29/9/15

Συνελήφθη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Συνελήφθη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος
Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνελήφθη το βράδι της Δευτέρας στο σπίτι του στο Ψυχικό από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από ένταλμα για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Το ένταλμα σε βάρος του επιχειρηματία είχε εκδοθεί από τους ανακριτές Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των συστημάτων «Έρικσον».

Τα αδικήματα σε βάρος του κ. Λιακουνάκου αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση. Το ένταλμα εκδόθηκε χθες το μεσημέρι και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Θ. Λιακουνάκο στις 10 το βράδυ, στο σπίτι του στη Φιλοθέη.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Βραδινές ώρες συνελήφθη στο Παλαιό Ψυχικό από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Δ.Α.Α. 67χρονος επιχειρηματίας με ένταλμα σύλληψης ανακριτού, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καταχραστών του δημοσίου χρήματος, δωροδοκία υπαλλήλων και άλλα αδικήματα».

Με ένα μάλλον «διθυραμβικό» τιτίβισμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σχολίασε την σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

«Επειδή ρωτούσε η κόρη του συνηγόρου κατηγορουμένου για τα εξοπλιστικά προχθές στη Βουλή ενημερώστε την οτι ο πρώτος μόλις συνελήφθη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Π. Καμμένος.

http://mignatiou.com/2015/09/sinelifthi-gia-tin-ipothesi-ton-exoplistikon-o-epichirimatias-thomas-liakounakos/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.