27/10/15

Από καθαρίστριες ΥΕ, σε γραμματείς ΠΕ


Πριν μερικούς μήνες σε συζήτηση με στενό μου φίλο είχα διατυπώσει (με επιχειρήματα, όπως πάντοτε κάνω) την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα υποκριτικό κακέκτυπο τού παλαιού ΠΑΣΟΚ και, όχι ο φορέας των νέων καθαρών ηθών, όπως εκείνος υποστήριζε.
Φιλία χρόνων κινδύνευσε να διαλυθεί εκείνη τη μέρα, εξ αιτίας εκείνης μου της... αθυροστομίας.

Η αφορμή που θυμήθηκα εκείνο το (ευτυχώς, ξεπερασμένο πια) επεισόδιο, είναι το παρακάτω νέο που διέρρευσε στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για κάποιες (δεν ξέρω πόσες) από τις πασίγνωστες πρώην απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.
Αφού λοιπόν επαναπροσλήφθηκαν, δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο:
Από καθαρίστριες ΜΕΡΙΚΗΣ απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου ,
μεταφέρονται σε ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ θέσεις ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης σαν ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ σε δικαστήρια.
Δηλαδή, ήταν *τόσο απαραίτητες* στο ΥΠΟΙΚ, ώστε τελικά μεταφέρονται αλλού ως γραμματείς.
Το εν λόγω ΦΕΚ: http://bit.ly/1LzhMS8
Το ζήτημα δεν είναι τόσο το πού απασχολούνται τα συγκεκριμένα άτομα (αν και, η νέα προσωποπαγής(!) τους θέση, είναι προσόντων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης· άραγε τα έχουν…;)
Το κύριο ζήτημα είναι οι *πρακτικές* που εφαρμόζονται . Η κατάληψη του κράτους από μία αδίστακτη κομματοκρατία που το καθιστά λάφυρό της, το θεωρεί «απόκτημά της» και το χρησιμοποιεί για ιδιοφελείς σκοπούς.
Μήπως να θυμηθούμε και τη παλαιότερη δήλωση του βουλευτή του συριζα που υποστήριζε στη βουλή : «Να αποκατασταθούν στην ΕΡΤ όλοι οι εργαζόμενοι, ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ»
http://www.imerisia.gr/article.asp…
Το νέο-ΠΑΣΟΚ είναι (ξανά) εδώ, ενωμένο, δυνατό.
Βέβαια, αυτή τη φορά, είναι αλλιώς. Είναι πολύ διαφορετικά να κάνεις κάτι κατακριτέο αλλά όμως να έχεις παράλληλα και το… ηθικό πλεονέκτημα.
Το "σωστό", να λέγεται…


Λέγονται και γράφονται πολλά για το γεγονός ότι οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών γίνονται γραμματείς στα Δικαστήρια και μάλιστα ΣΑΝ να πρόκειται για κατόχους πανεπιστημιακού πτυχίου. Αυτό πράγματι ισχύει στα Ελληνικά Δικαστήρια. Υπάρχει η περίφημη κατηγορία ΠΕ 0 (μηδέν) που σημαίνει Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση με μηδέν χρόνια. 
Είναι μία καταπληκτική ανακάλυψη του ελληνικού κομματικού κράτους που θέλησε με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετήσει τα παιδιά του. Πότε; Πριν από είκοσι δύο χρόνια! Αν θυμάμαι καλά! Απλά τώρα εκμεταλλεύονται την κατάσταση οι "σημερινοί" για να τακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά, όπως έκαναν οι χτεσινοί με τα δικά τους. 
Έχω γράψει κι άλλες φορές για αυτό το περίφημο ΠΕ0. Αλλά δεν ίδρωσε το αφτί κάποιου Αντίθετα, τώρα το θυμούνται για να κάνουν ... αντιπολίτευση. Να τους θυμίσουμε, λοιπόν, τι είχε συμβεί. 
Είχαν συσσωρευτεί πολλοί κλητήρες στα δικαστήρια από την εποχή του ΠΑΣΟΚ (καθώς ήταν πιο εύκολος ο διορισμός τους) και η κατάσταση είχε γίνει ακόμη χειρότερη επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Αντίθετα, υπήρχε έλλειψη στον κλάδο των γραμματέων. Κι αυτό ήταν απόλυτα φυσικό, αφού στην περίπτωσή τους γινόντουσαν εξετάσεις και με εξετάσεις δεν διορίζει κανείς τους πολιτικούς του φίλους! Οπότε, αποφάσισαν να κάνουν τους κλητήρες γραμματείς. Αλλά ήθελαν να τους κάνουν κι ένα δώρο. Και τους το έκαναν: ΠΕ0! Πήραν τα επιδόματα της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με ένα τέχνασμα. Λεπτομέρεια: Ξεπέρασαν τους συναδέλφους τους που είχαν πτυχίο ΤΕΙ. Αλλά συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα. Ας πρόσεχαν. Εκείνοι που είχαν πτυχίο ΤΕΙ και όχι μπάρμπα στην Κορώνη για να τους διορίσει από την καφετέρια κατευθείαν στα Δικαστήρια. Χωρίς εξετάσεις και πτυχίο, αλλά με το επίδομα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Θ. Μαυρίδης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.