6/9/15

Κωνσταντοπούλου: Πολιτικές με στόχο την υπερχρέωση της χώρας

«Μην επιτρέψετε να εξαφανισθεί η δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε. Μην επιτρέψετε να υπάρξουν και άλλα Κοινοβούλια τα οποία θα εξαναγκασθούν να ψηφίσουν ενάντια στη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή εντολή που έλαβαν οι βουλευτές», είπε η κα Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων.

Για «θυματοποίηση» της Ελλάδας και του λαού της, έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.



«Οι πολιτικές που περιλαμβάνονται σε συμφωνίες που ονομάζονται «Μνημόνια Κατανόησης» και συνήφθησαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τρεις διεθνείς αρχές γνωστές ως «Τρόικα» κατέληξαν σε βαριές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των κοινωνικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και καθεαυτού του κράτους δικαίου».

«Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο Ελληνικός λαός, μέσω εθνικών εκλογών έδωσε μια ξεκάθαρη και απερίφραστη εντολή στην Κυβέρνηση και την Βουλή, να καταργήσουν αυτές τις κοινωνιοκτόνες πολιτικές.

«Το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

«Οι πιστωτές ενεργούσαν κακόπιστα, διότι εν γνώσει τους επιβάρυναν τη χώρα με ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, με στόχο τη διάσωση των γερμανικών, των γαλλικών και των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών».

«Στις 25 Ιουνίου, οι δανειστές απηύθυναν 48ωρο τελεσίγραφο στην Ελληνική Κυβέρνηση, ζητώντας της να δεχθεί αντίθετα με τη λαϊκή εντολή, μία σειρά μέτρων που αποδομούν το εργατικό δίκαιο, καταργούν τις εγγυήσεις κοινωνικής ασφάλισης και τη νομική προστασία των υπερχρεωμένων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν το ξεπούλημα των πιο πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, δημόσιων επιχειρήσεων και δημοσίων υποδομών. Όλα να πουληθούν ή να χαριστούν προκειμένου να αποπληρωθεί ένα χρέος μη βιώσιμο και απεχθές».

Σε σχέση με το δημοψήφισμα η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο Ελληνικός λαός με μεγάλη πλειοψηφία 62%, απέρριψε τα μέτρα, ενώ οι διεθνείς και ξένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να επηρεάσουν την έκβαση του αποτελέσματος.

«Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε με κλειστές τράπεζες και περιορισμούς κεφαλαίων, ως αποτέλεσμα της άρνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παράσχει ρευστότητα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος».

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου οι δανειστές αρνήθηκαν να λάβουν υπόψιν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Επέμειναν στην υιοθέτηση μέτρων ακόμη σκληρότερων από αυτά που απορρίφθηκαν, υπό την απειλή πρόκλησης τραπεζικής κατάρρευσης και ανθρωπιστικής καταστροφής.

«Η Κυβέρνηση εξαναγκάσθηκε να αποδεχθεί ότι το Κοινοβούλιο θα νομοθετεί επί προσυμφωνημένων κειμένων εκατοντάδων σελίδων χωρίς διαβούλευση, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τις τράπεζες να παραμένουν ακόμα κλειστές».

«Αυτός ο εκβιασμός βαφτίστηκε “προαπαιτούμενα συμφωνίας” και το Κοινοβούλιο κλήθηκε να καταργήσει νόμους που είχε ψηφίσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων μόλις μηνών και να απέχει από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον, εάν αυτή δεν έχει προηγουμένως εγκριθεί από τους πιστωτές».

«Νομοσχέδιο άνω των 100 σελίδων σε ένα άρθρο ψηφίσθηκε στις 15 Ιουλίου σε λιγότερο από 24 ώρες, νομοσχέδιο 1000 σελίδων σε τρία άρθρα ψηφίσθηκε στις 22 Ιουλίου 2015 σε λιγότερο από 24 ώρες και νομοσχέδιο περίπου 400 σελίδων ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 σε 24 ώρες».

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθέτησε τρεις φορές υπό καθεστώς εκβιασμού και εξαναγκασμού. Και αφού έγιναν όλα αυτά, όταν μία μεγάλη μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Βουλής αρνήθηκαν να ψηφίσουν τέτοια νομοθετήματα, η Βουλή διαλύθηκε απροειδοποίητα προκειμένου να εξασφαλισθεί μία πιο “σταθερή πλειοψηφία” που θα εφαρμόσει τα μέτρα που ο λαός καταψήφισε. Το δημόσιο χρέος χρησιμοποιείται σε βάρος του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για να συρρικνωθεί η Δημοκρατία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της ad hoc Επιτροπής για την Αναδιάρθρωση του Κρατικού Χρέους καθώς και τις πρωτοβουλίες των Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις του δημοσίου χρέους στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Μην επιτρέψετε να εξαφανισθεί η δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε. Μην επιτρέψετε να υπάρξουν και άλλα Κοινοβούλια τα οποία θα εξαναγκασθούν να ψηφίσουν ενάντια στη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή εντολή που έλαβαν οι βουλευτές».

5 σχόλια:

  1. Η αρχομανία της γυναίκας δεν έχει τα όριά της. Ως τί πήγε στη Ν.Υ.; Η βουλή έχει κλείσει και δεν έχει πρόεδρο. Δεν εγκαταλείπονται όμως εύκολα τα μεγαλεία και οι δόξες... Δεν πειράζει όμως. Ήταν και η τελευταία φορά που πίστεψε πως κάτι ήταν. Με το δρόμο που ακολουθεί ούτε κλητήρας στη βουλή δε θα ξαναπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχάλη, αυτό σε μάρανε τώρα; Τα λεγόμενά της τα άκουσες; Υπάρχει μέχρι τώρα άλλο πολιτικό στόμα που να τόλμησε να τα εκστομίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχάλη, Μιχάλι
    Τί χάλι βρε Μιχάλι
    Το άδειο σου κεφάλι.
    Και υπογράφεις φαρδυά-πλατειά τέτοιες σάπιες πατάτες, μήπως και περάσεις στην αθανασία
    ως ο Σαίξπηρ του Ποδονίφτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αληθεια ειναι πως η παρουσια (κατι μεταξυ σχιζοειδους και Λουδοβικιας προσωπικοτητας) προσθεσε λιγο ακομα κλαυσιγελο στην Πολιτικη μας πραγματικοτητα !.
    Τωρα χωρις Ζωη, Τι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.