27/8/15

Eνώ η Ελλάδα κάνει για 5η φορά εκλογές σε 15 μήνες, η Ρωσία επεκτείνει τη δική της ΑΟΖ

Στην επίσημη επέκταση των ορίων της ρωσικής επικράτειας προχωρά ηΡωσία, με βάση την υφαλοκρηπίδα στη Θάλασσα του Οχότσκ, στα βορειοανατολικά της χώρας. Όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε το ανάλογο έγγραφο επέκτασης της ρωσικής ΑΟΖ το περασμένο Σάββατο. Ο Μεντβέντεφ επεσήμανε τη σημασία του εγγράφου, η οποία εκδόθηκε μετά από διαβουλεύσεις με την Επιτροπή του ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα και κυρίως με την έγκριση της Ιαπωνίας.

Η Ρωσία εδώ και χρόνια παρουσιάζει αξιόπιστες αποδείξεις ότι όλη η Θάλασσα του Οχότσκ, μαζί και το εν λόγω τμήμα της υφαλοκρηπίδας, είναι μια φυσική επέκταση της απομακρυσμένης ηπειρωτικής περιοχής της Ρωσίας, ενώ τεκμηριώνει τις αξιώσεις της για το εν λόγω τμήμα της υφαλοκρηπίδας, βασιζόμενη στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία επιτρέπει τη διεύρυνση της οικονομικής ζώνης των 200 μιλίων του κράτους, υπό το όρον ότι η περιοχή αυτή αποτελεί φυσική προέκταση της ηπειρωτικής χώρας.
«Η Ρωσία υπέβαλε επίσημη αίτηση για την διεκδίκηση της υφαλοκρηπίδας στη Θάλασσα τουο Οχότσκ τον Φεβρουάριο του 2013. Προηγήθηκαν πολλά χρόνια επιστημονικής μελέτης για να τεκμηριωθεί η θέση μας, ενώ υπήρξε και σειρά εκτενών συνομιλιών με την Ιαπωνία» γράφει το κυβερνητικό έγγραφο.
Στις 10 Απριλίου του 2014 ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έβαλε την τελική υπογραφή στην τελική επίσημη διεκδίκηση της Ρωσίας.
Η Θάλασσα του Οχότσκ βρίσκεται μεταξύ Σιβηρίας και Ιαπωνίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό και πήρε το όνομά της από την πόλη Οχότσκ, τον πρώτο οικισμό των Ρώσων στην Απω Ανατολή. Περικλείεται από τις ρωσικές περιφέρειες της Καμτσάτκα, του Χαμπαρόφσκ, του Μαγκαντάν και τωνΚουρίλων νήσων καθώς και της Σαχαλίνης. Νοτιοανατολικά επικοινωνεί με τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Αναγνωρίστηκε ως μέρος της υφαλοκρηπίδας της Ρωσίας πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, αλλά ήταν τυπικά εκτός ρωσικής δικαιοδοσίας διότι δεν καλυπτόταν από τη ζώνη των 200 ναυτικών μιλίων που αναγνωρίζεται διεθνώς ως περιοχή ΑΟΖ, αποκλειστικών οικονομικών συμφερόντων. Το υπέδαφος αποτελεί τεράστια «δεξαμενή» φυσικών πόρων, η οποία ελάχιστα έχει διερευνηθεί μέχρι σήμερα.  

9 σχόλια:

  1. Ειδες βρε παιδακι μου. Τι χωρα ειμαστε, να μην μπορουμε να κανουμε ο,τι κανει και η Ρωσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς είμαστε απασχολημένοι με προδοτικά δημοψηφίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτον, δεν είναι μόνο η Ρωσία αλλά και δεκάδες άλλα κράτη συμπεριλαμβανομένης της μικρής, αδύναμης Κύπρου που διαθέτει μόνο σκάφη του λιμενικού. Δεύτερον, το "προδοτικά δημοψηφίσματα" θα μπορούσε να είναι και αριστεροδεξιά σύνδρομα της εποχής των αριστεροδεξιών ιδεολογικών δογμάτων της εποχής των δουλοπαροίκων [TΟ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-No ]
    Τώρα, το ΟΧΙ δεν ανήκε σε οποιοδήποτε και δεν αφορούσε κάποιες προτάσεις που κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς περιέχουν. Λίγο πολύ κάθε νοήμων ήξερε εδώ και καιρό πως η αυτοκτονική τροχιά που επιταχύνθηκε με την ένταξη στην ΟΝΕ και η εκλογή αφελών και ασυνάρτητων έκτοτε στην διακυβέρνηση της χώρας -καθώς βέβαια και τα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και επιπολαιότητας τα τελευταία πέντε χρόνια - θα οδηγούσαν σε σκληρούς όρους. Το ΟΧΙ ανήκει στην Ελληνική κοινωνία και αφορούσε τις αχαρακτήριστες επεμβάσεις στην εσωτερική μας πολιτική από τα μέλη της τεχνόσφαιρα που ακούνε σε ονόματα όπως Σούλτζ, Γιούγκερ και Ντούιζεμπλουμ. Θέλουμε δεν θέλουμε εκτός και αν θέλουμε να τελειώσουμε ως κράτος το ΟΧΙ θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές. Οι εκλογές έρχονται ιδού η Ρόδος ιδού και η Πολιτική ψήφος [ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ»: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΔΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΣΧΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ή ΦΟΒΟΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΙΑ; http://wp.me/p3OqMa-116]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "το "προδοτικά δημοψηφίσματα" θα μπορούσε να είναι και αριστεροδεξιά σύνδρομα της εποχής των αριστεροδεξιών ιδεολογικών δογμάτων της εποχής των δουλοπαροίκων"

    Αυτό να απευθύνεται σε εκείνους που αποφάσισαν το προδοτικό δημοψήφισμα και σε όσους ενέδωσαν σε αυτό με την υφαρπαγείσα ψήφο τους, δηλαδή, σε όσους ψήφισαν ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε λογικός το είχε αντιληφθεί τότε αλλά σήμερα το γνωρίζουμε ότι η κυβερνώντες (όπως και το σύνολο του σάπιου μεταπολιτευτικού κομματικού συστήματος) δεν ήθελε ΟΧΙ. Ήθελε ΝΑΙ έστω και εάν το πρότεινε. Όσοι όμως βιώνουν καθημερινά την αγωνία των Ελλήνων γνωρίζουν ότι κανείς δεν ψήφισε για κάποιες προτάσεις. Το ΟΧΙ ανήκε τότε και ανήκει και σήμερα στην Ελληνική κοινωνία. Ήταν μια εκδήλωση αντίστασης στις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις που εκμηδενίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία. Ξέρω, τα πράγματα είναι μπερδεμένα στην Ελλάδα αλλά όχι, ως προς τούτο. Η Ελληνική κοινωνία ψήφισε ΟΧΙ και θα ξαναψηφίσει το ίδιο εάν θα έχει την ευκαιρία. Τέλος, εάν δηλαδή ψηφίζαμε ΝΑΙ και συνηγορούσαμε με τις άθλιες γελοιότητες που ακούστηκαν στο Στάδιο από το "ηγετικό" και "καλλιτεχνικό" συνονθύλευμα που βρέθηκε εκεί θα είχαμε ωφεληθεί; Αν μπαίνω στον κόπο να σχολιάζω είναι επειδή εκτιμάται πως αν δεν ξεκαθαρίσουν στο μυαλό μας οι επιλογές διέξοδος δεν υπάρχει. Ο καθείς βέβαια έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του, κατιτί που δεν αναιρεί το δικαίωμα άλλων να αναζητούν πολιτικό ορθολογισμό και μια βιώσιμη διέξοδο.
    ΟΧΙ λοιπόν στις ξένες επεμβάσεις που εκμηδενίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία.
    Για τα αριστεροδεξιά σύνδρομα υπάρχει -για όποιον βέβαια ενδιαφέρεται - και αυτό που τεκμηριώνει, νομίζω, τον παρωχημένοι χαρακτήρα των ιδεολογικών/κομματικών παρωπίδων TΟ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-No

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καθηγητά,

    το γεγονός ότι "μπαίνετε στον κόπο να σχολιάζετε" όπως γράφετε, εκτιμάται ως θετικό, διότι μια από τις αιτίες της κατάντιας μας είναι και η μετατροπή ανθρώπων με τη βοήθεια καλάμου σε ντίβες.
    Συνεπώς εκτιμάται ότι απαντάτε.

    Τώρα, ως προς την ουσία, η Δημοκρατία είναι ακριβή και πολύτιμη, διότι το παραγόμενο αποτέλεσμά της πρέπει να είναι ορθό και σοφό.
    Η Δημοκρατία ή καλύτερα, η δήθεν Δημοκρατία, δεν επιτρέπεται να αποτελεί άλλοθι στις ευθύνες ή την αβελτηρία των σαλταδόρων πολιτικών μας - όλων των αποχρώσεων.
    Και το δημοψήφισμα αποτελούσε άλλοθι και μάλιστα κακό, για την αδράνεια των ανεπαρκών που κυβέρνησαν 7 μηνές (όχι ότι οι προηγούμενοι ήσαν καλύτεροι, αλλά εν προκειμένω αναφερόμαστε στην απελθούσα κυβέρνηση).
    Δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα, απέβη επιζήμιο για την πατρίδα μας σε πολλά επίπεδα και πάνω από όλα ήταν ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.
    Για αυτούς τους λόγους το χαρακτηρίζω προδοτικό.
    Το ΟΧΙ θα άνηκε όπως λέτε στην ελληνική κοινωνία, δηλαδή θα ήταν ηρωική πράξη, αν δεν είχε -επαναλαμβάνω- υφαρπαχθεί η ψήφος από την κυβέρνηση.
    Κληθήκαμε να ψηφίσουμε επί μιας συμφωνίας που είχε αναιρεθεί και η οποία σε τελική ανάλυση ήταν αποτέλεσμα της "διαπραγμάτευσης" της κυβέρνησης.
    Δεν διαπραγματεύθηκα ούτε εγώ, ούτε εσείς φαντάζομαι.
    Υπέκυψε ο λαός σε μια τραγική προπαγάνδα της κυβέρνησης για να ψηφίσει ΟΧΙ.
    Η βεβαιότητα δε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν προϊόν προπαγάνδας προκύπτει από το ό,τι ο Τσίπρας την επομένη "διαπραγματεύθηκε" σα να είχε κυριαρχήσει το ΝΑΙ.
    Και από το στόμα του δεν άκουσε κανείς εξ υμών που ψηφίσατε ΟΧΙ ένα οφειλόμενο συγγνώμη που έγραψε την βούλησή σας στα παλιά του τα παπούτσια.
    Άρα, τα αριστεροδεξιά σύνδρομα και τις ιδεολογικές/κομματικές παρωπίδες τα έχει μάλλον ο Τσίπρας, που κυβέρνησε με λίγο απ' όλα και είπε εν τέλει σε όλα ΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά νομίζω συμφωνούμε να διαφωνούμε αλλά τελικά συμφωνούμε στα περισσότερα. Για παράδειγμα, δεν αμφιβάλλω (και δεν αμφέβαλλα πριν το δημοψήφισμα) ότι κάτι δεν πάει καλά ενώ αμέσως μετά μάθαμε ότι στο Μαξίμου ήθελαν ΝΑΙ για να διαπραγματευτούν ευκολότερα με την … Ελληνική κοινωνία. Μετά, είπα εγώ ποτέ ότι ο πρωθυπουργός και η εθνομηδενιστική του παρέα δεν έχει ιδεολογικές παρωπίδες; Το αντίθετο άσκησα σκληρή κριτική για πολλές θέσεις του ιδιαίτερα για την ΕΕ και για την «λαϊκή» Ελληνική Επανάσταση. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο κάθε εκ Εξαρχείων ορμώμενος. Χείριστος διαπραγματευτής και το ξέραμε γιατί ήταν πασίδηλο καθημερινά τίθεται το ζήτημα μιας ειδοποιού διαφοράς: Διεκδίκησε και έχασε γιατί αυτός και η ομάδα του ήταν ερασιτέχνες. Οι ψευτο-αστοί και ψευτο-φιλελεύθεροι όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν οτιδήποτε αλλά από τις υποκύψεις έχουν γίνει πολιτικά καμπούρηδες (ειδίκευση που είναι κληρονομική γιατί αυτό κάνουν αυτοί και οι παππούδες τους εδώ και δύο αιώνες). Αυτή είναι η τραγωδία της Ελλάδας: Αντί μετά την Επανάσταση να αποκτήσουμε ένα κράτος συμβατό α) με τις πολιτικές παραδόσεις της Ελληνικότητας και β) δομημένο με κρατοκεντρικούς όρους για να αντιμετωπίζει τον ανελέητο ανταγωνισμό στην διεθνή πολιτική, το καβαλίκεψαν υπηρέτες ξένων. Παρά το ότι γενικεύω πέραν του δέοντος, λέμε ότι στην μια όψη του νομίσματος ήταν και συνεχίζουν να είναι οι διεθνιστές/κοσμοπολίτες εθνομηδενιστές και στην άλλη οι ψευτο-αστοί/ψευτό-φιλελεύθεροι εθνομηδενιστές, οι τελευταίοι χειρότεροι από τους πρώτους καθότι καπηλεύονταν την φιλοπατρία για να θρέφουν την ιδιωτεία και την εξάρτηση. Εδώ λοιπόν τα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας τα βλέπουν όλα αυτά και όσοι δεν τα έβλεπαν η κρίση άνοιξε τα μάτια τους. Άκουσε και τις Νενέκηκες γελοιότητες του Σταδίου, τους Σούλτς, Γιούγκερ και όλα τα άλλα μέλη της θηριώδους τεχνόσφαιρας και είπε ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ έστω και αν διαφωνούμε για τις αποχρώσεις (και δεν διαφωνώ ότι το καπηλεύτηκαν – γιατί απορούμε: υπάρχει κάποιο μέλος του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος που να μην έκανε τουλάχιστον χίλες κωλοτούμπες;). Τέλος γιατί έκανε ζημιά δεν το κατανοώ. Υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι μετά το δέσιμο που είχε γίνει πριν τρία χρόνια θα μπορούσε μια Ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει πολλά. Νομίζω όχι. Ακόμη και η ερασιτεχνική διπραγμάτευση του Τσίπρα μέχρι και το σημείο που άντεξε, πάντως, άξιζε τον κόπο. Εάν μη τι άλλο για κάτι που μάλλον ήταν μοιραίο πριν φτάσουμε εκεί ανακατώσαμε τα νερά για τα επόμενα χρόνια. Πολλά έπονται και απαιτείται να είμαστε έτοιμοι. Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα μάλλον θα χρεοκοπήσει ενώ οι πραγματικές διαπραγματεύσεις είναι μπροστά μας. Για να μας αντιπροσωπεύσουν κάποιοι επαξίως, απαιτείται ριζική Πολιτειακή αλλαγή και γι’ αυτό μιλάμε όχι τις τελευταίες εβδομάδες αλλά καταγεγραμμένα επί πέντε χρόνια.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Καθηγητα,

    Ο,τι χρώμα φανέλα και να φοράει ο εθνομηδενιστής ή όποια ταμπέλα (ψευτοαστός/διεθνιστής), εθνομηδενιστής είναι και σ´αυτό συμφωνούμε.
    Όμως,μη γράφετε ότι δεν κατανοείτε πού έκανε ζημιά το δημοψήφισμα,διότι Σας παρακολουθώ και Σας διαβάζω και νομίζω ότι αδικείτε το βάθος και την εμβρίθεια της σκέψης Σας με αυτόν τον ισχυρισμό.
    Το δημοψήφισμα έφερε -τουλάχιστον μέχρι τώρα- το χειρότερο Μνημόνιο!
    Με λίγα λόγια,ανησυχώ μήπως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος εχει τη χρησιμότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και φέρει ενα καθεστώς φανατικοτερο και προδοτικοτερο αυτού στην αποκαθήλωση του οποίου συνέβαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και εν τέλει δεν έχει και πολύ σημασία μετά τον Φεβρουάριο επειδή δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν ο Ιούλιος ήταν μοιραίος και το ΟΧΙ μια αναγκαία καταγραφή της θέλησής μας για εθνική ανεξαρτησία. Γι' αυτό και ποτέ σκόπιμα ποτέ δεν συσχετίσαμε το ΟΧΙ με τους κυβερνώντες. Τώρα, παρά το ότι είναι συμβατικά αιρετικό θα πω και τούτο: Πριν και μετά τον Φεβρουάριο το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν οι εξ Εξαρχείων ορμώμενοι αλλά εκ Κολωνακίου ψευτο-αστοί και ψευτο-φιλελεύθεροι. Αφενός επιτασσόταν να πλειοδοτήσουν τις διαπραγματευτικές αξιώσεις της νέας κυβέρνησης (εάν μη τι άλλο για να την δεσμεύσουν περισσότερο και να δώσουν μηνύματα) και αφετέρου να ταχθούν αναφανδόν υπέρ του ΟΧΙ για να κάνουν τους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι ακόμη και εάν ο κ Τσίπρας ήταν ερασιτέχνης αυτοί στηρίζουν το κράτος. Αντί αυτού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συν-υπέγραφαν ανθελληνικά κείμενα με τον κάθε τυχάρπαστο., Ακόμη, άργησαν πολύ να αλλάξουν τον μακεδονομάχο της φακής και τους φίλους του μέσα στον κήπο των ... "χρυσανθέμων". Χρειαζόμαστε Αλλαγή και μάλιστα ριζική για να φύγουν. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα μπροστά μας και κατά βάση όπως γράφαμε αυτό ήταν το κύριο ζήτημα μετά το 2010 όπως και τώρα.

    Κατά τα άλλα καλά κάνουμε να το συζητάμε γιατί η επόμενη ψήφος είναι κρίσιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.