11/9/15

Ένας-ένας φανερώνονται - Είχαμε υπουργό εξωτερικών που το ΥΠΕΞ του λέει ότι δεν ξέρει τι του γίνεται

ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ - «ΜΥΛΟΣ» ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΤΖΙΑ, ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ, ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΥΠΕΞ «αδειάζει» Κοτζιά: Το ελληνικό χρέος δεν έχει σχέση με την ψηφοφορία του ΟΗΕ
«Μύλος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, υπηρεσιακής κυβέρνησης, Χουλιαράκη, Κοτζιά και Λαφαζάνη για το θέμα του χρέους και την ψηφοφορία του ΟΗΕ.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τους χειρισμούς του κ. Χουλιαράκη, αλλά και του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», από το ΥΠΕΞ πέρασαν στην αντεπίθεση.
Διπλωματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κοτζιά και το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την ελληνική ψήφο στην  για το χρέος, επισήμαιναν ότι οι αποφάσεις αυτές του διεθνούς οργανισμού δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και υποχρεωτική νομική εφαρμογή.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι το ελληνικό χρέος δεν έχει σχέση με τα χρέη που αφορά η υπόθεση στον ΟΗΕ, αφού είναι διαφορετική η φύση του (χρέος προς κράτη με πολύ χαμηλό επιτόκιο κλπ.).
Επιπλέον, τυχόν υποστήριξη του ψηφίσματος θα έφερνε την Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, που απείχαν και τη Βρετανία που το καταψήφισε, και από τις οποίες η Ελλάδα αναμένει την ελάφρυνση του χρέους. Το θέμα του επίδικου ψηφίσματος αφορούσε κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Αργεντινή, και από αυτές υποστηρίχθηκε.
Ποτέ εξάλλου, σημείωναν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι, δεν δόθηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση οδηγίες στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία για το πώς θα ψηφίσει στον ΟΗΕ. Οι τελευταίες οδηγίες είχαν δοθεί το 2014 από την τότε κυβέρνηση και προέβλεπαν και τότε αποχή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους.
Νωρίτερα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είχε βγει με δημόσια ανακοίνωσή του και κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση πως υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευτεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.
Η ανακοίνωση Κοτζιά
H υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να υπηρετεί τη χώρα προς τις εκλογές και όχι να αλλάζει την πολιτική της προηγούμενης και εκλεγμένης κυβέρνησης.
Βάσει οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Εξωτερικών, μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο η κυβέρνηση σωτηρίας, έδωσε σαφείς οδηγίες στη ΜΑ στον ΟΗΕ όπως συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΗΕ για το χρέος με την προοπτική υπερψήφισης του ψηφίσματος που ετοίμαζε η ομάδα. Υπάρχουν πληθώρα οδηγιών και τηλεγραφημάτων που πιστοποιούν τις οδηγίες για αυτή τη συμμετοχή και την προετοιμασία στήριξης από πλευράς Ελλάδας του ψηφίσματος . Η θέση αυτή προωθήθηκε σθεναρά επί 7 μήνες παρά τις πιέσεις που δεχόταν η χώρα από ισχυρούς εταίρους. Η αλλαγή της σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών υπό την προτροπή του υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευτεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.
Λαφαζάνης κατά Κοτζιά-Τσίπρα
Στο «χορό» των αντιδράσεων κατά Κοτζιά, μπήκε όμως και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ενώ την Πέμπτη είχε εκδώσει ανακοίνωση εξαπολύοντας μύδρους για την διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να απόσχει από την ψηφοφορία, σήμερα Παρασκευή, η ΛΑΕ κατηγόρησε τον τέως ΥΠΕΞ για προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
«Η εκ των υστέρων δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για τη στάση ντροπής που τήρησε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ για το χρέος, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.
Σημειώνει ότι «ο σημερινός Υπουργός των Οικονομικών κ. Χουλιαράκης, που κατά τον Ν. Κοτζιά προέτρεψε σε αποχή από την ψηφοφορία, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι κεντρικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας της παραιτηθείσας κυβέρνησης και εκ των πιο στενών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα». Σχολιάζει δε ότι «ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει, λοιπόν, τον Χουλιαράκη, ότι κινήθηκε ερήμην του Αλ. Τσίπρα. Ενδιαφέρον!».
Ωστόσο η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι «παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Κοτζιάς δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για τη στάση που θα τηρούσε η Υπηρεσιακή κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ; Έγινε σχετική επικοινωνία; Με ποιον; Ή μήπως υπήρξε ολιγωρία και στάση αναμονής;».
Οπως εξηγεί «αν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ολιγωρία και αμέλεια απέναντι στην επικείμενη ψηφοφορία στον ΟΗΕ, αυτό δείχνει ανευθυνότητα, ενώ αν υπήρξε προτροπή και υπόδειξη για αποχή υποδηλώνει επικίνδυνη αντίληψη». Καλεί δε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «να μας πουν τι από τα δύο συμβαίνει» για να καταλήξει: «Ο,τι, όμως, και αν ισχύει, η βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα είναι τεράστια, η ευθύνη βαρύτατη και τη χρεώνεται προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας».
Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα ξέσπασε όταν η «Αυγή» έβαλε στο στόχαστρό της τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος είχε παίξει ρόλο-κλειδί στη διαπραγμάτευση και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ορίστηκε υπουργός Οικονομικών.
Σε άρθρο της «Αυγής», ασκείται δριμύτατη κριτική κατά του κ. Χουλιαράκη ο οποίος έδωσε εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία να απέχει από την ψηφοφορία που θα γίνονταν στον ΟΗΕ με θέμα «Βασικές Αρχές Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης Δημοσίου Χρέους».
Το «πύρινο» άρθρο της Αυγής
«Aλλάζει «γραμμή» και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής -ως μη ώφειλε- η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η ελληνική αντιπροσωπεία σήμερα θα κληθεί να συμμετάσχει και να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόταση που έχει κατατεθεί προκειμένου να θωρακιστεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους και ανάληψης χρέους από κυρίαρχα κράτη. Πρόκειται για το σχέδιο απόφασης με θέμα «Βασικές Αρχές Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης Δημοσίου Χρέους».
Η ελληνική πλευρά επί υπουργίας Κοτζιά είχε αποφασίσει να διαφοροποιήσει τη στάση της από το παρελθόν, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία απείχε από τέτοιες ψηφοφορίες. Ωστόσο ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ Πέτρος Μολυβιάτης, όπως αποκαλύφθηκε χθες στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα, μετά και από σχετική γνωμοδότηση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, έδωσε εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία να απέχει από την ψηφοφορία.
Κύκλοι που πρόσκεινται στον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά αναφέρουν πως η αλλαγή γραμμής σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι και πρωτάκουστη και ανεπίτρεπτη. Άλλες πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Γ. Χουλιαράκη να επιθυμεί να "ξηλώσει την εξωτερική πολιτική Τσίπρα".
Στη διάρκεια της συνάντησης Μολυβιάτη - Κωνσταντοπούλου, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε μεταξύ άλλων τη λύπη της για την απόφαση να απέχει η ελληνική αντιπροσωπεία της ψηφοφορίας η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί "επ' ωφελεία του ελληνικού πληθυσμού, της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, των νέων και των επόμενων γενεών".
Πέρα από τη γνωμοδότηση Χουλιαράκη, η Ζ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ την ενημέρωσε πως "βαρύνουσα σημασία είχε και έγγραφο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, στο οποίο αναλύονται οι λόγοι, σύμφωνα με τους οποίους, κατά την άποψη του Οργανισμού, δεν πρέπει η Ελλάδα να υπερψηφίσει αυτή την απόφαση".
Τέλος, η Ζ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι "δεν είναι αλήθεια πως ο ΟΗΕ δεν έχει αρμοδιότητες και δεν μπορεί να αναλάβει δράση" και κατέληξε εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός πως "δεν άδραξε η Ελλάδα (...) την ευκαιρία χρήσης ενός πολύτιμου εργαλείου προστασίας του πληθυσμού και της κοινωνίας».
Το άρθρο δεν είναι στον «αέρα» αλλά, σύμφωνα με συνεργάτες του τ. ΥΠΕΞ απηχεί τις απόψεις του.
Αντιδρά και ο Λαφαζάνης
Στην απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης αντέδρασε χθες και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε δηλώσεις του επέκρινε την διαφαινόμενη «στροφή» της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την ψηφοφορία στον ΟΗΕ
«Είναι λυπηρό ότι αυτή την ώρα πληροφορούμε πως ΝΔ και εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία, σε συνεννόηση, έχουν δώσει εντολή η Ελλάδα να μην ψηφίσει υπέρ αυτού του ψηφίσματος, αλλά να κάνει αποχή, συντασσόμενη με τη θέση της ΕΕ. Κάτι τέτοιο, αν επαληθευτεί, θα είναι ντροπή και όνειδος για τη χώρα μας» τόνισε. Κάλεσε μάλιστα την ύστατη στιγμή, τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, να δώσουν εντολή στην αντιπροσωπεία μας να υπερψηφίσει το ψήφισμα για το χρέος στον ΟΗΕ. «Ελπίζω να το κάνουν. Αλλιώς θα εγκληματήσουν πολιτικά σε βάρος του τόπου, σε βάρος ιδιαίτερα της ελληνικής νεολαίας. Και θα δώσουν κι ένα δείγμα γραφής, βεβαίως, για το τι αναμένει τον ελληνικό λαό μετεκλογικά από τη σχεδιαζόμενη συγκυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Του Τσίπρα με τον Μεϊμαράκη».
Πηγή: iefimerida

14 σχόλια:

  1. .....Επιπλέον, τυχόν υποστήριξη του ψηφίσματος θα έφερνε την Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ....

    Δηλαδή με τους Ναζί του Βερολίνου. Οπότε και ημείς ομνύομεν εις το Ευρωπαικόν όραμα.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι άχρηστα μπλά μπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τους λόγους της αποχής, διαβάσετε τη "δημοκρατικότατη" ντιρεκτίβα του Ecofin που επιβάλλει αποχή στα κράτη μέλη της ΕΕ, που δημοσιέυεται -πάλι δημοκρατικότατα- μόνο στα αγγλικά:

    http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11705-2015-INIT/en/pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, νεαρός διπλωμάτης, σε ηλικία που ο Κοτζιάς έγραφε βιβλία για τον Γιαρουζέλσκι και υποστήριζε τον κόκκινο φασισμό, συνελήφθη στην Ιταλία, με την κατηγορία μεταφοράς όπλων στην Κύπρο.
    Αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
    Τώρα ερχόμαστε να κρίνουμε πράξεις του Μολυβιάτη και του Κοτζιά.
    Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι.
    Η Ελλάδα είναι υπόδουλη στους δανειστές και στο μνημόνιο, κυρίως λόγω των λαϊκιστών και των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, που τορπίλισαν κάθε προσπάθεια να βγούμε από τα μνημόνια, για να μας χώσουν στο τέλος ένα μνημόνιο να.
    Να συνέλθουμε επιτέλους, να εγκαταλείψουμε τους ανεύθυνους λαϊκιστές πολιτικούς και κόμματα, οι οποίοι θα καταποντιστούν στις εκλογές, να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο και να ξαναβρεί το έθνος και η πατρίδα το δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό πολτικῶς ἐφικτό, δέν μπορεῖ πάντα νά ταυτισθῆ μέ τό στρατηγικῶς ὀρθό. Ἰδίως στήν περίτπτση αὐτή, τήν σημερινή.
      α) Διότι διαιρέθηκε ὁ λαός μέ καταιγίδα ἀπό ἀνόητα καί ἀναποτελεεσματικά μέτρα πού ἐπίπλέον μέχρι σήμερα εἶχαν δύο μέτρα καί δύο σταθμά - κόκκινο πανί γιά κάθε Ἕλληνα.
      β) Κανείς μά κανείς πολιτκός δέν τολμᾶ πλέον νά ἀπευθυνθῆ σέ ὅλον τόν λαό. Ὄλοι ἀπευθύνονται στούς ὀπαδούς τῶν κομμάτων τους καί ἀγρεύουν ψήφους πέριξ. Ἐπιτείνοντας ἔτσι καί τήν διαίρεση καί τήν σύγχυση.
      γ) Τά ΜΜΕ, ἔχουν φουσκώσει ὅλους ψέμματα, καί κατέστησαν άναξιόπιστο κάθε ἑνωτικό πολιτικό λόγο, πού καί μέ εἰλικρίνεια νά εἰπωθῆ, χάνεται πλέον μέσα στό πέλαγος τῶν ψευδῶν καί τῶν λόγων πού λέγονται γιά κάποια σκοπιμότητα ἤ μέ καποια ἰδιοτέλεια.
      δ) Ἐπί καιρό κρατοῦν γιά τόν ἑαυτό τους τήν οὐσιαστική πληροφόρηση κύκλοι ἐκ τῶν κυβερνώντων, μέ ἀποτέλεσμα νά φαίνονται οἱ ἐκτός συστήματος ὡς λαϊκιστές καί ἄσχετοι ἤ ἀφελεῖς.... Τοῦτο, φαίνεται ἔτσι, ἰδίως σέ ὅσους γνωρίζουν περισσότερα, καί ἄρα διακρίνουν ἀκόμη πολύ περιισσότερα. Ἐν τούτοις, καί οἱ παραμερσιμένοι ἄνθρωποι αὐτοί ἔχουν σοβαρότατη πολιτική κρίση καί θά μποροῦσαν νά συμβάλλουν θετικά, ὄχι ἐνδοσυστημικά ἀλλά μέ δημιουργική καί ἐποικοδομητική κριτική τους ἐκεῖ ὅπου τό σύστημα παθαίνει ἀρτηριοσκλήρωση.
      ε) Ἠ θεώρηση ὅτι μόνον ἐμεῖς (τοῦ συγκεκριμένου κόμματος ἤ τῶν συγκεκριμένων κομμάτων) κυβερνᾶμε ὡς οἱ πλέον ὑπεύθυνοι, ἀλλά, ποῦ καί ποῦ παίρνουμε καί κανέναν ἀπό παραπλήσιους πολτικούς χώρους, ὥστε καί νά τούς διαιροῦμε καί να φαίνεται ὅτι ἔχουμε εὑρύτητα (εἶχε διατυπωθῆ ἀπό Καραμανλῆ στόν Κανελλόπουλο τό 1965, γιά νά μήν ὑπάρξη περίπτωση ἡ Ἑλλάδα νά ξεφύγῃ ἀπό ὅσα ὑπερατλαντικῶς ἀποφασίζονταν) δέν πάει πολτιικῶς πολύ μακρυά. Καί καταλήγει ἐνδεχομένως σέ δικτατορία ἀπό κάποιους πού ἐν τέλει ἀναλαβάνουν τάχα τήν κάθαρση. Ἄλλωστε, χωρίς πραγματική ἐαλλαγή στήν ἐξουσία ἀπό ἱκανούς καί ἐνημερωμένους πολτικούς, τό ὅποιο σύστημα σήπεται.
      στ) Μέ δεδομένη λοιπόν τήν σήψη, μέ δεδομένο τόν κατακερματισμό τῆς κοινωνίας καί τήνμετάπτωσή της ἀπό λαό καίἔθνος πού ἤτανε, σέ ὁμάδες ὀπαδῶν κομμάτων καί ἀναποφάσιστους τόσο πρίν ὅσο καί μετά τις ἐκλογές, μέ δεδομένη τήν πλήρη σχεδόν ἀπαξίωση τῶν πολτικῶν , πλέον τά μνημόνια πού περιμένουν ἐφαρμογή , τί μπορεῖ νά γίνῃ ; Καί δή σέ καιρούς πολυκομματισμοῦ;
      Ἐν τέλει, ἰδίως ἄν ἀποτολμηθοῦν σύντομα καί ἄλλες ἐκλογές, μόνο δικατατορία, μέ τήν ἔννοια ὅμως πού εἶχε ὁ ὅρος στό Ρωμαϊκο δίκαιο, καί στά στενά καί δημοκρατικότατα πλαίσια τοῦ Συντάγματος. Οὕτως ὤστε, νά μπορέσῃ νά ὑπάρξῃ καί ἐπανεκκίνιση, καί ἀπεμπλοκή ἀπό τίς κομματικές λογικές πού μᾶς ἔφεραν ὡς ἐδῶ. Ἐντός ἤ ἐκτός μνημονίων, σύντομα ἴσως θά εἶναι σχεδόν δευτερεῦον, μπορστά στίς προκλήσεις ἐθνικῆς ἐπιβιώσεως καί κοινωνικῆς ἀλληλεγγύης - ἐνώπιον τῆς καθολικῆς ἀποσυνθέσεως πού ἔρχεται.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα Πέμπτη 17/9/2015, μεσημέρι, 64 ώρες και 45 λεπτά πριν ανοίξουν οι κάλπες, 4 ερωτήματα:

      1) Ποιες πολιτικές δυνάμεις(δηλαδή ποια κόμματα, έτσι όπως είναι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα) και πολιτικοί μπορούν να χαρακτηριστούν σήμερα ως υπεύθυνες/οι και αξιόπιστες/οι? Ως κριτήριο να χρησιμοποιηθούν τα λόγια τους σε συνδυασμό με τις πράξεις τους ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια.

      2) Ποιες πολιτικές δυνάμεις και πολιτικοί είναι αυτές/οι που θα τις χαρακτηρίζαμε ανεύθυνες/ους.

      3) Σε ορισμένες δημοσκοπήσει προβλέπεται οκτακομματική βουλή και μία άλλη αναφέρει ότι μπορεί να είναι και 9(!) κόμματα.

      4) Με τη φράση να "συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις" ποιες μπορεί να είναι αυτές με το δεδομένο ότι όλες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως "υπεύθυνες".

      Στις 21 του μηνός πρέπει να έχουμε κυβέρνηση και για να έχουμε θα πρέπει να συνεργαστούν κόμματα που να μπορούν να χαρακτηριστούν υπεύθυνα και αξιόπιστα.

      Επειδή έθεσα τα ερωτήματα οφείλω να τα απαντήσω πρώτος:

      Προσωπικά δεν θα ψηφίσω(δεν είναι η πρώτη φορά) διότι δεν τους θεωρώ υπεύθυνους και αξιόπιστους για την πατρίδα και ολόκληρο το Έθνος.
      Κανένας τους δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο "υπεύθυνος" από τους τελευταίους.
      Είναι όλοι μαζί ένα ατελείωτο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ.

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/05/blog-post_4975.html (δείτε στα σχόλια από το 2012)

      Δεν είναι εκπρόσωποι ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους αλλά κλητήρες ξένων συμφερόντων σε ένα προτεκτοράτο.

      Είναι οι εκπρόσωποι μιας κοινωνίας ΟΤΓΒΤ ΟρθοδοξοΤσοπανοΓκλαμουροΒαλκανοΤαλιμπάν (και όχι Ελλήνων) σε παρακμή.Παρακμή πάνω απ 'όλα πολιτιστική. Το μόνο θετικό το ότι είναι τουλάχιστον Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όχι Ισλαμιστές διότι αλλιώς θα ήμασταν ακριβώς ίδιοι με κάποιους άλλους στο σημείο που φτάσαμε.

      Είναι η πολιτική ελίτ. Μια ελίτ κατώτερης των περιστάσεων αποτελούμενη από ανθυπομετριότητες. Η ελίτ ενός λαού που έχει μάθει στην κουτοπονηριά, στην καλοπέραση, στη διχόνοια, στον φθόνο του πραγματικά έξυπνου, εργατικού και ικανού συμπατριώτη, στην φυλάκιση, στη δολοφονία ή στην απόπειρα δολοφονίας των ικανών, στην άμεση ή έμμεση εξορία των ικανών. Ενός λαού που μετά από χρόνια τους κάνει αγάλματα και δηλώνει περήφανος που ο ικανός ήταν συμπατριώτης τους!

      Το Ελληνικό πρόβλημα, μέρος του σύγχρονου Ανατολικού ζητήματος, δεν θα λυθεί από το εσωτερικό. Θα λυθεί από τη σύγκρουση συμφερόντων. Η κοινωνία μας είναι ανίκανη να συσπειρωθεί και να αντιδράσει για οτιδήποτε και στεναχωριέμαι πολύ που το λέω.

      https://www.youtube.com/watch?v=nK1d1Yn89WE

      Διαγραφή
  4. Ο Μολυβιάτης ξέρει τι κάνει, διότι είναι έμπειρος διπλωμάτης. Και το σχέδιο υπερψηφίστηκε και η Ελλάδα δεν έδωσε "αφορμές". Αν το σχέδιο κρεμόταν από την ψήφο τής Ελλάδος και ήταν κρίσιμο για την χώρα μας να ψηφιστεί, τότε ναι, η αποχή θα ήταν λάθος. Τώρα πού είναι το πρόβλημα τού Κοτζιά; Ότι αυτός, από τσαμπουκά και μόνο, θα υπερψήφιζε, χωρίς να υπάρχει λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο θέμα ούτε ο Κοτζιάς ούτε ο Μολυβιάτης είχαν την ευχέρεια να αποφασίσουν οι ίδιοι μόνοι τους το τι θα ψήφιζε η Ελλάδα, καθώς το θέμα είναι σαφώς έξω από τις αρμοδιότητες ενός υπουργού εξωτερικών. Οι τελευταίοι είναι απλώς διακομιστές της εντολής της κεντρικής κυβέρνησης, ακόμα και να διαφωνήσουν.

      Συνεπώς τον αγώνα Κοτζιάς-Μολυβιάτης που άνοιξαν τα ΜΜΕ είναι τελείως τεχνητό, και άστοχοι οι σχολιασμοί για τις αρετές του ενός η του άλλου.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς είναι θέμα τής κυβέρνησης, αλλά η τελευταία μάλλον θα πράξει αυτό που συμβουλεύει ο ΥπΕξ, διότι οι άλλοι είναι άσχετοι με την εξωτερική πολιτική. Το τελευταίο αυτό ισχύει για την τωρινή κυβέρνηση, την υπηρεσιακή.

      Όπως ίσως θυμάσαι, εγώ ο ίδιος έχω πολλάκις ψέξει την κακή συνήθεια στην Ελλάδα, να λέμε/γράφομε "ο Χ. υπουργός ευθύνεται για το τάδε", αφού αρχηγού (πρωθυπουργού) παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω.

      Διαγραφή
  5. Ο κ. Κοτζιάς έκανε το λάθος να νομίζει ότι μπορεί να ακολουθήσει μια εξωτερική πολιτική που θα έχει ως βασική μεταβλητή της το συμφέρον της Ελλάδος και όπως έλεγε χαρακτηριστικά ''η Ελλάδα δεν είναι πια ο καρπαζοεισπράκτορας''. Μέγα λάθος. Το ελλαδικό κρατίδιο είναι προτεκτοράτο της Δύσης, ακολουθεί τα κελεύσματά της ακόμα και εις βάρος των συμφερόντων και δικαίων του και απλά απαγορεύεται να κάνει οτιδήποτε χωρίς το Ο.Κ. των Δυτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά θα πει ραγιαδισμός και υποτέλεια. Σφάξε με πασά μου (Επίτροπε ήθελα να πω) να αγιάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.