23/10/15

Πόσο άλλο θα εξευτελιστεί αυτή η χώρα;

Όταν απαξιείς συστηματικά τις έννοιες πατρίδα, έθνος, σημαία και εθνικός ύμνος και όταν έχεις υπηρετήσει ως επαγγελματίας αριστερός λουφαδόρος και κοπανατζής με βύσμα Πασοκικό στα επιτελεία, τότε έχεις τη στάση του Τσίπρα, τη στιγμή που παιανίζει ο έθνικός ύμνος μιας χώρας, που αποτελεί το βασικότερο σύμμαχό μας για να ξεπεράσουμε την εθνική περιπέτεια που μας έβαλε ο ίδιος.
Με τα χέρια σταυρωμένα και τα σκέλια ανοιχτά, τη στιγμή που ο φιλοξενούμενος υψηλός επισκέπτης, Πρόεδρος της Γαλλίας, στέκεται προσοχή.
Όσο για την εικόνα του παρακείμενου υπουργού Άμυνας, με τις γυναίκες υπασπίστριες, αποτελεί κι αυτό μέρος της εθνικής κατρακύλας.


25 σχόλια:

  1. Ο Καντάφι είχε γύρω του υπασπίστριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καντάφι φοβόταν για τη ζωή του και εμπιστευόταν τις υπασπίστριές του, διότι ήταν ερωμένες του.
      Αυτό τί σχέση έχει με τον Πρόεδρο Πάνο;

      Διαγραφή
  2. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "Ντοκουμέντο"! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ μέ τρία ἐνδεχόμενα:
    α) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ (http://www.avgi.gr/article/5962772/neolaia-suriza-auxisi-tis-thiteias-euxaristoume-den-tha-paroume),
    β) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,
    γ) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι Μάρτη του 16 ... άντε Απρίλη έχει ζωή αυτή η κυβέρνηση ... μετά εκλογές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >για να ξεπεράσουμε την εθνική περιπέτεια που μας έβαλε ο ίδιος<

    Σε ποια εθνική περιπέτεια μάς έβαλε ο Τσίπρας; Εκτός κι αν θεωρείται "εθνική περιπέτεια" μόνο η περίοδος των κεφαλαιακών ελέγχων.

    Όσο για τα υπόλοιπα, συμφωνώ. Ο άνθρωπος είναι εντελώς άσχετος, μ' ένα μόνιμο χαμόγελο αμηχανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η συγκυβέρνηση, από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην πατρίδα μας.
    Δεν είναι καθόλου παρήγορο να λέμε ότι θα διαρκέσει συνολικά λίγο, διότι το κακό έχει ήδη γίνει.
    Σε ό,τι αφορά δε τη συμπεριφορά του Τσίπρα, είναι δυστύχημα που αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τα παιδικά χρόνια μου, θυμάμαι από τον Πειραιά (όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα), σαν με πήγαινε πιτσιρίκο τότε ο πατέρας μου βόλτα στο λιμάνι . Όποτε συνέβαινε να βρεθούμε στον Άγιο Νικόλαο, απόγευμα την ώρα που έδυε ο ήλιος, παρατηρούσα το εξής αξέχαστο: ακουγόταν μια σάλπιγγα και όλοι (μά ΟΛΟΙ) μαρμαρώναμε εκεί που βρισκόμασταν. Γινόταν στο Λιμεναρχείο υποστολή σημαίας και ίσως και ν' ακουγόταν ο Εθνικός μας Ύμνος. Οι διαβάτες στεκόμασταν όλοι προσοχή μέχρι να λήξει η διαδικασία. Αντίστοιχα και στο σπίτι αν συνέβαινε ν' ακουστεί στο ραδιόφωνο τότε (ή αργότερα και μεγάλοι πιά, στην τηλεόραση) ο Εθνικός μας Ύμνος, σηκωνόμασταν και στεκόμασταν προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκρουση.
    Βέβαια ο πατέρας μου ήταν ένας απλός ήρωας τού '40, και η μάνα μου εθελόντρια νοσοκόμα (έτσι γνωρίστηκαν ο τραυματίας τού μετώπου με την νοσοκόμα που τον περιέθαλπε). Πιθανόν να ήταν κάπως καθυστερημένοι και να μην είχαν αποτινάξει με το αριστερίστικο ξυστρί τις σκουριασμένες ιδέες για Ελλάδα και Σημαία (πάντως μόνον αμόρφωτοι και ακαλλιέργητοι δεν ήσαν...).
    Πώς να μην θυμηθώ εκείνα τα βιώματα και να μην συγκρίνω με πίκρα εκείνες τις σκηνές, με την εικόνα τού χαλαρού μαντράχαλου που χάσκει με ανοιχτά σκέλια και τα χέρια στ' αχαμνά του την ώρα που παιανίζουν τον Εθνικό Ύμνο. Αν δεν κάνω λάθος στην Γερμανία που τον υποδέχτηκε η Μέρκελ, στάθηκε σούζα στον Γερμανικό (ελπίζω και στον δικό μας) Εθνικό Ύμνο. Αν τολμάει ας σταθεί σε αμερικάνικο ή αγγλικό αντίστοιχο ύμνο !
    Μα ο Εθνικός Ύμνος μας δεν είναι μια μουσικούλα βρε άσχετοι, ένας ήχος είναι διαχρονικός, που ενώνει τις γενιές, αυτούς που απαρτίζανε τον λαό σε διάφορες χρονικές φάσεις. Όποιος δεν στέκεται “προσοχή” , φοβάται προφανώς μην πούνε ότι τιμά κάτι που λέγεται Εθνικό (και μπιπ, μπί πιπέρι!! "κακά λόγια" !) , ενώ αυτοί τιμάνε μόνον τα “λαϊκά”!!
    Αμ το Εθνικό είναι και Λαϊκό διαχρονικά !
    Ζωντόβολα! Δεν υπήρξε ποτέ ιδέα Έθνους χωρίς λαό και δεν βλάπτει να λέμε ότι ο λαός έχει και διαχρονικούς δεσμούς που συνθέτουν αυτό που λέμε Έθνος.
    Αλλά ο κομπλεξικός αριστερισμός μπορεί να τιμά ιδέες που έχει "εκτελωνίσει", αλλά ιδέες αυτονόητα σύμφυτες με την λαϊκή υπόσταση, όπως αυτή τού Έθνους, τις φοβάται.
    Μήτε αρετή , μήτε τόλμη και επομένως δούλοι ανελεύθεροι σνομπάρουν τον Ύμνον εις την Ελευθερία που ο λαός μας όρισε διαχρονικά να τον εκφράζει ως ο Εθνικός του Ύμνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε φίλε μου ,τίποτα άλλο!!!!!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο σας!!! Θα το χρησιμοποιήσω ως απάντηση σε σχόλια "έξυπνων" που υποστηρίζουν αυτή τη στάση.

      Διαγραφή
  7. Τουλάχιστον απαράδεκτη η στάση σώματος του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της τελετής απόδοσης τιμών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
    Ο κ. Τσίπρας κατέβασε τα χέρια του αλλά δεν συμμάζεψε τα κάτω άκρα του, όταν ακούσθηκε ο Γαλλικός εθνικός ύμνος και ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός τον έλουζε σε τακτά χρονικά διαστήματα με κοφτές ματιές.
    Νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε σε ξεχωριστή καταχώριση.
    Όσο αφορά την γυναικεία στρατιωτική συνοδεία του κυρίου Καμένου, η εικόνα μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως εφόσον πρώτα αναφερθούμε στην γενεσιουργό αιτία αυτής της επιλογής.
    Η επιλογή της γυναικείας στρατιωτικής συνοδείας, στηρίζεται στην ιστορική μάχη στον Διρό Λακωνίας , Ιούνιος 1826, κατά την οποία οι Μανιάτισσες αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του Ιμπραήμ με γυμνά χέρια-ξύλα-αξίνες και πέτρες πετυχαίνοντας νίκη!
    Φυσικά ο κύριος Ολάντ, δεν τυγχάνει απόγονος του Ιμπραήμ για να τον πάρουν οι γυναίκες με τις πέτρες και επομένως η επιλογή μπορεί να θεωρηθεί ατυχής.
    Ατυχής επίσης μπορεί να θεωρηθεί αυτή η επιλογή με το σκεπτικό ότι δείχνει την γύμνια και την εξαθλίωση του Ελληνικού στρατού.
    (Τα γυμνά γυναικεία χέρια αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας της Ελλάδος ;)
    (κατά Διρού μάχη ερμηνεία)
    Πολλά μπορούν να ειπωθούν και πολλές και διαφορετικές ερμηνείες να αποδοθούν.
    Γεγονός είναι ότι ο μεν κύριος Πρωθυπουργός απέτυχε στο κομμάτι των Δημοσίων σχέσεων ο δε κύριος υπουργός Εθνικής Αμύνης επαλήθευσε το χωρίο του δόγματος Στρατού, όπως αυτό υιοθετήθηκε μόλις πέρσι-2014, ότι δηλαδή:
    Δεν χρειαζόμαστε εξαιρετικής ποιότητας υλικό , άλλωστε υστερούμε έναντι των αντιπάλων μας , αλλά τεχνολογικά και λοιπά βοηθήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, όχι μόνο συνεχίζει τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, οδηγώντας στην περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με σκληρά, παράλογα και ανεφάρμοστα μέτρα, αλλά έχει το θράσος να μιλάει και για το Ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις βασίστηκαν στη θεωρία του Χάους, αυτοί εδώ βασίζονται στη λογική της Μαρίας Αντουανέτας,δώσε παντεσπάνη στο Λαό να φάει.....είναι εθνικά επικίνδυνοι, ασχολούνται με κόκκινα χαλιά και μπάντες αλλά για τα μεγάλα εθνικά θέματα, τη δύσκολη καθημερινότητα, απόλυτη σιωπή. Το θέμα δεν είναι μόνο να φύγουν, (κάτι το οποίο είναι επιτακτικό) αλλά κυρίως ποιος θα έρθει ή να το θέσω καλύτερα ποιός μπορεί να έρθει για να σωθεί η Κοινωνία και η Πατρίδα...τεράστιο πολιτικό κενό, απουσία προοπτικής,οράματος και ελπίδας, έφεραν στην εξουσία ανίκανους ανθρώπους σαν τον Α.Τσίπρα και τον Π.Καμμένο...

    Υ.Γ Αν εφαρμοστούν πλειστηριασμοί α΄κατοικίας για ακίνητα πάνω από 120.000€, να δω που θα κρυφτούν και ο Θεός ας βάλει το χέρι του για να μην έχουμε άγριες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H EΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ",
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ-ΤΣΙΜΠΟΥΚΟ-ΠΝΙΧΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ.

    Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΒΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ;;;;;;

    ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΩ.!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Όσο για την εικόνα του παρακείμενου υπουργού Άμυνας, με τις γυναίκες υπασπίστριες, αποτελεί κι αυτό μέρος της εθνικής κατρακύλας<

    Σάββα, είσαι στρατιωτικός, αλλά όχι και διπλωμάτης. Έβαλαν υπασπίστριες και μάλιστα όμορφες, λόγω Ολλάντ. Γνωστός μερακλής γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη μετα απο λιγο και τις 3 ... μαζι; ποιο σωμα προτιμησε πρωτο; Ας αφησουμε τις σαχλες. Για τις γυναικες της Πινδου δεν γνωριζουμε ; η για Ζαλογγο (ναι μυθος ξεχασα )

      Διαγραφή
  11. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΘΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.

    Η ΧΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

    ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ.
    ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΤΟ-ΣΤΟΕΣ ΣΑΣ.

    ΚΑΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ;;;;;;;;;;;;

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΣ
    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ /...ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ.!!!!!!

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ....ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ......ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ...... ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.

    ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...... ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καμμενος ειναι ο Τσιπρας κ ο Ολαντ μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Που ειναι το κακο με τις γυναικες υπασπιστριες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσωπική μου άποψη για την συνολική παρουσία των γυναικών στο στρατό:
      http://combatraining.blogspot.gr/2014/01/m-507.html

      Διαγραφή
    2. Αν ξέρουν να σκουπίζουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  14. Άσχετο με το θέμα αλλά εχθές είδα το Γάλλο πολύ προβληματισμένο και πανικόβλητο σε πολλά σημεία.Οι ειδικοί της γλώσσης του σώματος να δουν πάλι όλα τα βίντεο.Μήπως μετά την Ελλάδα ακολουθεί η γαλλική φούσκα ? Εκεί δεν έχουν και πασοκικό μοντέλο και πως θα τα ρήξουν οι Γερμανοί στο δημόσιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειδαμε και τους προηγουμενους, που καθοταν προσοχη. Με τι μεθοδικοτητα ξεπουλουσαν τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως παρατήρηση σωστή!
      Διερωτώμαι όμως γιατί έκατσε σούζα στην Μόσχα!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.