18/10/15

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαιώνει την υπεροχή του στο συμβατικό πόλεμο

του Τιερί Μεϊσάν
Η στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία, δεν ανέτρεψε μόνο απλά τη τύχη του πολέμου και δεν σκόρπισε μόνο πανικό μεταξύ των τζιχαντιστών. Έδειξε στον υπόλοιπο κόσμο, τις σημερινές δυνατότητες του ρωσικού στρατού σε κατάσταση πραγματικού πολέμου.
Προς γενική έκπληξη, ο στρατός αυτός διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών ικανό να κουφώνει και να τυφλώνει την Ατλαντική Συμμαχία. Παρά τον πολύ υψηλότερο προϋπολογισμό τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες μόλις έχασαν τη στρατιωτική κυριαρχία τους.
 | ΔΑΜΑΣΚΟΣ (ΣΥΡΙΑ)  

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, η οποία ήταν ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα της Μόσχας ενώπιον των τζιχαντιστών, μετατράπηκε σε επίδειξη ισχύος που αναστατώνει την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία [1]. Αρχικά σχεδιασμένη για να απομονώσει τις ένοπλες ομάδες των κρατών που τις υποστηρίζουν κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, και, στη συνέχεια, να τις καταστρέψει, η επιχείρηση οδήγησε στο να τυφλωθούν όλοι οι δυτικοί παράγοντες και οι σύμμαχοι τους.
Έκπληκτο, το Πεντάγωνο χωρίστηκε ανάμεσα σε εκείνους που προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα γεγονότα και να βρουν ένα ελάττωμα στο ρωσικό σύστημα και εκείνους οι οποίοι, αντιθέτως, θεωρούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την υπεροχή τους στο τομέα του συμβατικού πολέμου και ότι θα τους πάρουν ολόκληρα χρόνια για να την ανακάμπτουν [2].
Θυμόμαστε ότι το 2008, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Νότια Οσετία, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πράγματι καταφέρει να αποκρούσουν την επίθεση της Γεωργίας, αλλά είχαν προπαντός δείξει στον κόσμο την αξιοθρήνητη κατάσταση του εξοπλισμού τους. Πριν από δέκα ημέρες μόνο, ο πρώην υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και η πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις μιλούσαν για το ρωσικό στρατό σαν δύναμη «δεύτερης τάξης» [3].
Πώς λοιπόν, κατόρθωσε η Ρωσική Ομοσπονδία να ξαναχτίσει την αμυντική βιομηχανία της, να σχεδιάζει και να παράγει όπλα υψηλοτάτης τεχνολογίας χωρίς το Πεντάγωνο να μετρήσει την έκταση του φαινομένου και μα μείνει πίσω; Έκαναν χρήση οι Ρώσοι όλων των νέων όπλων τους στη Συρία ή διαθέτουν άλλα αριστουργήματα σε ρεζέρβα; [4]
Η σύγχυση είναι τόσο μεγάλη στην Ουάσιγκτον έτσι ώστε ο Λευκός Οίκος μόλις ακύρωσε την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ και μιας αντιπροσωπείας του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Η απόφαση ελήφθη μετά από παρόμοια επίσκεψη μιας ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία.
Περιττό να συζητήσουμε για τις επιχειρήσεις στη Συρία, γιατί το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει πλέον τι συμβαίνει εκεί.
Με το πιο παράξενο τρόπο, οι ατλαντιστές σχολιαστές που παρακολουθούν το προσπέρασμα της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ, καταγγείλουν το κίνδυνο του ρωσικού ιμπεριαλισμού [5].
Ωστόσο, η Ρωσία δεν κάνει τίποτα άλλο εδώ παρά να σώσει το συριακό λαό και προσφέρει στα άλλα κράτη να εργαστούν σε συνεργασία μαζί της, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν κατείχαν τη στρατιωτική υπεροχή επέβαλαν το οικονομικό τους σύστημα και κατέστρεψαν πολλά κράτη.
Είναι σαφές ότι οι αβέβαιες δηλώσεις της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της ρωσικής ανάπτυξης, πριν από την επίθεση, δεν έπρεπε να ερμηνευτούν ως μια αργή πολιτική προσαρμογή της επίσημης ρητορικής, αλλά για αυτό που εκφράζονταν: το Πεντάγωνο αγνοούσε το έδαφος. Είχε γίνει κωφό και τυφλό.

Ένα γενικευμένο σύστημα παρεμβολής

Γνωρίζουμε από το περιστατικό του USS Donald Cook στη Μαύρη Θάλασσα, στις 12 Απριλίου 2014, ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία διαθέτει ένα ηλεκτρονικό όπλο που της επιτρέπει να παρεμβάλει σε όλα τα ραντάρ, κυκλώματα ελέγχου, συστήματα διαβίβασης πληροφοριών, κ.λπ. [6].
Από την έναρξη της στρατιωτικής ανάπτυξης της, η Ρωσία έχει εγκαταστήσει ένα κέντρο ηλεκτρονικών παρεμβολών στο Hmeymim, βόρεια της Λατάκια. Ξαφνικά, το περιστατικό τουUSS Donald Cook επαναλήφθηκε, αλλά αυτή τη φορά σε ακτίνα 300 χιλιόμετρων, που συμπεριλαμβάνει τη βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ (Τουρκία). Και εξακολουθεί να υφίσταται. Το περιστατικό, που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας αμμοθύελλας ιστορικού μεγέθους, το Πεντάγωνο αρχικά νόμιζε ότι τα όργανα μέτρησης είχαν απορυθμιστεί πριν να παρατηρήσουν ότι είναι αποκωδικοποιημένα.
Όλα αποκωδικοποιημένα.
Αλλά ο σύγχρονος συμβατικός πόλεμος βασίζεται στο «C4Ι» (Command for Intelligence), ένα αρκτικόλεξο που αντιστοιχεί στους αγγλικούς όρους «command», « control » ( έλεγχος), « communications » (επικοινωνίες), « computer » (πληροφορική) et « intelligence » (πληροφορίες).
Οι δορυφόροι, τα αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα πλοία και υποβρύχια, τα άρματα μάχης, και από τούδε και στο εξής ακόμη και οι μαχητές, συνδέονται μεταξύ τους μέσω μόνιμων επικοινωνιών που επιτρέπουν στα επιτελεία να ελέγχουν και να διοικήσουν τις μάχες. Είναι ολ’ αυτό το σύνολο, το νευρικό σύστημα του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει διαταραχθεί πλέον στη Συρία και μέρος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον Ρουμάνο εμπειρογνώμονα Βαλεντίνο Βασιλέσκου, η Ρωσία φέρεται να έχει εγκαταστήσει μερικά Krasukha-4, να έχει εξοπλίσει τα αεροσκάφη της με κοντέινερ κρυπτογράφησης SAP-518 / SPS-171 (όπως το αεροπλάνο που πέταξε πάνω από το USS Donald Cook) και τα ελικόπτερα με Richag -AV.
Περαιτέρω, φέρεται να χρησιμοποιήσει το πλοίο κατάσκοπος Priazovye (κατηγορία Project 864, Vishnya στην ονοματολογία του ΝΑΤΟ) στην περιοχή της Μεσογείου [7].
Φαίνεται ότι η Ρωσία έχει αναλάβει τη δέσμευση να μην διαταράξει τις επικοινωνίες του Ισραήλ – φυλαγμένο από τις ΗΠΑ-, έτσι ώστε απαγορεύει στο εαυτό της να χρησιμοποιήσει το σύστημα ραδιο-ηλεκτρονικής παρεμβολής της στα νότια της Συρία.
Τα ρωσικά αεροσκάφη ευχαριστήθηκαν να παραβιάσουν πολλές φορές το τουρκικό εναέριο χώρο.
Όχι για να μετρηθεί ο χρόνος αντίδρασης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά για την επαλήθευση της αποτελεσματικότητας των ραδιο-ηλεκτρονικών παρεμβολών στην περιοχή και για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων που τέθηκαν στη διάθεση των τζιχαντιστών στην Τουρκία.

Si l’Otan a toujours la possibilité de photographier depuis des satellites la construction des bases militaires russes en Syrie, elle ne peut plus ni écouter les communications radio, ni visualiser les déplacements des hommes et des matériels. En outre, l’Otan ne peut plus contrôler à distance ses propres appareils, ni communiquer avec ses hommes lorsqu’ils entrent dans la bulle de protection russe.

Πύραυλοι Κρουζ εξαιρετικά αποτελεσματικοί

Τέλος, η Ρωσία χρησιμοποίησε μερικά νέα όπλα, όπως τους 26 πυραύλους κρουζ stealth 3M-14T Kaliber -ΝΚ, ισοδύναμους με τους RGM / UGM-109E Tomahawk [8].
Εκτοξεύτηκαν από το στόλο της Κασπίας Θάλασσας -χωρίς να υπάρξει στρατιωτική ανάγκη-, έφτασαν και κατέστρεψαν 11 στόχους στα 1.500 χιλιόμετρα μακριά, στη περιοχή χωρίς παρεμβολές -για να μπορεί το ΝΑΤΟ να εκτιμήσει το αποτέλεσμα-.
Οι πύραυλοι αυτοί πέταξαν πάνω από το Ιράν και το Ιράκ, σε μεταβλητό υψόμετρο 50-100 μέτρα ανάλογα με το έδαφος, περνώντας τέσσερα χιλιόμετρα από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Κανένας πύραυλος δεν χάθηκε, σε αντίθεση με τους αμερικανικούς πυραύλους των οποίων οι αποτυχίες είναι μεταξύ 5 και 10%, ανάλογα με το μοντέλο [9].
Παρεμπιπτόντως, αυτές οι βολές δείχνουν την ματαιότητα των φαραωνικών δαπανών της αντι-πυραυλικής «ασπίδας» που χτίστηκε από το Πεντάγωνο γύρω από τη Ρωσία -ακόμη και αν τυπικά στρέφεται κατά των ιρανικών εκτοξευτών-.
Γνωρίζοντας ότι αυτού οι πύραυλοι μπορούν να πυροδοτούνται από υποβρύχια που βρίσκονται οπουδήποτε στους ωκεανούς και ότι μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, οι Ρώσοι έχουν καλύψει την υστέρηση που είχαν στο τομέα των εκτοξευτών.
Τελικά, η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε να καταστραφεί από τις ΗΠΑ -και αντίστροφα- σε περίπτωση πυρηνικής αντιπαράθεσης, αλλά θα ήταν η νικήτρια σε περίπτωση συμβατικού πόλεμου.
Μόνο οι Ρώσοι και οι Σύριοι έχουν σήμερα την δυνατότητα να αξιολογήσουν την κατάσταση επί του εδάφους στη Συρία.
Όλα τα στρατιωτικά σχόλια που προέρχονται από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, είναι αβάσιμα διότι μόνο η Ρωσία και η Συρία έχουν ορατότητα στο έδαφος. Αλλά η Μόσχα και η Δαμασκός σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το πλεονέκτημα τους και, συνεπώς, διατηρούν το απόρρητο για τις επιχειρήσεις τους.
Από τις λίγες επίσημες ανακοινώσεις και εμπιστευτικές δηλώσεις αξιωματικών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τουλάχιστον 5.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών της Ahrar αλ-Σαμ, της αλ-Κάιντα και του Ισλαμικού Εμιράτου.
Τουλάχιστον 10.000 μισθοφόροι τράπηκαν σε φυγή προς την Τουρκία, το Ιράκ και την Ιορδανία.
Ο συριακός αραβικός στρατός και η Χεζμπολάχ ανακαταλάβουν το έδαφος χωρίς να περιμένουν τις ιρανικές ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν.
Η βομβιστική εκστρατεία θα πρέπει να τελειώσει με τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα. Το ερώτημα που θα προκύψει τότε θα είναι το αν θα επιτραπεί ή όχι στη Ρωσία να ολοκληρώσει την επιχείρηση της με το κυνήγημα των τζιχαντιστών που κατέφυγαν στην Τουρκία, το Ιράκ και την Ιορδανία.
Σε αρνητική περίπτωση, η Συρία θα σωθεί, αλλά το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν θα παραλείψουν να επιδιώξουν την εκδίκηση τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τους χρησιμοποιήσουν εκ νέου ενάντια σε άλλους στόχους.
Θυμηθείτε:
- Η ρωσική επιχείρηση στη Συρία σχεδιάστηκε για να στερήσει τις τζιχαντιστές ομάδες της κρατικής στήριξης την οποία διαθέτουν υπό το πρόσχημα της υποστήριξης στη «δημοκρατική αντιπολίτευση».
- Απαίτησε τη χρήση νέων όπλων και μεταμορφώθηκε σε μια ρωσική επίδειξη δύναμης.
- Η Ρωσία διαθέτει σήμερα την ικανότητα παρεμβολών σε όλες τις επικοινωνίες του ΝΑΤΟ. Έγινε η πρώτη δύναμη όσον αφορά τον συμβατικό πόλεμο.
- Η επίδοση αυτή πυροδότησε τη διχόνοια στην Ουάσιγκτον. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν θα είναι ευνοϊκή για τον Πρόεδρο Ομπάμα, ή αν θα χρησιμοποιηθεί από τα «φιλελεύθερα γεράκια» για να δικαιολογήσουν την αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού.

Video : missiles russes traversant territoire iranien vers leurs objectifs en Syrie. Vitesse et basse altitude entre les montagnes, très étonnant !

daesh filme en exclusivité la précision des missiles russes!

[2] “Top NATO general: Russians starting to build air defense bubble over Syria”, Thomas Gibbons-Neff, The Washington Post, September 29, 2015.
[3] “How America can counter Putin’s moves in Syria” (Πώς μπορεί η Αμερική να αντιμετωπίσει τις κινήσεις του Πούτιν στη Συρία), by Condoleezza Rice, Robert M. Gates, Washington Post (United States),Voltaire Network, 8 October 2015.
[4] La seule étude disponible est bien en dessous de la réalité : Russia’s quiet military revolution and what it means for Europe, Gustav Gressel, European Council on Foreign Relations, October 2015.
[5] «Russisches Syrien-Abenteuer: Das Ende der alten Weltordnung», Matthias Schepp, Der Spiegel, 10. Oktober 2015.
[6] « Qu’est-ce qui a tant effrayé l’USS Donald Cook en Mer Noire ? » («Τι φόβισε τόσο πολύ το USS Donald Cook στη Μαύρη Θάλασσα;»), Réseau,Réseau Voltaire, 14 septembre 2014.
[7] «Cu ce arme ultrasecrete a cîstigat Putin suprematia în razboiul radioelectronic din Siria ?», Valentin Vasilescu, Ziarul de gardã, 12 octobre 2015. Γαλλική μετάφραση : «L’arme ultrasecrète qui permet à Poutine d’assoir sa suprématie dans la guerre radio électronique en Syrie ?» («Το άκρως μυστικό όπλο που επιτρέπει στον Πούτιν να καθίσει την υπεροχή στο ηλεκτρονικό πόλεμο στη Συρία;»), Μετάφραση Avic,Réseau international.
[8] “KALIBRating the foe: strategic implications of the Russian cruise missiles’ launch” («Ζυγίζοντας τον εχθρό, στρατηγικές επιπτώσεις από την εκτόξευση των ρωσικών πυραύλων κρουζ»), by Vladimir Kozin,Oriental Review (Russia), Voltaire Network, 14 October 2015.
[9] Μετά την ανακοίνωση περί του αντιθέτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να παραδεχθούν τα γεγονότα: “First on CNN: U.S. officials say Russian missiles heading for Syria landed in Iran” («Πρώτα στο CNN: Αμερικανοί Αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικοί πύραυλοι κατευθύνονται προς τη Συρία έπεσαν στο Ιράν»), Barbara Starr & Jeremy Diamond, CNN, October 8, 2015. “Moscow rejects CNN’s report on Russian missile landing in Iran” ("Η Μόσχα απορρίπτει την αναφορά του CNN σχετικά με τους ρωσικούς πύραυλους που έπεσαν στο Ιράν"),IRNA, October 8, 2015. “Daily Press Briefing”, John Kirby, US State Department, October 8, 2015. “Пентагон не комментирует сообщения о якобы упавших в Иране ракетах РФ” («Το Πεντάγωνο δεν σχολιάζει τους ισχυρισμούς για ρωσικούς πυραύλους που φέρονται να έπεσαν στο Ιράν»), RIA-Novosti, October 8, 2015.

25 σχόλια:

  1. Η υπερβολική δύναμη είναι αποτέλεσμα διαφθοράς και αντίστροφα, δηλαδή ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ντροπή για την "πολιτισμένη" ανθρωπότητα να μη συμμετέχει ενεργά, με στρατό, στον πόλεμο ενάντια στο ακραίο Ισλάμ, και να αφήνει μόνη της τη Ρωσία.

    'Οσο δεν βλέπουμε ανάπτυξη άλλων θρησκειών μέσα στα Ισλαμικά εδάφη, τόσο το Ισλάμ θα βγαίνει στο τέλος κερδισμένο, παρά τις όποιες δήθεν επιτυχίες εναντίον του.

    Μόνο όταν δω τη Ρωσία να κυριαρχεί σε όλη τη Συρία και όλη την Ουκρανία, θα πιστέψω ότι έγινε σημαντική δύναμη.

    Επίσης, η Ρωσία θα γίνει πραγματική δύναμη μόνο όταν πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι αρχίσουν να αναζητούν ως μετανάστες μια καλύτερη ζωή εντός των Ρωσικών εδαφών. Μέχρι στιγμής η Ρωσία συνεχίζει να αδειάζει, και επι το πλείστον την προτιμούν μουσουλμάνοι και κινέζοι μετανάστες.
    Ούτε καν οι Ρώσοι που έχουν φύγει θέλουν να γυρίσουν στη χωρα τους.

    Γνωρίζετε ότι υπάρχει επίσημη γραμμή από το Ρωσικό κράτος κατά του επαναπατρισμού των Ρώσων του εξωτερικού, και κατά της διατήρησης δεσμών ανάμεσα σε Ρώσους του εξωτερικού και της Ρωσίας; Γνωρίζετε ότι Ρώσοι γονείς που ζουν στο εξωτερικό πρέπει να πληρώσουν την πατρίδα τους για να δεχτεί τα παιδιά τους ως Ρώσους; Η Ρωσία, όπως και η Ελλάδα, ακολουθεί συστηματικά μια γενοκτονική πολιτική κατά του λαού της, και αυτό ξεκάθαρα σημαίνει ότι η Ρωσία δεν λειτουργεί υπό Ρωσικό έλεγχο. Μιλάμε για μια μεγάλη αποικία η οποία λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του γέρου Χένρυ, όπως ο ίδιος το δήλωσε ανοιχτά, και του οποίου το χέρι φιλάει ο Πούτιν με μεγάλη ευλάβεια όποτε τον βλέπει.

    Τίποτα απο όσα βλέπουμε σε Ουκρανία και Συρία δεν έχει γίνει χωρίς το σχεδιασμό και την καθοδήγηση του Χένρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες Χένρυ φαντάζομαι να εννοείς το εβραικό λόμπι μα τότε όλα είναι ένα θέατρο σύμφωνα με το σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο Σιδηρούντιε , είναι για χοχόλους τα παραμύθια περί Όρθοδοξης Ρωσίας και ξανθό γένος ,,αυτοί οι ξανθοί μογγόλοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία το μόνο που πιστεύουν είναι το κέρδος και πάντού να επεκτείνονται παρασιτόντας , είναι ενδεικτικό της ατιμίας των ΡωσοΧαζαροΟβριών ότι επενέβησαν στην Συρία μετά απο 5 σχεδ΄ν χρόνια καταστροφικού πολέμου ενω μπορούσαν να επεμβουν νωρίτερα ελαχιστοποιώντας το κακό που έγινε σε αυτήν την όμορφη χώρα ,Ο στόχος τους ?? να βάλουν στο χέρι τα πάντα στην Συρία ,πετρέλαιο ορυκτο πλούτο λιμάνια κτλ ,, φυσικά έπρεπε η Συρία να εξαθλιωθεί πρώτα για να γίνε κάτι τέτοιο ενώ παράλληλα και ενω γνω΄ρίζοντας το βρώμικο ρόλο της Τουρκιας στην υπόθαλψη του ΙΚ όλα αυτα τα χρόνια βλέπαμε συνεργασίες των χαζαρωσων με τα ξαδέρφια τους τούρκους ,, προσπαθούσαν να πετυχουν βλέπεις κέρδος και απο δυο μπάντες ,,, αυτοί είναι οι τρόποι και η μπέσα των Χαζαρομογγόλων ρώσων τρόποι μαθημένοι απο τον πολιτισμό της στέπας και της τούνδρας,,,,ακόμη ενδεικτικότερο είναι οι αγκαλίτσες του πούτιν με τον χαζαροοβριο εμετικό κίσινγκερ και η απελευθέρωση ενός άλλου καθάρματος ιδίας καταγωγής και προελευσης ονόματι χοντορκόσφσκι ενω ο Ρωσικός Ορθόδοξος λαός στην κυριολεξία ζεί στην αθλιότητα η συμμορία των Χαζαρομογγόλων καλά κρατεί.....αν περιμένουν οι ηλίθιοι αποβλακωμένοι νεο έλληνες με μικρό ε ,,σωτηρία απο τις μαφιόζικες ύαινες έίναι άξιοι της μοίρας τους δείτε τι γίνεται στη χαλκιδική οι ρωσογκάνγστερ αγοράζουν όλο και περισσότερη γή οι γηγενείς Έλληνες καταντουν ξένοι στην ιδιά τη πατρίδα τους απο την μια οι ορδές των μουσουλμάνων που κατακλύζουν την Ελλάδα και απο την άλλη οι μαφιόζοι χαζαρομόγγολοι ρώσοι που αγοράζουν για μερι΄κά ψιλά τη Πατρίδα μας....Η Ελλάς ανήκει μόνο στην Ευρώπη μόνο μια αναγενημένη Ευρώπη αναβαπτισμένη στα νάματα του Ελληνικού ήθους μπορεί να αντισταθεί στην ασιατική βαρβαρότητα απο τη μιά και στον αγγλοσαξονικό σιωνισμό απο την άλλη.

      Διαγραφή
    3. Οι Ρώσοι είναι ένας μαρτυρικός λαός υπό κατοχή, με βαθιές άγριες λοβοτομές.

      Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα μέσα στην αγκαλιά της Γερμανίας, η οποία έχει οργανώσει αρκετές γενοκτονίες εναντίον μας.

      Η σημερινή Ευρώπη είναι μια πολιτική κωμωδία, παραμένει όμως η περισσότερο πολιτισμενη ήπειρος. Η μοναδική ελπίδα για τη χώρα μας είναι η ηθική και πολιτιστική της αναβάθμιση και η ένωσή της με τη διασπορά της.

      Η Ορθοδοξία παίζει σκοταδιστικό και ψυχοκατευναστικό ρόλο, όχι κάποιο ρόλο για την αναβάθμιση του γένους μας. Χιλιάδες κληρικοί έχουν καταστρέψει τα καλύτερα παιδια μας με τις σαρκικές και πνευματικές ανωμαλίες τους. Το Άγιον Όρος είναι το πνευματικότερο μέρος της παγκόσμιας χριστιανοσύνης. Αν και αυτό δεν κανει κάτι για την ενωση των Εκκλησιών και την ηθική αναβάθμιση της Ορθοδοξίας καλύτερα να γίνουμε πάλι πολυθεϊστές και να αρχίσουμε από το μηδέν, με ένα λαό που θα βγει μέσα από τα μάρμαρα.

      Διαγραφή
    4. Να γίνουμε πολυθειστές ένωση εκλησιών εδω Εδώ χάνεσαι .μπερδεμένα πράγματα ..η Ορθοδοξία δεν είναι σκοταδιστική και δη η Ελληνορθοδοξία ..η μεγαλύτερη δικαίωση της ιστορικά, είναι ο εκχριστιανισμός των Σλάβων ..αλλοιμονο για τον ευρωπαικό πολιτισμό αν σκεφτει κανείς μια ισλαμική σλαβικη πλημμυρίδα . .. υψηλη άσκηση γεωπολιτικης απο τους Βυζαντινούς, Θείο σχέδιο? Όπως και να το πεί κανείς η Ορθοδοξία έσωσε τον κόσμο..εμείς σαν θεματοφύλακες της Βυζαντινής παράδοσης μπορούσαμε να ασκήσουμε τρομερή επιρρροή σε όλα τα Βαλκάνια και στην Ρωσία ...όταν γκρεμιζόταν η σοβιετία αντι να προωθησουμε με την εκλλησσια με ιεραποστολές για να δημιουργηθούν εστίες πολιτισμικής αλλα και πολιτικής επιρροής χρησιμοποιώντας παράλληλα και το Ελληνικό στοιχείο αντις να τους φέρουμε στην Ελλάδα για μικροπολιτικά συμφέροντα..δεν το πράξαμε και το κενό το εκμεταλευθηκαν άλλοι

      Διαγραφή
    5. Όταν άρχισε ο εκχριστιανισμός των Σλάβων, η χριστιανοσύνη δεν είχε διχαστεί οριστικά ακόμα. Ενωμένος ο χριστιανικός κόσμος μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα. Η χώρα μας, ενωμένη και θρησκευτικά με τους Ιταλούς και Ισπανούς, και μια Ρωσία ενωμένη θρησκευτικά με τους Καθολικούς, θα είναι ένα πολύ καλύτερο μπλοκ ενάντια στο Ισλάμ και μια νέα ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη.

      Οι διχασμοί των Χριστιανών εξυπηρετούν το Σατανά, το Διάβολο, είναι αντιχριστιανικοί, και όποιος είναι αντίθετος στην ένωση των Εκκλησιών έχει κακά δαιμόνια μέσα του.

      Αν οι Χριστιανοί συνεχίσουν το καραγκιοζιλίκι της διχόνοιας, η θρησκεία τους είναι
      Σατανική. Εγώ από τότε που άρχισα να λατρεύω τη θεά Δήμητρα Αμφυκτιονίδα έχω δει το φως μου, η υγεία μου έφτιαξε, πλούτισα.

      Διαγραφή
    6. Πλάκα κάνεις έτσι, δεν το εννοείς σοβαρά η Ορθοδοξία να ενωθεί με τους αιρετικούς υπόλοιπους αν είναι έτσι να βάλουμε και τους Ιεχωβάδες μέσα κ αυτοί Χριστιανοί το παίζουν!

      Διαγραφή
    7. Οι χώρες με τις περισσότερες εκτρώσεις στην Ευρώη και ίσως στον κόσμο είναι Ορθόδοξες. Η υπογεννητικότητα τις θερίζει επίσης. Ποιός ακριβώς είναι ο αιρετικός και ποιός βαδίζει στο σωστό δρόμο;

      Πολλοί χριστιανοί του Βυζαντίου έλεγαν καλύτερα με τους Τούρκους παρά με τους αιρετικούς. Τελικά έγιναν Τούρκοι και Μουσουλμάνοι οι περισσότεροι Χριστιανοί της Ανατολής. Δείτε τι απέφερε η αγάπη της Ορθοδοξίας προς το Ισλάμ: τον αφανισμό της.

      Ο διχασμός ανάμεσα στα Χριστιανικά δόγματα δείχνει ότι η θρησκεία αυτη αγαπά τη διαίρεση, τις αντιμαχίες, την εξουσία, τις συγκρούσεις, δηλαδή είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει. Φέρνει το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους και οδηγεί την ανθρωπότητα στα χέρια του πολέμου, των συρράξεων, επιτρέπει τις μαζικές σφαγές Χριστιανών από αλόθρησκους τζιχαντιστές ενώ έχει τη δύναμη να τους αποτρέψει, δηλαδή ρίχνει συστηματικά την ανθρωπότητα στα χέρια του Σατανά.





      Διαγραφή
    8. Δεν έχουν λογικοί αυτά που λες φίλε, κανείς δεν είπε για το πόσο καλός χριστιανός είναι ο ένας η ο άλλος αυτό άστο να το κρίνει ο Θεός και η Ορθοδοξία δεν αποσπάστηκε από τους Καθολικούς το αντίθετο έγινε και συνεχίζει να γίνεται με εκατοντάδες παρακλάδια καθολικών και προτεσταντών.

      Όσο για αυτούς στο Βυζάντιο που θεωρούσαν ότι είναι καλύτερα με τους Μογγόλους και γίνανε οι ίδιοι τους το ίδιο μ αυτούς μόνο χριστιανοί δεν ήταν!

      Διαγραφή
    9. Στην πολιορκία της Πόλης ο Μωάμεθ είχε περισσότερους Χριστιανούς Ορθόδοξους πολεμιστές μαζί του, από όσους είχε ο αυτοκράτορας Παλαιολόγος.
      Προ της πτώσεως είχε γίνει η ένωση των Εκκλησιών μέσα στην Πόλη. Ορθόδοξοι και Καθολικοί μαζί λειτούργησαν και μαζί σφαγιαστηκαν εντός της Αγίας Σοφίας. Ο Παλαιολόγος πέθανε ως ενωτικός. Οι ανθενωτικοί φανατικοί Ορθόδοξοι άνοιξαν την Κερκόπορτα στην Πόλη, και η δική τους συνοικία, υπό την ηγεσία του Σχολάριου, δεν καταστράφηκε καθόλου από τους εισβολείς, ούτε έσφαξαν εκεί, ούτε υποδούλωσαν κανένα κάτοικο της συνοικίας των προδοτών.
      Οι περισσότεροι σημερινοί Τούρκοι είναι απόγονοι Χριστιανών Ορθοδόξων που σταδιακά έγιναν Ισλαμιστές.
      Η ιστορία όπως την έχουμε διδαχθεί είναι μια ιστορία φτιαγμένη από ανήθικους ανθρώπους, από τους προδότες, και όχι η πραγματική. Η Εκκλησία μας διδάσκει το ψέμα, αφού πρώτα το έχει πιστέψει η ίδια και το υπηρετεί η ίδια. Με άλλα λόγια, αυτά που μαθαίνουμε είναι Σατανικά, Διαβολικά, πλαστά, και η σημερινή Εκκλησία έχει πέσει εδώ και αιώνες στην Αντιχριστιανική Αίρεση που ονομάζετε Οθωμανολαγνία (όχι Οθωμανολαγνεία, που έχει άλλη ανήθικη σημασία). Η σημερινή Ορθοδοξία δεν βαδίζει στο δρόμο ενός καλού θεού, αλλά υπηρετεί τον ίδιο θεό στον οποίο πιστεύουν οι Τζιχαντιστές. Η σημερινή Ορθοδοξία οδηγεί αργά και σταθερά όλους τους Ορθόδοξους λαούς στην αγκαλιά του Ισλάμ. Η Ορθοδοξία φτιάχνει δουλικά πρόβατα και όχι λέοντες. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και 14 αιώνες παραδίδει εδάφη και λαούς στο μαχαίρι των Ισλαμιστών.

      Διαγραφή
    10. Λυπάμαι αλλά έχεις πολύ λίγες γνώσεις σ ότι αφορά την Ορθοδοξία δεν κάνουν συνειρμό αυτά που γράφεις με το θέμα μας την ένωση Ορθοδοξίας με εσάς τους αιρετικούς.
      Δεν θα μπορούσα π.χ. ποτέ να αποδεχτώ ότι ο Πάπας είναι αλάνθαστος, η μια γυναίκα να είναι παπάς, εκκλησίες για ομοφυλόφιλους κ.τ.λ.

      Διαγραφή
    11. Έχω φάει πολύ από τη ζωή μου σε μοναστήρια και τη μελέτη κειμένω της Ορθοδοξίας.

      Η αλήθεια είναι πολύ πικρή και φαντάζει πάρα πολύ παράλογη σε σχέση με αυτά που μας έχουν διδάξει.

      Έχε όμως υπόψη σου ότι δεν είμαι ιστορικός της πλάκας όπως η μεγάλη πλειοψηφία.

      Αυτά τα έχω βρει μέσα από βυζαντινές πηγές, Δούκα και Φραντζή, και σχετικά συνταρακτικά στοιχεία αναφέρει ο ίδιος ο Μανουήλ Γεδεών στο πρώτο τεύχος της Εκκλησιαστικής Αλήθειας εν Κων/πόλει περι το 1880. Εκεί υπάρχει το άρθρο του Γεδεών βασισμένο σε κείμενο από αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης, δύο Τούρκους και ένα Χριστιανό, για τη συνεργασία σχετικά με την Κερκόπορτα και τη μη λεηλασία μέρους της Πόλεως ως αμοιβή για τη συνεργασία.

      Ρώτα επίσης κάθε σοβαρό γνώστη της Πόλης να σου πει γιατί στο Φανάρι δεν πείραξαν ούτε μια εκκλησία οι Τούρκοι, ενώ σε όλα τα άλλα μέρη μέσα στην Πόλη τις μέρες της πτώσεως τις ρήμαξαν τις εκκλησίες. Δεν τους δόθηκε άδεια λεηλασίας εκεί για κάποιο λόγο τον οποίο δεν μας τον λέει η Ορθόξος Εκκλησία μας, και το Πατριαρχείο δε δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε ιστορικούς στο αρχείο του, διότι έχει πάρα πολλά να κρύψει.

      Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι πολιορκητές της Πόλης πετούσαν βέλη μέσα στα τοίχη με χαρτάκια πάνω του που έγραφαν : φάτε ένωση. Ο Παλαιολόγος είχε κάνει την ένωση με τους Καθολικούς, και αυτή ήταν η βασική αιτία καταστροφής της Πόλης, την οποία κατάστρεψαν στην ουσία οι τζιχαντιστές ακραίοι Ορθόδοξοι που θεωρούσαν τους Καθολικούς κάτι σαν σατανιστές. Όταν έπεσε η Πόλη, σε όλες τις Καθολικές Εκκλησίες από Ανατολική Μεσόγειο μέχρι Ιρλανδία, χτυπούσαν πένθημα οι καμπάνες. Οι Καθολικοί δεν μπορούσαν εκείνη την εποχή να κάνουν κάτι παραπάνω, είχαν πολλούς εμφύλιους μεταξύ τους. Ο Πάπας τότε ήταν μια φιγουρα δίχως μεγάλη δύναμη. Για τους τζιχαντο-ορτοντόξ όμως, ο Πάπας ήταν κάτι σαν το μεγάλο τέρας της αποκάλυψης, κάτι σαν αντίχριστος.

      Οι πολεμιστές του Τζουστινιάνι έφυγαν μόνο όταν είδαν να έχουν μπει μέσα στα τείχη και άνω στα τοίχη, μέσα στους διαδρόμους, οι φανατικοί Τουρκο-Ορθόδοξοι κτλ. Οι Κρήτες είχαν κλειστεί σε ένα πύργο που δεν έπεσε, ήταν ισχυρός, και τους άφησαν να φύγουν μερικές μέρες αργότερα. Το σημείο που έπεσαν τα τοίχη από το μεγάλο κανόνι, κρατούσε άμυνα. Όταν όμως έγινε η επίθεση στο σημείο αυτό και από μέσα από τα τοίχη, το παιχνίδι ήταν χαμένο.

      Μια ιδέα θα πάρεις και από εδώ, αν και η Αρβελέρ είναι σε γενικές γραμμές πρόχειρη και λέει συχνά αερολογίες. Αυτό που δεν λέει είναι ότι από την περιοχή της Κερκόπορτας άρχισε η πραγματική πτώση, τη στιγμή που πάνω από εκείνο το μέρος του τοίχους ανάρτησαν οι Οθωμανο-ορτοντόξ τις Ισλαμικές σημαίες. Όταν αναρτήθηκαν εκεί οι πρώτες σημαίες άρχισε ο πανικός και η μαζική φυγή των πολεμιστών, διότι πλέον δεν υπήρχε καμία λογική στην αντίσταση, η πτώση ήταν σίγουρη διοτι μέσα στους στρατηγικούς διαδρόμους των διπλών τοιχών είχαν πλέον μπει τα Τουρκο-Ορτοντοξ στρατεύματα:
      https://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση:Θεοδοσιανά_Τείχη
      http://tvxs.gr/news/blogarontas/i-eleni-arbeler-dialyei-toys-mythoys-gia-tin-alosi-kerkoporta-asteia-pragmata
      https://en.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Giustiniani
      http://autochthonesellhnes.blogspot.co.at/2015/05/29-1453.html

      Διαγραφή
    12. Επίσης δεν μας λένε ότι αυτή ήταν η τελευταία σχεδιασμένη επίθεση των Τούρκων, και ότι αν αυτή είχε αποτύχει, θα είχαν φύγει. Η Κερκόπορτα έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο εκείνη τη μέρα, και η Εκκλησία υπό τον Σχολάριο και αργότερα υπό άλλων μεγάλων Πατριαρχών, έκαψε και ξανέκαψε όλες τις καθαρές αναφορές για την προδοσία, και κάθε έργο που χτυπούσε την προδοσία και την ανοησία των ανθενωτικών. Ο Σχολάριος έκαψε και όλα τα έργα του μεγαλύτερου φιλόσοφου όλων των εποχών μετά την εποχή της κλασσικής Αθήνας, του Γεώργιου Πλήθωνα, του οποίου οι δάσκαλοι και μαθητές άλλαξαν τελικά όλη τη Δύση.

      Ο πραγματικός Αντίχριστος είναι αυτός που διχάζει ανθρώπους και κοινωνίες, αυτός που έφερε το μίσος και τη διαίρεση ανάμεσα στους Χριστιανούς. Η Οθοδοξία, ο Καθολικισμός, οι Προτεστάντες, με το να παρακολουθούν τη σφαγή των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και να προσφέρουν άσυλο, στέγη, τροφή και χρήματα στους Μουσουλάνους που σφαγιάζουν Χριστιανούς επι αιώνες, τι ρόλο παίζουν; Το Θεό υπηρετούν ή το Σατανά;

      Διαγραφή
    13. Φίλε κάνεις ένα λάθος, συνδυάζεις ιστορικά γεγονότα με την Εκκλησία και τα φορτώνεις στην Ορθοδοξία! Κανείς δεν είπε ότι οι Ορθόδοξοι είναι καλύτεροι χριστιανοί η ότι είναι οι εκλεκτοί του Θεού!

      Όσα σφάλματα και να αριθμήσεις ότι αφορά τους κληρικούς, τους Μοναχούς στο Άγιο Όρος θα έχεις δίκιο αλλά όλα αυτά δεν έχουν σχέσει με την Ορθοδοξία την πίστη στον Τριαδικό Θεό την πρώτη πραγματική εκκλησία, αυτά όλα έχουν σχέσει με τον ανθρώπινο παράγοντα και δόξα τω Θεό υπάρχει και το αντίθετο κληρικοί, μοναχοί ..... που είναι πραγματικά Χριστιανοί, ΄και ακόμα στις χειρότερες ημέρες μας βγαίνουν Άγιοι και γίνονται θαύματα!

      Αλώστε το λέει στην ΑΓ ότι οι πρώτοι που θα κριθούν στη δεύτερη παρουσίαση του Κυρίου και θα καταλήξουν στην αιώνια κόλαση θα είναι οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Ο διάβολος λένε κρύβετε κάτω από τα ράσα του παπά.

      Επίσης συμφωνώ ότι μας λένε πολλά ψέματα ιδιαίτερα στη ΠΔ όπου τα πρωτότυπα έχουν καταστραφεί (η κρύβονται) και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι Εβραίοι όντως κάνανε σωστή μετάφραση η εσκεμμένα μεταφράστηκαν έτσι ώστε να τους βολεύει, ο Αγ. Παΐσιος το έχει πει μην διαβάζετε την ΠΔ αν δεν έχετε φτάσει σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο.

      Ότι και να πεις για την Ορθοδοξία θα σου πω ένα ο Πάπας στον Βατικανό κάνει λειτουργία δοξάζοντας των Εωσφόρο:
      https://youtu.be/8zcV4vg-xtU
      Θέλεις πραγματικά να ενωθείς μ αυτούς;

      Ότι αφορά τα ιστορικά γεγονότα που γράφεις η ιστορία επαναλαμβάνετε ακριβός τα ίδια συμβαίνουν και σήμερα!

      Μην μπερδεύεις την πίστη της Ορθοδοξίας με τα ιστορικά γεγονότα και τα ανθρώπινα λάθει-αμαρτίες!



      Διαγραφή
  3. Η Ρωσία θα είναι πάντα ένας μεγάλος παίκτης στo γεωστρατηγικό παιχνίδι των υπερδυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους γνωριζοντες, ειχαμε προιδεασθει απο το συστημα Patriot απο τη μια μερια και τους S-300 απο την αλλη. Καμμια απολυτως συγκριση κυριοι. S-300 δαγκωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα κείμενο χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο από το δίκτυο Βολταίρος και τίποτα παραπάνω.Κανένας από τους παραπάνω ισχυρισμούς δεν αποδεικνύεται...Ακόμη και οι πηγές που παραθέτονται στο τέλος του κειμένου, δεν γράφουν τίποτα ουσιαστικό από αυτά που υποστηρίζει το κείμενο...Απλά καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα και ανάλογα με τις απόψεις του γράφοντος, χωρίς να κρίνει αντικειμενικά με τεχνικά κριτήρια.

    Κρίμα γιατί παλιότερα στο δίκτυο Βολταίρος γράφονταν κάποια καλά και τεκμηριωμένα κείμενα, κυρίως στο τι συμβαίνει στην Μέση Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς για τους συνομοσιολόγους, η οικογένεια του μέντορα/αφεντικου του Πούτιν ο οποίος τον φύτεψε μέσα στο Κρεμλίνο, δηλώνει εβραϊκή. Επίσης δυστυχώς, δεν υπαρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πούτιν μαζί με άλλους πήραν μαύρα χρήματα και είναι μπλεγμένοι σε απάτες σε βάρος του Ρωσικού δημοσίου. Βέβαια, πρέπει να προσθέσει κάποιος ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Ρώσος πολιτικός - αξιωματούχος που να μην έχει κανει λαμογιές. Αυτό είναι πολύ της μόδας και στη λεγομενη Δύση, αλλά συνήθως με κομψότερους τρόπους.

    Οι ιδιοι οι Ισραηλινοί κάλεσαν τους Ρώσους να πάνε στη Συρία. Υπάρχουν οι σχετικές δηλώσεις.

    Δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ και κανενός άλλου παίκτη να υπάρχει μια μόνο υπερδύναμη, ή μία μόνο κυρίαρχη τάση εντός του Ισλάμ. Η διαχείρηση των συγκρούσεων αντίπαλων δυνάμεων είναι αυτή που φέρνει τα μεγάλα γεωπολιτικά - οικονομικά κέρδη.

    Ο Πούτιν είναι ένας από τους στενότερους σύμμαχους του Ισραήλ σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν ξερω αν και σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο γερο Χένρυ Κισιντζερ. Δεν ακολουθούν όλοι οι Εβραίοι την ίδια πολιτική, ούτε είναι όλοι ενωμένοι όπως φαντάζονται οι αντισημίτες.

    Οι ΗΠΑ είναι λιγότερο ελεγχόμενες από το Ισραήλ, από όσο είναι η Ρωσία. Το 1991 και στα χρονια που ακολούθησαν, το Ισραήλ μαζί με κάποιος άλλους, κυριολεκτικά θέρισαν και αλώνισαν τα πάντα μέσα στη Ρωσία. Από τότε η Ρωσία έχασε την εθνική της κυριαρχία και της έχει επιβληθεί συγκεκριμένη οικονομική, εξωτερική και εσωτερική πολιτική. Μιλαμε για κάτι σαν το Ελλαδικό μας μνημόνιο, όχι ομως με όρους χρέους. Αυτά τα λέει το ίδιο το κόμμα του Πούτιν. Όπως και στην Ελλάδα, μεσα στη Ρωσία λειτουργεί ένα τεράστιο παρακράτος το οποίο της πίνει το αίμα.

    Βλέπουμε πράγματι ένα κουκλο-θέατρο με πολλές μαριονέτες. Ο Πούτιν, μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, φέτος αποφάσισε να προσπαθήσει να κάνει τη χώρα του ικανή να παράγει όσα τρόφιμα έχει ανάγκη. Μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, πέρα από αέριο-πετρέλαιο, του δόθηκε η εντολή να μην αναπτύξει καμία άλλη πτυχή της παραγωγικότητας της χώρας του. Έκανε ότι του είπαν με αποτέλεσμα σήμερα ο λαός της Ρωσιας πάλι να ζει με στερήσεις, πάλι να χάνει τα χρήματά του, πάλι να εργάζετε για ψίχουλα και να ψάχνει πως να φύγει να γλυτώσει. Όλο το στρες με τα ψυχοσωματικά του Πούτιν ειναι επειδή νιώθει δεμένος σε γαλέρα να τραβαει κουπί.

    Το μεγάλο κακό για τη Ρωσία είναι ότι όλη η αντιπολίτευση ενάντια στον Πούτιν είναι χειρότερη από αυτόν. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κάτι σαν την Ελλάδα του βορά.

    Πολύ θα ήθελα να κανω λάθος σε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Γιώργος Σιδηρούντιος
    Πότε και που συναντήθηκε ο Χενρυ με τον Πούτιν ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την τελευταία γνωστή φορά, δημόσια, στην Άγια Πετρούπολη το Ιούνιο του 2012.
      Διάβασε τους παρακάτω συνδέσμους, υπάρχει και φωτογραφία:

      http://greeksagainstnwo.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1767.html
      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_2172.html
      http://olympia.gr/?attachment_id=167830

      Διαγραφή
    2. Λάθος. Έγιναν και άλλες συναντήσεις αργότερα, και στο σύνολο κανένας ξένος πολιτικός ή διπλωμάτης δεν έχει δει τον Πούτιν περισσότερο από τον Κίσσιντζερ. Οι περισσότερες συνατήσεις δεν είναι επίσημες. Ο ίδιος ο Κίσσιντσερ δήλωσε στο CNN ότι καθοδηγεί τη Ρωσία εκεί που θέλει, και της επιτρέπει να κάνει εξοπλισμούς μέχρι ενός σημείου. Ο Πούτιν απλά του γυαλίζει τα υποδήματα κάθε φορά. Στις ΗΠΑ, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα ακολουθούν πιστά αυτή την εξωτερική πολιτική που τους δίνει ο Κίσσιντζερ διότι είναι η καλύτερη.
      http://www.google.at/search?q=kissinger+putin+meetings&client=safari&rls=en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBgQsARqFQoTCKGm_oWgz8gCFeprcgod0TUG3A

      Προσοχή, ο υπολογιστής μου με έβαλε χωρίς να κάνω τίποτα ως διαχειρηστή του Ινφογνώμων, με δικαίωμα να σβηνω σχόλια άλλων και αναρτήσεις. Αυτό έγινε μόνο του μια φορά μέχρι στιγμής, και γενικά τις τελευταίες ημέρες όποτε κάνω σύνδεση να διαβάσω ή να γράψω κάτι, κολλάει ο υπολογιστής μου.

      Διαγραφή
    3. Ναι πράγματι το έψαξα και στον ιστοχώρο του Κρεμλίνου. Περίεργα πράγματα ... Όσο κι αν ο Πούτιν είναι μελετητής στις Διεθνείς Σχέσεις (ήταν και Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πετρούπολης ) κάτι δεν ...κολάει εδώ...
      http://en.kremlin.ru/events/president/news/19509
      http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/48214
      http://sputniknews.com/voiceofrussia/2012_06_21/78879876/

      Διαγραφή
  8. Το τι παιχνίδια παίζονται πραγματικά δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά ένα είναι σίγουρο η Ρωσία περικυκλώνετε αν δεν δράσει τώρα αργότερα θα είναι πολύ αργά! Πιστεύω πως η στρατιωτική τεχνολογικά τους είναι πλέων σε επίπεδα ΗΠΑ ίσως και ανώτερη σε κάποια σημαντικά συστήματα και μόνο σ αυτό βασίζονται, αλλιώς δεν θα βγαίναν καν από τα στενά της Μ. Θάλασσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προχθές που επέστρεψα απο την Αλ - Μανάμα, η πτήση ακολούθησε τον άξονα, Αλ-Μανάμα ,Σαουδική Αραβία, στο ύψος της Άκαμπα στροφή προς βορειοδυτικά με κατεύθυνση την Μεσόγειο.
    Προφανώς ο εναέριος χώρος της μεσης Ανατολής βράζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.