9/10/15

Σήμερα η πρώτη αεροπορική «σύγκρουση» ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία - Έληξε... 0-1

Τις δυνάμεις τους μέτρησαν σήμερα το πρωί ΗΠΑ και Ρωσία, όταν μαχητικά αεροσκάφη τους «συγκρούστηκαν» στον εναέριο χώρο της Συρίας.


Δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ περιγράφουν περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ αμερικανικών και ρωσικού μαχητικού όταν συναντήθηκαν στον αέρα πάνω από τη Ράκα.
Συγκεκριμένα, δυο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ, για να βομβαρδίσουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Ενώ πετούσαν προς το στόχο τους, τη φερόμενη ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους πόλη Ράκα, παρεμποδίστηκαν από ρωσικό μαχητικό, με αποτέλεσμα να εκτραπούν της σχεδιασμένης πορείας τους, να ακυρώσουν την αποστολή τους και να επιστρέψουν άπρακτα στο Ιντσιρλίκ.
Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη, από τότε που άρχισαν οι επιχειρήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, έχουν λάβει εντολές να τηρούν μια συγκεκριμένη απόσταση ασφαλείας από ιπτάμενα μέσα της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Τα αμερικανικά αεροσκάφη, στην προσπάθειά τους να τηρήσουν αυτήν την απόσταση εγκατέλειψαν την αποστολή τους, ενώ το ρωσικό αεροσκάφος συνέχισε να πετάει στην περιοχή της Ράκα.
Πληροφορίες θέλουν Ρωσία και ΗΠΑ να έχουν αρχίσει συνομιλίες για να καθοριστούν συντονιστικοί κανόνες της χρήσης του εναέριου χώρου της Συρίας.
Πάντως προς το παρόν... ΗΠΑ-Ρωσία: 0-1.
http://www.pontos-news.gr/article/141723/i-proti-sygkroysi-ipa-rosias-sti-syria-elixe-0-1

2 σχόλια:

  1. ναι το ξανθο γενος νικητης. Ημαρτον ρε παιδια . Αποχωρησαν δεν τραπηκαν σε φυγη. Μην γραφουμε οτι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Dogfights στον Αρκτικό κύκλο είναι αμέτρητα , με κάθε είδος αεροσκάφους μετά τον ΒΠΠ . Όπως εμείς με τους τούρκους πάνω απο το αιγαίο . Ξέρουν οτι τα ρωσσικά μπορεί να μην έχουν τα σουπερ οπλικα συστήματα που έχουν , αλλά σε ευελιξία ο ρώσσος μόνο με ATIA συναγωνίζεται . Το θέμα είναι ότι τα Ρωσσικά Μαχητικά βάλουν νόμιμα εντός συρίας σαν σύμμαχοι με λευκή επιταγή απο τον Ασσάντ , και έχουν το δικαίωμα να καταρίψουν ΟΤΙ θελουν ! Γι'αυτό και ο αμερικάνος σαν παράνομος την κάνει για να μην τον ρίξουν !

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.