29/9/15

Πούτιν: Τα όπλα δεν εξασφαλίζουν την ακεραιότητα της Ουκρανίας

Κανένα όπλο δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία να διασφαλίσει την ακεραιότητα της. Είναι απαραίτητη  η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ λαμβάνοντας υπόψιν τα  συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα στην ομιλία του στην επετειακή 70η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο μέσα από πλήρη και πιστή εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου 2015 μπορούμε να θέσουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία και να βρεθεί μία διέξοδος. Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με απειλές και τη δύναμη των όπλων»,δήλωσε ο Πούτιν.
«Αυτό που χρειάζεται είναι μια πραγματική αντίληψη των συμφερόντων και των δικαιμάτων των ανθρώπων στην περιοχή Ντονμπάς, και τον σεβασμό στην επιλογή τους. Υπάρχει ανάγκη συντονισμού μαζί τους, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες Μινσκ, για τα βασικά στοιχεία της πολιτικής ζωής της χώρας»,τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. 
«Αυτά τα βήματα θα διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα αναπτυχθεί ως ένα πολιτισμένο κράτος, ως ένας βασικός κρίκος στην οικοδόμηση ενός κοινού χώρου ασφάλειας και της οικονομικής συνεργασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ευρασία», είπε ο Πούτιν. 
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η δυσαρέσκεια των ανθρώπων με τις αρχές της χώρας είχαν χρησιμοποιηθεί για να πυροδοτήσουν την κρίση. «Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα οργανώθηκε από το εξωτερικό που πυροδότησε ως αποτέλεσμα έναν εμφύλιο πόλεμο», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
ΤΑΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.