18/10/15

Αναχαιτίζοντας το μέλλον...

«Διώξτε το σατανικό ρομπότ»: «Πόλεμος» στα Τρίκαλα για το... ακέφαλο λεωφορείο!


Το «έξυπνο» -χωρίς οδηγό- minibus που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών Κόκκινο πανί αποτελεί για τους αντιμνημονιακούς στα Τρίκαλα, το «έξυπνο» -χωρίς οδηγό- minibus που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης. 
Από τη μία η δημοτική αρχή θεωρεί ότι με το εγχείρημα η πόλη καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο, από την άλλη όμως, μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Λαϊκής Ενότητας, έχουν την άποψη ότι το μικρό φουτουριστικό όχημα... απειλεί την εργατική τάξη.
Πίσω από το λεωφορείο-ρομπότ, ένα κομμάτι της Αριστεράς της πόλης βλέπει την επέλαση του… σατανικού καπιταλισμού που, μεταμφιεσμένος σε τεχνολογική καινοτομία, έρχεται να στείλει τους οδηγούς της εργατικής τάξης στην ανεργία. «Διώξτε το σατανικό ρομπότ που θέλει να πάρει τις δουλειές μας», είναι το σύνθημα στην πόλη, με το λεωφορείο να παρομοιάζεται με… όχημα του σατανά.



Για τη συνέχεια ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Ο καθένας με τον πόνο του!

    "Διαίρει και βασίλευε"... δλδ - σε απλά κούβεντος - ο ένας εργαζόμενος εναντίον του άλλου!

    Σε τιμοληψία του 2008 (τρέμε Κίμωνα Κουλούρη LIVE on Primetime TV News):

    Εκτός από το επίδοµα αυξηµένης ευθύνης (από τη µεταφορά επιβατών στα ΜΜΜ), που φτάνει τα 120 ευρώ τον µήνα, οι οδηγοί παίρνουν και το επίδοµα (66 ευρώ τον µήνα) κατάργησης εισπράκτορα (περικαλώ μανδάμ, μην στέκεστε στο διάδρομο, προχωράτε εμπρός ναούμ· οδηγέ φεύγα, είσαι πληρωμένος... χαχαχα!), που καθιερώθηκε επειδή - χωρίς εισπράκτορα - οι οδηγοί καλούνται να δίνουν και χρήσιμες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό (για Στάση Προμπονά θέτε; Θα κατέβετε στην επόμενη στάση κλπ κλπ)...

    Πίσω μου σ' έχω σατανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω ότι δεν παίρνει καμμία δουλειά, αντιθέτως δημιουργεί. Καλώς ήλθαμε στα 1800 να πετάμε τα sabot (ξύλινα παπούτσια) μέσα στις τροχαλίες και τα γρανάζια των τότε μηχανών για να σταματήσουν να παίρνουν τις δουλειές των εργατών, δλδ να κάνουμε sabotage...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Quoz for the Left economists of Greece;
    One bus, one driver. How many people will work at the production plant?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Th. Edisson ,οταν ανακαλυψε την ηλεκτρικη λαμπα, ξεσηκωθηκαν οι "στοκοι " της εποχης, γιατι, διεδιδαν οτι " θα βαζει φωτια στα σπιτια μας " !
    Δεν γινεται αλλοιως, η προοδος παντα αναδεικνυει και τους "πτωχους τω πνευματι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.