26/11/15

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 35.000 ΤΗ ΜΕΡΑ!

Η Κομισιόν μας έριξε καμπάνα 34.974 ευρώ την ημέρα για «πλημμελή επεξεργασία λυμάτων» στον κόλπο της Ελευσίνας. Για να είμαστε δίκαιοι το πρόβλημα δεν άρχισε επί Ρένας Δούρου. Εδώ και έντεκα χρόνια ελήφθη η πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για «πλημμελή επεξεργασία λυμάτων» στον κόλπο της Ελευσίνας. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι δεν έχουμε κάνει τίποτε και παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, προτείνοντας την επιβολή προστίμων.
Αντί η Περιφερειάρχις να πει τι παρέλαβε και τι ενέργειες έκανε έναν χρόνο τώρα για το θέμα, έβγαλε μια ανακοίνωση για τις... συντάξεις! Καμαρώστε την:
«Σε μία περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, η χώρα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, την απουσία ειδικότερα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών. Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα. Μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, ένα σύνθετο ζήτημα, όπως η απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, θα επιλυθεί με τον τρόπο εκείνο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Τι σημαίνει εργάζεται συστηματικά; Καμιά απάντηση. Τι απέδωσε η συστηματική εργασία έναν χρόνο τώρα; Καμιά απάντηση. Πόσο κοντά είμαστε στην πλήρη βιολογική επεξεργασία; Καμιά απάντηση. Ποιος είναι ο σοβαρός σχεδιασμός; Έχει γίνει ή τον... σχεδιάζουμε; Καμιά απάντηση. Ποιος είναι ο τρόπος εκείνος που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον; Καμιά απάντηση. Το μόνο που ξέρεις, φορολογούμενε, είναι το πρόστιμο που ΕΣΥ πάλι θα πληρώσεις για την αδιαφορία των "αρμοδίων".

Θ. Τζήμερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.