2/8/15

SOS - Φέτα, ελαιόλαδο, κρόκος, γραβιέρα και ελιές στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Πόπη Παπαγεωργίου
Μοναδικά ελληνικά προϊόντα, αξεπέραστης γεύσης, που φθάνουν στα πέρατα της γης φροντισμένα από ελληνικά χέρια και με εγγύηση ότι «γεννήθηκαν» στον τόπο μας. Κάτι που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει...
Ένα πάγιο επιχείρημα, εκείνο που θέλει την Ελλάδα «να μην παράγει τίποτα και να έχει μόνο μία άξια λόγου βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό», έρχεται να καταρρίψει η επιμονή με την οποία οι ΗΠΑ θέλουν να επωφεληθούν από το καλό όνομα και την αξεπέραστη γεύση πασίγνωστων ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ* και ΠΓΕ** τα οποία πωλούνται όχι μόνο εντός της χώρας αλλά κατακτούν και τις αγορές του εξωτερικού.

Η φέτα, ο κρόκος, το ελαιόλαδο, η γραβιέρα, οι ελιές και δεκάδες άλλα μοναδικά προϊόντα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την Ελλάδα και ξεχωρίζουν λόγω καταγωγής, όπως εξηγεί στο pontos-news.gr ο Καππαδόκης βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, αποτελούν το μήλον της έριδος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο της επικείμενης εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΗΠΑ, γνωστής ως «Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση (ΤΤΙΡ)».
Η συνέχεια της συνέντευξης στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.