14/11/15

Το σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία ελεγχόμενης ζώνης στη Συρία και εξισλαμισμό της Ευρώπης

Έγκλημα και υποκρισία
Σάββας Καλεντερίδης
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στο συνεχιζόμενο έγκλημα και δράμα της Συρίας, για το οποίο θεωρούμε υπεύθυνους τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, εκφράζοντας την ευχή η τραγωδία να τερματιστεί εντός του 2016, για να επανέλθει η μαρτυρική αυτή χώρα σε κανονικούς ρυθμούς και να σταματήσουν τα καραβάνια των προσφύγων!

Την ώρα που γράφαμε τις γραμμές του άρθρου εκείνου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με έναν ξεδιάντροπο και ανερυθρίαστο τρόπο που μόνο ένας υπερασπιστής της γενοκτονίας και των σφαγών θα μπορούσε να κάνει, κατηγορούσε την Ευρώπη ότι μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων.
Δηλαδή, ο ίδιος με τον άλλον εξτρεμιστή μουσουλμάνο, τον Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσω των μηχανισμών του τουρκικού κράτους εκπαίδευσαν και εξόπλισαν με τη σειρά τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, την Αλ Νούσρα - Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι όλοι αυτοί προκάλεσαν ανείπωτες σφαγές και καταστροφές, που οδήγησαν στην εξορία και την προσφυγιά εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας, ορισμένοι από τους οποίους θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Όσο για τη Λιβύη, η Τουρκία συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του χάους και χρηματοδότησε μόνο μια φορά με 200 εκατομμύρια δολάρια, που μετέφεραν δυο κυβερνητικά αεροσκάφη, τους ισλαμιστές «επαναστάτες» που ευθύνονται για τα άλλα καραβάνια των μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται πλέοντας προς Λαμπεντούζα. Τελευταία εμπλοκή της Τουρκίας, το πλοίο με τα όπλα και τα πυρομαχικά που απέπλευσε από την Αλεξανδρέττα μέσω κατεχομένων για τη Λιβύη!
Όμως η αποκορύφωση της υποκρισίας του Ερντογάν καταγράφεται στην τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό 25 ταξιαρχιών Τουρκομάνων με σκοπό να διεισδύσουν στο έδαφος της Συρίας και να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στην περιοχή μεταξύ Σεραμπλούς και Αζάζ.
Την από αέρος υποστήριξη της όλης επιχείρησης θα αναλάβουν τριάντα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Κατάρ, για να συμπληρωθεί το κάδρο των εγκληματιών πολέμου.
Οι αεροπορικές δυνάμεις θα απομονώσουν την ως άνω περιοχή, θα εξουδετερώσουν με βομβαρδισμούς τις υποδομές των τζιχαντιστών του ΙΚ με σκοπό να τους αποδυναμώσουν και στη συνέχεια θα προελάσουν οι 25 ταξιαρχίες Τουρκομάνων, συνολικής δύναμης 5.000-6.000 ανδρών, οι οποίοι θα εκκαθαρίσουν και θα κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή, την οποία διεκδικούν και οι Κούρδοι μαχητές του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), για να ενώσουν τα καντόνια Κομπάνι και Αφρίν!
Σύμφωνα με τα σχέδια της Άγκυρας, εν καιρώ ο αριθμός των ένοπλων Τουρκομάνων θα αυξηθεί και θα φθάσει τις 10.000!
Με άλλα λόγια, η Τουρκία, σε συνεργασία και με την υποστήριξη των ΗΠΑ, σχεδιάζει να καταλάβει με φίλια δύναμη εγκάθετων Τουρκομάνων (που στην προκειμένη περίπτωση παίζουν κατά κάποιον τρόπο το ρόλο των εγκάθετων της Θράκης) το έδαφος μιας γειτονικής χώρας, δημιουργώντας μια «ζώνη ασφαλείας» την οποία σταδιακά θα ενσωματώσει στο έδαφός της, όπως έγινε το 1939 με το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας.
Και την ίδια ώρα, ο Ερντογάν έχει το απύθμενο θράσος να εγκαλεί την Ευρώπη γιατί δεν λύνει ένα πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος, εξυπηρετώντας ταυτοχρόνως και ένα άλλο σχέδιο, που είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης.
Για την περίπτωση αυτή οι Έλληνες έχουν μια παροιμία για το γάτο που από τη μια πλευρά κάνει τη… ζημιά και από την άλλη σκούζει!
Τέλος, για τον αδικοχαμένο τρίχρονο Αλάν Κούρντι –αυτό είναι το όνομα του νεκρού παιδιού το οποίο τουρκοποίησαν οι Τούρκοι σκοπίμως, για να κρύψουν την κουρδική του καταγωγή, παραποιώντας το σε Αϊλάν–, την κύρια ευθύνη έχει η Τουρκία για δύο λόγους. Ο ένας είναι γιατί η Τουρκία είναι ο βασικός υπεύθυνος της εκ θεμελίων καταστροφής της ηρωικής πόλης Κομπάνι, από την οποία αναγκάστηκε να φύγει η οικογένειά του, και ο άλλος είναι η ανοχή που δείχνει το τουρκικό κράτος στους δουλεμπόρους, που φορτώνουν ψυχές σαν του Αλάν Κούρντι σε παλιόβαρκες, που τους οδηγούν πολλές φορές στον πάτο της θάλασσας.
Αιδώς γενοκτόνοι υποκριτές…

6 σχόλια:

  1. Η ΕΕ είναι πολύ αργή και δυστυχώς έχει και τεράστιες αδυναμίες και μάλλον κιόλας οι Βρυξέλλες είναι απλώς πολύ μακρυά και ζουν στη δική τους φούσκα για αυτό λοιπόν πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε σοβαρή εθνική πολιτική! Ο Παναγιώτης Κονδύλης γράφει "είμαι υπέρ να καταργηθούν όλα τα κράτη, άλλο όμως είναι αυτό και άλλο να ακρωτηριαστεί ένα κράτος προς όφελος άλλων" και ο ακρωτηριασμός δε γίνεται με έναν τρόπο μόνον αλλά με πολλούς και δεν είναι μόνον εδαφικός αλλά και πολιτισμικός, για αυτό καλά θα κάνουν όλοι να σοβαρευτούν έστω και τώρα που είναι κάπως αργά! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα του Αλάν Κούρντι έχει να κάνη με την μαλακή ισχύ (soft power) στις διεθνείς σχέσεις. Πρέπει να προσέχουμε πολύ τα πάντα, διότι ίσως άθελά μας βοηθούμε αυτούς πού δεν πρέπει. Βοηθώντας λοιπόν την λάθος πλευρά τα θύματα θα πολλαπλασιασθούν κι εμείς θα ψάχνουμε τίς πταίει και οι πραγματικοί φταίχτες θα γελάνε και κυρίως θα δημιουργούν θύματα αβέρτα. Γιά εμένα πρέπει να κοιτάζουμε πολύ προσεκτικώς τις σχέσεις μεταξύ κρατών, διότι αυτές δημιουργούν τις εκατόμβες θυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους μια σωστή ενημέρωση!!!

    Ας τα βλέπουν αυτά τα Μέσα Μαζικής .... Παραπληροφόρησης, που μας ταϊζουν άσχετες ειδήσεις ανακατεμένες με διάφορα - αδιάφορα θέματα ... για να σπάει η ροή της ορθής ενημέρωσης και ο αναγνώστης, ο ακροατής ή ο θεατής να μην μπορεί να σχηματίσει ιδίαν γνώμη!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό άρθρο, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".
    Μόνο μια ισχυρή "μαχαιριά" στο φιλότιμο και στην φιλοπατρία των Ελλήνων θα σώσει την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 25 ταξιαρχίες με 5-6000 άνδρες; μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.