9/11/15

Aνάκληση πρέσβειρας των ΗΠΑ ζητεί η Θεοχάρους


Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ως    απαράδεκτη  και εντελώς αντίθετη προς τα διπλωματικά θέσμια, την στάση της νέας Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, κυρίας  Κάθλιν Αν Ντόχερτι, η οποία δεξιώθηκε και τίμησε  σε ξενοδοχείο – καζίνο των κατεχομένων ένστολη  την στρατιωτική ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων κατοχής , που παρανόμως κατέχουν  την Κύπρο από το 1974».
«Η Αμερικανίδα πρέσβειρα – τονίζει η κ Θεοχάρους- έχει χάσει την αξιοπιστία της και προσβάλει την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία είναι διαπιστευμένη, αλλά και την ίδια τη χώρα της, τις ΗΠΑ, της οποίας χιλιάδες πολίτες  έχουν θυσιαστεί για την δημοκρατία και την απαλλαγή των λαών από την κατοχή».

Όπως παρατηρεί η κ. Θεοχάρους: «Η κ. Ντόχερτι με τις ενέργειές της έχει καταστήσει τον εαυτό της άκρως ακατάλληλο για την θέση την οποία της εμπιστεύθηκε η χώρας της και η ίδια καθίσταται με τις πράξεις της εχθρός της χώρας στην οποία έχει διαπιστευτεί και ανεπιθύμητη από τον Κυπριακό λαό » .

Η Δρ. Θεοχάρους προσθέτει: «Δεν έχει θέση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν μπορεί να χαιρετά και να χαριεντίζεται με τον διοικητή των κατοχικών δυνάμεων . Αυτή ήταν δική της και όχι δική μας απόφαση. Δεν μας σέβεται και εγείρεται πλέον πολιτικό, διπλωματικό και ηθικό θέμα το οποίο κανείς δεν δικαιούται να αποσιωπήσει».

Σύμφωνα με την Δρα Θεοχάρους: «Ευθύνη για τη στάση της πρέσβειρας των ΗΠΑ και άλλων διπλωματών, όπως του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μπάρθ Έιντα, φέρουν και όλοι εκείνοι που διαδίδουν ότι το Κυπριακό είναι λυμένο και οργανώνουν εκδηλώσεις που εκπέμπουν το εσφαλμένο μήνυμα ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχή».

Καταλήγοντας παρατηρεί τα ακόλουθα: «Ιδού λοιπόν κλασική ευκαιρία να διορθωθούν λάθη. Αναμένουμε αποτελεσματική απάντηση από την Κυβέρνηση . Ελπίζουμε ότι δεν θα αφεθεί το ζήτημα να λησμονηθεί όπως συμβαίνει πολύ συχνά επειδή σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση «άρχισε διερεύνηση του ζητήματος».

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/282365/anaklisi-presveiras-ton-hpa-zitei-i-theoxarous#sthash.y0Dat5n1.dpuf

Για πρώτη φορά ένστολοι αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού έγιναν δεκτοί από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η κυβέρνηση θα προβεί σε διαβήματα, έστω και σε χαμηλούς τόνους προς τις ΗΠΑ για το ότι η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Κάθλιν Αν Ντόχερτι δέχτηκε δια χειραψίας τους αξιωματικούς του κατοχικού στρατού, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ένστολοι μπροστά της.

Η δεξίωση στα κατεχόμενα είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί και η αφορμή για τη συγκεκριμένη δεξίωση ήταν η ανάληψη των καθηκόντων της Κάθλιν Αν Ντόχερτι.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην Milliyet, προκάλεσε όμως την ενόχληση της Λευκωσίας, καθώς για πρώτη φορά οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έγιναν δεκτοί με τη στολή τους. Το MEGA μεταδίδει ότι συνηθίζεται οι Τούρκοι στρατιωτικοί να εμφανίζονται με πολιτική περιβολή σε ανάλογες δεξιώσεις, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν αυτό έγινε εκ παραδρομής ή εσκεμμένα.

abd den kibris ta asker acilimi 6252730

Σύμφωνα με την Milliyet, ο αριθμός των στρατωτικών που παρέστησαν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ έγιναν δηλώσεις για την "εμπιστοσύνη" που δείχνουν οι ΗΠΑ στους Τούρκους στρατωτικούς...

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε λόγω της κρίσης στη Συρία. 

- See more at: http://www.24h.com.cy/society/item/106424-enoxlimeni-i-lefkosia-me-tin-kathleen-an-doxerty.html#sthash.vlsl4mIF.dpuf

Κύπρος: Η αμερικανίδα πρέσβης κάλεσε σε δεξίωση τους Τούρκους στρατηγούς του Αττίλα!

kipros

H ΜILLIYET σε είδηση με τίτλο «Ειδική πρόσκληση από τις ΗΠΑ στον τουρκικό Στρατό» αναφέρεται σε δεξίωση που παρέθεσε η Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, κ Kathleen Ann Doherty, στο ξενοδοχείο Merit της «ΤΔΒΚ», στην οποία προσκάλεσε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Μεταξύ αυτών, ο Διοικητής των τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Ilyas Bozkurt, ο Διοικητής των Δυνάμεων Ασφαλείας, Υποστράτηγος Ερχάν Ουζούν, οι οποίοι παρευρέθησαν με την επίσημη στολή τους. Προσκεκλημένοι στη δεξίωση ήταν επίσης οι επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης, στην ομιλία της μεταξύ άλλων, είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη δεξίωση των ΗΠΑ στην Κύπρο βρίσκεται επίσης και ο τουρκικός Στρατός. Αυτό συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τον τουρκικό Στρατό. Οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες για την άδεια εκταφής σε 30 στρατιωτικές περιοχές».

Στο Κυπριακό μας ετοιμάζουν “λύσεις τετελεσμένες” και πολύ φοβόμαστε ότι σε Λευκωσία και Αθήνα κοιμούνται ή ακόμη χειρότερα παριστάνουν πως κοιμούνται…

http://lykavitos.gr/archives/237104

5 σχόλια:

  1. Ελένη Θεοχάρους.
    Μια γυναίκα που ισούται με 300 Ελλαδίτες βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε στην κυρία Θεοχάρους. Διαβάζω "Ο διοικητής των τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Κύπρο". Αποδέχονται οι ΗΠΑ πως η τουρκική εισβολή και κατοχή ήταν επιχείρηση ειρήνης, όπως οι Τούρκοι
    διακηρύσσουν? Γι' αυτό το τουρκικό θράσος έχει φτάσει στα ύψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελληνική κυβέρνηση τι έκανε; Τίποτα; Έλα ρε, δεν το πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων):

    151109... Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για την πρέσβειρα...

    Λεπτομέρειες (Ελληνικά & Αγγλικά) εδώ:

    < http://www.greeknewsonline.com/exigisis-axiomatouchou-tou-steit-ntipartment-gia-tin-parousia-enstolon-tourkon-stratiotikon-se-dexiosi-tis-amerikanikis-presvias/ >

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.