3/10/15

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς: Ο Πούτιν Προκαλεί την Ουάσιγκτων

Στη διαμετρική αντίθεση κοσμοαντίληψης, πολιτικής και τρόπου αντιμετώπισης προβλημάτων, που παρουσίασαν οι κύριοι Ομπάμα και Πούτιν με τις ομιλίες τους στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στις επιπτώσεις αυτής της «σύγκρουσης πολιτισμών» για την τύχη της ανθρωπότητας, εφελκύει την προσοχή χθεσινό σχόλιο του Αμερικανού πολιτικού φιλοσόφου Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.

Το άρθρο έρχεται να πληρώσει κάπως το κενό ενημέρωσης που άφησε η αποκλειστική ενασχόληση των ελλαδικών ΜΜΕ, ολημερίς, όλη την εβδομάδα, με το μακιγιάζ της κακορίζικης απόπειρας του κ. Τσίπρα να κερδίσει και την Αμερική…

Ιδού τι γράφει λοιπόν αυτό το βοήθημα αποτοξίνωσης από την εγχώρια «υπερδόση» (overdose) σκουπιδολογίας:

Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

«Ο Πούτιν Προκαλεί την Ουάσιγκτων

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς 2-10-15

«Δεν ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση στον κόσμο» Βλαντιμίρ Πούτιν

Την περασμένη Τετάρτη (28 Σεπτ.2015) ο κόσμος είδε την διαφορά ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουάσιγκτων. Η τοποθέτηση του Πούτιν βασίζεται στην αλήθεια. Του Ομπάμα ο λόγος είναι μάταιοι κομπασμοί και ψέματα και του Ομπάμα του τελειώνουν τα ψέματα.

Λέγοντας την αλήθεια την εποχή της γενικευμένης απάτης, ο Πούτιν διέπραξε μιαν επαναστατικήν ενέργεια. Αναφερόμενος στη σφαγή, την καταστροφή και το χάος που η Ουάσιγκτων έφερε στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και την Ουκρανία και τις εξτρεμιστικές δυνάμεις των τζιχαντιστών που εξαπολύθηκαν, ο Πούτιν ρώτησε την Ουάσιγκτων: « Αντιλαμβάνεσαι τι έκανες;»

Το ερώτημα του Πούτιν μου θυμίζει την ερώτηση που έθεσε ο Τζόζεφ Γουέλτς στον κυνηγό μαγισσών Τζόζεφ Μακκάρθυ: «Μα δεν έχεις ίχνος φιλότιμο:». Στο ερώτημα του Γουέλτς αποδίδεται η απαρχή της παρακμής της καριέρας του Μακκάρθυ.

΄Ισως το ερώτημα του Πούτιν να έχει την ίδιαν απήχηση και να φέρει το τέλος της «αμερικανικής εξαίρεσης».

Εάν είναι έτσι, ο Πούτιν εξαπέλυσε μιαν επανάσταση που θα ανατρέψει την δουλικότητα του κόσμου στην Ουάσιγκτων.

Ο Πούτιν υπογραμμίζει τη νομιμότητα της ρωσικής επέμβασης στη Συρία, η οποίο έγινε με αίτηση της συριακής κυβέρνησης. Αντιπαραθέτει τον σεβασμό της Ρωσίας στο Διεθνές Δίκαιο προς την επέμβαση στη Συρία των κυβερνήσεων της Ουάσιγκτων και της Γαλλίας, που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας με απρόσκλητη και παράνομη άσκηση βίας.

Ο κόσμος βλέπει ότι η Ουάσιγκτων και οι υποτελείς της είναι αυτοί που «παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες» και όχι η Ρωσία.

Η ψευδευλαβής δικαιοφάνεια, πίσω από την οποία η Ουάσιγκτων καλύπτει τις ιδιοτελείς αυθαιρεσίες της είναι ορατή από όλο τον κόσμο.

Η Ουάσιγκτων στηρίζεται στο οπλοστάσιο ψευδολογίας που διαθέτει. Ο μηχανισμός παραπληροφόρησης από ελεγχόμενα από την Ουάσιγκτων ΜΜΕ ήταν υπερβολικά ξεδιάντροπος για να γίνει αποδοτικός. Ακριβώς όπως ο ρεπόρτερ της τηλεόρασης του BBC που ανήγγειλε πρόωρα την κατάρρευση του Κέντρου Διεθνούς Εμπορίου (σημ. μτφ: ενός των πύργων της Ν. Υόρκης, στο «Σημείο Μηδέν», που επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας) ενώ το κτίριο φαινόταν καθαρά ακόμη όρθιο στην εικόνα, η υπηρεσία ψευδολογιών της Ουάσιγκτων ανήγγειλε τους πρώτους αμάχους-θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών «πριν ακόμη απογειωθούν τα αεροσκάφη μας», σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, σχολιάζοντας τον πόλεμο παραπληροφόρησης από την Ουάσιγκτων.

Συνεπεία της δουλικότητας τους στην Ουάσιγκτων τα κράτη-μαριονέτες της Ευρώπης κατακλύζονται από πρόσφυγες των πολέμων της Ουάσιγκτων*, τους οποίους η Ευρώπη τόσο απερίσκεπτα υποβοήθησε. Καθώς το κόστος της υποτέλειας στην Ουάσιγκτων πλήττει τώρα τους Ευρωπαίους, η δύναμη των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων θα υποστεί τις συνέπειες. Νέα κόμματα και κυβερνητικοί συνασπισμοί είναι πιθανόν να ακολουθήσουν περισσότερο ανεξάρτητη πορεία, προκειμένου να προφυλαχθούν από το κόστος των τεράστιων λαθών που απορρέουν από την αλαζονεία και την ύβρη της Ουάσιγκτων.

Ο κατακερματισμός της Αυτοκρατορίας προβάλλει στον ορίζοντα.»

*Ο καθηγητής Ρόμπερτς κάνει συστηματικά την αντιδιαστολή μεταξύ ΗΠΑ και Ουάσιγκτων, καταγγέλλοντας τα κέντρα εξουσίας στην πρωτεύουσα ως ιδιοτελή, αδιάφορα και καταστροφικά για τα ζωτικά συμφέροντα του αμερικανικού έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.