16/9/15

Φλαμπουράρης-Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο ολκής, σε εξέλιξη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης

Ο Φλαμπουράρης έβαλε αντιπρόεδρο στην εταιρεία το γιο του! - Εμφανίζει απλό ιδιωτικό συμφωνητικό ότι έδωσε την εταιρεία στο συνεταίρο του με... δόσεις

Το ένα ψέμα φέρνει τ' άλλο κυρ Αλέκο - Πρόσεχε μην πας και για πλαστά και εικονικά αφηγήματαΔημήτρης Μαρκόπουλος

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού λόγω της πίεσης να παραιτηθεί από την γενική κατακραυγή - Προκύπτει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί καμιά συναλλαγή και ότι ακόμη έχει συμφέροντα στην εταιρεία - Στην υποτιθέμενη πώληση που εμφάνισαν σήμερα, η πρώτη δόση θα καταβληθεί το Νοέμβριο του 2015 - Ομολογεί ότι δεν έχει καταθέσει στην Εφορία το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών

Με μια λογική που θυμίζει το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ο Αλέκος Φλαμπουράρης επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα που δημιουργούνται από τις αποκαλύψεις του www.protothema.gr. 
- Ο τέως υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουράρης για να αποκρούσει τις κατηγορίες συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ επικαλείται ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο επικυρώνει – ως μη όφειλε - αστυνομικό όργανο και το οποίο θα φανεί φορολογικά και γενικότερα στις αρμόδιες αρχές από το... 2016!

- Το πιο εξωφρενικό όμως στην υπόθεση είναι πως με το συγκεκριμένο συμφωνητικό οι μετοχές κυριότητος του κ. Φλαμπουράρη φέρονται να μεταβιβάζονται σε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και συγκεκριμένα στον συνεταίρο και επιχειρηματικό του τέκνο κ. Γιάννη Κοτταρίδη.
-
 Ταυτόχρονα η διαπλοκή Φλαμπουράρη επικυρώνεται με τη συμμετοχή του υιού του Μιχάλη Φλαμπουράρη Ρετσίνα που τοποθετείται στη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας. Θέση την οποία κατείχε ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης μέχρι πρόσφατα. Δηλαδή ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης απαντά στις κατηγορίες εμφανίζοντας ένα συμφωνητικό τη γνησιότητα του οποίου μπορούν να επιβεβαιώσουν μόνον ο συνέταιρος του, ο γιος του κι ένας ανθυπαστυνόμος! Ουδείς συμβολαιογράφος, καμία φορολογική αρχή, ούτε όμως και κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία. Ο κ. Φλαμπουράρης εξαντλεί τα όρια της καλής πίστης καθώς το ποσό του 1.059.711,90 ευρώ που είναι το αντίτιμο των κόπων μιας ζωής που αντιπροσωπεύει η εταιρεία ΘΑ αρχίσει να το εισπράττει από τον Νοέμβριο του 2015 και σε 10 δόσεις μέχρι το 2018! Δηλαδή, ο κ. Φλαμπουράρης θα έχει εισπράξει το ένα εκατομμύριο από την πώληση του μεριδίου της εταιρείας του όταν θα έχει συμπληρώσει σε ηλικία 80 ετών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα έγγραφα που ο τέως υπουργός παραθέτει σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει εντυπώσεις σε σχέση με το μετοχικό καθεστώς της εταιρείας εμφανίζει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015.

Στο εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό εμφανίζεται να έχει πουλήσει στον κ. Κοτταρίδη 650.130 ονομαστικές μετοχές έναντι ποσού 1.059.711,90 ευρώ και στο οποίο συμφωνείται η πρώτη δόση των 100.000 ευρώ να καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 και η τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2018. Χωρίς λοιπόν να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ στα χέρια του, ο κ. Φλαμπουράρης εκχωρεί το σύνολο των μετοχών του στον στενότερο συνεργάτη του εδώ και 13 χρόνια καθιστώντας τον πλήρη κύριο, νομέα και κάτοχο των μετοχών αυτών ενώ πάγια νομική αρχή είναι η παρακράτηση της κυριότητας μέχρι την εξόφληση.

Ιδιωτικό συμφωνητικό στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Επιπλέον, κάτω από το ιδιωτικό συμφωνητικό και χωρίς να απαιτείται από την εφορία, εμφανίζεται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τον ανθυπαστυνόμο Πανταζή Βασίλειο με σφραγίδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας της Διεύθυνσης Οικονομικών και όχι ενός απλού, οικειου αστυνιμικού τμήματος στην περιοχή της έδρας της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ ή κοντα τουλάχιστον στην κατοικία του κ. Φλαμπουράρη. Με τη βεβαίωση του γνησίου ο τέως υπουργός επιχειρεί ως μη όφειλε να εμφανίσει ως νόμιμο και επικυρωμένο στην 26η Ιανουαρίου το ιδιωτικό του συμφωνητικό. Την ίδια στιγμή τέτοια επικύρωση δεν απαιτεί η εφορία, ούτε χρειάζεται να τεθεί σε γνώση της το όποιο γνήσιο υπογραφής. Ποιος λοιπόν ο λόγος για τον οποίο ο κ. Φλαμπουράρης προχώρησε σε έναν τέτοιο πλεονασμό και μάλιστα με τη συμμετοχή στελέχους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας;

Γιατί άραγε ο κ. Φλαμπουράρης πήρε το συνεταίρο του κ. Κοτταρίδη και πήγαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για μια απλή βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής τους; Η απόφαση του Αλέκου Φλαμπουράρη να πάει στον Κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και όχι στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του για μια απλή επικύρωση ενδεχομένως υποκρύπτει και άλλα ζητήματα...

Ο κ. Φλαμπουράρης στην απάντηση του, επιχειρεί να παραπλανήσει το κοινό με μια άλλη αυθαιρεσία στην ερμηνεία των νόμων. Τονίζει συγκεκριμένα ότι δεν είχε υποχρέωση κατάθεσης του συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή βάσει του νόμου 4172/2013 και της ΠΟΛ 1032/2015. Πλην όμως ο συγκεκριμένος νόμος και η ΠΟΛ αναφέρονται στη μη υποχρέωση πληρωμής υπεραξίας προκαταβολικώς αλλά κατά το χρόνο υποβολής της φορολογικής δήλωσης του επομένου έτους. Όφειλε επομένως ο τέως υπουργός με βάση την κείμενη νομοθεσία, μέχρι τις 20 Απριλίου του 2015 – αν όντως έγινε η μεταβίβαση στις 26 Ιανουαρίου – να έχει καταθέσει το ιδιωτικό συμφωνητικό στην εφορία για να νομιμοποιηθεί και η μεταβίβαση καθώς η εφορία προσδιορίζει ως ανώτατο όριο υποβολής του συμφωνητικού τους 3 μήνες και 20 ημέρες μετά την υπογραφή της μεταβίβασης. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα του κατά πόσο τελικά υποβλήθηκε η συγκεκριμένη αγοραπωλησία μετοχών στην εφορία, άρα και κατά πόσο επί της ουσίας έχει υλοποιηθεί η σχετική μεταβίβαση.

Σόι πάει η ΔΙΑΤΜΗΣΗ

Επιπρόσθετα ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρτιά που έδωσε στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι αντιπρόεδρος στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στη θέση του Αλέκου Φλαμπουράρη μπήκε ο γιος του Μιχάλης Φλαμπουράρης  - Ρετσίνας! Άρα είναι ξεκάθαρο πως ένα πρόσωπο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος επιστρατεύτηκε προκειμένου να καλύψει τα «50 χρόνια ιστορίας στις …εργολαβίες». Με αυτόν όμως τον «οικογενειακό» τρόπο, συν το γεγονός πως ο συνεταίρος και επιχειρηματικό – πνευματικό παιδί του κ. Γιάννης Κοτταρίδης πήρε τις μετοχές, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης παραμένει ενεργός στην εταιρεία κι έχει κάθε ενδιαφέρον να λαμβάνει αυτή δημόσια και άλλα έργα. 

Νέα ερωτηματικά:


Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στη σύμβαση που ο κ. Φλαμπουράρης επικαλείται δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το τι θα συμβεί εάν μία ή περισσότερες δόσεις της μεταβίβασης μετοχών δεν πληρωθεί. Τόσο αδιαfορεί ο κ. Φλαμπουράρης για τους κόπους μιας ζωής;

Θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί το πόθεν έσχες και η οικονομική δυνατότητα του κ. Γιάννη Κοτταρίδη να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του κ. Φλαμπουράρη που ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ. Είναι σε θέση να αγοράσει το 50,01% της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ; Αν όχι από πού προσδοκά να βρει το ένα εκατ. Ευρώ; Μήπως από κρατικά έργα;
    
Σε κάθε περίπτωση αν όντως πούλησε τις μετοχές του στον Γιάννη Κοτταρίδη ο Αλέκος Φλαμπουράρης ως υπουργός Επικρατείας είχε συμφέρον η εταιρεία να παίρνει δημόσια έργα καθώς όπως ο ίδιος υποστηρίζει θα λάβει τα χρήματά του σε δόσεις. Άρα το να πηγαίνει καλά η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και να λαμβάνει κρατικές δουλειές «συμφέρει»τον τέως υπουργό αφού παραμένει να έχει ενδιαφέρον. 

Διαβάστε την δήλωση του κ. Φλαμπουράρη και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Επικρατείας:
























Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Τρελό δούλεμα....

    Για να μπεις στο Αρχηγείο θέλει ειδική άδεια, δεν είχε καμία δουλειά ο τρισμέγιστος υπουργός επικρατείας να πάει στην διεύθυνση οικονομικών... να κάνει τι; και μάλιστα όχι μόνος του αλλά δύο άνθρωποι, για να κάνουν γνήσιο υπογραφής, αστεία πράγματα.

    Κάποιον γνωστό είχαν και τους το έκανε, είτε ο ίδιος ο υπογράφων (αν είναι δική του η υπογραφή, και δεν έχει τεθεί εν αγνοία του, αντ' αυτού) είτε το έδωσε στον υπογράψαντα (κάνε μου μια χάρη, φτιάξε αυτό σε παρακαλώ - συνήθως κανένας ανώτερος του Ανθυπαστυνόμου, πάγια πρακτική...)

    Γελοία πράγματα. Παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.