30/11/15

Ο «ιμάμης του μίσους» στην Ελλάδα

TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
Ενας αυτόκλητος ιμάμης στο πακιστανικό σουνιτικό τζαμί Ταρίκ των Μεγάρων συνελήφθη στη χώρα μας, αρχές του 2015. Στο παρελθόν, είχε διαφύγει στο Πακιστάν και επιχειρούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει το κήρυγμα μίσους στους ομοθρήσκους του. Πρόκειται για τον Χ. Μ. Ι. (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται εν γνώσει της «Κ»), που καταγγέλθηκε από συμπατριώτες του όταν τον Νοέμβριο του 2014 προχώρησε σε ένα κήρυγμα σε τζαμί του Αιγάλεω που το σύνολο των προέδρων της πακιστανικής κοινότητας χαρακτήρισε «κήρυγμα μίσους ενάντια σε άλλους μουσουλμάνους και χριστιανούς».
Ο Χ.Μ.Ι,. που ζούσε στην Ελλάδα 6-7 χρόνια, είχε επανειλημμένα διακριθεί για ακραίου περιεχομένου κηρύγματα έχοντας δραστηριοποιηθεί, εκτός από το μικρό τζαμί στη δυτική Αττική και στο Διαδίκτυο. Οι συμπατριώτες του λένε ότι όσο ήταν στο Πακιστάν επηρεαζόταν από την ιδεολογία της εξτρεμιστικής οργάνωσης Lashkar-e-Taiba («ο στρατός του Θεού» ή «ο στρατός των δικαίων» ή «ο στρατός των αγνών», κατά τη μετάφραση από τα Ουρντού - το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για «στρατό»).
Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Τζιχάντ σημαίνει ιερός πόλεμος και αναφλερεται μόνο στην μουσουλμανική θρησκεία. Τζιχάντ είχε κηρύξει ο Μωάμεθ, μετά το 632 μ.χ. για να εξοντώσουν χιλιάδες χριστιανούς και, μέσα σε λίγα χρόνια να καταλάβουν μια τεράστια έκταση, εισλαμίζοντας τους κατοίκους. Τζοχάντ κήρυξαν οι Τούρκοι, όχι μια μα αρκετές φορές κατά των χρισδτιανών της ανατολής, με πιο πρόσφατο αυτό του 1914 για να ακολουθήσουν οι γενοκτονίες Αρμενίων,Ασσυρίων και Μικρασιατών Ελλήνων. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο να ακούμε πως ένας ιμάμης (έστω ψευτοϊμάμης) εξαπολύει ξηρύγματα μίσους κατά των χριστιανών. Το παράδοξο είναι πως, δυστυχώς, υπάρχουν ανάμεσα μας αρκετοί που τους υποστηρίζουν. Και ένα γεγονός που αποδεικνύει την "αγάπη" που τρέφουν οι μουσουλμάνοι για τους γύρω τους χριστιανούς. Ένας σύλλογος Πελοποννησίων προγραμμάτισε χοροεσπερίδα και ανήρτησε αφίσες με το έμβλημά τους (Θοδωρής Κολοκοτρώνης και η Ελληνική σημαία). Όσες αφίσες είχαν οποθετηθεί σε μια συνοικία της Κω όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι, την επόμενη μέρα ήταν όλες σκισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.