10/10/15

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορούν να καταγράψουν μια τεράστια εθνική επιτυχία ή να μετατρέψουν τη χώρα σε κανονική μπανανία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής με τίτλο «Ο Τσίπρας ως νέος ΓΑΠ και οι εκλογές στη ΝΔ - Η Ελλάδα θα γίνει κανονική μπανανία;», αναφερθήκαμε στην αντικειμενική αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας των κομμάτων εξουσίας να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας και στην σταθερή επιδίωξη κατά βάσιν των ΗΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή των κομμάτων ηγεσίες που θα είναι «βολικές» στα θέλω της Ουάσιγκτον.
Αυτή η κατάσταση, της διακυβέρνησης της χώρας από πολιτικούς των οποίων το ανάστημα είναι πολύ κοντύτερο από αυτό που απαιτεί η ιστορία αλλά και η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας -με εξαίρεση την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή, που άσκησε εξωτερική πολιτική με βάση τα εθνικά συμφέροντα και έγραψε την εποποιία του Βουκουρεστίου- έχει καταστήσει την πατρίδα μας μια χώρα με ειδικές ανάγκες, περίγελο της ανθρωπότητας.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
-Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από την τουρκική πολεμική αεροπορία κατά σύστημα και η ανοχή από πλευράς της Ελλάδας αυτής της κατάστασης, αντί να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο το θέμα στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΗΕ και όπου αλλού.
-Η διατήρηση του μεγαλύτερου αποβατικού στόλου στο ΝΑΤΟ από πλευράς της Τουρκίας, τα οποία αποβατικά έχουν προφανή στόχο την κατάληψη ελληνικής νήσου, χωρίς να έχουμε θέσει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και επανειλημμένως στο ΝΑΤΟ.
-Η πραγματοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα αποβατικής άσκησης από πλευράς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αντικείμενο την κατάληψη ελληνικής νήσου, στην οποία άσκηση, αντί να ξεσηκώσουμε τη διεθνή κοινότητα και αντί να την καταγγείλουμε σε ανώτατο επίπεδο στο ΝΑΤΟ, στέλνουμε επίσημα παρατηρητή, με την παρουσία του οποίου στην ουσία νομιμοποιούμε τα τουρκικά επεκτατικά σχέδια στο Αιγαίο.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, τα οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά αδυνατούν να διαχειριστούν με εθνική αξιοπρέπεια, καθιστώντας την πατρίδα μας μια χώρα που δείχνει χαρακτηριστική αδυναμία να προστατέψει τα σύνορα, την επικράτεια και το διεθνές της κύρος, όμως θα αναφερθούμε στο τελευταίο, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον από κάθε άποψη.
Τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Ελλάδα δεν ακολουθούσε πολιτική ανοικτών συνόρων, οι τουρκικές αρχές έστελναν κρυφά μέσω διακινητών δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, εξυπηρετώντας στρατηγικό στόχο της Άγκυρας, που είναι  η δημιουργία μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, την οποία θα χρησιμοποιήσει η Άγκυρα, σε συνδυασμό με τους μουσουλμάνους της Θράκης, ως πέμπτη φάλαγγα και δούρειο ίππο, όταν αυτό απαιτήσει η πολιτική και γεωπολιτική συγκυρία.
Με την αλλαγή πολιτικής από τον Ιανουάριο του 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ακολούθησε πολιτική ανοικτών συνόρων, η Τουρκία ξεσήκωσε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που ήταν από χρόνια εγκατεστημένοι στα στρατόπεδα προσφύγων, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και μέσω κυκλωμάτων και συμμοριών λαθροδιακινητών, τους κατηύθυνε στα ελληνικά νησιά. Μεγάλη και ατράνταχτη απόδειξη αυτού που λέμε, είναι το γεγονός ότι οι πρόσφυγες δεν προτίμησαν τα χερσαία σύνορα με τη Βουλγαρία, που είναι και πιο ασφαλή, αλλά τους κατεύθυναν και τους κατευθύνουν σκόπιμα στα ελληνικά νησιά, αφ’ ενός μεν για να πληγεί ο τουρισμός και αφ’ ετέρου για να καταστούν διάτρητα τα θαλάσσια σύνορα και να δοθεί διεθνώς η εικόνα ότι η Ελλάδα αδυνατεί να υπερασπιστεί τα σύνορα και τα χωρικά της ύδατα.
Αυτό το τραγικό πολιτικό λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το τεράστιο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, η οποία θορυβημένη και ευαισθητοποιημένη, για να αντιμετωπίσει το μείζον αυτό πρόβλημα, εκτός της αναθεώρησης της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, θέτει πλέον και θέμα προστασίας των ελληνικών θαλασσίων συνόρων από ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Ασφαλώς θα προτιμούσαμε η προστασία των συνόρων και της εθνικής μας επικράτειας να γινόταν επαρκώς με εθνικές δυνάμεις, όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η Τουρκία έπαθε αυτό που λέει ο λαός μας: Έσκαψε το λάκκο του άλλου και τώρα θα πέσει η ίδια μέσα.
Κι αυτό γιατί η πρωτοβουλία της Ε.Ε., αν σχεδιαστεί σωστά με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στη φάση αυτή και αν εκδηλωθεί και εφαρμοστεί σωστά, θα τινάξει στον αέρα την στρατηγική της Τουρκίας να ελέγξει το Αιγαίο στη γραμμή ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και θα ορίσει στην πράξη τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας σε μια γραμμή που θα διέρχεται ανατολικώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Το ζήτημα είναι μείζον και τεράστιας εθνικής σημασίας και καλό είναι o βολεψάκιας Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλος επιτέλους να αφυπνιστεί και να ενεργοποιηθεί, για να μην αλωνίζουν οι Τούρκοι και οι φιλότουρκοι μέσα στο σπίτι μας, που είναι η Ε.Ε. και οι Βρυξέλλες.
Επίσης, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ, αντί να κάνει κλωτσοπατινάδες και σταλινικές διώξεις σε διπλωμάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες, επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, για να καταγράψει μια εθνική επιτυχία, μέσα στον ορυμαγδό των αποτυχιών και των καταστροφών που φόρτωσε την πατρίδα αυτούς τους εννιά μήνες.
Οι καιροί γαρ ου μενετοί.

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

21 σχόλια:

  1. Ισχύει αυτο, ότι υπαρχει αυτή η δυνατότητα, αλλα πως θα επιτευχθεί κατι τέτοιο όταν στις συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας απουσιάζει ο ξενοδόχος δηλαδή εμείς; Ειναι δυνατόν να έχουμε παραδόσεις τη χώρα Μάς ως διαπραγματευτικό εργαλείο της ΕΕ στις σχέσεις της με την Τουρκία; Η αφέλεια σε αυτή την περίπτωση απορρίπτεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε
      έχε μου εμπιστοσύνη.
      Σε αυτά τα θέματα, έχε μου εμπιστοσύνη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καλεντερίδη, σας εχω και συμφωνώ με το ότι υπαρχει η δυνατότητα όπως γράφετε παραπάνω! Αλλα ειναι παράλογο να περιμενουμε ο Γιούνκερ να υπερασπιστεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αν δεν τον παρακινησουμε εμείς, αυτο γράφω, και εμείς απουσιάζουμε! Πριν τη ναυμαχία που καθόρισε την ίδρυση του ελληνικού κράτους ρώτησε ο ναύαρχος των Βρετανών τον Κολοκοτρωνη τι κράτος θέλετε εσεις αφου τόσα χρονια είσαστε Οθωμανοί η κατι παρόμοιο τέλος πάντων και ο Κολοκοτρωνης τι του ειπε; Εμείς πάντοτε πολεμούσαμε κάστρα τα βουνά στρατιώτες του αυτοκράτορα οι κλέφτες, αυτοί τι θα πουν στον Γιούνκερ; Είμαστε Ευρωπαίοι, οι Τούρκοι ειναι φίλοι μας, δε θελουμε προβλήματα, θελουμε να πάρουμε τον 13 ο μισθό και το κεφάλι μας ήσυχο; Πως δηλαδή θα πειστεί η ΕΕ να τα βάλει μα την Τουρκία όταν πολυ εύκολα μπορεί να την δελεάσει να πάει με τα νερά της ΕΕ εφόσον αποκτήσει έλεγχο στο Αιγαίο και εφόσον οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζήσουν και με λιγο λιγότερο Αιγαίο; Αυτο ειναι που λέω και για αυτο λέω ότι ναι μεν υπαρχει η δυνατότητα , αλλα εφόσον δεν υπαρχει κάποιος να αρπάξει την ευκαιρία η ευκαιρία γυρνάει μπούμεραγκ και γίνεται κατάρα!

      Διαγραφή
    3. Αλέξανδρε
      το θέμα είναι να αναχαιτίζονται να κύματα των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στις τουρκικές ακτές και να ανακόπτονται μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
      Αυτό σημαίνει ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, άρα εθνική νίκη.
      Αν γίνει οτιδήποτε άλλο, θέλουν στην κυριολεξία κρέμασμα οι υπέυθυνοι.
      Εκεί θα παιχθεί το παιχνίδι/

      Διαγραφή
    4. Αλέξανδρε,

      "Αλλα ειναι παράλογο να περιμενουμε ο Γιούνκερ να υπερασπιστεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αν δεν τον παρακινησουμε εμείς"

      Δεν έπιασες καθόλου το νόημα. Ο Γιουνκέρ (αυτός είναι ο σωστός τονισμός του ονόματος) δεν υπερασπίζεται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα (χεσμένα τα έχει), αλλά τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ. Δηλαδή, "κοντά στον βασιλικό, ποτίζεται κι η γλάστρα", που λέει ο λαός.

      Αφού εμείς αποδεχτήκαμε εντελώς ανίκανοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, ας αφήσομε τώρα τούς ξένους να το κάνουν, μπας και καταφέρουν να γλυτώσουν κι εμάς από την λοιμική της λαθρομετανάστευσης.

      Διαγραφή
    5. Nativist αυτό ακριβώς είναι το λάθος, για αυτό γράφω και κάτι άλλο παρακάτω. Οι Βορειοευρωπαίοι, Γερμανοί και φίλοι, μπορούν να κάνουν και με λίγο λιγότερο Αιγαίο! Η Γερμανική αυτοκρατορία θέλει μια tourkikh αυτοκρατορία, δεν την ενοχλεί, όπως δεν την ενοχλούσε παλαιότερα! Δεν θα φυλάξει η ΕΕ το Αιγαίο, γιατί δεν μπορεί έτσι απλά! Οποτε το Αιγαίο άρα και η πατρίδα μας γινόμαστε διαπραγματευτικό χαρτί στα χερια των Βορειοευρωπαίων ώστε να προσεγγίσουν την Τουρκια. Γινόμαστε εμείς το αντάλλαγμα, γινόμαστε η buffer zone μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής!

      Αν δεν φυλάξουμε εμείς τα σύνορα μας, δεν θα τα φυλάξει κανεις, δεν υπάρχει περίπτωση, είναι πιο εύκολο να μας ανταλλάξουν και να μας μετατρέψουν σε buffer zone! Είναι άλλωστε πιο πολύ στο συμφέρον τους κάτι τέτοιο! Είναι πιο πολύ στο συμφέρον τους να γίνει η Ελλάδα μη χωρα που θα μένουν οι μετανάστες μακριά από την Ευρώπη μέχρι να εξευρωπαϊστούν αν "εξωευρωπαιστουν" και οι Έλληνες να μεταναστεύουν στην Ευρώπη, γιατί οι Έλληνες γίνονται πιο εύκολα Ευρωπαίοι! Γιατί να ξοδέψει η Ευρώπη πόρους να φυλάξει τα ελληνικά σύνορα? Αν δε πείσει και την Τουρκια να συνεργαστεί και να πέρανε πιο διαχειρίσιμη αριθμοί και να πηγαίνουν και πολλοί στην ανατολική Ευρώπη, αυτό θα είναι ο ιδανικός τους στόχος!

      Από εμάς εξαρτάται, εμείς είμαστε οι κύριοι του σπιτιού και αν δεν θέλουμε αυτό τον ρολο, θα γίνουμε φιλοξενούμενοι, δεν υπάρχει άλλη επιλογή! ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα φυλάξει τα σύνορα μας για μας, δεν τον συμφέρει! Θα το κάνει μόνον αν εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στην Ελλάδα ως κυρίαρχοι, τότε θα είναι "ξοτοβορο" να μας βγάλει από τη μέση, οποτε θα μας κρατήσει!

      Διαγραφή
    6. Δεν διαφωνώ. Ας φυλάξουμε, λοιπόν, εμείς τα σύνορά μας, μετά από 25 χρόνια, που τα έχομε ξέφραγο αμπέλι. Θα το κάνομε;

      Διαγραφή
  2. Αλέξανδρε,
    Προϋπόθεση να έχουν αντιληφθεί πλήρως οι Ευρωπαίοι τί ζημιά προξενούν οι Τούρκοι με την μεταγωγή λαθρομεταναστών και προσφύγων θα ήταν να έχουμε εκθέσει σε όλα τα φόρα την Τουρκία για την τακτική της αυτή και μάλιστα, με στοιχεία αδιάσειστα.
    Έτσι, θα είχε σχηματισθεί η πεποίθηση στην Ευρώπη ότι η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα ανθρωπιστικής φύσεως, σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό και θα είχαν διαμορφωθεί συμμαχίες με την Ελλάδα για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο.
    Επίσης, θα έπρεπε η Ελλάδα να φυλάει τα σύνορά της και όχι να τα έχει αναιρέσει η ίδια, διότι τότε θα δείχναμε κι εμείς ότι όταν κάνουμε λόγο για ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, πρωτίστως ΕΜΕΙΣ φυλάττουμε τα εθνικά σύνορα (που ταυτίζονται).

    Τέλος, η απάντηση του Κολοκοτρώνη στον Χάμιλτον ήταν η εξής:
    "...Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα”. Με είπε: “Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;”. “Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά”. Έτσι δεν με ομίλησε πλέον.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ “ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ”".

    Κύριε Καλεντερίδη,
    η πατρίδα μας ΔΕΝ είναι χώρα με ειδικές ανάγκες.
    Οι έχοντες ειδικές ανάγκες, το ξέρω ότι το γνωρίζετε, έχουν αξιοπρέπεια. Την πατρίδα μας την κατάντησαν όσοι άσκησαν εξουσία να μην έχει.
    Σε λίγο ίσως να μην έχει και υπόσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαιοφορίδη
      σωστά τα λες και αν δόθηκε η εντύπωση ότι τα άτομα με ειδικές ανέγκες είναι αναξιοπρεπή, δικό μου το λάθος.
      Με το χαρακτηρισμό αυτόν εννοώ ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί μόνη της τα σύνορά της και χρειάζεται τη βοήθεια άλλων.

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν δόθηκε αυτή εντύπωση.
      Εγώ έκανα επεξήγηση.

      Διαγραφή
    3. Ναι ακριβώς αυτό είναι η φράση που ήθελα να κάνω παραπομπή και δεν είχα χρόνο να την βρω και δεν την θυμόμουν καλά, ευχαριστώ Κύριε Σημαιοφορίδη.

      Όσον αφορά τα υπόλοιπα συμφωνώ και με τους δυο, απλά δεν ελπίζω σε τέτοια εξέλιξη, γιατί μέχρι τώρα τα δείγματα είναι διαφορετικά! Κανεις δεν έχει θέσει το θέμα πως είναι δυνατόν οι προσφυγες να παραμένουν 2 χρονια στην Τουρκια και ξαφνικά μαζικά να φεύγουν ενώ η Τουρκια δεν είναι εμπόλεμη ζώνη? Και αυτό το ερώτημα δεν το θέτει κανεις! Εγώ προσωπικά πιστεύω πως το παιχνίδι είναι μεγαλύτερο, νομίζω πως πολλοί στην ΕΕ θέλουν αυτές τις κρίσεις για να ενισχύσουν τη θέση της ομοσπονδιοποίησης και να ενισχύσουν τη δύναμη της "κομμισσιον" και της κεντρικής εξουσίας! Τι θέμα από εδώ και πέρα όσον αφορά το "πρσοφυγικο" είναι αυτό ακριβώς που λέτε Κύριε Καλεντερίδη, να μην μπει η τουρκικη ακτοφυλακή στο Αιγαίο πέρα από τα τουρκικα χωρικά ύδατα! Πως θα γίνει αυτό όταν ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν υπάρχουν θαλασσια σύνορα και εμείς τον εκλέξαμε"?

      Διαγραφή
    4. http://www.defence-point.gr/news/?p=138713

      Kai ena sxetiko arthro poly eustoxo!

      Διαγραφή
  3. Και ποιος μπορεί να μας εξασφαλίσει δάσκαλε ότι δουλεύουν για το καλό και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας και όχι για κάποιο άλλο σκοπό ? πιστεύω και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι εδώ πρόκειτε για ένα άριστο συνομοσιολογικό παιχνίδι γιατί όταν προχωρείς σε τέτοιες πολιτικές κυβέρνησης η βλάκας είσαι η χάζος που δεν το πιστέυω για αυτούς διότι θεωρώ πως είναι πανέξυπνοι η είσαι βαλτός με συγκεκριμένες γραμμές και ραβασάκι για τό τι θα κάνεις και μέχρι που μπορείς να φτάσεις ! εαν μέσα στο ραβασάκι υπάρχει αυτή η προοπτική είναι φυσικά καλοδεχούμενη ! αλλά εγώ γιατί αυτό που αισθάνομαι είναι και εξωτερική και εσωτερική κρίση καρφί με εντολή ουάσιγκτον ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόλυτα σωστή η ανάλυση του προβλήματός. Πολύ αισιόδοξη όμως η προσδοκία πως η ΕΕ ,που δεν μπορεί να χωρίσει δυό γαιδάρων άχυρα - (ο δικός μας "κύριος Τίποτα" δεν είναι παρα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα) θα κάνει κίνηση μάτ στους παμπόνηρους Τουρκους.
    Και μάλιστα,οταν λογω των μικρών αποστάσεων ,αναχαίτηση των λάθρομεταναστών μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα είναι σχεδόν αδύνατη, αφού ,κυριολεκτικά με μια γκαζιά βρίσκονται στα δικά μας.

    Αφήνω που οι Τουρκοι δεν θα δεχθούν ποτέ την "παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας" που θα σήμαινε ο έλεγχος των χωρικών τους υδάτων απο διεθνή δύναμη. Το πολύ-πολύ να υποκριθούν πως συνεργάζονται,προσαρμόζοντας ανάλογα την τακτική τους έτσι ώστε η εισβολή να συνεχιστεί απρόσκοπτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα, τά σύνορα τῆς Ε.Ε. καί ἡ τύχη τους ἔχουν ἀποφασισθῆ ἀλλοῦ καί γι' αὐτό προωθοῦνται"λύσεις" τύπου Μέρκελ-Γιοῦνκερ (περί ἀνάγκης συνεργασίας Ἑλλάδος-Τουρκίας, περί μεγάλης σημασίας τῆς Τουρκίας....), στά πλαίσια αὐτά:
    http://www.iss.europa.eu/publications/detail/article/operation-sophia-tackling-the-refugee-crisis-with-military-means/
    Τώρα, γιατί τό σχέδιο λέγεται Operation Sophia ?....
    "Operation Sophia: tackling the refugee crisis with military means", Brief - No30 - 30 September 2015 Thierry Tardy - βλ. http://www.iss.europa.eu/uploads/media/Brief_30_Operation_Sophia.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω οτι φτάσαμε στο απεχθέστατο σημείο να ευχόμαστε και να ελπίζουμε να μας σώσουν οι άλλοι! Αυτοί που φτύναμε και βρίζαμε* , προ μερικών μηνών.
    Κανένα δείγμα δεν είναι αισιόδοξο που να δείχνει αυτή την τακτική εκ μέρους μας. π.χ.:
    Στην Αλβανία, γίνονται χειρότερα τα πράγματα. Όπως και στα Σκόπια. Δεν έχω καμία, μα καμία, εμπιστοσύνη στους χειρισμούς αυτής της απατεωνίστικης κυβέρνησης. Ούτε στα εσωτερικά μέτωπα μα ούτε και στα εξωτερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Ποτέ δεν έβρισα άλλους για τα δικά μου, λάθη. Ειδικά μεταξύ κρατών, με την ατέρμονη προπαγάνδα, το θεωρώ μεγάλη μαλακία να γλυκαίνεις την ήττα σου, αντί να βελτιώνεσαι για την επόμενη μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σάββα,
    Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για την κρίση σου και τις γεωστρατηγικές μελέτες, που πηγάζουν από τον ύψιστο πατριωτισμό σου, σε συνδυασμό με την ευφυΐα σου, που ξέρεις να αναλύεις το γεγονότα σωστά.
    Βέβαια τέτοια λεπτά θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν συζητούνται όλα έτσι ανοικτά. Όμως από τη στιγμή που μιλάς για κρεμάλες αν πάνε λάθος και εκεί ακριβώς παίζεται το παιχνίδι, δεν ακούγεσαι και πολύ βέβαιος για το αποτέλεσμα. Ας ευχόμαστε να μην χρειαστούν κρεμάλες, έστω και στα λόγια.
    Αυτό που ανησυχεί για τα τεκταινόμενα είναι το γεγονός ότι κανείς μέχρι τώρα, από τότε που αποστρατεύτηκες, αλλά και για τους λόγους που αποστρατεύτηκες που κανείς δεν εκτίμησε, δεν σε κάλεσε να συμπράξεις στους προβληματισμούς τους. Είθε να πάνε όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να διευκρινίσω πως σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, τα σύνορα αυτά, τα σύνορα της Ευρώπης, καθορίζονται κυριάρχως από τα κράτη-μέλη. Και σ’αυτόν τον τομέα όποια συνεργασία υπάρξει με γειτονικά κράτη, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν υποχωρήσεις από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς άλλων κρατών της ΕΕ ως προς τον τρόπο χάραξης των συνόρων και τον τρόπο διαφύλαξης των συνόρων. Αυτή η στάση της Ελλάδας δεν είναι μία στάση που αφορά την Ελλάδα μόνον. Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα, προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα»

    Dhlwsh Prokoph paulopoulou! Empisteuteite ton...paradexetai ousiastika syndiaxeirish twn ellhnikwn synorwn me thn Tourkia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Καλεντερίδη,

    Επιτέλους βρέθηκε ένας Πόντιος, όχι "αυτόχθων" (π.χ. Μωραϊτης, Παλιοελαδίτης κ.τ.λ.) αλλά από τον Ελληνισμό που καταστράφηκε από τους Τούρκους, για να γράψει αυτά που είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα!


    Γράφετε:
    Τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Ελλάδα δεν ακολουθούσε πολιτική ανοικτών συνόρων, οι τουρκικές αρχές έστελναν κρυφά μέσω διακινητών δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, εξυπηρετώντας στρατηγικό στόχο της Άγκυρας, που είναι η δημιουργία μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, την οποία θα χρησιμοποιήσει η Άγκυρα, σε συνδυασμό με τους μουσουλμάνους της Θράκης, ως πέμπτη φάλαγγα και δούρειο ίππο, όταν αυτό απαιτήσει η πολιτική και γεωπολιτική συγκυρία.

    Μια αλήθεια την οποία τα περισσότερα ΜΜ .......... όχι Ενημέρωσης αλλά Παραπληροφόρησης, επιμένουν να .....αγνοούν πεισματικά!

    Θερμά Συγχαρητήρια

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.