Καμία χώρα δεν μπορεί να απαιτεί τη συγγνώμη μας

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Κάθε αίτημα ή απαίτηση για μια τουρκική συγγνώμη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, την περασμένη Τρίτη, απέρριψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται. 
«Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητεί να απολογηθούμε», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά τη στήριξη που του παρείχε η Βορειοατλαντική Συμμαχία για το ζήτημα της προστασίας του τουρκικού εναερίου χώρου.
Μετά τη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτεμπεργκ, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι ο κίνδυνος για ανάλογο περιστατικό στο μέλλον παραμένει υψηλός, όσο η Ρωσία και ο διεθνές συνασπισμός υπό τιςΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιούν πλήγματα στη Συρία, χωρίς μεταξύ τους συντονισμό.
Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν η πρώτη, εδώ και δεκαετίες, άμεση στρατιωτική εμπλοκή χώρας - μέλους του NATO με τη Ρωσία (ή παλαιότερα τη Σοβιετική Ένωση) και έχει οδηγήσει τη Μόσχα σε σκληρά αντίμετρα κατά της Άγκυρας, τα οποία θα ενεργοποιηθούν από τις αρχές του 2016.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.