21/10/15

Δημοψηφίσματα το Μάρτιο ή οριστική διχοτόμηση βλέπουν οι Τούρκοι

Δημοσιεύματα σε «Χουριέτ» και «Γενί Σαφάκ»

Άγκυρα: «Το Μάρτιο είτε θα υπογραφεί συμφωνία και θα πάει σε δημοψηφίσματα είτε εάν η ε/κ πλευρά το απορρίψει, η υφιστάμενη κατάσταση θα γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα ως μια λύση», αναφέρεται σε δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων «Χουριέτ» και «Γενί Σαφάκ», που αναδημοσιεύονται από τ/κ ΜΜΕ. Προστίθεται επίσης ότι αυτό θα σημαίνει πως κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρχει μπροστά από την Τουρκία στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων (με την ΕΕ).  

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ» αυτή ήταν η απάντηση διπλωματικής πηγής στο ερώτημα πώς θα ανοίξουν τα κεφάλαια της ΕΕ, που είναι κλειστά λόγω βέτο, εάν το βέτο της «ε/κ διοίκησης» παραμένει. Η ίδια πηγή επεσήμανε τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να πείσει την ε/κ πλευρά για να ανοίξουν σύντομα τα κεφάλαια. 
Σύμφωνα με πληροφόρηση της «Χουριέτ», στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι σε περίπτωση που το Μάρτιο του 2016, οι Ε/κ απορρίψουν τη λύση στο νησί η παρούσα κατάσταση πρέπει να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ, η Μέρκελ απάντησε «έχετε δίκιο».   Ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αρθρογράφος στη «Γενί Σαφάκ», έγραψε πως συνοδεύοντας τον Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι του στη Ρωσία τον ρώτησε για τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε σε γενικές γραμμές: «Εάν μέχρι το Μάρτιο του 2016 ιδρυθεί η “συνεταιρική κυβέρνηση” ιδρύθηκε. 
Η Τουρκία το στηρίζει αυτό. Αλλά ήρθε ο Μάρτιος και δεν υπάρχει κατάληξη σε μια συμφωνία για το συνεταιρικό κράτος, η Τουρκία πλέον είναι αποφασισμένη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Στις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο οι Ε/κ κόλλησαν στην ερώτηση: “υπήρχε ένα δικό μας κράτος. Αυτό θα το μοιραστούμε με τους Τούρκους;”.
 Ενώ οι Τούρκοι είναι υπέρ της λειτουργίας του δικαιώματος των εγγυήσεων. Ανησυχούν μήπως με τον χρόνο οι Ε/κ τους υποβιβάζουν σε μειονότητα. Εάν αυτά τα εμπόδια δεν μπορούν να ξεπεραστούν και εάν δεν μπορεί να δημιουργηθεί το συνεταιρικό κράτος, η Τουρκία είναι υπέρ του να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ειρήνης μεταξύ της ΤΔΒΚ και της ε/κ διοίκησης. Δεν βρίσκω να υπάρχει νόημα στο να παραταθεί άλλο αυτή η δουλειά».   
Από την άλλη προστίθεται, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε για ξαναζωντάνεμα των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας με την ΕΕ. Ξεκαθάρισε δε ότι άλλο θέμα η υποψηφιότητα προς ένταξη στην ΕΕ και άλλο οι Σύροι πρόσφυγες. Πρόσθεσε ότι έδειξαν στην ΕΕ ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα από την οποία μπορούν να επωφεληθούν «για να περάσουν το ποτάμι» (και μετά να την ξεχάσουν).   
Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ 

4 σχόλια:

  1. Πως είναι άλλο θέμα οι μετανάστες/προσφυγες και άλλο το ξεπάγωμα κεφαλαίων όταν απευθείας ζητάει ανταλλάγματα για να ελέγξει τις ροές? Καλο το αστείο του αλλα δε θα πάρουμε! Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε εξηγήσεις από τη Γερμανία για όσα φέρεται να έχει πει η Merkel για το κυπριακό? Το Υπουργείο εξωτερικών θα αντιδράσει ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογική και αναμενόμενη εξέλιξη.
    Το Κυπριακό δεν διαφέρει σε τίποτα από την πτήση με ανεμόπτερο.
    Οι ανεμοπτεριστές, εκμεταλλεύονται τις θερμές και ψυχρές αέριες μάζες, ανοδικά –καθοδικά ρεύματα και την μεγάλη πτερυγική επιφάνεια του ανεμόπτερου για να επιμηκύνουν την διατήρηση τους ανεμόπτερου στον αέρα.
    Αυτή η διαδικασία, τυγχάνει μερικών απλών αλλά ουσιαστικών περιορισμών.
    Ενδεικτικά αναφέρεται η αδυναμία του ανεμόπτερου να απογειωθεί με δικά του μέσα.
    Έτερος περιορισμός είναι οι καιρικές συνθήκες.
    Ικανόν περιορισμό αποτελεί η εμπειρία του χειριστή στην διάκριση και διαχείριση των ατμοσφαιρικών συνθηκών στην περιοχή πτήσεως και κυρίως η εκτίμηση …ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ!!
    Ακόμα όμως και στην ιδανικότερη περίπτωση την πλήρωσης όλων των απαιτήσεων και αντιμετώπισης όλων των προκλήσεων η ώρα της προσγείωσης είναι αναπόφευκτη.
    Εδώ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το σκάφος και τον χειρίστη του.
    Το ανεμοπλάνο, στερούμενο μηχανικής προώθησης περιορίζει την πτήση του σε συγκεκριμένες αποστάσεις από το αεροδρόμιο φιλοξενίας.
    Αυτός ο περιορισμός γίνεται εντονότερος αν ο πιλότος εξαντλήσει τα επίπεδα ασφαλούς ολίσθησης που απαιτούνται , ΑΔΥΝΆΜΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ - και θα του επιτρέψουν να προσεγγίσει και να προσγειωθεί με ασφάλεια στον αεροδιάδρομο.
    Αυτή η εξάντληση ικανού επιπέδου ολίσθησης προκαλείται από εσφαλμένους υπολογισμούς και εκτιμήσεις κατά την διάρκεια της πτήσεως.
    Η γοητεία και η μαγεία της πτήσης εξαφανίζονται με την μία όταν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της προσγείωσης.
    Η Κύπρος, ως ανεμόπτερο μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή της νήσου, εκλήθη να πετάξει σε περιοχή πτήσεως με συνεχείς ατμοσφαιρικές, ενίοτε απαγορευτικές αναταράξεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, τυχαία ανοδικά ρεύματα, προκάλεσαν στιγμιαία ευφορία η οποία απέσπασε ως φαίνεται την προσοχή των χειριστών από την ολοκλήρωση της τελικής φάσης πτήσης που αποκαλείται …προσγείωση!
    Την ίδια στιγμή ο πύργος ελέγχου καλεί τον χειριστή σε προσγείωση ,ο οποίος με τρόμο και φόβο ανακαλύπτει ότι έχει παρεκκλίνει από τον φάκελο πτήσης κατά πολύ!!!
    Το ένα και μοναδικό ερώτημα που προκύπτει είναι , ποιος ήταν ο εκπαιδευτής και ποιος ο ελεγκτής του πιλότου .
    Εν ολίγοις ποιοι εκπαίδευσαν τους Κύπριους να επακολουθήσουν αυτό τον φάκελο πτήσης και τώρα ο πύργος ελέγχου – ΤΟΥΡΚΙΑ - τους καλεί σε εσπευσμένη προσγείωση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ο Ερντογάν πρέπει όντως να είναι τεμέτερον, για τον Καλεντερίδη αμφιβάλλω. Ως έλληνας οφείλω να ευχαριστήσω τον κο Ερντογάν ως τον μόνο που ενδιαφέρεται για τη διατήρηση του ελληνισμού στο νησί -μέσω της διχοτόμησης- σε αντίθεση με τους ελληνόφωνους που προσβλέπουν στην ιμβροποίηση της Κύπρου, νομίζοντας ίσως ότι οι Τούρκοι θα ανεκτούν καλόγερους και προλετάριους να τους κάνουν κουμάντο. Και για τις μεγάλες αφυπνιστικές αλήθειες που λέει και που θα 'πρεπε να τις κάνουμε ευαγγέλιο αντί να τις κατακρίνουμε: ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ. Το βόρειο τμήμα έχει εθνικό προσδιορισμό, σημαία και γλώσσα και τίμησε το αίμα των νεκρών του. Το νότιο καταπάτησε την χώρα που ελευθέρωσαν οι νεκροί του, διατήρησε τους κατακτητές του στο νησί (και τη σφραγίδα τους στο κυβερνείο), αρνήθηκε την ελληνικότητά του και κατασκεύασε μια "κυπριακότητα" για να γίνει βακούφι της μονής Κίκκου. Και έγινε τρίγλωσσο (όπως η Ελβετία, το βακούφι του Βατικανού) για να σφραγίσει αυτήν την κυπριακότητα. Και θεωρεί -ανοικτά πλέον- την Ελλάδα ως κατακτητή. Ο ελληνισμός της Κύπρου θα σωθεί μόνο με τη διχοτόμηση. Αλλιώς ας ετοιμάζουν οι Κύπριοι τις βαλίτσες τους για Ελλάδα γιατί ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.