5/8/15

Οι ετοιμασίες στην Παναγία Σουμελά για τον Δεκαπενταύγουστο, και τα capital controls

Την Παναγία Σουμελά, το κέντρο του ποντιακού ελληνισμού στο Βέρμιο και την Τραπεζούντα, ετοιμάζονται για μια ακόμη χρονιά να επισκεφτούν χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Πόντιοι και μη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία όμως, και ειδικότερα τα... capital controls, δεν θα επιτρέψουν πιθανώς αθρόα προσέλευση όπως άλλα χρόνια, κάτι που επισημαίνουν στο ekklisiaonline.gr και καταστηματάρχες της περιοχής παρατηρώντας την κίνηση.

Τίποτα όμως δεν εμποδίζει την πίστη να εκδηλωθεί κόντρα στους χαλεπούς καιρούς, και έτσι η Παναγία Σουμελά στην Ημαθία, δέκα ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τους εορτασμούς.
Τεχνικές εργασίες επιδιόρθωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό του χώρου.
Η Μητρόπολη Βεροίας και το Ίδρυμα Παναγίας Σουμελά υπολογίζουν ότι η Ιερά Μονή θα γεμίσει με πιστούς από την Τετάρτη, τρεις ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, οι οποίοι θα κατασκηνώσουν όπως κάθε χρόνο στην ύπαιθρο.
http://www.pontos-news.gr/article/138705/oi-etoimasies-stin-panagia-soymela-gia-ton-dekapentaygoysto-kai-ta-capital-controls

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.