29/11/15

Νταβούτογλου: Ιστορική μέρα για την ενταξιακή διαδικασία στην Ε.Ε.


REUTERS/YVES HERMAN
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μιλά στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Ιστορική μέρα για την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ε.Ε. χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τη Σύνοδο της Άγκυρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, κάνοντας λόγο μια νέα αρχή.  
Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και την Τουρκία αναμένεται να επιβεβαιωθεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές ως συμβολή για την υποδοχή των Σύρων προσφύγων (2,2 εκατ. Σύροι βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια). Στόχος των Ευρωπαίων είναι να ανασχεθεί το κύμα των προσφύγων που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη, η ενότητα της οποίας έχει κλονιστεί εξαιτίας της πίεσης που έχουν δημιουργήσει οι ροές τους.
Ανάμεσα στα άλλα οφέλη που προσδοκά να αποσπάσει η Τουρκία είναι μια δέσμευση περί του ότι θα δοθεί ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αν και αυτό προϋποθέτει να πειστούν οι χώρες που δεν θέλουν η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε., αλλά και η Κύπρος. 

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.