30/11/15

Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια χώρα χωρίς σύνορα, σε μια χώρα εντελώς αφύλακτη

Παναγιώτης Μπαλακτάρης*
Το έτος 2014, οι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έφθασαν στην πατρίδα μας δεν ξεπέρασαν τους 75 – 80.000. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δηλαδή Νοέμβριο μήνα 2015, ο αριθμός λαθρομεταναστών και προσφύγων που προσέγγισαν τα εδάφη της Ελλάδας εκτιμάται μετριοπαθώς ότι ανέρχεται περίπου στις 400 – 450.000.
Το νούμερο αυτό βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, διότι η επιχείρηση των τούρκων διακινητών βρίσκεται στην κορύφωσή της, αφού η Τουρκία είδε την εγκληματική, σε αυτόν τον τομέα, πολιτική της να πιάνει τόπο, επιτυγχάνοντας έτσι τρεις αντικειμενικούς σκοπούς: ο πρώτος είναι το άδειασμα των δικών της καταυλισμών προσφύγων και λαθρομεταναστών, για τους οποίους να σημειώσουμε ότι είχε λάβει χρήματα από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., προκειμένου να διαχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες. Ο δεύτερος σκοπός είναι η μετάγγιση στην Ελλάδα μουσουλμανικού πληθυσμού, ο οποίος με τον κατάλληλο – από μέρους της Τουρκίας – χειρισμό θα μπορεί στο μέλλον να διαδραματίσει διαλυτικό ρόλο στη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας ή σε κάθε περίπτωση, να αποτελέσει πρόβλημα και μάλιστα, ακανθώδες. Τρίτος σκοπός της Τουρκίας είναι ο εξαναγκασμός  της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθεί την Τουρκία ως προνομιακό της συνομιλητή, δια της επιβολής της παρουσίας της γείτονος χώρας στον μαραθώνιο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για το μεταναστευτικό.
Έτσι, η Τουρκία, με όπλο στα χέρια τα παραπάνω, πιέζει για την εξασφάλιση υπέρογκης χρηματοδότησης, για το «ξεπάγωμα» κεφαλαίων απαραίτητων για την ενταξιακή της πορεία και για την χορήγηση βίζας στους πολίτες της. Στο Ποινικό Δίκαιο αυτή ακριβώς η συμπεριφορά κάποιου φυσικού προσώπου θα χαρακτηριζόταν «Εκβίαση».
Σε αυτούς τους πόθους της η Τουρκία, από την 26η Ιανουαρίου και μετά, βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο την ελληνική  κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας, μαέστρος της παράφωνης εθνικά χορωδίας, τοποθέτησε αρχικά την κα Χριστοδουλοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από την ανάληψη των καθηκόντων της η εν λόγω «υπηρέτρια» των συμφερόντων της Ελλάδος έδειξε τις ανθελληνικές προθέσεις της, μια και έσπευσε να δηλώσει ότι «οι μετανάστες είναι τουριστική ατραξιόν και έρχονται για τις παραξενιές, όπως στην Ινδία», ότι «δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες, όσοι έρχονται είναι πρόσφυγες», ότι «πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας για τους ανθρώπους αυτούς» και πολλά άλλα παρόμοια μαργαριτάρια…  Παράλληλα, τρεις μόλις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, η κα Αναπληρώτρια καθησύχαζε ύπουλα τον ελληνικό λαό ότι οι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες δεν θα ξεπεράσουν τους 100.000 το 2015. Ας μην βιαστούμε να σκεφτούμε, ότι διαψεύσθηκε από τις εξελίξεις των μεταναστευτικών ροών. Η κα Χριστοδουλοπούλου γνώριζε την αλήθεια, αλλά σέρβιρε στον λαό ψευδείς εκτιμήσεις για να καταλαγιάζει την κοινωνική οργή των πολιτών που συσσωρευόταν, εξαπατώντας τους!
Κάποιοι καλοπροαίρετοι πολίτες πίστεψαν τότε προς στιγμή, ότι η πολιτική αυτή των ανοιχτών συνόρων ήταν προσωπική πινελιά της κας Τασίας και επ’ ουδενί δεν αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Αυτές τις αμφιβολίες ήρθε να διασκεδάσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, όταν ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει η θάλασσα σύνορα!!! Η φράση αυτή του κ. Τσίπρα δεν οφείλεται σε γλωσσική παραδρομή. Ειπώθηκε, διότι ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες. Οι αποδέκτες αυτοί, εκτός από την Τουρκία, ήταν τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., αλλά και η ευρωπαϊκή και διεθνής κοινή γνώμη. Το ξεκάθαρο μήνυμα ήταν, ότι θα δέχεται η κυβέρνηση αδιαμαρτύρητα μεγάλους πληθυσμούς λαθρομεταναστών και προσφύγων, ενεργώντας ως μαξιλάρι ασφαλείας της Ευρώπης, με το βλέμμα στραμμένο στα χείλη των αρμοδίων του Δ.Ν.Τ., του E.S.M., της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προσδοκία ότι θα γινόταν δεκτή μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό ενδεχομένως να ήταν και υπόσχεση των δανειστών στον κ. Τσίπρα. Δηλαδή, η κυβέρνηση δέχθηκε να πλημμυρίσει η χώρα μας από λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, με την ελπίδα ότι θα αποκόμιζε οικονομικά οφέλη στη διαπραγμάτευση. Στον βωμό δε της επιτυχίας στο ζήτημα του χρέους η Αριστερή κυβέρνηση δεν δίστασε να συναυτουργεί με την Τουρκία στους πνιγμούς ενηλίκων και μικρών παιδιών. Έτσι απέδειξε και αποδεικνύει την… περίφημη κεκτημένη ευαισθησία της Αριστεράς.
Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη διορίσθηκε ο κ. Νίκος Τόσκας, Υποστράτηγος ε.α. του Ελληνικού Στρατού. Ο κ. Τόσκας με σημερινή του δήλωση απέδειξε άνευ άλλου τινός, ότι η εθνοκτόνα πολιτική των ανοιχτών συνόρων της συγκυβέρνησης είναι στοχευμένη κεντρική πολιτική. Είπε, με αφορμή τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που έχουν αποκλειστεί στην Ειδομένη: «Οι αυθαίρετες ενέργειες ορισμένων χωρών, η κατασκευή φρακτών οι οποίοι εμποδίζουν την κυκλοφορία αυτών των ανθρώπων, δεν συνάδει με τις αρχές της Ευρώπης». Δήλωσε, επιπροσθέτως, ότι: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους που φθάνουν υπό δύσκολες συνθήκες διά θαλάσσης (σ.σ. από τις τουρκικές ακτές) στα ελληνικά νησιά».
Ο κ. Τόσκας επιπλήττει άλλες χώρες για την κατασκευή φραχτών με σκοπό την φύλαξη των συνόρων τους, σα να αγνοεί ότι φράχτη έχουμε κι εμείς στον Έβρο και ορθώς τον έχουμε. Επίσης, προβαίνει σε μία βαρυσήμαντη ομολογία, αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον τα θαλάσσια σύνορά μας δεν φυλάσσονται. Ο αρμόδιος για την φύλαξη της δημόσιας τάξης!
Θα περίμενε κανείς ότι, μέσα στον σωρό των αυταποδείκτως αντεθνικών πολιτικών συμπεριφορών των κυβερνώντων ένας υπουργός, ο οποίος είναι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, θα σκεφτόταν πολύ πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις ή μάλλον, δεν θα του επέτρεπε η ιδιότητα του Αξιωματικού να τις κάνει.
Όμως, φευ!
Με τις δηλώσεις αυτές έθεσε τη σφραγίδα στην βεβαιότητα ότι μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε μια χώρα ανυπεράσπιστη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ζήτημα είναι για πόσο ακόμη; 

*Ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης είναι δικηγόρος

1 σχόλιο:

  1. Βεβαίως ὑπάρχει συνευθύνη αὐτῆς τῆς κυβερνήσεως(ὁ Καμμένος δὲν βρίσκεται ἔκτὸς) γιὰ ὅ,τι συμβαίνει στὴν περιοχὴ μας.

    Μαζὶ μὲ τὴν Τουρκία(φιλαράκια εἶναι καὶ δὲν τὸ κρύβει,τουναντίον) ὑποστηρίζει ἐμμέσως πλήν σαφῶς τόν ISIS,ἐφ᾿ὅσον δὲν κλείνει τὰ σύνορα καὶ διοχετεύει τζιχατζιστὲς(τὰ περὶ προσφύγων εἶναι παραμύθια) στὴν Εὐρώπη ἤ πλημμυρίζοντας τὴν χώρα μὲ ἰσλαμοφονιᾶδες.

    Φαντάζομαι πώς θέλει νὰ τοὺς χρησιμοποιήση εἴτε σὰν ἐκλογικὸ σῶμα,ἀφοῦ τοὺς δώση ὑπηκοότητα ἤ νὰ τοὺς ρίξη ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων ὅταν ἀρχίσουν τὰ ἄγρια.

    Καὶ ματαξαναρωτῶ:

    Ἔχουμε στρατὸ;
    Ἔχουμε ἐκκλησία;
    Ἔχουμε δικαστικοὺς;
    Ὁ ΠτΔ μόνο λόγους ξέρει νά βγάζη;

    Δλδ ὅλοι μᾶς ἔχουν προδώσει;

    Γιὰ πολιτικοὺς δὲν ρωτῶ διότι ὅλοι,καὶ οἱ 300 + ΜΜΕ καὶ πολλοὶ συνεργάτες τους θέλουν,"ἰσόβια καὶ ὅταν λέμε ἰσόβια ἐννοοῦμε Ἰσόβια",πλὴν μερικῶν ἐξαιρέσεων ποὺ ἀξίζουν τὴν capital panishment,καὶ ὅλοι γνωρίζουμε ποιοὶ εἶναι αὐτοὶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.