28/11/15

Η πολιτική Τασίας-Τσίπρα αποδίδει: Ο Αμπαούντ καυχιόταν πόσο εύκολα μπήκε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας

Σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους

«Χτυπήματα» σε εβραϊκούς στόχους, με σκοπό να προκαλέσει πανικό σε σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, σχεδίαζε ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι. 
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές κοντά στις έρευνες τις οποίες επικαλείται το Reuters, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καυχιόταν και για την ευκολία με την οποία είχε καταφέρει να ξεπεράσει στην Ευρώπη από τη Συρία, μέσω της Ελλάδας, δύο μήνες νωρίτερα, εκμεταλλευόμενος το κομφούζιο που επικρατεί με τη μεταναστευτική κρίση, αλλά και το σύστημα των μετακινήσεων δίχως διαβατήριο, εντός της ζώνης Σένγκεν.
Κατάθεση μάρτυρα, την οποία δημοσίευσε το εβδομαδιαίο περιοδικό Valeurs Actuelles περιγράφει το πώς ο Αμπαούντ- Βέλγος μαροκινής καταγωγής- πλησίασε την εξαδέλφη του Χάσνα Αΐτ Μπουλασέν δύο ημέρες μετά από το μακελειό, ζητώντας της να τον κρύψει ενώ ετοίμαζε νέες επιθέσεις.
Τόσο ο Αμπαούντ όσο και η Μπουλασέν σκοτώθηκαν στις 18 Νοεμβρίου, στην έφοδο που έκανε η αστυνομία στο διαμέρισμα που έμεναν, στο Σεν Ντενί. Μιλώντας για τις μελλοντικές επιθέσεις που σχεδίαζε, ο Αμπαούντ είπε στην εξαδέλφη του στις 15 Νοεμβρίου ότι «θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά σε περιοχές κοντά σε Εβραίους και θα προκαλέσουν αναστάτωση σε μεταφορές και σχολεία», σύμφωνα με την κατάθεση.
Ο Αμπαούντ είπε ακόμη στην Μπουλασέν ότι θα της δώσει 5.000 ευρώ για να του αγοράσει δύο κοστούμια και δύο ζευγάρια παπούτσια για εκείνον και έναν συνεργό που δεν έχει ταυτοποιηθεί, για την επίθεση που σχεδίαζαν στη La Defence, το επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού.
Ακόμη, ο ίδιος μάρτυρας περιέγραψε το πώς ο Αμπαούντ καυχιόταν για το γεγονός ότι ξεγλίστρησε στην Ευρώπη μαζί με τους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, όπως και για το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει δύο μήνες στη Γαλλία, χωρίς να εντοπιστεί, πριν από τις επιθέσεις.
Την Παρασκευή, το γραφείο του Εισαγγελέα Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει προκαταρκτική έρευνα για το πώς διέρρευσαν στον Τύπο απόρρητες μαρτυρικές καταθέσεις.
Πηγή: iefimerida.gr 

2 σχόλια:

  1. Θα μεινει ιστορικο πια το "και μετα...εξαφανιζονται", ( οι λαθρομεταναστες-και συγνωμη για τον ορο) της καλης μας τασιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όφελος έχει ο Βέλγος μαροκινής καταγωγής από τη ροή προσφύγων; Αφού κυκλοφορεί ελεύθερα σαν Ευρωπαίος...Κάτι δεν πάει καλά στην απόδοση της είδησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.