14/9/15

Ο Σάββας Καλεντερίδης "λύνει" το γρίφο της γεωπολιτικής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία

"Των οικιών υμών εμπιπραμένων αυτοί άδετε"
Είναι προφανές ότι κάτι πολύ μεγάλο κυοφορείται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου και της Μέσης Ανατολής. Όσον αφορά τον Πόντο και την Αζοφική θάλασσα, εκεί το ΝΑΤΟ, με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ και δευτεραγωνιστές τις Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα, προσπαθεί με αεροναυτικές ασκήσεις και άλλες ενέργειες να δημιουργήσει συνθήκες υπεράσπισης της Ουκρανίας από θάλασσα και στεριά, με ναυτική και αεροπορική-αντιαεροπορική παρουσία, κάτι που εξαναγκάζει τη Ρωσία να απαντήσει με ανάλογο τρόπο. 
Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της έντασης, που δημιουργεί κλίμα ψυχροπολεμικής περιόδου. Και να μην ξεχνάμε, η Ελλάδα, λόγω υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εμπλέκεται, κάτι που καθιστά επιβεβλημένη τη μελέτη της ιστορίας και ειδικά την αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κριμαία, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση Λένιν-Κεμάλ, με τα γνωστά επακόλουθα για τον Ελληνισμό του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας.
Ενώ, όμως, το ζήτημα αυτό έχει πολύ μελλοντικό «ψωμί», αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει τώρα ιδιαίτερα είναι η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στη Συρία, όπου κατά τα φαινόμενα η ενεργός στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, περιπλέκει τα πράγματα.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του αιτήματος που υπέβαλε η Ρωσία σε Βουλγαρία και Ελλάδα, για να διέλθουν από τον εναέριο χώρο των δυο χωρών ρωσικά πολιτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και διπλωμάτες! Η Ελλάδα για άλλη μια φορά βρέθηκε στιρμωγμένη στα δόντια της μυλόπτερας, με τη Ρωσία να ζητεί κάτι λογικό και τις ΗΠΑ να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις να κλείσουμε τον εναέριο χώρο μας στα ρωσικά πολιτικά αεροσκάφη.
Ευτυχώς που οι πιέσεις ασκήθηκαν και στη Βουλγαρία, η οποία είπε πρώτη το «όχι» και δεν χρειάστηκε να πούμε κι εμείς το δικό μας «όχι», αφού χωρίς τη Βουλγαρία, δεν υπάρχει πρόσβαση στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ρωσία δεν ζήτησε υπέρπτηση από την Τουρκία, παρά τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν οι δυο χώρες, και τελικά αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ, για να πραγματοποιήσει τις πτήσεις που προγραμματίζει.
Όμως όλα όσα αναφέραμε, πέραν των διπλωματικών και πολιτικών πτυχών, ιχνογραφούν την γεωπολιτική κατάσταση που έχει σχηματιστεί στην περιοχή και το κυριότερο, μας αποκαλύπτεται και ο πραγματικός λόγος που γίνεται ο πόλεμος στη Συρία, ιδιαίτερα δε ο λόγος για τον οποίο ξεφύτρωσε από το πουθενά το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Ρωσία στριμώχνεται στον Εύξεινο Πόντο και την Αζοφική και αποκλείεται από αέρος από τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Τουρκία και τη Μεσόγειο.
Η μόνη δίοδος που της απομένει, είναι αυτή μέσω Ιράν και Ιράκ, για να φθάσει στη Συρία και εκείθεν στη Μεσόγειο. Όταν, όμως, δημιουργηθεί ένα σουνιτικό κράτος, ως συνέχεια του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, το οποίο θα πάρει μέρος της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας, τότε θα κλείσει και αυτός ο αεροδιάδρομος και για τη Ρωσία και για το Ιράν!
Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της Δύσης, που προσπαθεί να πετύχει από το Μάρτιο του 2011.
Όταν ξέσπασε η «επανάσταση» στη Συρία, εξ αιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 250 χιλιάδες άνθρωποι και περίπου 5 εκατομμύρια ξεσπιτώθηκαν, με μια ιστορική χώρα να έχει υποστεί ανείπωτες καταστροφές. Και επειδή η τραγωδία είναι σε εξέλιξη, το ξαναγράφουμε, για να εμπεδωθεί.
Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων πολέμου, είναι οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Γαλλίας, οι οποίοι κατέστρεψαν μια χώρα και έναν ιστορικό λαό και δημιούργησαν ένα ισλαμικό τέρας, οι πράξεις του οποίου υποβαθμίζουν το ανθρώπινο γένος και οδηγούν την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια πίσω.
Τέλος, όσον αφορά τη δίσμοιρη Ελλάδα, ελπίζουμε οι ηγέτες της να αντιληφθούν ότι η ευρύτερη περιοχή είναι σε φάση ανασχεδιασμού συνόρων και ζωνών επιρροής.
Και επίσης ότι η κατάσταση αδυναμίας στην οποία έφεραν όλοι τους την πατρίδα μας, του «νέου» Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου με τις αλλοπρόσαλλες και καταστροφικές πολιτικές του, μπορεί να μας βάλει κι εμάς στο «κάδρο», ασχέτως αν είχαμε συμπεριληφθεί ή όχι από την αρχή.

29 σχόλια:

  1. Ἐπιτρέψτε μου ὁρισμένα σχόλια :
    Εἴμαστε ἤδη στό "κάδρο", ἀπό την ἀρχή, καί τοῦτο, ἀπό αὐτούς πού σχεδίασαν τό Ἰσλαμικό τρμοκρατικό "κράτος". Διότι, ὅπως φαίνεται, κάποιοι ἀπασφάλισαν τήνβόμβα τοῦ ἰσλαμικοῦ φονταμενταλισμοῦ καί τώρα χειρίζονται τό ποῦ θά πλήξουν τά θραύσματα τῆς ἐκρήξεως: Ποῦ;
    Παντοῦ γύρω ἐκτός ἀπό Ἰσραήλ, Τουρκία (γιά τήν ὥρα ὄχι), Σαουδική Ἀραβία, Κατάρ. Βεβαίως, πλήττουν ἤδη : α) Εὐρωπαϊκή Ἕνωση καί ἰδίως Ἑλλάδα, Ἰταλία, Γαλλία, β) Βόρειο Ἀφρική, γ) Οὐκρανία καί στό ἄμεσο μέλλον Ρωσίαἤ καί Κίνα.
    Νομίζω λοιπόν, ὅτι ὁ ὅρος σουνιτιό κράτος πρέπει νά μήν χρησιμοπιεῖται, διότι εἶναι πολύ παραπλανητικός. Παραπέμπει σέ ἕνα παγιωμένο κράτος μέ ἐδαφικά τά κυριαρχικά του ὅρια. Δέν πρόκειται καθόλου περί αὐτοῦ.
    Τό Ἰσλαμικό κράτος δέν εἶναι κράτος, εἶναι πρόγραμμα. Ὅπως καί τό ΝΑΤΟ, δέν εἶναι Ὀργανισμός, εἶναι πρόγραμμα. Τό Ἰσλαμικό "κράτος", δηλαδή πρόγραμμα Ἰσλαμιστικῆς τρομοκρατίας, εἶναι ἕνας βραχίονας τοῦ ΝΑΤΟ, δηλαδή τοῦ στρατιωτικοῦ προγράμματος παγκόσμιας κυριαρχίας μιᾶς καθεστηκυίας (μέ πολλές ἀδικίες καί συμφορές) διεθνοῦς οἰκονομικο-πολιτικῆς τάξεως.
    Ἠ διαφορά τοῦ Ὀργανισμοῦ ἀπό τό πρόγραμμα, εἶναι ὅτι, ὅταν πρόκειται περί ὀργανισμοῦ, ὑπάρχουν πίσω του σύνολα ἀνθρώπων ὡς κοινωνία ἤ ὡς κοινωνίες, ὡς λαός ἤ ὡς λαοί. Ἔνῶ ὅταν πρόκειται γιά πρόγραμμα, ὑπάρχει μόνο ἡγεσία καί σκελετός δράσεων, καί οἱ ἄνθρωποι εἶναι εἴτε ἐργαλεῖα εἴτε ἀντικείμενα-στόχοι.
    Ὄταν δροῦν λοιπόν ὀργανισμοί, ἐθνικοί ἤ ὑπερεθνικοί, κρατικοί ἤ ὑπερκρατικοί, ὑπάρχει σαφῶς ἡ αἴσθηση ὅτι δρᾶ κάποιος λαός ἤ κάποιοι λαοί. Ὅταν ἀντιθέτως ἡ δράση πραγμτοποιεῖται ὡς μέρος ἐκτελέσεως προγραμμάτων, ὑπάρχει σαφῶς ἡ αἴσθηση ὅτι δέν δρᾶ κάποιος λαός ἤ ἀπό κοινοῦ κάποιοι λαοί, ἀλλά κάποιες δυνάμεις πού ἀπαρτίζονται ἀπό ἡγεσία ἤ ἡγεσίες, καί ἀπό ἐκτελεστές τοῦ θελήματός τους.
    Κανείς π.χ. δέν διανοεῖται ὅτι στό Ἀφγανιστάν, ὅπου βρίσκεται τό ΝΑΤΟ, βρίσκονται οἱ.... λαοί τῶν χωρῶν τοῦ ΝΑΤΟ! ἤ ἀντιπροσωπευτική τους δύναμις!
    Τό ἴδιο καί μέ τό Ἰσλαμικό "κράτος". Ἡ ἐπί κάποιο χρονικό διάστημα κυριαρχία σέ μία περιοχή, τοῦ προγράμματος Ἰσλαμιστικῆς τρομοκρατίας, δέν παράγει κράτος, ἀλλά μία συνεχῆ ἑστία Ἰσλαμιστικῆς τρομοκρατίας καί "ἐντός", καί ἕνα γύρω....
    Ἡ μετατροπή τῶν ἴδιων τῶν λαῶν καί τῶν ὀργανισμῶν πού τούς ἐκπροσωποῦν ( τούς ἐκφράζουν καί τούς δίνουν τά ἐχέγγυα τῆς διάρκειας τῆς ὑπάρξεώς τους, ὡς λαῶν, στόν χρόνο), σέ ἀκρωτηριασμένα ὀντολογικά μορφώματα, καί σέ ἁπλᾶ προγράμματα ἐκτελέσεως ἀκραίων βουλήσεων, εἶναι ὁ ὁρισμός τοῦ ἐφαρμοσμένου συνδυασμοῦ τρομοκρατίας καί ὁλοκληρωτισμοῦ, συγχρόνως.
    Τό λεγόμενο Ἰσλαμικό κράτος, εἶναι ἕνα πρόγραμμα ὁλοκληρωτικῆς τρομοκρατίας.
    Καί ἡ εὐθύνη γιά τούς δημιουργούς του (σπόνσορές του κ.λ.π.), εἶναι εὐθύνη ἐγκληματιῶν πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υπότιτλος μάλλον κάπου πάσχει...
    Των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί (;) άδετε (;).

    Και επειδή "Ημείς άδομεν",μην μας κάνει εντύπωση με την "υψηλή" εξωτερική πολιτική των κυβερνώντων μας να...άδομεν το γνωστό "It's a long way to Tiperary", όπου Tiperary ίσον Ελλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε "Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε", είτε "Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν". Μάλλον το δεύτερο εννοεί, όπως καθαρά φαίνεται, αλλά είναι και ο δαίμων του τυπογραφείου, βλέπεις...

      Διαγραφή
    2. Το επεσήμανα μήπως και ο αναρτήσας είχε κατά νου και εννοεί κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    3. Το "των οικιών υμών εμπιπραμένων ημείς άδομεν" μάλλον ταιριάζει στο άρθρο, αφού σημειώνει ότι πρέπει κι εμείς να ανησυχούμε για το... κάδρο.

      Διαγραφή
  3. Αγαπήτέ Σάββα, επιτρεψέ μου μία- δύο παρατηρήσεις. Η προσπάθεια δημιουργίας σουνιτικού κράτους μέσω ISIS , είναι καθαρά αμερικανικής εμπνεύσεως ιδέα. Σκοπός της η διακοπή του υπάρχοντος σιιτικού διαδρόμου ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ (Άσσαντ)- ΛΙΒΑΝΟΣ (Χεζμπολάχ) και φυσικά της εξόδου του Ιρανικού πετρελαίου στην Μεσόγειο (Συρία). Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρηματοδότησαν και η Τουρκία εκπαίδευσε όλους αυτούς τους τζιχαντιστές του ISIS πριν τους αποστείλει στην Συρία και στο Ιράκ. Το πρόβλημα όμως αυτό αρχίζει να εξαλείφεται μετά την τελευταία συμφωνία Αμερικής-Ιράν και φυσικά την επερχομένη ομαλοποίηση της εξόδου του Ιρανικού πετρελαίου με τους κλασικούς δρόμους στις αγορές. Στην προσπάθεια στρατιωτικής επέμβασης εναντίου του ISIS συμφώνησαν Κέρυ και Λαβρόφ σε μία διπλή συμφωνία : πρώτον οι Ρώσοι μέσω Ταρτούς και Λαττακειας να επέμβουν με χερσαίες δυνάμεις οι δέ Αμερικανοί με Drones να βομβαρδίσουν τις θέσεις του ISIS χρησιμοποιώντας την αεροπορική βάση Ινσιρλίκ της ΝΑ Τουρκίας. Δεύτερον συμφώνησαν στην δημιουργία μίας κρατικής οντότητας στην Ανατ. Ουκρανία, τύπου Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, που θα υπάγεται στο Κίεβο αλλά δεν θα αποκοπεί εντελώς από την Ρωσσία. Για τον λόγο αυτό ψηφίστηκαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της Ουκρανίας με τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς εθνικιστών Ουκρανών, ώστε να υπάρχει το δικαίωμα ισχυρής αυτονόμησης περιοχών στα πλαίσια του Ουκρανικού συνταγματος.
    Αυτές οι δύο συμφωνίες "τρέχουν" τώρα με ότι βλέπουμε να γίνεται στην Συρία και στην Ανατ. Ουκρανία. Εδώ βέβαια θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι η Τουρκία για να δώση την βάση του Ινσιρλίκ ζήτησε να συμμετάσχει και αυτή στους βομβαρδσμούς εναντίον του ISIS, μόνον που οι βόμβες της καταστρέφουν τις Κουρδικές θέσεις του Β. Ιράκ και της Β. Συρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα και σουνιτικό κράτος να φτιαχθεί στο Ιράκ θα υπάρχει και σιιτικό ! Οπότε η επικοινωνία Ιράν-Ιράκ-Συρίας εξασφαλίζεται.Αυτό που θέλουν Ισραήλ(που παραδόξως λείπει από το άρθρο)-ΗΠΑ και τα κράτη δορυφόροι τους (Σ.Αραβία,Κόλπος,ΕΕ) είναι να νικήσουν οι τζιχαντιστές στην Ντειρ Ζορ και στην Παλμύρα.Το δεύτερο επευτέχθη.Οι Κούρδοι θα είναι ως παράγοντας το πιστό σκυλί Ισραήλ-ΗΠΑ στην περιοχή και ίσως δορυφόρος της Τουρκίας και ως εκ τούτου μόνο ο σύνδεσμος σιιτικού κομματικού Ιράκ και ανατολικής Συρίας μένει για τα συμφέροντα Ισραήλ-ΗΠΑ.Επίσης ο δεύτερος στρατηγικός στόχος του επικοισμού και της οικονομικής καταστροφής της Ευρώπης φαίνεται να έχει επτευχθεί.Αν και αναμένω επικοινωνιακές επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου ώστε να δεχθούμε περισσότερους πρόσφυγες.Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα είναι ίσως το πιο υπάκουο σκυλάκι των ΝΑΤΟικών και Ισραηλινών αφεντικών.Όμοια της ίσως δε θα έχετε ξαναδεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σουνιτικό κράτος θα έχει εδάφη από το Ιράκ και τη Συρία.
    Αν ποτέ νομιμοποιηθεί και αποκτήσει δικό του FIR, τότε το Ιράκ που θα απομείνει δεν θα συνορεύει με τη Συρία που θα έχει απομείνει.
    Αυτή ακριβώς θα είναι η αποστολή του σουνιτικού κράτους, να παίξει το ρόλο της ενδιάμεσης περιοχής μεταξύ Ιράκ-Συρίας, για να αποτραπεί η επικοινωνία και η έξοδος του Ιράν και της Ρωσίας στη μεσόγειο.
    Θα είναι δε ένα κράτος περίκλειστο και θνησιγενές, άρα και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπάκουο.
    Όσο για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, αυτή έγινε πάνω σε άλλη βάση και για άλλο θέμα και όχι επί παντός επίστητού.
    Κοιτάξτε τι γίνεται στην Υεμένη.
    Ενώ οι Χούτι ήλεγχαν την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την επομένη της συμφωνίας αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την πρωτεύουσα, προφανώς επειδή του άδειασε η Τεχεράνη.
    Όσον αφορά τη Συρία, παρακολουθούμε τις εξελίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα της Μέσης Ανατολής έχουν προγραμματισθεί και τροχιοδρομηθεί από πολλών ετών.
    Θυμίζω σε όλους το Blood Borders του Συνταγματάρχη Peters.
    Αυτές οι...προβλέψεις εφαρμόζονται πιστά και με απόλυτη ακρίβεια.
    Ορθώς αποδίδει ευθύνες και μάλιστα ευθέως,ο Καλεντερίδης στους υπαίτιους για την κατάσταση στη Συρία,αλλά το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει ισχυρή χώρα που θα τους σταματήσει σε πρώτη φάση και θα τους κάνει να πληρώσουν σε τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τό σχέδιο χρήσεως τοῦ ἰσλαμισμοῦ γιά εὑρύτερα σχέδια καταστροφῆς αὐτοκρατοριῶν(τότε, και Ρωσίας καί Ἀγγλικής αὐτοκρατορίας-'Ινδίες) , χρονολογεῖται ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος. Τότε σχεδιάσθηκε ἀπό τούς Γερμανούς.
    Τώρα, ἄν καί τά σχέδια αὐτά ἔχουν πολλά σκαλοπάτια ἡ ἴδια γενική ἰδέα παραμένει.
    Δέν νομίζω ὅτι τό ΙΣΙΣ, ἀπό τήν φύση του, θά περιορισθῆ ποτέ σέ ἕνα σουνιτικό κρατίδιο, θνησιγενές καί ἀπόλυτα ἐλεγχόμενο. Αὐτά λέγονται, πιστεύω, μᾶλλον γιά νά μήν ἀνησυχήσουν αὐτοί πού πρέπει νά ἀνησυχήσουν, γιατί ἄν ἀνησυχήσουν, θά ἑνωθοῦν καί ὄχι μόνο θά ματαιωθῆ τό εὑρύτερο σχέδιο, ἀλλά καί θά ἑνωθοῦν ἔτσι ὅπως δέν θέλουν οἱ σχεδιαστές.
    Τό Ἴσις δέν μπορεῖ νά κλήθηκε νά ὑπάρξῃ μόνο γιά ἕνα σουνιτικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωκράτη, το Ι.Κ. θα το ξεσκίσουν οι ίδιοι που το δημιούργησαν,, μέχρι που θα καταντήσει ένα καχεκτικό θνησιγενές μόρφωμα, που θα παίζει το ρόλο που περιέγραψα και άλλους ρόλους που σχετίζονται με τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
      Ένας από τους στόχους της ίδρυσης του Ι.Κ., είναι και η εξολόθρευση των απανταχού τζιχαντιστών.
      Οι χώρες της Δύσης που φιλοξενούν στις επικράτειές τους τζιχαντιστές, στην ουσία τους διευκόλυναν να μεταβούν στη Συρία, για την παλινόρθωση του ισλαμικού χαλιφάτου και εκεί τους εγκλωβίζουν και θα τους καθαρίσουν έναν προς έναν.
      Άνοιξαν όλες τις πόρτες, δεν έκαναν ελέγχους στις εξόδους των χωρών, έκαναν τα στραβά μάτια στην Τουρκία να τους δεχτεί και να τους σπρώξει προς τη Συρία και τώρα σταδιακά λείνει τους δρομους διαφυγής και τους εξοντώνει σχεδόν μαζικά.
      Εκεί θα γίνει ο τάφος τους.

      Διαγραφή
    2. "Τό σχέδιο χρήσεως τοῦ ἰσλαμισμοῦ γιά εὑρύτερα σχέδια καταστροφῆς αὐτοκρατοριῶν(τότε, και Ρωσίας καί Ἀγγλικής αὐτοκρατορίας-'Ινδίες) , χρονολογεῖται ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος. Τότε σχεδιάσθηκε ἀπό τούς Γερμανούς"

      Πώς ακριβώς κατέστρεψαν αυτοκρατορίες οι Γερμανοί μέσω Ισλάμ;

      "τότε, και Ρωσίας καί Ἀγγλικής αὐτοκρατορίας-'Ινδίες" (;;)

      Διαγραφή
    3. "Ένας από τους στόχους της ίδρυσης του Ι.Κ., είναι και η εξολόθρευση των απανταχού τζιχαντιστών.
      Οι χώρες της Δύσης που φιλοξενούν στις επικράτειές τους τζιχαντιστές, στην ουσία τους διευκόλυναν να μεταβούν στη Συρία, για την παλινόρθωση του ισλαμικού χαλιφάτου και εκεί τους εγκλωβίζουν και θα τους καθαρίσουν έναν προς έναν.
      Άνοιξαν όλες τις πόρτες, δεν έκαναν ελέγχους στις εξόδους των χωρών, έκαναν τα στραβά μάτια στην Τουρκία να τους δεχτεί και να τους σπρώξει προς τη Συρία και τώρα σταδιακά λείνει τους δρομους διαφυγής και τους εξοντώνει σχεδόν μαζικά."

      Μακάρι να είναι έτσι, αλλά μού μοιάζει με αξιωματικές φράσεις.
      Ποιά γεγονότα μας οδηγούν να δεχθούμε αυτό το...Μέγα Κόλπο;

      Διαγραφή
    4. Σημαιοφορίδη
      δεν ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο έτσι.
      Όταν όμως η Αγγλία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία ακόμα και οι ΗΠΑ, είδαν ότι το Ι.Κ. γίνεται πόλος έλξης για τους απανταχού τζιψχαντιστές, τους προέτρεψε με τρόπο να πάνε να πολεμήσουν για την πίστη τους.
      Και εκεί, άρχισε το πανηγύρι.
      Έτσι θα απαλλαγούν από πολύ ενοχλητικούς τύπους οι χώρες της Δύσης και η Ρωσία (Τσετσένοι).
      Υπάρχουν και πληροφορίες και σχετικά άρθρα για το θέμα.

      Διαγραφή
    5. Σύμφωνοι, αλλά αυτό απαιτεί να υπάρχει ένα κέντρο αποφάσεων, συντονιστικό ας πούμε, μεταξύ Αγγλίας, Ρωσσίας, Γερμανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ, έτσι δεν είναι;
      Ενός είδους κεντρικός - από κάπου - σχεδιασμός.

      Διαγραφή
    6. Σημαιοφορίδη,

      Αυτό που γράφει ο Σάββας είναι απολύτως λογικό. Ίσως να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, αλλά προφανώς το αγνοούμε. Πόσα, νομίζεις, ότι μπορούμε να ξέρομε απ' αυτά που γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω;

      Διαγραφή
    7. _Α) Μακάρι νά εἶναι γιά τούς τζιχαντιστές, ὅπως τά λέει ὁ Σάββας, δηλαδή τό Ι.Κ. νά γίνει τελικά ἡ παγίδα σέ βάρος τους. [Μήπως ὅμως παίζει διπλό ἀκόμη τό σενάριο, δηλαδή α) αὐτή ἡ στόχευση πού λέει ὁ Σάββας, ἤ β) ἄν κάτι ἀλλάξει (π.χ. ἐμπλοκή τῆς Ρωσίς στήν Συρία μέ ἐπικράτηση Άσαντ) νά χρησιμοποιηθῆ τό Ίσλαμικό κράτος μαζί μέ τούς τιζχαντιτές του, ἀλλιῶς ἐκεῖ, ἤ καί ἐν γένει.]
      _Β) Πρός Νάτιβιστ: Στίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος, σχεδιάσθηκε ἀπό τούς Γερμανούς ἡ χρήση τοῦ ἰσλαμισμοῦ γιά τήν ὑπονόμευση τῶν αὐτοκρατοριῶν τῆς Ρωσίας καί τῆς Αγγλίας. Εἶχε πεισθῆ ὁ Κάϊζερ, νά προσεταιρισθῆ τούς μουσουλμάνους, ἐπισκέφθηκε τήν Ἱερουσαλήμ μέ τέτοιες διαθέσεις, καί ἀντέδραε ὁ Σουλτάνος, πού θεωροῦσε ἑαυτόν ἡγέτη τῶν μουσουλμάνων τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας καί πέριξ. Ἡ "παρεξήγηση "ἤρθη" καί ἀποφάσισε ἡ Γερμανία νά πορευθῆ στήν ἴδια βάση χρησιμοποιώντας τήν Τουρκία ὡς σύμμαχο "ἡγέτιδα" δύναμη (ἀποικιοποιημένη ὅμως ἀπό τήν Γερμανία, ὅπως ἔδειξε ἡ συνέχεια) στήν ἐργαλειοποίηση καί χρήση τοῦ Ἰσλαμισμοῦ.
      Τότε, τόσο ἡ Ἀγγλία ὅσο καί ἡ Ρωσία, περιελάμβαν πολλούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς στούς κόλπους τους.
      Τό σχέδιο συνεχίσθηκε μέ τίς προσπάθειες τοῦ Χἰτλερ νά ἔχῃ συμμαχία μέ τούς μουσουλμάνους τῆς Παλαιαστίνης κλπ. ὥστε νά τούς στρέψει κατά τῆς Ἀγγλίας, στίς συγκυρίες τοῦ Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ποτέ δέν ὁλοκληρώθηκε τό Γερμανικό σχέδιο. Στήν πορεία ὅμως, προκάλεσε τήν μείωση τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας σέ ἐθνικό κράτος, μέ τίς γενοκτονίες πού σχεδιάσθηκαν ἀπό Γερμανούς σέ βάρος Ρωμηῶν, Ἀσσυρίων καί Ἁρμενίων στήν Μικρά Ἀσία ΚΑΙ 700.000 Χαλδαίων στό σημερινό Ἰράν , μέ σύμπραξη Τούρκων καί τῶν ἐκεῖ Κούρδων. Φυσικά μέ τέτοια κάθαρση ἀπό "ξένα" τοῦ τουρκισμοῦ στοιχεῖα, ἀκόμη καί ἄν οἱ συγκυρίες ἦσαν διαφορετικές, πάλι θά ἔπαυε νά ὑφίσταται ἡ Ὀθωμαινική Αὐτοκρατορία, γιά χάρη τῆς ὁποίας δῆθεν εἶχε σερβιρισθῆ στούς τούρκους τό σχέδιο τῶν γενοκτονιῶν αὐτῶν.
      Σκοπός, ἐν τέλει ἔγινε ἡ χρήση ἑνός μικροῦ ἐθνικοῦ τουρκικοῦ κράτους, πολύ μικρώτερου τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας καί διαχειρίσιμου ἀπό τήν Γερμανία ὡς ἀποικία της, γιά τόν ἔλεγχο τοῦ μουσουλμανικοῦ στοιχείου, ὄχι μόνο στά ὅρια τῆς πρώην Ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας (πετρέλαια, Ἀγγλία) ἀλλά καί εὑρύτερα (τουρκισμός μουσουλμάνων κεντρικῆς Ἀσίας, Πακιστάν).
      Οἱ δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, μέ τήν σέ βάρος τῆς Γερμανίας κατάληξή τους, δέν εὐνόησαν τέτοια σχέδια. ,
      _Γ) Διάβασα καί τά ὅσα ἔχει εἰπεῖ ἐν τῶ μεταξύ ὁ Ἀλέξανδρος παρακάτω. Συνφωνῶ πολύ μέ τά περισσότερα.

      Διαγραφή
  8. Μελέτες επί μελετών, αναλύσεις επί αναλύσεων...γιατί κουράζεστε αφού ο άγιος τα είπε πολύ πιό πρίν από σας και βέβαια απ' αυτούς που "σχεδιάζουν".
    "έχουν αυτοί τα σχέδιά τους, αλλά έχει κι ο Θεός τα δικά του.."
    Ανοίξτε τα μάτια σας και μη σας περάσει απ' το μυαλό ότι αυτά που κυοφορούν και με σατανική μεθοδολογία απεργάζονται οι παγκοσμιοποιητές θα γίνουν πραγματικότητα.
    Εδώ θα' μαστε και θα τα δούμε να συμβαίνουν στη γειτονιά αλλά και στο "σπίτι" μας το ίδιο. Ρουθούνι δε θα μείνει από δαύτους. Όντως ακούγονται γραφικά αλλά όταν θα "σφίξουν οι κ@λοι" θα δούμε "ποιά είναι η δύναμη του τράγου και ποιά του ταύρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Β.Α.
      αν κατάλαβα καλά, εσύ προτείνεις να μην γράφουμε τίποτα, να ξαπλώσουμε και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι οποίες από μόνες τους θα οδηγήσουν στη λύτρωση της Ελλάδας.
      Αυτό προτείνεις με το σχόλιό σου;

      Διαγραφή
    2. Β.Α.

      Πολλά κατά καιρούς είπα οι "άγιοι", αλλά αν επαφεθείς στα λόγια των και κάτσεις άπρακτος, αμφιβάλλω αν τα συναξάρια θα σε βοηθήσουν, όταν π.χ. θα σε σφάζουν οι Ισλαμιστές. Συμβουλές, όπως η δική σου, θυμίζουν παρηκμασμένη ρωσική αυτοκρατορία. Κι αυτοί στούς αγίους και τα παπαδαριά το είχαν ρίξει, αντί να κοιτάξουν να εκσυγχρονίσουν το κράτος και προπαντός τον στρατό, αφού είχαν σκοπό να τα βάλουν με την Γερμανία.

      Από την άλλη, στην Ελλάδα δεν μας έμεινε να κάνομε τίποτε άλλο, από το να γράφομε αναλύσεις επί αναλύσεων και άρθρα επί άρθρων. Πιστεύω ότι είμαστε πρώτοι σε παραγωγή στον τομέα αυτό. Το δυστύχημα είναι ότι τα "προϊόντα" αυτά δεν είναι εξαγώγιμα.

      Διαγραφή
    3. περί Β.Α. Ὀρθόδοξος νά νά γράφῃ ἔτσι;ΔΕΝ γίνεται. Ἐμεῖς, δέν χαιρόμαστε ἔτσι.

      Διαγραφή
    4. Αν καταλάβατε ότι προτείνω να καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και να περιμένουμε τους Αγαρηνούς να μας σφάξουν, δεν θα τα χαλάσουμε..ό,τι πείτε..ο λαός έχει δώσει αιώνες τώρα συγκεκριμένη απάντηση ("άλλα λέει η θειά μου κι άλλ' ακούν τ' αυτιά μου).
      Αυτό που προσπαθώ να σας πώ είναι ότι ήδη έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά σας προ πολλού και μάλιστα από ανθρώπους που ήταν ή είναι σχεδόν αγράμματοι..
      Οι αναλύσεις -παρ' ότι αποδεκτές και άξιες θαυμασμού ορισμένες-στην παρούσα και ακολουθούσα φάση δεν ωφελούν. Ομοιάζουν περισσότερο με φιλοσοφική συζήτηση στο σαλόνι πλοίου το οποίο κινείται με ταχύτητα σε ύφαλο..
      Και βέβαια αν κάποιος κάνει τον κόπο να ασχοληθεί ελάχιστα θα δεί ότι οι Πατέρες (όπως και οι προκάτοχοί τους ανά τους αιώνες) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ.
      Σε αντιδιαστολή μπορώ να σας υποδείξω ορισμένους που ενώ ισχυρίζονται ότι είναι Εθνοπροστάτες και κόπτονται για την Ελλάδα, στο δημοψήφισμα, ΑΙΣΧΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ", λες και όσοι ψήφισαν "ΟΧΙ" δεν ήξεραν ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι και προαποφασισμένες κινήσεις. Μπορώ επίσης να σας υποδείξω ορισμένους που στο όνομα της Πατρίδος ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ "τελειωμένους πολιτικά" εντολοδόχους που αποδεδειγμένα ενήργησαν προδοτικά ή ακόμη χειρότερα σιγοντάρουν έμμεσα πολιτικά "αποκόμματα" που αποδεδειγμένα (από τις δηλώσεις και προγραμματικές εξαγγελίες τους) έχουν αντεθνικό ρόλο και λόγο.
      Εν πάσι περιπτώσι για να μη σας δαπανώ το πολύτιμο χρόνο σας, όπως εσείς αντιλαμβάνεστε αλλά κυρίως όπως έντεχνα το "ψευτορωμαίικο" έχει καταφέρει, το Ελληνικό Κράτος είναι χεροπόδαρα δεμένο, ο Ελληνικός Λαός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, μόνη ελπίδα είναι το Έθνος του οποίου βασικός πυλώνας είναι η Ορθοδοξία.
      Μπορεί κάποιος ελεύθερα να διαφωνεί οι πρωταγωνιστές πάντως των μεγάλων Εθνικών Αγώνων στ' απομνημονεύματά τους το' χουν τονίσει και αυτό ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ..
      Όταν ξεκινήσει το "πανηγύρι" θα αντιληφθείτε ότι παρά τις δικές μας προσπάθειες ο ΘΕΟΣ και η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ είναι αυτοί που θα κρίνουν τη μάχη και θα βοηθήσουν την κατάσταση.
      Όσο για το τί προτείνω προσωπικά εγώ, δεν νομίζω ότι είναι political correct να σας πώ. Είμαι λίγο...brutal για ορισμένους. Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι "cuckservative" και όταν έρθει η ώρα θα κάνω αυτό που πρέπει όπως ακριβώς πρέπει.
      Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τα άτομα που θα πάρουν το παιχνίδι στην πλάτη τους όταν απαιτηθεί και -ορισμένοι εδώ μέσα το γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ-θα "καθαρίσουν" τ' αποτέλεσμα, εγγυημένα...!!!

      Διαγραφή
  9. Για να μπορουμε να βγαζομε συμπερασματα, πρεπει να εχομε καθαρη εικονα των πρωτογενων δυναμεων που κινουν την ιστορια. Χωρις τετοια εικονα, χανομαστε στο συμβαντα, που πολλες φορες φαινονται αλλοπροσαλλα.
    Η βασικη αιτια που κινει τον κοσμο τους τελευταιους 16 αιωνες, ειναι η διαιρεση της ρωμαϊκης αυτοκρατοριας και η απωλεια των προωτειων του παπα το 451, με την Δ' οικουμενικη συνοδο.Ο 28ος κανονας δινει προνομια στην κωνσταντινουπολη, καθιστωντας την επικεφαλης του χριστιανισμου.
    Αυτο ηταν τα εναυσμα κηρυξης πολεμου απο τους παπικους κατα της Κωνσταντινουπολης. Ο πολεμος αυτος συνεχιζεται αμειωτος μεχρι σημερα. Ο λογος ειναι, η υπαρξη της ορθοδοξης Ρωσιας, η οποια αποτελει μια μονιμη απειλη κατα της δυσης (παπικης αυτοκρατοριας). Στο διαβα των αιωνων ο παπισμος δημιουργησε την εγκληματικη οργανωση του σιωνισμου, με την οποια κανει αθεατος ο ιδιος, την βρωμικη δουλεια. παρα τις προσπαθειες του βατικανου να καταστρεψει την ορθοδοξη ρωσια, σημερα η Ρωσια ειναι μια υπερδυναμη με πανισχυρους συμμαχους.
    Η κατασταση για τους παπικους ειναι τοσο σοβαρη, που μοιραια κανουν σπασμωδικες κινησεις. Βλεπουμε την απελπισμενη τους προσπαθεια να περικυκλωσουν την Ρωσια και παραλληλα να την εμπλεξουν σε εναν παγκοσμιο πολεμο. Βλεπομε την προσπαθεια δημιουργιας ενος πανισχυρου Δ' ραιχ με την γερμανοποιημενη ΕΕ, για να την ριξουν παση δυναμει εναντιον της Ρωσιας.
    Μετα απο την κατανοηση αυτης της πρωτογενους κινητηριας δυναμης, ευκολα μπορουμε να συμπερανουμε τα παρακατω.
    -Η οικονομικη κατασταση της παπικης αυτοκρατοριας σε σχεση με την Ρωσια και τους συμμαχους της, εξαναγκαζουν τους παπικους σε κινησεις απελπισιας.
    -Οι ορθοδοξοι λαοι σαν πιθανοι συμμαχοι της Ρωσιας , θα στοχοποιηθουν απο τους παπικους για πληρη καταστροφη.
    -Η ολοκληρωση του Δ' Ραιχ, θα επιταχυνθει σε πολυ μεγαλο βαθμο.
    Για την χωρα μας, παραμονη στην ΕΕ σημαινει την ολικη καταστροφη μας, οικονομικη και ανθρωπιστικη.
    Αν δεν βρεθει τροπος να προσεγγισομε την Ρωσσια, ειμαστε παντελως χαμενοι.
    -Οι ισλαμιστες, στην πραγματικοτητα ειναι οι σκυλοι των παπικων. Τους αμολανε κατα των εχθρων του βατικανου, και τους μαζευουν κατα το δοκουν. Οι σκυλοι αυτοι ειναι υπο τον απολυτο ελεγχο του βατικανου. Οποτε αποφασισει να τους τελειωσει, το κανει σε δευτερολεπτα.
    -Η τουρκικη σκλαβια εδω, δεν προεκυψε απο το πουθενα. Ηταν αποτελεσμα του σχισματος του 1054. Απο τοτε οι παπικοι σχεδιαζουν και παγιδευουν την ορθοδοξια, της οποιας ειμαστε πιστοι (καλως ή κακως).
    Μπορειτε να δειτε τα ιστορικα αρχεια την περιοδο 1054 μεχρι το ματζικερτ (1071). Ετσι θα καταλαβετε πως πεσαμε στον τουρκικο ζυγο.
    Ολα τα δεινα που εχει περασει αυτος ο τοπος, οφειλονται αποκλειστικα στους παπικους. Το βατικανο σημερα, ειναι το ενα και μοναδικο παγκοσμιως, κεντρο του κακου.
    Η επισκεψη του παπα στις ΗΠΑ, με κανει να υποθετω οτι οι παπικοι αποφασισαν να βγουν στην κουβερτα του πλοιου, προκειμενου να εχουν καλυτερη εποπτεια των αμεσα επερχομενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο ρε λεβέντη "αντιπροοδευτικέ"...είσαι μορφή και "γράφεις"...
      Την Ορθοδοξία πολεμάνε και αυτός είναι ο στόχος, όλα τ' άλλα είναι προσχήματα και ελιγμοί. Γι'αυτό "τα παίρνω" με τους φραγκοντημένους, ΠΑΝΤΑ ίδιοι ήταν, πάντα χαρτογιακάδες και τσανάκια των παπικών, από την εποχή των Ναπαίων μέχρι τώρα..
      Ο Σταυρός τους "αρρωσταίνει" κι αυτόν χτυπάνε με λύσσα...

      Διαγραφή
  10. Θα πρέπει να συμφωνήσω με το άρθρο του κυρίου Καλεντεριδη. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι αναφορικά με την πατρίδα μας για να καταλάβουν ίσως μερικοί λίγο καλύτερα. Η Ρωσία θεωρείται ο προαιωνιος εχθρός για τους Αμερικανούς και θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίζουν την αύξηση της δύναμης τους στη Μεσόγειο! Η Ελλάδα επίσης είναι ο πιο σημαντικός γεωπολιτικος χώρος για τον έλεγχο της ευρασιας σύμφωνα με αυτούς άρα με κάθε τίμημα ο χώρος αυτός θα πρέπει να παραμείνει δυτικός.... Το κάθε τίμημα σημαίνει ότι θα πρέπει εμείς να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να είμαστε κύριοι της πατρίδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε διαβάζω πάντα. Η Ελλάδα χρειάζεται ηγέτη για να την βγάλει από την λασπουριά που έχει κολλήσει...Διαφορετικά θα κυλιόμαστε σαν τα ζωντανά για χρόνια ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να συνεχίσω λίγο πάνω σε αυτό που γράφω και με αφορμή και ένα άρθρο του defencepoint όπου ένας εξωτερικός συνεργάτης καλούσε εντέλει όλα τα κόμματα να δημιουργήσουν μια ενιαία εθνική στρατηγική και έναν οργανισμό όπου θα μελετά και θα συζητά τις διεθνείς συνθήκες ώστε να προσαρμόζεται η πολιτική αυτή κάτι με το οποιο συμφωνώ απόλυτα, θα ήθελα να αναφέρω ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαραίτητο και άμεσα αναγκαίο!

    Η Ελλάδα έχει βρεθεί με τις δυτικές δυνάμεις λίγο από επιλογή και λίγο από εξαναγκασμό! Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνον με την Ελλάδα, αλλα με όλες τις χώρες με τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους! Θα πρέπει να γίνει εντέλει κατανοητό πως η διεθνής σκηνή δεν είναι και τόσο άναρχη όσο θέλουν μερικοί να λένε η τουλάχιστον δεν είναι και τόσο άναρχη αν δεν είσαι Ρωσία, Αμερική, Κίνα. Η Ελλάδα λοιπόν δεν είναι απλώς μια "παραθαλασσια" χωρα, λέγοντας ότι είμαστε "παραθαλασσια" χωρα προσβάλλουμε καταρχάς τους νησιώτες μας και αδικούμε την πατρίδα μας. Είμαστε μια Αρχιπελαγική χωρα ασχέτως με το τι λέει το διεθνές δίκαιο περί θαλάσσης, αυτά είναι νομικά ζητήματα, στην ουσία είμαστε αρχιπελαγική χωρα! Αυτό σημαίνει ότι είμαστε άμεσα προσβάσιμη από χώρες με μεγάλη ναυτική δύναμη είτε για κακό είτε για καλο! Το αν θα είναι για καλο η για κακό εξαρτάται από εμάς. Αν χρησιμοποιήσουμε σωστά τις δυνατότητες που μας δίνονται μέσα από την ναυτική δύναμη ώστε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της δύναμης αυτής μέσα από τα δικά μας τότε θα μιλάμε για προστασία, διαφορετικά δε θα διστάσει κανεις να μας δημιουργήσει προβλήματα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε! Αυτό συνέβη στη Μικρασιατική καταστροφή, αυτό συνέβη στην Κύπρο! Το αντίθετο συνέβη στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Την ταύτιση αυτών των συμφερόντων έχει πετύχει αυτή τη στιγμή η Τουρκικη κυβέρνηση για παράδειγμα, αλλα το λάθος που έχει κάνει είναι ότι έχει υπερτιμήσει τις δυνατότητες της, για αυτό και έχει κάποια σημαντικά προβλήματα, τα οποια όμως ακόμα δεν είναι αξεπέραστα για αυτούς αν και τους εύχομαι να γίνουν!


    Αυτή τη στιγμή η Ρωσία δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να προστατέψει την Ελλάδα ούτε και να την απειλήσει, το ίδιο και η Κίνα, αντίθετα αυτή τη δυνατότητα την έχει και η Αμερική και η άλλη ηπειρωτικη δύναμη η ΕΕ. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός! Το να πηγαίνει λοιπόν κάποιος και να μιλάει επίσημα για αλλα λιμάνια, αμέσως δημιουργεί προβλήματα αρχικά στην κυβέρνηση του, γιατί το σύστημα στην Ελλάδα είναι τέτοιο που θα στραφεί εναντίον του, αλλα δημιουργεί και πρόβλημα στο ελληνικό κράτος, γιατί δημιουργεί αμφιβολίες σε αυτούς που έχουν τη δύναμη για το που ακριβώς στέκουμε, και κανεις δε θα διστάσει να μας προκαλέσει τεράστιο κακό για να ελέγξει τον χώρο! Εκείνο που εμείς θα πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε μέσα από σωστή δουλειά να αποκτούμε σε αυτόν τον συνασπισμό που είμαστε όλο και μεγαλύτερη ισχύ και όλο και μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας! Αυτό βεβαια δεν γίνεται με το "όραμα της Φλόριδας". Ένα τέτοιο όραμα θα μειώνει τους βαθμούς ελευθερίας μας όχι μονο έναντι των μεγάλων δυνάμεων αλλα και έναντι ενδυνάμει περιφερειακών δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσον αφορά το Ισλαμικό κράτος και σαν ένα θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος, που αναμφίβολα μας αφορά, θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο για τη Δύση να αποκτήσει τον οποιονδήποτε ουσιαστικό έλεγχο μια τέτοιας οργάνωσης! Νομίζω αυτό είναι αδύνατο να το πετύχει όπως απέτυχε και με την Alqaeda, που έχει μεταλλαχθεί σε παρα πολλές οργανώσεις πια! Βεβαια αυτοί όλοι προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη, οποτε για τους Αμερικανους είναι χρήσιμοι! Αυτή είναι η άλλη τραγική αλήθεια! Οι Ευρωπαίοι επίσης έχουν αποτύχει πλήρως να ελέγξουν τις ροές αυτών που γυρνούν πίσω, γιατί ναι μεν ξεφορτώθηκαν εν μέρει πολλούς φανατικούς, αλλα πολλοί πια γυρνάνε και πίσω ενώ το Ισλαμικό κράτος έχει μια πολύ ευρεία αποδοχή ανάμεσα στους Μουσουλμάνους της Ευρώπης και αυτό είναι μια ακόμα πραγματικότητα! Η τρομοκρατία στην Ευρώπη ήρθε για να μείνει ενώ ο έλεγχος της σε όλη την Αφρική και την Μέση Ανατολή έχει πλήρως αποτύχει! Επιπλέον, νομίζω πως δεν υφίσταται στόχος δημιουργίας Ισλαμικού κράτους με εδάφη από τη Syria και το Ιράκ, εκείνο που θέλουν οι Αμερικανοι είναι η Ανατροπή του Assad και αν δεν επιτευχθεί αυτή η ανατροπή με οποιονδήποτε τρόπο τότε δεν θα υπάρξει ειρήνη! Ο στόχος είναι η απομόνωση του Iran και ίσως το Iraq να αποτελεί το αντάλλαγμα για τη Syria και τη Χεζμπολάχ, βεβαια εκεί τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο, γιατί και οι Ρώσοι δεν θα εγκαταλείψουν τον Assad και το Iran νομίζω δεν είναι διατεθειμένο ακόμα και δεν έχει πειστεί να τον εγκαταλείψει! Το Ισλαμικό κράτος εξυπηρετεί παρα πολλούς ρόλους είναι ένας μηχανισμός δημιουργίας αναστάτωσης, "εσκισσοροπει" τις μάχες ώστε αυτές να διαιωνίζονται και αποτελεί απειλή για όλους στην περιοχή ακόμα και για την Σαουδική Arabia! Γιατί ναι μεν κάνουν τη δουλειά των Πριγκίπων τώρα, αλλα αργότερα αυτό μπορεί να εξελιχθεί σαν μια σουνιτική επανάσταση όπως αυτή που έγινε στο Iran, οποτε ουσιαστικά και αυτοί καχύποπτα το βλέπουν! Είναι παράξενες οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και πραγματικά οι Δυτικοί υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και αυτοί! Στη Λιβύη για παράδειγμα γίνεται ο απόλυτος χαμός και δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα, εκεί έχουμε και το άλλο παράδοξο, δεν υφίσταται ουσιαστική κρατική οντότητα, αλλα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει κράτος από ο,τι φαίνεται! Έχουν βολευτεί σε αυτό τον χώρο της απόλυτης εγκληματικότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.